oma neukt tiener seks film gratis kijken

.

Sexdate zwolle slet te huur

Hoe is dat eigenlijk als je niet bij je echte vader en moeder woont? Ze zien hun echte moeder maar 1 keer in de 2 maanden. Veel te weinig vinden ze zelf. Mamma kan niet goed voor ze zorgen. Als Dinand moet afzwemmen komt ze gelukkig kijken. Voor de broertjes heel fijn want dan kunnen ze lekker met haar knuffelen. Mijn zus ligt in coma.

Finn 11 heeft een zus 15 die in coma ligt. Zij is aangereden door een auto toen ze op de fiets zat naar school. Nu woont ze in een revalidatiekliniek voor kinderen in coma. Finn vindt het heel moeilijk om te accepteren dat zijn zus nooit meer de oude wordt. Ze kan niet praten en weet waarschijnlijk niet meer dat hij haar broertje is. Finn filmt de gezinssituatie thuis en zijn bezoek aan zijn zus. Mijn vader is homo. Wesley 10 heeft een lesbische moeder en een homoseksuele vader. Hij woont bij zijn moeder en haar vriendin in Leeuwarden, en ziet zijn vader voornamelijk in de weekenden.

Veel kinderen in Wesley's omgeving reageren negatief op zijn thuissituatie en vinden zijn vader maar vies en raar. En zelfs opa wil niet accepteren dat zijn zoon homoseksueel is. Wesley begrijpt daar niets van en besluit te filmen bij zijn moeder thuis en als hij gaat eten bij zijn vader en diens vriend. Ook vraagt Wesley zich wel af hoe je nou homo kan worden.

Hij is zelf weleens verliefd geweest op een meisje, maar nog nooit op een jongen. Zijn vader legt uit hoe het volgens hem zit. Mijn moeder is illegaal. Shemeyne 10 en haar moeder zijn illegaal. Hun moeder is vanuit Nigeria gevlucht naar Nederland en de zusjes zijn hier geboren. Hoe is het eigenlijk om illegaal in een land te zijn? Hoe is het als elke dag de dreiging boven je hoofd hangt dat je het land kan worden uitgezet?

Shemeyne zit op een Nederlandse basisschool en heeft het nog aan niemand op school durven vertellen dat ze illegaal is omdat ze bang is dat ze de enige is. Toch vindt ze het belangrijk om haar verhaal te vertellen want misschien zijn er wel meer kinderen die in dezelfde situatie zitten.

Janet 10 woont samen met haar ouders en twee oudere zussen, Elske en Siemone, in het Friese Dokkum. Siemone is gehandicapt en kan zonder reden zomaar heel boos worden. Ze schreeuwt dan en gooit met pannen en vorken. Op dat soort momenten is Janet best bang. Binnenkort is dat voorbij, want Siemone verhuist naar een tehuis voor gehandicapten. Stiekem is Janet een beetje opgelucht, maar ook verdrietig.

Mijn zus is een downie. Chris 10 heeft een zusje 6 met het syndroom van down en zit samen met haar op dezelfde basisschool.

Hij is dol op zijn zus en wil iedereen laten zien hoe bijzonder zij is. Met zijn beste vriend heeft hij ook een bijzondere band. Wat vindt die eigenlijk van zo'n downie? Chris filmt zijn zus thuis en op school en vertelt hoe dat nou werkt, een downie.

Mijn moeder heeft hiv. Ntsiuoa heeft een moeder met HIV. Ze merkt dat er veel onduidelijkheid is over HIV en dat veel mensen haar moeder eng of vies vinden. Hoe is het eigenlijk als je haar moeder een kus geeft of aanraakt? Drie musketiers zijn het: Storm 9 , Ben 13 en Thomas Drie broers en de middelste is ernstig ziek. Ben heeft een stofwisselingsziekte. Hoe oud hij kan worden? Niemand die precies weet hoe het zit. Jongste broer Storm kan hem dan niet troosten en oudste broer Thomas is bang dat Ben er misschien niet uitkomt.

De broers zorgen allebei op hun eigen manier voor Ben. Want als Ben blij is, zijn Storm en Thomas ook blij. Zoë 11 doet iedere dag wel wat voor haar vader Peter, die een spierziekte heeft.

Maar Peter wil dat ook wel eens zelf doen. Daarom heeft hij bedacht dat het tijd is voor nieuwe schoenen: Eén grote nachtmerrie, vindt Zoë. Met klittenbandschoenen lijkt het net alsof Peter heel ziek is en dat is voor Zoë maar lastig te accepteren. Toch gaat ze binnenkort met hem mee naar de schoenenwinkel.

