verkrachting sex dikke lul in klein kutje

.

Prive ontvangst studente moslima geneukt


verkrachting sex dikke lul in klein kutje

.

Verder gaf zij aan dat zij bij haar aangifte vergeten was te vertellen dat zij op haar linker dijbeen is geslagen door de man en op haar bovenarm en iets op haar schouder. Zij voelde dat hij met een vuist drie keer hard sloeg. Hij deed dit tijdens het rijden.

Aangeefster hoorde dat hij zei: Dus doe nu maar wat ik zeg en laat je kutje zien. Verbalisant [verbalisant 1] heeft gerelateerd dat aangeefster haar een blauwe plek op haar linker bovenarm en een iets kleinere blauwe plek op haar linker dijbeen heeft getoond.

Aangeefster moest hem aftrekken en hij duwde haar hoofd naar beneden naar zijn geslachtsdeel, die moest zij in de mond nemen. Getuige [getuige 2] heeft bij de politie verklaard dat hij op dinsdag 4 februari tussen Terwijl hij daar reed zag hij rechts van hem achter een stuk vangrail een persoon. Toen hij die persoon voorbij reed herkende hij deze als de hem bekende [slachtoffer]. Getuige vond dit een zeer vreemde plaats voor [slachtoffer] hetgeen hem ertoe deed besluiten om op de vluchtstrook zijn voertuig tot stilstand te brengen en achteruit naar de plaats te rijden waar [slachtoffer] stond.

Hij hoorde dat [slachtoffer] begon te schreeuwen. Ze vertelde dat ze door de chauffeur van de deeltaxi in de bosjes was genomen.

Ze vertelde ook nog dat die chauffeur aan haar borstjes zat. Ook heeft ze het woord verkracht in haar mond gehad. Getuige [getuige 3] heeft bij de politie verklaard dat hij op dinsdag 4 februari voorin de auto zat bij [getuige 2]. Onderweg op de snelweg hoorde hij [getuige 2] zeggen dat hij [slachtoffer] langs de vangrail zag staan.

Getuige hoorde [slachtoffer] zeggen dat de taxichauffeur haar vroeg of hij aan haar kutje mocht voelen. Op een gegeven moment was hij gestopt en had hij tegen haar aan staan rijden. Toen begon hij haar broek uit te doen en bedreigde haar met een mes. Getuige [getuige 1] heeft bij de politie verklaard dat zij administratief medewerkster is van de fysiotherapie. Getuige kent het blinde meisje omdat zij al tweemaal door een taxichauffeur abusievelijk bij de fysiotherapie is afgezet in plaats van bij de psychologenpraktijk.

Op 4 februari omstreeks Op dat moment zag zij dat dit meisje samen met een man naar buiten liep. Het viel haar op dat die man haar meetrok. Zij vond dat die haar ruw meetrok. De man had een normaal postuur, dezelfde lengte als het meisje, zijn haar was niet opvallend blond of zwart, zijn haardracht was normaal, hij had zeker niet lang of erg kort haar, hij was ongeveer 22 jaar oud en hij had een beige jack aan.

Verbalisanten [verbalisant 2] en [verbalisant 3] hebben gerelateerd dat [slachtoffer] door huisarts [naam huisarts] op 4 februari medisch is onderzocht. Uit het door de huisarts opgestelde medische informatieformulier blijkt dat aan de binnenkant van de kleine schaamlippen vier scheurtjes van drie centimeter in het slijmvlies te zien waren. Nu echter is het maagdenvlies op 3 en 9 uur in rugligging over vier centimeter gescheurd tot onder slijmvlies en bloedt.

Door de huisarts zijn biologische sporen afgenomen. Het betrof onder anderen schaamharen, vaginavocht en een uitstrijkje. De door het slachtoffer gedragen kleding, bestaande uit een pantalon, een trui, een t-shirt en een slipje werden veiliggesteld.

Verbalisant [verbalisant 4] heeft gerelateerd dat de pantalon voorzien is van identiteitszegel ACW, het slipje van het slachtoffer voorzien is van identiteitszegel ACW, het vaginavocht is voorzien van identiteitszegel ACW en het uitstrijkje van het slachtoffer is voorzien van identiteitszegel ACW Het Gerechtelijk Laboratorium van het Ministerie van Justitie heeft op 22 april gerapporteerd dat op de pantalon met identiteitszegel ACW, het slipje met identiteitszegel ACW en het uitstrijkje met identiteitszegel ACW van het slachtoffer [slachtoffer] , sperma is aangetroffen.

Met betrekking tot het vaginavocht met identiteitszegel ACW was er een belangrijke aanwijzing op sperma. Van het sperma in het slipje en in het vaginavocht is een DNA-profiel verkregen dat is opgenomen in de DNA-profielenregistratie. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft op 13 juni gerapporteerd dat het DNA in het sporenmateriaal met identiteitszegel ACW, het monster vaginavocht, afkomstig kan zijn van [verdachte].

De kans dat een willekeurige Nederlander eenzelfde DNA-profiel bezit als dat van het onderzochte sperma is kleiner dan 1 op 1 miljard. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft op 25 oktober aanvullend gerapporteerd dat in onder anderen een spuit met identiteitszegel ACW met de omschrijving vaginavocht en een slip met de identiteitszegel ACW met omschrijving slip slachtoffer zijn ontvangen. Het materiaal aan de binnenzijde van de spuit is bemonsterd en deze bemonstering is veiliggesteld.

Een vlek in het kruis van de slip is ook veiliggesteld. In de bemonstering van het materiaal aan de binnenzijde van de spuit werd sperma aangetroffen.

De differentiele lysistechniek is vervolgens gebruikt om de spermacellen van het overige celmateriaal te scheiden. Van het sperma in de bemonstering vaginavocht is een enkelvoudig DNA-profiel van een man verkregen. Ook van de bemonstering van het kruis van de slip werd een DNA-profiel verkregen.

De verkregen DNA-profielen van beide bemonsteringen matchen met elkaar. Er is in voor gekozen om het DNA-profiel van het sperma in de bemonstering vaginavocht op te nemen. Alleen deze bemonstering is daarom vermeld in het DNA-profielcluster, maar vovenstaande betekent dat ook het DNA-profiel van het sperma in het kruis van de slip matcht met [verdachte].

Verbalisant [verbalisant 5] heeft gerelateerd dat er in rittenstaten, dienstlijsten, personeelslijsten en overzichtslijsten met daarop de naam [slachtoffer] , waarop data en personeelsnummers van [taxibedrijf] aan de politie ter beschikking zijn gesteld.

Verbalisant heeft deze gegevens bekeken en daaruit heeft hij geconstateerd dat op de overzichtslijst personeel achter het nummer de naam [verdachte] vermeld was. Hij trof een handgeschreven lijst aan waarop de naam [slachtoffer] geschreven stond.

Deze lijst had betrekking op de taxiritten van [slachtoffer] in januari en februari Op 21 januari werd [slachtoffer] vervoerd door chauffeur nummer , zijnde [verdachte].

Verbalisant [verbalisant 6] heeft gerelateerd dat verdachte op de datum van het misdrijf, 4 februari , de beschikking had over een Honda, type Accord 3drs. Verbalisant heeft verder met betrekking tot de uitvoeringsdetails van dit type auto gerelateerd dat een Honda Accord destijds alleen met een benzinemoter werd geleverd.

Betreffend voertuig had een automatische versnellingsbak maar is een viertrapsbak. Dat kan dus overkomen als schakelbak vanwege de schakelmomenten.

In alle voertuigen had dit type voertuig twee afzonderlijke stoelen voorin. De drie-deursuitvoering had grotere voorportieren en voelen dus zwaarder aan dan van een gemiddelde vierdeurs auto. Het voertuig was onder andere leverbaar met geribbelde stoffen bekleding.

De rugleuning was verstelbaar via een hendel aan de zijkant van de stoel. De hoofdsteunen voorin waren bevestigd middels een metalen stangetje in het midden van de bovenzijde. Dit type voertuig was standaard voorzien van driepunts rolgordels en vaste bevestigingspunten aan de binnenzijde van de voorstoelen. De portieropener is aangebracht op enkele centimeters boven de armleuning, dit gebeurt middels een platte rechthoekige metalen hendel in beugelvorm.

Vaststelling op grond van de bewijsmiddelen. Gelet op alle hiervoor genoemde bewijsmiddelen — in onderling verband en samenhang bezien — is de rechtbank van oordeel dat wettig en overtuigend bewezen is dat verdachte de persoon is geweest die aangeefster op 4 februari heeft verkracht.

Het op aangeefster toegepaste geweld vindt zijn bevestiging in de constatering door verbalisante [verbalisant 1] van blauwe plekken op aangeefsters arm en been.

Verder wordt de aangifte ten aanzien van de seksuele handelingen ondersteund door het door de huisarts waargenomen letsel aan de vagina en door het feit dat er spermasporen in haar vagina en in het slipje van aangeefster zijn aangetroffen.

In het slipje met identiteitszegel ACW en in het door de huisarts afgenomen vaginavocht met identiteitszegel ACW van aangeefster [slachtoffer] zijn spermasporen aangetroffen waarvan een DNA-profiel werd verkregen. Gelet op de specifieke plekken waar de spermasporen zijn aangetroffen, beschouwt de rechtbank deze als dadersporen. De matchkans is kleiner dan 1 op 1 miljard. Nu het DNA-profiel van de verdachte matcht met dit spoor en de kans dat een willekeurig persoon hetzelfde DNA-profiel heeft kleiner is dan 1 op 1 miljard, kan naar het oordeel van de rechtbank worden vastgesteld dat verdachte de persoon is geweest die aangeefster heeft verkracht.

Bij dit oordeel heeft de rechtbank voorts nog betrokken dat verdachte aangeefster als taxichauffeur twee weken voor de verkrachting op dinsdag 21 januari heeft opgehaald bij de psycholoog en derhalve wist van haar bezoeken aldaar. Daarbij komt dat de rechtbank — anders dan de verdediging — van oordeel is dat de beschrijvingen die getuige [getuige 1] van de man die aangeefster na haar therapie heeft opgehaald en van de auto waar de man samen met aangeefster naartoe liepen, kunnen passen bij de persoon van de verdachte respectievelijk bij de destijds bij verdachte in gebruik zijnde auto.

De verdediging heeft gesteld dat mogelijk het sperma van verdachte tijdens seksueel contact met derden door een bij dat seksueel contact betrokken ander persoon terecht is gekomen waarna die derde sporen van dat sperma bij aangeefster heeft achtergelaten. Verdachte was in de ten laste gelegde periode immers seksueel actief met veel verschillende mannen en vrouwen. Ook zou het kunnen dat verdachte met een persoon seksuele contacten had, welke persoon kort daarna weer seksueel contact had met de dader en dat op deze manier de spermacellen zijn overgedragen.

Er is geen enkele aanwijzing dat sprake is van een andere man die spermasporen zou hebben overgebracht op aangeefster. Zo blijkt uit het DNA-onderzoek op de spermasporen in het vaginavocht dat daarvan slechts een enkelvoudig profiel is verkregen en geen mengprofiel, noch een profiel van een andere persoon, mogelijke overbrenger van verdachtes sperma. Verdachte stelt dat hij onschuldig is en heeft in dit verband aangevoerd dat hij een alibi heeft, namelijk dat hij op het tijdstip dat de verkrachting heeft plaatsgevonden zijn dochtertje met de auto van en naar school heeft gebracht.