Kan ze haar vader nog op andere gedachten brengen? Gláucio 13 jaar heeft een vader en moeder met psychische problemen. Ze zijn soms depressief en hebben last van stress. Dat komt ook door de situatie. Gláucio woont met zijn ouders in een asielzoekerscentrum vlakbij Venlo. Dat betekent dat ze niet in Nederland mogen blijven.

Voor Gláucio onbegrijpelijk, want hij is hier geboren. Hij weet niks over Angola, een land in Afrika waar zijn ouders vijftien jaar geleden vandaan vluchtten. Er is een belangrijke rechtszaak die ervoor kan zorgen dat Gláucio en zijn zus het kinderpardon krijgen.

Je leeft maar een keer. Dat is zo'n beetje het levensmotto van de jarige Bjorn. Hij heeft de zeldzame verouderingsziekte progeria. Bjorn zit daardoor in het lichaam van een jarige. Maar daar probeert Bjorn niet aan te denken; hij wil zo veel mogelijke leuke dingen doen. En dat lukt hem heel goed want zelfs op school weet hij het iedere dag leuk te maken. Een jaar geleden kreeg Djoshua 9 de schrik van zijn leven.

Zus Jacintha 10 moest ineens met de ambulance mee; er zat een tumor in haar hersenen. Na een lange operatie werd de tumor gelukkig verwijderd. Maar de ellende was nog niet voorbij. Djoshua ziet dan dat Jacintha erg ziek is. Samen buitenspelen met Jacintha: Djoshua wil het heel graag.

Martin, de vader van Douwe 13 , zit in een rolstoel. Maar dat is niet het probleem. Wat wel voor ellende zorgt, is zijn alcoholverslaving. Hij wordt dan boos en chagrijnig en verwaarloost Douwe. Daarom mag Douwe van zijn moeder al een jaar lang niet bij Martin thuis komen.

Stom, vindt Douwe, want het huis van zijn vader is toch ook zijn huis? Binnenkort mag hij eindelijk weer eens een nachtje logeren. Zijn moeder vindt het spannend. Wat als Martin toch weer een biertje opentrekt? Maar Douwe kan niet wachten. Romy 10 weet niet hoe het is om een gezonde vader te hebben.

Nog voordat ze in de wieg lag, werd haar vader bestraald voor kanker. Dat gebeurde toen nog niet zo nauwkeurig. Daardoor heeft haar vader nu een zwak hart en slechte longen; hij is vaak benauwd. Elke dag ziet ze haar vader uitgeput op de bank zitten, Romy is eraan gewend. Toch maakt ze zich best vaak zorgen.

Wordt papa wel oud? Gelukkig kan ze al haar gevoelens kwijt in street dance. Als Romy danst, vergeet ze alles. Ook de ziekte van haar vader.

Vera 10 heeft veel zussen. Een daarvan, haar jongste zusje Eris, is geboren met een open ruggetje. Eris zit in een rolstoel en kan niet zelf eten en drinken. Vera gaat graag met haar zussen naar de Efteling, maar dat wordt moeilijker met Eris die steeds zwakker wordt. Daarom bouwt de familie voor Eris een sprookjesbos in de achtertuin.

Ook de tuinhut van Vera moet wijken. Zoals Vera wel vaker moet inleveren. Toch doet ze het, omdat ze veel van haar zusje houdt. Meintje 11 heeft een blinde vader en een moeder die nauwelijks kan zien. Dat houdt in dat Meintje vaak de ogen van haar ouders is. Soms is dat een grote verantwoordelijkheid. Als ze met haar ouders in het openbaar vervoer reist, is dat behoorlijk spannend.

Er kan best iets misgaan en als dat gebeurt, voelt Meintje zich schuldig. Gelukkig kan ze er goed over praten met Lena, haar beste vriendin die in dezelfde straat woont.

Oma heeft een kapotte rugwervel en ligt vaak op een bed in de woonkamer. Errol vindt het allemaal heel normaal. Toch zou hij, net als andere kinderen, wel eens zonder zorgen de straat op willen gaan.

Nike is een grappig en eigenwijs meisje van 7. Als ze het zelf zou mogen beslissen, zou ze daar direct mee stoppen. Anders zijn dan haar vrienden vindt ze maar niks.

Nou, misschien alleen als die hun vinger tussen de deur krijgen of zo. Na veel zeuren vinden haar ouders het goed dat ze één dag geen pillen slikt. Maar of dat een goed idee is? Ik kan niet slapen. Lux gaat naar een speciale slaapkliniek om onderzocht te worden, want waarom kan ze niet slapen? De dokter laat haar een nacht in het ziekenhuis slapen om te kijken of hij een lichamelijke oorzaak van het slaapprobleem kan vinden.

Of heeft haar slaapprobleem een dieperliggende oorzaak? De eerste jaren van de kleine Sisi en Wanwan in het Chinese weeshuis zijn zwaar. Ze krijgen geen aandacht, hebben honger en niemand begrijpt waarom ze niet praten. Pas in Nederland blijkt dat de tweelingzusjes slecht kunnen horen en zien.

Sisi en Wanwan krijgen hulp en wat heel bijzonder is, ze spelen nu zelfs harp! Deze winter trekt de tweeling met hun harp het dorp door, om geld voor hun leeftijdsgenootjes in te zamelen. Sarah heeft een geheim dat zo erg is, dat het haar geest en lichaam beheerst.

Door traumatische ervaringen op jonge leeftijd heeft zij een ernstige angststoornis ontwikkeld. Via haar schilderijen en gedichten laat Sarah de buitenwereld dichter bij haar gevoelens komen en probeert zij haar zelfvertrouwen te herwinnen. Zijn bijnaam Haiduc betekent gangster en dat past wel bij de stoere Nicu. Hij leeft in een harde wereld; hij is verslaafd aan de drugs, liep al op zijn zevende van huis weg en leefde jarenlang onder de grond.

In de riolen van Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Nu woont hij bij Raluca. De drugs hebben zijn lichaam bijna verwoest en hij moet kiezen: Hoe zal het de slechthorende tweeling Matthijs en Josien afgaan als zij voor het eerst niet meer samen in een 'dovenklas' zitten maar elk apart op een 'gewone' middelbare school? De dag dat ik besloot De jarige Guido is geboren als een jongen, maar voelt zich een meisje. Al zo lang als Guido het zich kan herinneren, speelde hij met meisjesspeelgoed en wilde hij jurken dragen.

Nu doet hij dat alleen in het weekend, omdat zijn moeder bang is dat hij gepest wordt als hij in een rok naar school gaat. Oscar is geboren in Polen en woont nu met zijn adoptieouders en zijn broers in West-Friesland. Elke dag gaat hij met de taxi naar groep 8 van het speciaal onderwijs. Oscar heeft namelijk FAS. Dit wil zeggen dat zijn biologische moeder alcohol dronk terwijl Oscar in haar buik zat.

Volgend jaar gaat Oscar naar een nieuwe school en dat vindt hij erg spannend. Op school voelt hij zich veilig, maar hoe zal dat straks zijn? Hoe Ky Niels werd. Rotjes in drollen stoppen en dan aansteken, belletje trekken en heel veel voetballen.

Daar wordt Ky superblij van, maar ze voelt zich ook al jaren ongelukkig omdat ze een meisjeslichaam heeft. Afgelopen zomer heeft Ky het eindelijk aan haar ouders verteld: En ze wil een andere naam: Els van Driel Productie: De moeder van Julia 10 heeft borstkanker en wordt daarom geopereerd. Julia snapt deze ziekte nog niet zo goed en ligt daarom vaak verdrietig in bed.

Om haar angsten de baas te kunnen probeert ze er zoveel mogelijk over te weten te komen: Net als haar grote voorbeeld Freek in het Wild heeft ze begrepen: Hij woont al twee jaar niet meer thuis, omdat het niet goed ging. Hij woont in een speciale kliniek voor militairen die dezelfde ziekte hebben en leert daar beter met zijn ziekte omgaan. Hij is bijna klaar met de behandeling en mag binnenkort naar huis, maar daar zit Indy eigenlijk helemaal niet op te wachten.

Het ging net zo goed met alleen haar moeder, broertje en zusje, zonder dat ze voortdurend moet opletten of ze haar vader niet boos maakt. Op school heeft ze weinig vrienden. Het gekke is namelijk dat Indy soms net zo boos kan worden als haar vader: Haar klasgenoten snappen dat niet en hebben daarom weinig zin om met haar te spelen.

Ze doet haar best zichzelf te snappen. Dan snapt ze misschien ook meer van haar vader én snappen de kinderen in de klas haar weer beter en kan ze meer vrienden maken.