Dit alibi wordt door de rechtbank niet geloofwaardig geacht en zij verwerpt daarom dit verweer. Nog daargelaten de vraag of het tijdstip waarop het dochtertje naar school zou moeten zijn gebracht en de aanwezigheid van verdachte daarbij onverenigbaar is te achten met het plegen van de verkrachting op een tijdstip tussen Niemand heeft concreet bevestigd dat verdachte op die datum rond het middaguur daadwerkelijk zijn dochtertje naar school heeft gebracht.

De verklaring van de op verzoek van de verdediging ter terechtzitting gehoorde getuige [getuige 4] ondersteunt dit alibi niet. De getuige heeft juist verklaard dat getuige de kinderen verzorgde en doorgaans dan ook naar school bracht. Zij heeft verder verklaard dat verdachte zijn dochtertje s wel eens naar school bracht, maar alleen als zij het hem vroeg.

Dat zij met verdachte het dochtertje met de auto naar school zou hebben gebracht leek haar niet waarschijnlijk: Verder blijkt uit het dossier dat de getuige [getuige 5] ook heeft verklaard dat voornamelijk [getuige 4] de kinderen naar school bracht. De rechtbank stelt vast dat geen van beide getuigen over de gang van zaken op de bewuste dag van 4 februari kunnen verklaren en met zekerheid kunnen zeggen dat verdachte die dag omstreeks Ten aanzien van het betoog van de raadsman dat het door aangeefster opgegeven signalement niet overeenkomt met verdachte, overweegt de rechtbank als volgt.

Aangeefster heeft verklaard dat de man een grote hand met dikke vingers had en dat hij zwaar was. De rechtbank constateert dat de door aangeefster genoemde kenmerken voornamelijk subjectieve waarnemingen betreffen en derhalve geen objectieve kenmerken zijn. Het kan onder de gegeven omstandigheden zijn dat de dader in de beleving van aangeefster zwaar was en een grote hand met dikke vingers had. Op basis van het door aangeefster niet volledig overeenkomende signalement van verdachte is bij de rechtbank dan ook geen twijfel ontstaan over de betrokkenheid van verdachte bij het ten laste gelegde.

Met betrekking tot het accent van de dader heeft aangeefster verklaard dat de man brommerig sprak, met een harde G sprak, een Westers accent had en dat zij de stem van de man niet eerder had gehoord.

Ter terechtzitting van 16 december heeft de rechtbank waargenomen dat verdachte spreekt met een Westers accent. Dat aangeefster heeft verklaard dat zij de stem van de man niet eerder had gehoord, terwijl is gebleken dat verdachte haar eerder heeft vervoerd, maakt ook niet dat de rechtbank de betrokkenheid van verdachte bij het ten laste gelegde feit in twijfel trekt. Niet is uit te sluiten dat verdachte zijn stem anders heeft voorgedaan ten tijde van het ten laste gelegde door bijvoorbeeld een lagere, brommerige stem op te zetten.

De raadsman heeft ten slotte betoogd dat aangeefster een beschrijving heeft gegeven van de auto waarin zij heeft gezeten en dat deze niet overeenkomt met de auto van verdachte welke hij in zijn bezit had ten tijde van het ten laste gelegde.

De rechtbank is echter van oordeel dat de beschrijving van aangeefster niet haaks staat op de kenmerken van de auto van verdachte. Zo spreekt aangeefster over een benzinemotor, een losse stoel voorin, een rugleuning verstelbaar via een handel, hoofdsteunen op ijzeren staafjes en een portieropener ongeveer vier centimeter boven de leuning, welk beschrijvingen blijkens hetgeen verbalisant [verbalisant 6] heeft gerelateerd overeenkomen met de kenmerken van de auto van verdachte.

Gelet op al het voorgaande kan naar het oordeel van de rechtbank wettig en overtuigend worden bewezen dat verdachte de persoon is geweest die aangeefster [slachtoffer] op. Op grond van de feiten en omstandigheden die zijn vervat in de hierboven uitgewerkte bewijsmiddelen in onderling verband en samenhang bezien komt de rechtbank tot het oordeel dat wettig en overtuigend bewezen is dat verdachte:.

Hetgeen meer of anders is ten laste gelegd dan hierboven bewezen is verklaard, is naar het oordeel van de rechtbank niet bewezen. Verdachte zal hiervan worden vrijgesproken. Er zijn geen feiten of omstandigheden gebleken die de strafbaarheid van het feit uitsluiten. Er zijn geen feiten of omstandigheden gebleken die de strafbaarheid van verdachte uitsluiten.

Verdachte is daarom strafbaar voor hetgeen bewezen is verklaard. De eis van de officier van justitie. De officier van justitie heeft gevorderd aan de verdachte op te leggen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 5 jaren. De raadsman van verdachte heeft geen strafmaatverweer gevoerd, daar hij vrijspraak heeft bepleit.

De raadsman heeft gevraagd om opheffing van de voorlopige hechtenis en om onmiddellijke invrijheidstelling van verdachte. Bij de beslissing over de straf die aan verdachte dient te worden opgelegd heeft de rechtbank gelet op de aard en de ernst van het bewezen verklaarde en de omstandigheden waaronder dit is begaan. Bij de beoordeling van de ernst van het door verdachte gepleegde strafbare feit betrekt de rechtbank het wettelijke strafmaximum en de straffen die voor soortgelijke feiten worden opgelegd.

Daarnaast houdt de rechtbank bij de strafbepaling rekening met de persoon en de persoonlijke omstandigheden van verdachte. Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan de verkrachting van aangeefster. Verdachte heeft zich voorgedaan als bonafide taxichauffeur en heeft aangeefster, die vanaf haar geboorte blind is, meegenomen in zijn auto waarna hij haar met gebruikmaking van geweld als ook door het dreigen met een mes en haar in elkaar te rammen heeft verkracht.

Vervolgens heeft hij haar na een tijdje rond gereden te hebben haar ergens achtergelaten waar het slachtoffer hekken en zand voelde. Zij is toen in hulpeloze toestand aangetroffen bij de vluchtstrook langs de snelweg A2.

Verdachte heeft op doortrapte wijze grof misbruik gemaakt van aangeefsters visuele handicap en afhankelijkheid van anderen en tegelijkertijd een zeer grove inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit en de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer. Het behoeft geen uitleg dat het slachtoffer zeer angstige momenten heeft moeten doormaken. Het slachtoffer heeft gebruik gemaakt van haar spreekrecht en aangegeven dat hetgeen haar door verdachte is aangedaan na bijna twintig jaar nog dagelijks haar leven beïnvloedt.

Zij heeft zich lange tijd onveilig gevoeld onder meer in het openbaar vervoer, en eigenlijk is dat nog steeds zo. Zij heeft angst voor mannen, in het bijzonder voor taxichauffeurs waarvan zij door haar handicap juist zo afhankelijk is. Verder heeft ze zich onder behandeling moeten stellen van een psycholoog om weer normaal aan het leven te kunnen deelnemen. Daarnaast brengt een feit zoals het onderhavige niet alleen bij de direct betrokkene angstgevoelens en gevoelens van onveiligheid teweeg, maar tevens in de gehele maatschappij.

Dit alles rekent de rechtbank verdachte zeer zwaar aan. Verdachte heeft voor zijn daad geen enkele verantwoordelijkheid getoond en heeft in al die jaren geen openheid van zaken willen geven over zijn betrokkenheid bij het feit. Daarmee maakt verdachte duidelijk dat hij zijn eigen belang nog steeds ver boven dat van zijn slachtoffer stelt. De rechtbank is van oordeel dat de ernst van het feit maakt dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van meerdere jaren op zijn plaats is.

Alles overwegende acht de rechtbank, conform de eis van de officier van justitie, een gevangenisstraf voor de duur van 5 jaren met aftrek als bedoeld in artikel 27 van het Wetboek van Strafrecht passend en geboden.

Dan kunnen een hoop verkeerde ideeën over sex bijtijds voorkomen worden. Helaas zijn veel ouders daar niet toe in staat, daarom is de school een hele goede plaats om dit onerwerp te bespreken. Reactie door Amita — dinsdag 21 maart De op de foto bekeken lichaamsdelen zijn voor afvloeiing en pas na 12 of zo geschikt voor voortplanting.

Maar goed ik ben benieuwd naar de uitkomst van het GGD onderzoek. Reactie door B aren d — dinsdag 21 maart Belachelijk, nee dit gaat mij echt te ver. Wil je iets aan voorlichting doen, doe dat dan maar op een latere leeftijd. Daarbij denk ik dat het beter is als de overheid ouders gaan opvoeden om hun kinderen korter te houden als het om sex gaat op TE jonge leeftijd.

Beetje van vroegah kan geen kwaad. Reactie door Danny — dinsdag 21 maart Als kinderen vragen hebben, is het de taak van de ouders om ze er een eerlijk en begrijpelijk antwoord op te geven. Dit afhankelijk van de leeftijd. Er zijn kinderen van 3 die zich vragen stellen en combineren, zo en zo is het gegaan, maar hoe kan dat dan en hoe ben er er dan uitgekomen?

Het is trouwens ook helemaal afhankelijk van het kind zelf, sommigen zijn daar met 10 jaar nog niet eens over bezig en andere wel. Juist scholen zijn er uitermate geschikt voor om jonge kinderen uitleg te geven over hun lichaam en seksuele gevoelens.

Ook zeer jonge kinderen hebben allerlei gevoelens ook al zijn ze nog lang niet in staat om zich voort te planten. En ook dit wordt dus weer overgelaten aan de scholen…weer iets wat ouders niet meer doen blijkbaar. Het ene kind zal hier wel aan toe zijn, het andere niet. Reactie door Attie — dinsdag 21 maart Het zou ideaal zijn als de ouders die voorlichting geven. Mensen die denken dat 4 jaar te jong is zijn blijkbaar hun eigen kindertijd vergeten.. Reactie door bacus — dinsdag 21 maart Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 21 maart Het is uitstekend, om ook nog heel jonge kinderen erotische veel ruimer dus dan alleen seksuele voorlichting te geven.

Uiteraard geheel aangepast aan de emotionele ontwikkeling en het bevattingsvermogen van de leeftijd. Ook de heel kleintjes ervaren al erotiek, en kunnen b. Helaas schieten de ouders hierin nogal eens te kort, en daarom lijkt mij de school een aangewezen plaats. Reactie door Olav Meijer — dinsdag 21 maart Ouders en verzorgers kunnen voor het overgrote deel zelf de hun toevertrouwde kinderen inlich- ten als zij aan het kind merken dat het er- om vraagt.

Daar waar een kind vragen heeft gaat het vaak uit natuurlijke gène niet eerst naar de leerkracht, maar zoekt de intimiteit van het gezin, en zo dat niet zou kunnen een aanspreekbaar figuur, die oom, tante, de buurvrouw zelfs kan zijn.

Kinderen die ook bij bevallingen zijn is iets wat in het algemeen, ook mogelijk een toch verkeerde keuze kan zijn. Het onderwijs wil niet met alles belast worden, laat dan ook in beginsel de ouderlijke taken aan de intimiteit over binnen de directe eigen omgeving van het kind.

Daar waar vragen ontstaan, of twij- fels rijzen, kan het onderwijzend personeel altijd nog de ouders rechtstreeks doen be naderen. Hands off the family! Ook deze propagandafoto roept bij mij de vraag op of het merendeel van de kinder- psychologen het hiermee eens zijn en dan wil ik alleen die aan het woord, die inmid- dels zelf ook volwassen kinderen hebben.

Tegenwoordig moet je je zelfs al de vraag stellen, of een baby nog een bay mag zijn, een peuter een peuter, en een kleuter een kleuter, en de onbevangenheid van kinderen moet je ze niet voortijdig afnemen door een lesje biologie, op het verkéérde moment, en op de verkeerde leeftijd.

Je vertelt een peuter van 5 ook niet hoe het een vrouw met haar cycli vergaat, om vooral het plaatje compleet te maken. Derge lijke perspectieven hebben die kleintjes op die leeftijd echt niet nodig. Liefde, vruchtbaarheid, sex, en misbruik uitleggen horen bij de opvoeders zelf be- spreekbaar te zijn, incl. Ik ben dus om ook emotionele verwerking van het kind zelf als individu, en de begeleiding hierin die één op één moet kunnen zijn, helemaal vierkant tegen!

Reactie door Madelief — dinsdag 21 maart Ik ben het met de reacties eens dat kinderen eerlijk en duidelijk antwoord moeten krijgen als ze vragen hebben. Zo heb ik mijn kinderen ook opgevoed, zonder geheimzinnigheid en en dat is het punt waar het mij om draait! Ik vind het zorgwekkend dat de school steeds meer opvoedtaken uit handen van de ouders nemen. De school vond dat de kinderen dus moesten leren omgaan met dood en rouw.

Een dikke week lang werden ze dagelijks voorgelezen over de dood, moesten praten over familieleden die overleden zijn enz. Toevallig hadden wij die week zelf een sterfgeval in de familie. Onze emoties moesten dus verborgen worden. Ook kreeg hij last van enge gedachten dat wij dood zouden gaan enz. Wat ik met dit voorbeeld aan wil halen is dit: Zoiets zou alleen kunnen slagen in complete samenwerking met alle ouders en in de hedendaagse maatschappij is dat helaas onmogelijk.

Reactie door Monique — dinsdag 21 maart De school is natuurlijk de plaats om voorlichting te geven. Maar ik was blij dat mijn vrouw het van mij overnam als pedagoge.

Tegelijk heb ik wel zorgen over degeen die die voorlichting geven. Niet iedereen is er gechikt voor. Maar ook gebrekkige voorlichting is altijd beter dan helemaal niet. Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 21 maart Ik weet niet de leeftijd van de kinderen maar dat is wel lang!

Een of twee dagen lijkt me best voldoende en dan de mogelijkheid geven om b. Een goed kinderboekje over dood, voor jonge kinderen is: Een goed boek over gevoelens: Ik zelf heb het voor een project in mijn dochters klas gebruikt in groep 6 of 7, heb ze toen ook een hartevogeltje laten knutselen, was een groot succes! Laat een ieder, indien mogelijk terug denken aan zijn eigen jeugd. Hoe was het allemaal geregeld. Nu ga ik terug naar de jaren Al spelende kwamen kinderen erachter waar de geslachtsdelen voor dienden, niks geen voorlichting, kinderen zijn vaak verstandiger dan men denkt.

Ik vond het altijd spannend als meiden een wedstrijd hielden ver plassen. En als je geen zin had ging je wat anders doen, zo belangrijk was het ook weer niet.

Reactie door Henk Hiensch — dinsdag 21 maart Zeker blijven de ouders de eerst aangewezen opvoeders. Maar bekend is, dat niet alle ouders daarin even goed slagen.

Wat de oorzaken daarvan ook mogen zijn. Daarom is de school ook belanghrijk in de opvoeding, en heeft b. Het lijkt mij voor kleine kinderen heel goed als de school ook voor een deel erotische waaronder seksuele voorlichting geeft.

Wel in overleg met de ouders; daarmee ben ik het eens. Daarvoor is de ouderraad of hoe heet dat tegenwoordig een geschikte gesprekspartner.

Zeker gezien de kleuterleeftijd, vind ik dit geen taak voor de school, de meeste kleintjes zijn er helemaal niet mee bezig. Als de voorlichting in groep 8 plaatsvindt, prima.

Maar toch blijven de ouders verplicht om als er vragen worden gesteld door de kinderen om daar een zo goed en eerlijk mogelijk antwoord op te geven. Maar om voorlichting in de 1e kleuterklas te gaan geven, dat gaat mij te ver. De meeste kleuterjes zijn er niet eens mee bezig. Kleintjes van 4 jaar moet je geen dingen opdringen. Als ze dat willen weten, vragen ze het wel thuis.

En dan is eerlijke en begrijpelijke uitleg geboden. Met alle respect, maar vroeger had het ook heel wat eerlijker gekund. Zelf was ik 17 en wist nog steeds niet beter, dan dat de kindertjes uit de spruitjes kwamen.

Thuis was altijd het antwoord op vragen, kom je wel achter als je ouder bent, Er is één ding wat ik me altijd voor ogen heb gehouden. Dat is dat mijn kinderen dit nooit zou overkomen, met vragen eerlijk en begrijpelijk antwoord geven, hoe klein ze ook zijn, als het vertrouwen tussen kinderen en ouders goed is, komen ze vanzelf, ongeacht kun leeftijd, met vragen. Maar heb hem wel op een begrijpelijke kinderlijke manier uitgelegd hoe het één en ander in elkaar zat. En dan heb ik liever dat ze dit thuis vernemen, als op een school als ze nog niet met die vragen in hun hoofd rondlopen.

Reactie door Ninka — dinsdag 21 maart En wat doen we aan de omgevingsfactor, waar zelfs koffie wordt verkocht met sexuele beelden? Het lijkt als of alles draait om seks en geld. Ziek makend vind ik. Waarom mogen de kinderen hun kindertijd niet als een kind leven? Reactie door khosrow — dinsdag 21 maart En hoe open je ook denkt te zijn, je eigen kijk op dingen blijft een rol spelen, ook dat is goed te beseffen en meerdere uitleg, mogelijk meer plezier??

Onze zoon toen 5 ontdekte het op de een of andere manier bij versperringspaaltjes! Ik werd door een overblijfmoeder, met rood hoofd,appart genomen om dit te melden!! Ik heb haar, met rood hoofd, hartelijk bedankt voor het zeggen! Hmmm… Al die spannende lol die we als kind hadden, over al die misverstanden en verkeerde informatie en al die veel meer relevante informatie die we, indirect, kregen over, hoe iedereen daarmee omging… Ik had het niet willen missen, geloof ik, noch de ontdekking van de wetenschap dat ze helemaal van mij waren, al die illusies.

En hoe die, hoe zelden ook gedeeld, toch veel…. Voortplanting is natuurlijk heel wat anders. Reactie door Boudewijn Pleines — dinsdag 21 maart Je zegt dat je kleintjes van 4 dit soort dingen niet moet opdringen. Dat ben ik helemaal met je eens. Namelijk in de vorm van incest of seksueel misbruik. Ja, ook op die leeftijd al. Ziek en vreselijk, en daarom vind ik dat je kinderen jong weerbaar moet maken.

Dat ze leren dat het echt niet normaal is als die oom die dingen van ze wil. Als de voorlichting op een voorzichtige, heel beschaafde manier gaat, dat het niet eng is voor de kinderen, is dat een goede zaak denk ik.

En het is ook echt een taak van de school, juist omdat die incest in het gezin voor kan komen en de misbruiker niet gebaat is bij een voorgelicht, weerbaar kind.

Reactie door Ellen — dinsdag 21 maart Bedeknt dat dit gedaan wordt om de kinderen respect voor elkaar aan te leren, zodat we niet weer met jeugdige verkrachters te maken hebben die er geen sic! Inderdaad, al op zeer jeugdige leeftijd komen ze met vragen. Er zijn boekjes voor alle leeftijden vanaf, dacht ik 4 of 5 jaar. Migrantenouders zijn doorgaans erg verlegen met dit onderwerp.

Er heerst een enorm Taboe op. Dan is het juis goed om dit op de scholen vast aan te pakken. En dat gaat echt niet expliciet, maar, zo zag ik op het Journaal, heel speels en met legpuzzels. Geen enkele verlegenheid, maar juist vrolijkheid. De kinderen hadden er helemaal geen problemen mee. Waarom volwassenen dan wel?

Dat is aangeleerd gedrag. Sex moet iets moois en intiems blijven, maar er gaat een groot respect voor elkaar aan vooraf. Dus JA, doorgaan hiermee!

Lembeck — dinsdag 21 maart Opvoeden is voor een groot deel het volgen van de ontwikkeling van het kind zelf. En elk kind is anders. Door 4 of 5-jarigen voor te lichten push je een aantal kinderen in een ontwikkeling waar ze nog niet aan toe zijn en de anderen waren er blijkbaar wél aan toe en hebben meestal de vragen al aan de ouders gesteld. Zo komen er ook een X-aantal kinderen zonder ontbijt op school is landelijk bekend.

Gaat school straks ook het ontbijt verzorgen? Waar houdt de verantwoordelijkheid van de ouders op en begint die van school? Ik vind dat school geen opvoedkundig instituut moet worden, ik voed zélf mijn kinderen op! Wellicht is het inderdaad beter de ouders die tekort schieten voor te lichten inplaats van de kinderen klassikaal op te gaan voeden!

Reactie door ad — dinsdag 21 maart Dit is een taak van de ouders vind ik op zulke jonge leeftijd. Maar er wordt hier dan ook voornamelijk gegokt op kinderen van ouders die helemaal geen seksuele voorlichting geven aan ouders. Zodat ze later geen groepsverkrachtingen gaan doen enzo.

Politici als dat Ankerwijf uit Rotterdam gaat het vooral om de allochtone kinderen natuurlijk. Zodat ze geen abortus centra voor Antilliaanse meisjes hoeft op te zetten. Reactie door simONE — dinsdag 21 maart Nee oh apart dat het Ankerwijf dan wel om commentaar werd gevraagd. Waar was die school ook alweer?

Ik ben verder ook geen fan van haar, maar zij heeft hier toch niets mee te maken? Dat zij misbruikt worden bedoel ik, ondermeer door een bekende van de familie, of iemand uit de familie zelf. Juist die kinderen moet je weerbaar maken hiertegen.

Juist kinderen uit religieuze milieus zijn minder weerbaar door hun gebrek aan kennis hierover. Kennis is macht, ook in dit soort zaken. In een gezinssituatie is een kind kwetsbaar en afhankelijk van de ouders. De kennis hierover moet dan ergens anders vandaan komen: Ze is graag in beeld, manier waarop is geheel niet belangrijk! De kinderen van de foto zijn volgens mij nog lang geen 14, deze jonge kinderen hoef je van mij niet zo te fograferen.

Voorlichting is oke,heb ik zelf nooit gehad. Reactie door MusMus — dinsdag 21 maart Tsjonge jonge, volgens mij krijgen de kleuters echt geen condooms en de pil voorgeschoteld, maar gaat het over verliefdheid en dat je niet hoeft toe te laten als iemand jou zoent terwijl je dat niet wilt. Met normale voorlichting kan je niet vroeg genoeg beginnen. Reactie door Karin — dinsdag 21 maart MusMus, ik vind het ook een zeer foute foto.

Gelukkig is hij van lang geleden , ik moet er niet aan denken dat in deze overgeseksualiseerde tijd er een poster er zo uit zou zien en op scholen zou worden opgehangen. Ik vind het wel een goed idee, als ze het idd op het niveau van een 4 jarige doen, praten over gevoelens kan niet vroeg genoeg beginnen! Reactie door jessys — dinsdag 21 maart Voorlichting, oké maar is 4 jaar niet wat heel erg vroeg?

En is het niet in de eerste plaats de taak van de ouders? Hoe weten we nou of dat in de belevingswereld van 4-jarigen past, of projecteren we onze eigen volwassen belevingswereld op kinderen? Terwijl ik nog geloofde in Sinterklaas, die met zijn paard over de daken reed. De gelukkigste dag van mijn 4-jarig leventje, was de dag dat de zijwieltjes van mijn fiets af mochten.

De ongelukkigste dag, was de dag dat ik een bril kreeg. De muizentrapjes mislukten altijd, de schoenveters kreeg ik ook niet netjes gestrikt. Kortom, er gebeurde toen zo veel, dat véél belangrijker was dan die bloemetjes en bijtjes. Reactie door Pineut — dinsdag 21 maart Kinderen zijn niet iederen, maar gebruik maken van hen onschuld is laag ,echt laag Waar ga wij na toe? Reactie door niet — dinsdag 21 maart Vrouwen worden weer in- eens slank als een den, en de verrassing is de baby in de wieg.

Maar de vraag was dus wel …. Die fases daarin zijn zeker heel belangrijk voor de droomwereld van een kind. Overbelasting, voor elk kind anders, kan zeker bij de kleinsten leiden tot zelfs stotteren en opnieuw bedplassen waarvoor zelfs nog maar 30 jaar terug kinderen ook nog gestráft werden, gelukkig zeer inciden- teel Daar gaan we ook klassikaal niet enke le lessen aan wijden.

Pineut, als het aan mij zou liggen antwoordde ik je laatste vraag volmondig met een ja. Ja, ze moeten kind kunnen zijn. Maar omdat sommige pedofielen het daarmee niet eens zijn, alleen aan zichzelf denken en een kind gaan misbruiken, moet dat kind minder kwetsbaar gemaakt worden.

Kennis is macht, ook hierin. Een goede taak van de school of de GGD die op een school langskomt. Incest is een groot probleem en moet keihard aangepakt worden, mede door goede voorlichting. Als dan andere kinderen die veiliger wonen en niet seksueel bedreigd worden dan ook heel jong die voorlichting krijgen, dan moet dat maar. Weerbaarheid gaat voor alles, elk incestslachtoffer is er een te veel.

Raar dat veel mensen op dit discussieforum hier amper op ingaan. Reactie door alexander — dinsdag 21 maart Dan worden ze als kind feitelijk al uitgemaakt voor potentieel groepsverkrachter. Normaliter zouden jongens het dus altijd moeten kunnen winnen, toch? Een halve meter pils drinken was er in die dagen vast niet bij, echter de huidige structurering van dorpen en steden zal dit fenomeen grotendeels onmogelijk hebben ge- maakt.

De structurering die aangepast is aan de excessen van volwassenen, jammer ge- noeg! Zelf vind ik het belangrijk om vroeg te beginnen hiermee, want anders doen de kinderen het zelf wel. Reactie door Niels — dinsdag 21 maart Ik weet niet hoe jou omgeving eruit ziet Niels 48 maar in mijn omgeving denken kinderen van die jonge leeftijd nog niet aan seks. Niels Houd ze lekker een beetje dom op die leeftijd ja. Weet niet van welke planeet jij bent afkomstig bent maar op mijn planeet zijn kinderen van 4 niet bezig met sex of liefde.

Daar zijn bijvoorbeeld meisjes bah. Daarom is onze maatschappij zo ziek als een tierelier. Omdat we non-stop onnatuurlijke zaken willen toepassen in de maatschappij, zonder rekening te houden met bestaande natuurlijke structuren. Kinderen vertellen zelf wel wat niet en wel normaal is.

Alléén maar alèrt zijn, ook de kleine kinderen, daar kom je al een heel eind mee. En ze leren NEE te zeggen als er iets gebeurt, ongeacht de leeftijd, wat ze niet willen. Dit geldt toch ook voor het bekende snoepje van vreemden aanpakken? Hoofdluis op school, daar bemoeien ze zich wel mee, maar komt meestal als raad om je kinderen even te controleren, als er hoofdluis is geconstateerd.

Op zich vind ik dit een goede zaak. Als het hier om 4 jarigen moet gaan, kan ik ook niet snappen waarom deze foto. Hadden ze dan hier dan ook maar 2 kleutertjes voor genomen. Ten eerste haal je 33 en 34 door elkaar en het is van mijn kant géén commando, maar een advies voor je taalgebruik.

Komt op mij persoonlijk nogal agressief over. Kan inderdaad geen kwaad, maar het kind stelt zelf de vragen wel als het eraan toe is en dan graag er thuis mee beginnen. Stel je hebt een klas van 30 peutertjes en er zijn er 28 die niet met vragen zitten en volop van de poppen genieten en van de autootjes, moet je die dan overladen met info?

Die kinderen scheep je op met een vraagstuk, waarvan ze het bestaan niet eens afweten. Laten die 2 ouderparen van die 2 kinderen die daar wel behoefte aan hebben het thuis even uitleggen. Lijkt mij voor die andere 28 kindertjes wel zó gezond. Maak je kind wijs, maar niet wijzer als dat het kind op die leeftijd zelf wil zijn. Laat het kind gewoon kind zijn, zolang het kan. Wat is normaal, hoeveel kinderen in de kleuterklas plassen nog in hun broek?

Worden hier extra lesjes voor gevolgd, wel néé, ben je gèk! Een kind hoort tegenwoordig zindelijk te zijn als het naar school gaat. Het tegendeel is hélaas waar. Steeds meer kleuters plassen nog in hun broek als ze naar school gaan, of zitten nog in de luiers. Geen idee, maar het zou ook een vorm van stres kunnen zijn, omdat van kinderen tegenwoordig op jonge leeftijd veel te veel wordt verwacht, wat ze niet kunnen waarmaken.

Het kan zelfs nog genetisch bepaald zijn, het éne kind is nu éénmaal vlotter met zindelijk worden als de ander. Ook dit heeft te maken met laat een kind zó làng mogelijk kind zijn. Een kind mag geen kind meer zijn, zeker niet als het een andere afkomst heeft, of ouders met en andere geloogsovertuiging? Sorry Simone, maar hier ontgaat me toch iets.

In 52 aan Ellen bedoel ik dat je kinderen zelf kunt vertellen wat wel en niet normaal is. Pedoseksuelen kunnen zeer subtiel te werk gaan.

Onderschat asjeblieft niet de scheefheid van veel kind-volwassene relaties. Kinderen zijn vaak afhankelijk van de volwassenen in kwestie. Bovendien zijn ze nog niet volledig ontwikkeld en weten vaak niet wat ze willen. Pedoseksuelen weten dat maar al te goed en maken daar misbruik van. Ik denk trouwens niet dat het momenteel erger is of vaker voorkomt dan vroeger. Het is nu bekender en er kan meer aan gedaan worden.

Godzijdank is het uit de taboesfeer gehaald, dat is voor de bescherming van kinderen heel goed. Groepsverkrachtingen het gevolg van een gebrek aan seksuele opvoeding? Ik vind het een hele rare link. Verkrachting is een vorm van machtsmisbruik en respectloosheid.

En al helemaal omdat de school zeker niet door alle kinderen als een veilige omgeving wordt ervaren. Misschien zijn niet alle ouders even goede opvoeders, maar vraag me toch af, hoe we het dan de x miljoen jaar hiervoor hebben gedaan, toen we nog geen scholen hadden die zich overal mee denken te moeten bemoeien. Reactie door Mieke — dinsdag 21 maart Dat is nu precies waar het om gaat.

Hoe klein ze ook zijn, je kinderen vertellen wat wèl en niet noemaal is. Je mag géén snoepjes aanpakken van vreemde mensen, maar ook niet je plassertje laten zien aan de bekende buurvrouw of opa. Meisje of jongen maakt niet uit, het stopt niet bij snoepjes en de kinderen bewust maken op een speelse manier, zonder dat ze daar bang van hoeven te worden, weten wat ze wèl en niét hoeven te doen.

Kinderen moeten nee leren zeggen. Ze moeten leren wat normaal is en wat niet. Kinderen moeten weerbaar worden en dan bedoel ik niet brutaal. Ouders moeten ook voorlichting krijgen. Ik ga er deze week in mijn opvoedcursus zeker aandacht aan besteden. In veel gezinnen is het al normaal dat de tv de hele dag op MTV staat.

En peuters zien porno op de computer. De campange sluit aan bij leeftijdsgroepen en gaat ook over liefde en vriendschap. Prima om het daar over te hebben.

Reactie door evalien — dinsdag 21 maart Zoals je het nu brengt ben ik het helemaal mee eens. Zo zou het moeten gebeuren, hopelijk doet de GGD of de school het zo. De ouders zijn ook prima, maar dan moeten ze het wel doen, en lang niet alle ouders doen dat. Dus dan is het beter als ook de school of GGD iets hierin doet. Zijn we er al uit? Immers zo lang er nog pedoseksuelen zijn van allerlei soort en komaf, is het toch duidelijk dat we de kinderen niet beschermen door ze vroeg- tijdig van dit abnormale gedrag in kennis te stellen, wel nee, het wordt de hoogste tijd, dat ouderen gaan leren inzien, dat zij niet iets nieuws hebben uitgevonden, maar zeer banaal hun instincten aan het uit leven zijn.

Elke vorm van misgedragen geschiedt door- gaans in vele vormen, strikt in het verbor- gene. Zaak is het dus te weten met wie je kinderen omgaan, bij wie ze over de vloer komen, waar ze heen zijn, kortom, je eigen kroost goed in de gaten houden.

Bewáken kan niet 24 uur per dag, maar zoals de toe- komst er voor ze uit ziet, met zelfs 2 carrière ouders belooft voor een aantal van hen heel weinig goeds. Bepaalde sex excessen zijn er altijd geweest. Door invloed van tv clips en internet word door jongeren wel makkelijker over sex gedacht. Maar in mijn jeugd waren we ook al sexueel losbandig. Met dank aan de NVSH. Reactie door Sprut — dinsdag 21 maart Dit terwijl het dus totaal niets nieuws is! De ophef ontstaat vanuit het verkeerde idee dat er niet zoiets zou bestaan als kinderlijke seksualiteit.

Mensen willen een kind som pas koppelen met seksualiteit wanneer ze een puber worden… VEEL te laat. Kinderen zijn mensen, mensen zijn seksuele wezens. EN NEE dat is niet dezelfde seksualiteit als bij volwassenen! Beter dan de meeste van ons lijkt mij zo! Ouders zijn wat mij betreft primair verantwoordelijk voor dit onmisbare onderdeel van de opvoeding en begeleiding.

Reactie door Naomi — dinsdag 21 maart Ik vind je reactie nogal naíef. Ook voor kinderenvan 4 jaar? Beetje krom, vind je zelf ook niet? Op dit item gaat het tenslote over deze leeftijd. En kinderen die daar helemaal niet mee bezig zijn, moet je daar dus ook niet mee lastig vallen, óók niét in de kleuterklas. En wat ze op TV kijken, daar ben je zelf nog altijd de baas over, of het moet bij jou andersom zijn, dat de kinderen bij jou in huis de baas zijn?

Als dit zo is, dan is het een trieste zaak. Jij bepaalt de regels onder jouw dak en niet de kinderen. Kinderen van vier zijn hier simpelweg veel te jong voor, afhankelijk van de inhoud natuurlijk….

Reactie door J3roen — dinsdag 21 maart Ben het met J3roen eens onder Ik heb zelf twee meiden van 3 en 4, maar dit gaat mij echt veel te ver. Laat ze eerst nog maar lekker een tijdje met lego en poppen spelen.

De idiootste fratsen bedenken ze tegenwoordig. Kinderen zijn hier WEL mee bezig! Ook op deze leeftijd! Alleen op een heel andere manier dan wij! DAT is de fout die men maakt. Probeer dingen te accepteren van mensen die verstand hebben van de ontwikkeling van kinderen. Die zijn er niet voor niets. Die mensen die er zogenaamd verstand van hebben, zijn vaak mensen die zelf geen kinderen hebben.

De echte experts zijn de ouders zelf! Tja dat doet me inderdaad denken aan die relatietherapeut die mocht terug kijken op 9 mislukte relaties Ervaring zeker, maar deskundig? Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 21 maart Dit land is dol, het kind zijn wordt zo langzamerhand totaal ontnomen. Nog even en direct na het doorknippen van de navelstreng,op na de baby school. Reactie door Jofel — dinsdag 21 maart Die site is uiteraard niet van mij maar van ons allemaal. Althans de daar in gepresenteerde boodschap geldt voor iedereen.

Alleen jammer dat niet iedereen dit inziet. Er zijn altijd bijdehandjes van 3 á 4 jaar die wèl vragen stellen en die moet je zo eerlijk en duidelijk mogelijk beantwoorden in hun denkwijze. De kinderen die er niet aan toe zijn en er niet mee bezig zijn moet je er dus niet op een school mee lastig vallen. Nogmaals, ouders moeten een eerlijk en begrijpelijk antwoord hebben op de vragen van hun kleuters, waarschuwen, ongeacht of ze vragen hebben, voor de mensen die toch de kwade bedoelingen hebben, maar dit kan op een manier, zodat de kinderen niet bang worden, maar wel bewùst.

Nee ad, die is niet van mij! Waldrock is een Muziekfestival die 1 keer per jaar gehouden wordt in Burgum Friesland. Maar je moet er van houden, want het is een Metalfestival! Ik maak een beetje reclame in de hoop dat nog meer mensen dit schitterende festival bezoeken.

Het wordt al jaren gehouden met rond de Ben je weer een beetje op de hoogte. Excessen tegengaan De kleuters krijgen op hun eigen niveau voorlichting. Spelenderwijs met je lichaam bezig zijn is het idee erachter. De GGD hoopt dat excessen als groepsverkrachtingen en tienerzwangerschappen er uiteindelijk mee kunnen worden voorkomen.

Ik citeer hier maar een stukje uit het rtl bericht waar ik nergens lees dat kinderen van 4 jaar sex moeten hebben.
Pik sex video vriendinnen vingeren elkaar


verkrachting sex dikke lul in klein kutje

Gratis amateur sex contact gezocht


Je weet dus dat het een vaardigheid is die je moet leren. Niemand wordt er mee geboren. Om een vrouw zwanger te maken moet je haar eerst versieren. Je moet de intellectuele en emotionele intelligentie hebben om haar te versieren. En als je met vrouwen het bed hebt gedeeld, heb die twee blijkbaar. En als jij ze hebt…kunnen je kinderen dit van je leren of deels overerven.

In veel culturen krijgen jonge kinderen vaak jongens seks les van de volwassenen. Vaak alleen verbale uitleg. Hoewel het bovenstaande heel ranzig klinkt, heeft het krijgen van lessen over seks wel degelijk nut.

Een man die weet wat hij doet is aantrekkelijk. Hij kan eerder beginnen met seks. Des te eerder je begint, des te meer kinderen je kan maken. Des te meer chicks je hebt gehad, des te beter je met vrouwen bent. Althans, dit denken vrouwen onbewust.

En die skills kan jij je kindjes leren, denken vrouwen. Hierdoor kunnen je zonen ook veel chicks scoren. En zodoende worden veel van je genen doorgegeven. En dat is het enige wat belangrijk is voor je genen. Wat al je gedrag bepaald. De drang om je genen door te geven en veilig te stellen is sterker dan wat dan ook. This is a truth which still fills me with astonishment. Though I have known it for years, I never seem to get fully used to it. Het beschreef allemaal cijfers over date rape op Amerikaanse campussen.

Het meest verbazingwekkende feit uit het onderzoek? Voordat ik verder ga wil ik iets duidelijk hebben. Ik ben tegen verkrachtingen. Ook wil ik niet aanzetten tot verkrachtingen of date rape. Ik presenteer hier cijfers die iemand anders heeft gevonden.

Ik ben niet verantwoordelijk voor wat jij ermee doet. De kans is dus drie keer groter dat een vrouw bij je blijft als je seks forceert en het lukt, dan wanneer het niet lukt. Dat is absurd toch? Waarom zou een vrouw bij een man willen blijven als zijn poging tot verkrachting slaagt? De kans is drie keer zo hoog. In de wetenschap is dat gigantisch. Zou seks hebben, tegen de wil van een vrouw in, een evolutionair voordeel hebben voor de vrouw?

Daar kom ik zo op. Als we naar nertsen kijken, zien we iets bijzonder. Een vrouwelijke nerts  ovuleert niet eens als ze niet hardhandig wordt aangepakt. Pas wanneer ze fysieke pijn ondervindt van de man, zal ze ovuleren. En dus zwanger kunnen worden. Hetzelfde patroon zien we bij chimpansees. Agressieve mannetjes verwekken meer kinderen bij vrouwen dan passieve mannetjes.

En qua gedrag wijken we ook niet heel veel van elkaar af. Stel een vrouw verwekt een kind van een agressieve man. Stel je zelfs het scenario voor dat ze verkracht is. Wat voor genen krijgen de jongetjes die geboren worden? Waarschijnlijk dezelfde agressieve genen als hun papa.

De jongetjes zullen later ook vrouwen hardhandig aanpakken. Ze zullen daardoor meer kinderen op de wereld brengen vergeleken met mannen die niet hardhandig zijn. Het verschil tussen een man die doorzet wanneer een vrouw tegenstribbelt en een man die stopt, is het verschil tussen je genen doorgeven en uitsterven. Deze hele blog ging over hoe vrouwen niet monogaam zijn. Maar mannen zijn dit ook niet. Onlangs werd er onder Nederlanders een onderzoek gedaan over vreemdgaan.

Als dit percentage je verbaast, moet jij jezelf dit eens afvragen. Is het risico dat ik loopt de potentiële beloning waard? Of het risico op een soa van een alfaman? Is het verkrijgen van alfamansperma het risico waard dat ik betrapt wordt door mijn beta partner? Hierdoor loopt ze het risico dat ze de kinderen alleen op moeten voeden. Dit betekende duizenden jaren geleden de dood. Voor mannen geldt precies hetzelfde.

Ze kunnen alleen een soa oplopen van de vrouw. Of betrapt worden in de daad door de beta man. Dit is ook de reden waarom mannen vaker vreemdgaan. Mannen hebben gewoon minder te verliezen dan vrouwen. Tegenwoordig heb je echter alimentatie. Je kon er op los neuken met je super sperma.

Je hebt ook gezien dat monogamie nooit heeft bestaan. Als je het dierenrijk bekijkt is het duidelijk: Nouja, op één diertje na dan. Die is monogaam vanwege een hele speciale reden…. Fidelity and Infidelity in Animals. Er is dus maar één dier monogaam…en dat komt omdat hij vastgelijmd zit aan zijn partner. De lintworm kan niet eens fysiek weggaan als het dat zou willen. Wederom stel ik dezelfde vraag aan je. In monogamie geloven is hetzelfde als in de tandenfee geloven.

Dat jij het heel graag wil, betekent nog niet dat het echt bestaat. Ongeacht hoe vaak je een tand onder je kussen legt. Als je wil dat monogamie werkt, moet jij jezelf forceren tot iets waar je evolutionair gezien niet voor gemaakt bent.

Wil je een monogame relatie laten werken? Dan moet jij jezelf veel restricties opleggen. Je moet tegen je biologische drang ingaan.

De helft van de mensen kan zich dwingen om zijn partner trouw te blijven. De andere helft, zo hebben we gezien, gaat vreemd. Ik ga de keuze niet voor je maken. Dat kan je zelf wel. Ik heb je het bewijs geleverd over de oorsprong van monogamie. Ik heb je laten zien hoe vrouwen gemaakt zijn om vreemd te gaan. In een open relatie laat je elkaar lekker vrij om te doen en laten waar je zin in hebt.

Je legt elkaar geen restricties op. Wat je bij monogamie wel doet. Hetzelfde geldt voor mij. Want stel ik vind een dame echt leuk. En ik begin een open relatie met haar. En als ik ondanks het feit dat ik met andere vrouwen seks heb, bij haar blijf? Dat ik haar echt leuk vind. Die andere fuckbuddies bewijzen alleen maar hoe awesome mijn vriendinnetje is.

Het is een win-win situatie. Dus gaan ze een persoon toe-eigenen als bezit. Dat is niet mijn pakkie aan. Iedereen is vrij om te doen waar ze zin in hebben. Kies waar jij je goed bij voelt.

Laat de keuze je niet opgelegd worden door de mensen om je heen. Uiteindelijk moet jij met die keuze leven. Als je overigens nog wat tips wil om je relatie zo leuk mogelijk te houden, of een vriendin te krijgen, lees dan dit artikel: Je denkt misschien nu dat dit een vrouw onvriendelijke blog is. Dat is helemaal niet waar. De bedoeling is dat mannen de vrouw beter gaan begrijpen. Haar gedrag gaan snappen. Hun eigen gedrag ook trouwens.

De schrijver van dat boek gaf in het voorwoord aan dat hij bang was. Bang voor boze vrouwen op zijn dak door de inhoud van het boek. Hij verwachtte heel veel brieven in zijn postvak.

Hij kreeg inderdaad veel brieven. Ze waren heel vaak van vrouwen. Maar tot zijn verbazing waren de vrouwen niet boos op hem. Ze waren hem dankbaar. Dankbaar voor het feit dat ze eindelijk een verklaring hadden voor hun gedrag.

Waarom ze soms zo graag vreemd wilden gaan. Waarom ze soms schaamteloos met mannen gingen flirten. Most of these letters concerned infidelity or promiscuity; others were about masturbation or nocturnal climaxing. Als je als vrouw deze blog leest. Zie het meer als een verklaring voor je gedrag.

Het is mijn manier om mannen en vrouwen dichterbij elkaar te brengen. Ik laat je weliswaar hele confronterende dingen horen. Misschien wil je het niet horen, maar je moet het wel horen. Ontdek in 42 minuten de meest voorkomende problemen die mannen hebben met zelfvertrouwen en hoe deze te overwinnen. Zo krijg je haar in bed video Leer in 80 minuten hoe je vrouwen ontmoet, op date krijgt en vanaf daar in bed.

Wetenschappelijk bewezen versiertips Ontvang op regelmatige basis datingadvies en uitgebreide casestudies van mannen zoals jij. Duitse onderzoekers hebben zich verdiept in het seksleven van de spin en komen met opmerkelijke conclusies. Zo blijkt een mannelijke spin maar twee keer in zijn leven seks te kunnen hebben. Duurt de vrijpartij langer dan tien seconden dan wordt hij bovendien door het vrouwtje verslonden.

De onderzoekers brachten een aantal spinnen vanuit het ei groot door ze fruitvliegjes te voeren. Zodra de spinnen volwassen waren, bestudeerden ze het gedrag en met name het seksleven van de diertjes. Ze ontdekten dat een spin twee organen heeft die hij tijdens het paren gebruikt.

De spin kan dus maar twee keer in zijn leven copuleren. Ook bleken de mannelijke spinnen niet langer dan tien seconden seksueel actief te mogen zijn. Duurde het langer dan at hun partner hen op. De kans dat het mannetje werd verslonden was groter wanneer hij niet met één van zijn zussen paarde. Een poging van broer om met zijn zus te paren duurde namelijk standaard veel korter, waardoor van kannibalisme geen sprake was.

Uit het onderzoek bleek dat de vrouwelijke spinnen vaker het initiatief namen om incest te voorkomen. Dit verhoogt de druk op de mannetjes om een geschikt vrouwtje te zoeken. Ons experiment wijst erop dat mannetjes hun inspanningen kunnen aanpassen aan de geschiktheid van het vrouwtje. Thanks voor het delen van je artikel. Laten we het er maar op houden dat je al klein jongetje graag bioloog wou worden ;. Het fenomeen dat de ene partner de ander opeet komt bij meerdere insecten voor.

Ook wat het nut ervan is. Je lange tekst je stopt er veel energie en tijd in denk ik roept vragen bij me op. Je kunt niet voorkomen dat een vrouw vreemd gaat begrijp ik of juist wel door het toepassen van jullie versiertechnieken, enz? Maar als je open relaties aangaat doet het er niet toe als ze vreemd gaat dan is het geen vreemdgaan meer lijkt me dan.

Stel je bent super verliefd op een meisje vind je het dan ok Ali als ze vreemd gaat? Dat kun je niet voorkomen denk ik wat vind jij? Ik snap dat mijn tekst vragen bij je oproept. Vrouwen maken constant de volgende afweging: Wanneer je een super toffe man bent, zal de kans klein zijn dat ze vreemdgaat. Immers, ze heeft al een alpha man jij , dus vreemdgaan brengt niet heel veel rendement op.

Zelfs wanneer ik supeverliefd ben op een dame, laat ik de relatie open. Als mens hebben we ik en zij soms behoefte aan andere mensen. Dus laat ik haar met andere mannen naar bed gaan. En ik met andere vrouwen. Dit vergeet ik nog: Wat bedoel je hiermee? In een gevecht wint de alpha man toch wel. Dit heeft lijkt me betrekking op dieren? Als het beta mannetje een badre hari blijkt te zijn heb je als alpha mannetje toch een probleem niet?

Badr hari is een alpha mannetje. Beta mannetjes zijn fysiek, psychologisch en emotioneel zwakker dan alpha mannetjes. Daarom staan alpha mannetjes boven beta mannetjes. Dus eigenlijk is de enige manier om te verkleinen dat je vriendin vreemd gaat als je monogaam bent. Door een alpha man te worden en te blijven?

Ja daar komt het eigenlijk op neer. Je moet nooit chillen. Je moet jezelf altijd blijven verbeteren. Iets in je leven moet je passie geven, waar je vervolgens in moet groeien. Hierdoor ziet je vriendin dat je een aantrekkelijke man bent. En dat je met de jaren alleen maar beter gaat worden. Je kwijt raken is dan gewoon teveel waard voor haar. Ongeacht hoe klein en tenger je ook bent? Ik vind het onderverdelen van mannen in beta en Alpha mannen toch wat kort door de bocht eerlijk gezegd.

Als je een vincent van gogh naast bijv een arnold schwarzenegger zet dan zou je denken dat vincent een beta man was en arnold een alpha man, of niet? Vrouwen zoeken een man die sterk is. Zowel fysiek, psychologisch als emotioneel. Het is een bepaalde uitstraling aan de hand van je zelfvertrouwen. Ik ken genoeg kleine mannen die grote brede mannen onzeker kunnen laten voelen: Sporten en vrouwenversier skills helpen enorm. Maar dat is niet het enige wat je in je leven moet hebben.

Je moet vooral ondernemend zijn. Shit doen met je leven. Als er problemen zijn, geen moeite hebben om ze op te lossen. Ik heb in tijden niet zo genoten als dat ik zonet deed tijdens het lezen van dit artikel. Het is misschien grootspraak om te zeggen dat de zo pas gelezen dingen mijn kijk op dit aspect van ons leven doen veranderen.

Veel lijkt te ongelooflijk om waar te zijn, maar ik ben van mening dat deze feiten ons niks anders dan de waarheid vertellen. Je keus om niet in detail op bepaalde dingen in te gaan snap ik volledig, echter ben ik er wel razend benieuwd naar.

Zou je een aantal bronnen kunnen noemen waar ik mij net even wat dieper op de dingen in kan lezen? Ben je er niet bang voor?

Bedankt voor deze blog en het gaat je goed! Awesome dat je de blog cool vindt. Het is geen makkelijker materie. Ook niet materie wat veel mensen aankunnen. Een goed boek om hierover meer te lezen is Sperm Wars van Robin Baker. Een echt wetenschappelijk boek is Human Sperm Competition: Copulation, Masturbation and Infidelity. Deze is ook van Robin Baker. Hij heeft Sperm Wars geschreven aan de hand van het boek Sperm Competition.

Dus ik zou eigenlijk alleen Sperm Wars aanraden. Leest heel makkelijk zonder TE wetenschappelijk te worden. Ja ik gebruik met alle vrouwen condooms. Of ze mijn vriendinnetje is of niet. Voor mijn eigen EN haar veiligheid. Daarnaast laat ik me om de drie maanden testen.

Of ik nou klachten heb of niet. Better safe than sorry;. Het gaat te ver om dat in een comment uit te werken, maar dat maakt dat ik enigszins sceptisch blijf. Het idee erachter over de verschillen in seksdrift en de uiting ervan tussen mannen en vrouwen vond ik erg mooi.

Het past ook bij de ervaringen die ik heb gehad met vrouwen die met ij vreemdgaan. Hoewel aan de oppervlakte een scherp contrast zich lijkt af te tekenen, is het ene niet beter of slechter dan het andere; iedereen heeft zijn rol binnen de stam of het systeem.

Dat gevoel voor gemeenschap mis ik in het bovenstaande, terwijl dat juist een belangrijke oorzaak is waarom het werkt. Het is een valkuil waar veel pick-up dudes invallen en wat met enige regelmaat escaleert. Pekka en Eliot Rodgers zijn hier voorbeelden van. Thanks voor het posten van dit artikel, het heeft me echt verder geholpen en ik ben benieuwd geraakt naar de achtergrond van de uitvinding van monogamie. Ik snap je vraag. Vrouwen die me kennen en vertrouwen hebben het liever andersom.

Daarbij moet ik natuurlijk ook zeggen dat ik dit niet op vrouwen heb getest. Dus het blijft allemaal relatief. Mijn ervaringen spreken in ieder geval de wetenschap niet tegen: Is er volgens jou ook een bepaald type vrouw dat geneigd is om vreemd te gaan, of kunnen dat ook de dames zijn die stellig verklaren fel tegen vreemdgaan te zijn? Vreemgaan is een risico afweging. Je moet het risico van betrapt worden en je mannetje verliezen opwegen tegen het voordeel van het krijgen van een baby van een alpha mannetje.

Dus een vrouw die constant vreemdgaat kan bij een bepaalde man de drang niet meer hebben. Dat komt omdat ze geen baat meer heeft bij vreemdgaan. Ze heeft immers al een alpha man. Vrouwen hebben eigenlijk 2 pieken wat vreemd gaat. Eentje als ze jong is laten we zeggen en eentje net voor de menopauze De eerste komt omdat ze optimaal vruchtbaar is. De tweede komt omdat ze nog een baby wil scoren voordat ze in de overgang gaat.

En dus geen babies meer kan krijgen. Op onze twee of derde date vertelden ze me dat ze vreemd zijn gegaan. Degene die iets het hards ontkent heeft het meest te verbergen ;.

Het is wetenschappelijk niet echt goed onderbouwd. Dat vind ik overigens een pré, omdat het getuigd van eigen inzet en niet het klakkeloos research gaan zoeken om je eigen visie te onderbouwen, wat in zijn kern het probleem is van veel wetenschappelijk onderzoek.

Ik heb gisteren een voedingsadvies en ik vind zelf dat ik daar een expert in ben gegeven op het viva- forum, man wat een shit je dan over je krijgt van vrouwen. Goede manier om te leren om snel tot de emotie door te dringen. Overigens bewijst dat wel de stelling dat vrouwen altijd naar de vorm kijken van een boodschap en nooit naar de inhoud.

Toen ik dat zei was het helemaal raak, lachen hoor. Ik raad je eens aan om daar dit stuk op te zetten, altijd interessant om te zien wat voor reacties je dan krijgt,. Bedankt voor je mening. Het zou enorm helpen waarom jij denkt dat het niet goed wetenschappelijke onderbouwd is. Maar ik wil het natuurlijk wel voor je toelichten, ik houd zelf niet van mensen die roeptoeteren en onderbouwen dus vooruit:.

Het lijkt me ook erg moelijk om dat wetenschappelijk te doen, want als je een vrouw vraagt of ze voor een onderzoek ff met een alfamannetje wil duiken, dan is het geen vreemdgaan meer. Overigens bewijst jouw reactie wel een theorie van Tim, namelijk dat je geneigd bent sneller op iets te reageren waar jezelf energie in gestoken hebt dan waar een ander energie gestoken heeft wat dan weer bewijst dat je veel energie in dit artikel gestoken hebt.

Niet wetenschappelijk onderbouwd, maar simpel redeneren. Ik heb namelijk veel meer met teksten die opgebouwd zijn door zelf nadenken, logisch redeneren, verbanden leggen en daar weer op verder bouwen de wetenschap heeft er namelijk nogal een handje van de praktijk zo in te richten om hun voorgestelde theorie te ondersteunen en niet omgekeerd zoals zou moeten.

Dat heb ik bij mijn jarenlange onderzoek naaar voeding wel geleerd. Ik vind je stuk echt een toevoeging namelijk en het biedt een unieke kijk op waarom we onbewust doen wat we doen. Door dat te h erkennen, ga je althans ikzelf veel minder krampachtig op allerlei zaken in het leven reageren, want het is zo als het is en dat geeft veel vrijheid.

Ofwel je word je daadwekelijk bewust dat vrouwen niet slecht zijn. Als iedereen dat nu deed dan zou de vrouwenhaat ook uit de wereld zijn. Het is onmogelijk om double blinded controlled onderzoek te doen voor dingen die in het verleden zijn gebeurt.

Dat is alleen mogelijk met onderzoeken die nog moeten gebeuren. Een cohortonderzoek is onmogelijk omdat er geen gegevens zijn bijgehouden waarvan we zeker weten dat deze correct zijn. Psychologie en antropologie zijn per definitie pseudo-wetenschappen. Veel dingen zijn niet hard te maken en zijn gebaseerd op aannames, redeneringen etc. Daarnaast probeer ik op alle reacties te reageren die op mijn blogs worden geknald.

Want ik ben lief en aardig ;-. Het is heel moeilijk om een monogame relatie ineens om te toveren in een open relatie. De tegenpartij gaat inderdaad denken dat ze niet genoeg zijn. Alleen weet ik uit ervaring van mij en anderen dat het heel moeilijk is om iemand te laten switchen. Jij zegt dus dat vrouwen helemaal niet vreemdgaan bij een alfaman, maar als een vrouw een alfaman heeft dan bestaat er ook toch nog een grote kans dat de vrouw vreemdgaat?

Terwijl je volgens mij op het begin van het artikel had gezegd dat over het algemeen bijna alle vrouwen vreemdgaan! Kan je dat stukje nog duidelijker toelichten over de vrouw die een alfaman bezit!

Alles is al heel duidelijk, maar ben nog een leek haha! Vooral omdat vrouwen altijd de sterkste man zoeken met de beste genen. Vooral als ze op dat moment een man heeft met minder sterke genen, maar die haar wel goed kan verzorgen.

Een alfa man die dus mannelijke kwaliteiten heeft die ook nog verzorgend is, is het beste wat een vrouw kan hebben. Als je niks geks doet maar sterk blijft, zal de kans dat ze vreemdgaat dan aanzienlijk verkleinen.

Daar waar een kind vragen heeft gaat het vaak uit natuurlijke gène niet eerst naar de leerkracht, maar zoekt de intimiteit van het gezin, en zo dat niet zou kunnen een aanspreekbaar figuur, die oom, tante, de buurvrouw zelfs kan zijn. Kinderen die ook bij bevallingen zijn is iets wat in het algemeen, ook mogelijk een toch verkeerde keuze kan zijn. Het onderwijs wil niet met alles belast worden, laat dan ook in beginsel de ouderlijke taken aan de intimiteit over binnen de directe eigen omgeving van het kind.

Daar waar vragen ontstaan, of twij- fels rijzen, kan het onderwijzend personeel altijd nog de ouders rechtstreeks doen be naderen. Hands off the family! Ook deze propagandafoto roept bij mij de vraag op of het merendeel van de kinder- psychologen het hiermee eens zijn en dan wil ik alleen die aan het woord, die inmid- dels zelf ook volwassen kinderen hebben.

Tegenwoordig moet je je zelfs al de vraag stellen, of een baby nog een bay mag zijn, een peuter een peuter, en een kleuter een kleuter, en de onbevangenheid van kinderen moet je ze niet voortijdig afnemen door een lesje biologie, op het verkéérde moment, en op de verkeerde leeftijd. Je vertelt een peuter van 5 ook niet hoe het een vrouw met haar cycli vergaat, om vooral het plaatje compleet te maken. Derge lijke perspectieven hebben die kleintjes op die leeftijd echt niet nodig. Liefde, vruchtbaarheid, sex, en misbruik uitleggen horen bij de opvoeders zelf be- spreekbaar te zijn, incl.

Ik ben dus om ook emotionele verwerking van het kind zelf als individu, en de begeleiding hierin die één op één moet kunnen zijn, helemaal vierkant tegen! Reactie door Madelief — dinsdag 21 maart Ik ben het met de reacties eens dat kinderen eerlijk en duidelijk antwoord moeten krijgen als ze vragen hebben.

Zo heb ik mijn kinderen ook opgevoed, zonder geheimzinnigheid en en dat is het punt waar het mij om draait! Ik vind het zorgwekkend dat de school steeds meer opvoedtaken uit handen van de ouders nemen. De school vond dat de kinderen dus moesten leren omgaan met dood en rouw. Een dikke week lang werden ze dagelijks voorgelezen over de dood, moesten praten over familieleden die overleden zijn enz.

Toevallig hadden wij die week zelf een sterfgeval in de familie. Onze emoties moesten dus verborgen worden. Ook kreeg hij last van enge gedachten dat wij dood zouden gaan enz.

Wat ik met dit voorbeeld aan wil halen is dit: Zoiets zou alleen kunnen slagen in complete samenwerking met alle ouders en in de hedendaagse maatschappij is dat helaas onmogelijk. Reactie door Monique — dinsdag 21 maart De school is natuurlijk de plaats om voorlichting te geven. Maar ik was blij dat mijn vrouw het van mij overnam als pedagoge. Tegelijk heb ik wel zorgen over degeen die die voorlichting geven. Niet iedereen is er gechikt voor.

Maar ook gebrekkige voorlichting is altijd beter dan helemaal niet. Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 21 maart Ik weet niet de leeftijd van de kinderen maar dat is wel lang! Een of twee dagen lijkt me best voldoende en dan de mogelijkheid geven om b. Een goed kinderboekje over dood, voor jonge kinderen is: Een goed boek over gevoelens: Ik zelf heb het voor een project in mijn dochters klas gebruikt in groep 6 of 7, heb ze toen ook een hartevogeltje laten knutselen, was een groot succes!

Laat een ieder, indien mogelijk terug denken aan zijn eigen jeugd. Hoe was het allemaal geregeld. Nu ga ik terug naar de jaren Al spelende kwamen kinderen erachter waar de geslachtsdelen voor dienden, niks geen voorlichting, kinderen zijn vaak verstandiger dan men denkt. Ik vond het altijd spannend als meiden een wedstrijd hielden ver plassen.

En als je geen zin had ging je wat anders doen, zo belangrijk was het ook weer niet. Reactie door Henk Hiensch — dinsdag 21 maart Zeker blijven de ouders de eerst aangewezen opvoeders. Maar bekend is, dat niet alle ouders daarin even goed slagen. Wat de oorzaken daarvan ook mogen zijn. Daarom is de school ook belanghrijk in de opvoeding, en heeft b. Het lijkt mij voor kleine kinderen heel goed als de school ook voor een deel erotische waaronder seksuele voorlichting geeft.

Wel in overleg met de ouders; daarmee ben ik het eens. Daarvoor is de ouderraad of hoe heet dat tegenwoordig een geschikte gesprekspartner. Zeker gezien de kleuterleeftijd, vind ik dit geen taak voor de school, de meeste kleintjes zijn er helemaal niet mee bezig. Als de voorlichting in groep 8 plaatsvindt, prima.

Maar toch blijven de ouders verplicht om als er vragen worden gesteld door de kinderen om daar een zo goed en eerlijk mogelijk antwoord op te geven. Maar om voorlichting in de 1e kleuterklas te gaan geven, dat gaat mij te ver. De meeste kleuterjes zijn er niet eens mee bezig. Kleintjes van 4 jaar moet je geen dingen opdringen.

Als ze dat willen weten, vragen ze het wel thuis. En dan is eerlijke en begrijpelijke uitleg geboden. Met alle respect, maar vroeger had het ook heel wat eerlijker gekund.

Zelf was ik 17 en wist nog steeds niet beter, dan dat de kindertjes uit de spruitjes kwamen. Thuis was altijd het antwoord op vragen, kom je wel achter als je ouder bent, Er is één ding wat ik me altijd voor ogen heb gehouden.

Dat is dat mijn kinderen dit nooit zou overkomen, met vragen eerlijk en begrijpelijk antwoord geven, hoe klein ze ook zijn, als het vertrouwen tussen kinderen en ouders goed is, komen ze vanzelf, ongeacht kun leeftijd, met vragen. Maar heb hem wel op een begrijpelijke kinderlijke manier uitgelegd hoe het één en ander in elkaar zat. En dan heb ik liever dat ze dit thuis vernemen, als op een school als ze nog niet met die vragen in hun hoofd rondlopen.

Reactie door Ninka — dinsdag 21 maart En wat doen we aan de omgevingsfactor, waar zelfs koffie wordt verkocht met sexuele beelden? Het lijkt als of alles draait om seks en geld.

Ziek makend vind ik. Waarom mogen de kinderen hun kindertijd niet als een kind leven? Reactie door khosrow — dinsdag 21 maart En hoe open je ook denkt te zijn, je eigen kijk op dingen blijft een rol spelen, ook dat is goed te beseffen en meerdere uitleg, mogelijk meer plezier?? Onze zoon toen 5 ontdekte het op de een of andere manier bij versperringspaaltjes! Ik werd door een overblijfmoeder, met rood hoofd,appart genomen om dit te melden!!

Ik heb haar, met rood hoofd, hartelijk bedankt voor het zeggen! Hmmm… Al die spannende lol die we als kind hadden, over al die misverstanden en verkeerde informatie en al die veel meer relevante informatie die we, indirect, kregen over, hoe iedereen daarmee omging… Ik had het niet willen missen, geloof ik, noch de ontdekking van de wetenschap dat ze helemaal van mij waren, al die illusies.

En hoe die, hoe zelden ook gedeeld, toch veel…. Voortplanting is natuurlijk heel wat anders. Reactie door Boudewijn Pleines — dinsdag 21 maart Je zegt dat je kleintjes van 4 dit soort dingen niet moet opdringen.

Dat ben ik helemaal met je eens. Namelijk in de vorm van incest of seksueel misbruik. Ja, ook op die leeftijd al. Ziek en vreselijk, en daarom vind ik dat je kinderen jong weerbaar moet maken. Dat ze leren dat het echt niet normaal is als die oom die dingen van ze wil.

Als de voorlichting op een voorzichtige, heel beschaafde manier gaat, dat het niet eng is voor de kinderen, is dat een goede zaak denk ik. En het is ook echt een taak van de school, juist omdat die incest in het gezin voor kan komen en de misbruiker niet gebaat is bij een voorgelicht, weerbaar kind. Reactie door Ellen — dinsdag 21 maart Bedeknt dat dit gedaan wordt om de kinderen respect voor elkaar aan te leren, zodat we niet weer met jeugdige verkrachters te maken hebben die er geen sic!

Inderdaad, al op zeer jeugdige leeftijd komen ze met vragen. Er zijn boekjes voor alle leeftijden vanaf, dacht ik 4 of 5 jaar. Migrantenouders zijn doorgaans erg verlegen met dit onderwerp. Er heerst een enorm Taboe op. Dan is het juis goed om dit op de scholen vast aan te pakken. En dat gaat echt niet expliciet, maar, zo zag ik op het Journaal, heel speels en met legpuzzels.

Geen enkele verlegenheid, maar juist vrolijkheid. De kinderen hadden er helemaal geen problemen mee. Waarom volwassenen dan wel? Dat is aangeleerd gedrag. Sex moet iets moois en intiems blijven, maar er gaat een groot respect voor elkaar aan vooraf.

Dus JA, doorgaan hiermee! Lembeck — dinsdag 21 maart Opvoeden is voor een groot deel het volgen van de ontwikkeling van het kind zelf. En elk kind is anders. Door 4 of 5-jarigen voor te lichten push je een aantal kinderen in een ontwikkeling waar ze nog niet aan toe zijn en de anderen waren er blijkbaar wél aan toe en hebben meestal de vragen al aan de ouders gesteld. Zo komen er ook een X-aantal kinderen zonder ontbijt op school is landelijk bekend.

Gaat school straks ook het ontbijt verzorgen? Waar houdt de verantwoordelijkheid van de ouders op en begint die van school? Ik vind dat school geen opvoedkundig instituut moet worden, ik voed zélf mijn kinderen op!

Wellicht is het inderdaad beter de ouders die tekort schieten voor te lichten inplaats van de kinderen klassikaal op te gaan voeden! Reactie door ad — dinsdag 21 maart Dit is een taak van de ouders vind ik op zulke jonge leeftijd. Maar er wordt hier dan ook voornamelijk gegokt op kinderen van ouders die helemaal geen seksuele voorlichting geven aan ouders.

Zodat ze later geen groepsverkrachtingen gaan doen enzo. Politici als dat Ankerwijf uit Rotterdam gaat het vooral om de allochtone kinderen natuurlijk. Zodat ze geen abortus centra voor Antilliaanse meisjes hoeft op te zetten. Reactie door simONE — dinsdag 21 maart Nee oh apart dat het Ankerwijf dan wel om commentaar werd gevraagd.

Waar was die school ook alweer? Ik ben verder ook geen fan van haar, maar zij heeft hier toch niets mee te maken? Dat zij misbruikt worden bedoel ik, ondermeer door een bekende van de familie, of iemand uit de familie zelf.

Juist die kinderen moet je weerbaar maken hiertegen. Juist kinderen uit religieuze milieus zijn minder weerbaar door hun gebrek aan kennis hierover. Kennis is macht, ook in dit soort zaken. In een gezinssituatie is een kind kwetsbaar en afhankelijk van de ouders. De kennis hierover moet dan ergens anders vandaan komen: Ze is graag in beeld, manier waarop is geheel niet belangrijk!

De kinderen van de foto zijn volgens mij nog lang geen 14, deze jonge kinderen hoef je van mij niet zo te fograferen. Voorlichting is oke,heb ik zelf nooit gehad. Reactie door MusMus — dinsdag 21 maart Tsjonge jonge, volgens mij krijgen de kleuters echt geen condooms en de pil voorgeschoteld, maar gaat het over verliefdheid en dat je niet hoeft toe te laten als iemand jou zoent terwijl je dat niet wilt.

Met normale voorlichting kan je niet vroeg genoeg beginnen. Reactie door Karin — dinsdag 21 maart MusMus, ik vind het ook een zeer foute foto.

Gelukkig is hij van lang geleden , ik moet er niet aan denken dat in deze overgeseksualiseerde tijd er een poster er zo uit zou zien en op scholen zou worden opgehangen. Ik vind het wel een goed idee, als ze het idd op het niveau van een 4 jarige doen, praten over gevoelens kan niet vroeg genoeg beginnen! Reactie door jessys — dinsdag 21 maart Voorlichting, oké maar is 4 jaar niet wat heel erg vroeg? En is het niet in de eerste plaats de taak van de ouders?

Hoe weten we nou of dat in de belevingswereld van 4-jarigen past, of projecteren we onze eigen volwassen belevingswereld op kinderen? Terwijl ik nog geloofde in Sinterklaas, die met zijn paard over de daken reed.

De gelukkigste dag van mijn 4-jarig leventje, was de dag dat de zijwieltjes van mijn fiets af mochten. De ongelukkigste dag, was de dag dat ik een bril kreeg.

De muizentrapjes mislukten altijd, de schoenveters kreeg ik ook niet netjes gestrikt. Kortom, er gebeurde toen zo veel, dat véél belangrijker was dan die bloemetjes en bijtjes.

Reactie door Pineut — dinsdag 21 maart Kinderen zijn niet iederen, maar gebruik maken van hen onschuld is laag ,echt laag Waar ga wij na toe? Reactie door niet — dinsdag 21 maart Vrouwen worden weer in- eens slank als een den, en de verrassing is de baby in de wieg.

Maar de vraag was dus wel …. Die fases daarin zijn zeker heel belangrijk voor de droomwereld van een kind. Overbelasting, voor elk kind anders, kan zeker bij de kleinsten leiden tot zelfs stotteren en opnieuw bedplassen waarvoor zelfs nog maar 30 jaar terug kinderen ook nog gestráft werden, gelukkig zeer inciden- teel Daar gaan we ook klassikaal niet enke le lessen aan wijden.

Pineut, als het aan mij zou liggen antwoordde ik je laatste vraag volmondig met een ja. Ja, ze moeten kind kunnen zijn. Maar omdat sommige pedofielen het daarmee niet eens zijn, alleen aan zichzelf denken en een kind gaan misbruiken, moet dat kind minder kwetsbaar gemaakt worden.

Kennis is macht, ook hierin. Een goede taak van de school of de GGD die op een school langskomt. Incest is een groot probleem en moet keihard aangepakt worden, mede door goede voorlichting. Als dan andere kinderen die veiliger wonen en niet seksueel bedreigd worden dan ook heel jong die voorlichting krijgen, dan moet dat maar. Weerbaarheid gaat voor alles, elk incestslachtoffer is er een te veel.

Raar dat veel mensen op dit discussieforum hier amper op ingaan. Reactie door alexander — dinsdag 21 maart Dan worden ze als kind feitelijk al uitgemaakt voor potentieel groepsverkrachter. Normaliter zouden jongens het dus altijd moeten kunnen winnen, toch? Een halve meter pils drinken was er in die dagen vast niet bij, echter de huidige structurering van dorpen en steden zal dit fenomeen grotendeels onmogelijk hebben ge- maakt.

De structurering die aangepast is aan de excessen van volwassenen, jammer ge- noeg! Zelf vind ik het belangrijk om vroeg te beginnen hiermee, want anders doen de kinderen het zelf wel.

Reactie door Niels — dinsdag 21 maart Ik weet niet hoe jou omgeving eruit ziet Niels 48 maar in mijn omgeving denken kinderen van die jonge leeftijd nog niet aan seks.

Niels Houd ze lekker een beetje dom op die leeftijd ja. Weet niet van welke planeet jij bent afkomstig bent maar op mijn planeet zijn kinderen van 4 niet bezig met sex of liefde. Daar zijn bijvoorbeeld meisjes bah. Daarom is onze maatschappij zo ziek als een tierelier. Omdat we non-stop onnatuurlijke zaken willen toepassen in de maatschappij, zonder rekening te houden met bestaande natuurlijke structuren.

Kinderen vertellen zelf wel wat niet en wel normaal is. Alléén maar alèrt zijn, ook de kleine kinderen, daar kom je al een heel eind mee. En ze leren NEE te zeggen als er iets gebeurt, ongeacht de leeftijd, wat ze niet willen. Dit geldt toch ook voor het bekende snoepje van vreemden aanpakken? Hoofdluis op school, daar bemoeien ze zich wel mee, maar komt meestal als raad om je kinderen even te controleren, als er hoofdluis is geconstateerd.

Op zich vind ik dit een goede zaak. Als het hier om 4 jarigen moet gaan, kan ik ook niet snappen waarom deze foto. Hadden ze dan hier dan ook maar 2 kleutertjes voor genomen.

Ten eerste haal je 33 en 34 door elkaar en het is van mijn kant géén commando, maar een advies voor je taalgebruik. Komt op mij persoonlijk nogal agressief over. Kan inderdaad geen kwaad, maar het kind stelt zelf de vragen wel als het eraan toe is en dan graag er thuis mee beginnen.

Stel je hebt een klas van 30 peutertjes en er zijn er 28 die niet met vragen zitten en volop van de poppen genieten en van de autootjes, moet je die dan overladen met info? Die kinderen scheep je op met een vraagstuk, waarvan ze het bestaan niet eens afweten.

Laten die 2 ouderparen van die 2 kinderen die daar wel behoefte aan hebben het thuis even uitleggen. Lijkt mij voor die andere 28 kindertjes wel zó gezond.

Maak je kind wijs, maar niet wijzer als dat het kind op die leeftijd zelf wil zijn. Laat het kind gewoon kind zijn, zolang het kan. Wat is normaal, hoeveel kinderen in de kleuterklas plassen nog in hun broek? Worden hier extra lesjes voor gevolgd, wel néé, ben je gèk! Een kind hoort tegenwoordig zindelijk te zijn als het naar school gaat. Het tegendeel is hélaas waar. Steeds meer kleuters plassen nog in hun broek als ze naar school gaan, of zitten nog in de luiers.

Geen idee, maar het zou ook een vorm van stres kunnen zijn, omdat van kinderen tegenwoordig op jonge leeftijd veel te veel wordt verwacht, wat ze niet kunnen waarmaken. Het kan zelfs nog genetisch bepaald zijn, het éne kind is nu éénmaal vlotter met zindelijk worden als de ander. Ook dit heeft te maken met laat een kind zó làng mogelijk kind zijn. Een kind mag geen kind meer zijn, zeker niet als het een andere afkomst heeft, of ouders met en andere geloogsovertuiging? Sorry Simone, maar hier ontgaat me toch iets.

In 52 aan Ellen bedoel ik dat je kinderen zelf kunt vertellen wat wel en niet normaal is. Pedoseksuelen kunnen zeer subtiel te werk gaan. Onderschat asjeblieft niet de scheefheid van veel kind-volwassene relaties. Kinderen zijn vaak afhankelijk van de volwassenen in kwestie. Bovendien zijn ze nog niet volledig ontwikkeld en weten vaak niet wat ze willen. Pedoseksuelen weten dat maar al te goed en maken daar misbruik van. Ik denk trouwens niet dat het momenteel erger is of vaker voorkomt dan vroeger.

Het is nu bekender en er kan meer aan gedaan worden. Godzijdank is het uit de taboesfeer gehaald, dat is voor de bescherming van kinderen heel goed.

Groepsverkrachtingen het gevolg van een gebrek aan seksuele opvoeding? Ik vind het een hele rare link. Verkrachting is een vorm van machtsmisbruik en respectloosheid. En al helemaal omdat de school zeker niet door alle kinderen als een veilige omgeving wordt ervaren. Misschien zijn niet alle ouders even goede opvoeders, maar vraag me toch af, hoe we het dan de x miljoen jaar hiervoor hebben gedaan, toen we nog geen scholen hadden die zich overal mee denken te moeten bemoeien.

Reactie door Mieke — dinsdag 21 maart Dat is nu precies waar het om gaat. Hoe klein ze ook zijn, je kinderen vertellen wat wèl en niet noemaal is. Given such a notice. Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig.

Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld. Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren.

Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen. Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen.

Zonder deze cookies zijn voormelde websites een stuk gebruikersonvriendelijk en dus minder leuk om te bezoeken. Tevens een Cloudflare Content Delivery Netwerk cookie om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers.

Dat zeiden we dus al. Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.

Heeft een advertentiebedrijf banners op meerdere websites dan kunnen de gegevens van deze websites worden gecombineerd om een beter profiel op te stellen.

Zo kunnen adverteerders hun cookies op meerdere sites plaatsen en zo een gedetailleerd beeld krijgen van de interesses van de gebruiker. Hiermee kunnen gerichter en relevantere advertenties worden weergegeven. Zo kun je na het bezoeken van een webwinkel op andere sites banners krijgen met juist de door jezelf bekeken producten of soortgelijke producten. De websitehouder kan die cookies overigens  niet  inzien. Je hoeft niet bang te zijn voor deze bedrijven.

Ze zijn best lief. En leren is leuk. Om onze bezoekersstatistieken bij te houden maken we gebruik van Google Analytics. Dit systeem houdt bij welke pagina's onze bezoekers bekijken, waar zij vandaan komen en op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken en nog veel meer. Deze informatie gebruiken we om een beter beeld te krijgen van onze bezoekers en om onze site hierop te optimaliseren.

Zo worden onze websites nog veel superduper leuker om aan te klikken dan voorheen.

verkrachting sex dikke lul in klein kutje