Dat zou ze heel graag willen. De twaalfjarige Izzet heeft een geestelijk gehandicapt zusje, Aïsha. Ze is altijd druk en schreeuwt heel hard en veel. Voor Izzet is dit lastig, hij houdt juist van rust en lezen. Maar thuis is het nooit stil. Daarom trekt hij zich graag terug in de natuur. Hier kan hij genieten van de stilte en fantaseren over Harry Potter en zijn lievelingsdieren uilen. Izzet vindt het erg vervelend dat zijn zusje niet kan praten.

Hij zou haar graag willen uitleggen hoe hij zich voelt. Toch weet Izzet ook één ding zeker; hij houdt erg veel van Aïsha en zal altijd voor haar klaar staan. Ya-Keylah 11 heeft een bijzondere naam, twee lieve broertjes die soms ook irritant zijn, en Op slechte dagen heeft ze grote opgezwollen handen en voeten.

Ya-Keylah zorgde daarom veel voor haar moeder en haar broertjes. Zoveel dat het op school steeds slechter ging. Gelukkig heeft Ya-Keylah ook oma Ingrid en opa Bert. Omdat haar moeder niet meer voor haar en haar broertjes kan zorgen, wonen ze nu bij hen. Het is moeilijk, want Ya-Keylah mist haar moeder vaak. Maar als ze bij haar moeder is, mist ze oma weer. Eigenlijk wil ze twee dingen: De twaalfjarige Job heeft een zieke vader, moeder en grote broer. Zijn moeder en broer weten hun auto-immuunziekte met medicijnen aardig in bedwang te houden.

Maar wat zijn vader precies heeft, is na vijf jaar medisch onderzoek nog altijd niet duidelijk. Die onzekerheid drukt als een zware last op het gezin — en op Job in het bijzonder. En alsof dat nog niet genoeg is, komt dan ook nog zijn overgrootmoeder te overlijden.

Met zijn voorliefde voor speelfilms en acteren bevecht Job het vraagtekenmonster van de ziekte van zijn vader. Zal hij hem weten te verslaan? Daan 13 woont samen met zijn moeder Ruth en broer Bram in een rommelig huisje in Amsterdam. Ruth heeft ME, een ingewikkelde vermoeidheidsziekte, en ligt daardoor het grootste deel van de dag op de bank. Daan houdt van voetballen, filosoferen en schaken, maar dat hij kan niet vaak meer met zijn moeder doen.

Als het slecht gaat met haar voelt hij zich vaak verdrietig, maar Daan probeert steeds meer zijn eigen weg te kiezen. Net als zijn grote held Ibrahimovic. Jesse 10 laat ons zien, dat je voor plezier niet veel middelen nodig hebt. Soms vindt hij alle beperkingen en zorgen voor zijn moeder Hansje vervelend. Zijn moeder heeft een dusdanig vergevorderd stadium van ALS, dat ze compleet verlamd is.

Ondanks dat komen Jesse en zijn beide moeders met muziek, humor en een hoop kattenkwaad hun dagen wel door.

Mijn ding is taal zeg maar echt niet. Dennis 13 is een jongen die de woorden in zijn hoofd niet goed kan vinden. Hij heeft dysfasie, een erfelijke afwijking waardoor het taalgebied in de hersenen niet volledig is ontwikkeld.

Toch doet Dennis extra zijn best om op dezelfde school te blijven als zijn vriendjes en piekert hij zich suf over welke woorden hij kan gebruiken om te vertellen dat hij een meisje echt leuk vindt. Xander de Boer Producent: Een battle tussen de jongens of de meiden! Wie maken de mooiste wagen van het Wolcorso? Het gaat er heet aan toe tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Wolcorso in de Achterhoek. Wie maken de mooiste wolwagen?

De jongens of meiden van groep 8? Wat zo gezellig begon lijkt uit te monden in een ware "battle tussen de seksen". Voetballen kan hij wel, maar zichzelf introduceren niet. We zien hem toelating doen voor de gymleraren-opleiding. Jamey is een knappe jongen die goed zou liggen bij de meisjes. Alleen hij durft ze niet te benaderen, omdat hij nauwelijks uit zijn woorden komt. Totdat hij een spoedstottercursus gaat volgen. Joëlla, Best Friends Forever.

Joëlla 13 lijkt op het eerste gezicht een gewoon meisje. Haar moeder heeft tijdens de zwangerschap veel alcohol gedronken waardoor Joëlla's hersenen niet goed zijn ontwikkeld.

Daardoor is het niet alleen moeilijk om te leren, maar ook om vrienden te maken. Maar Joëlla geeft niet op. Kelly is 11 jaar, woont in Jeruzalem en is gek op haar mooie lange haar. Ze denkt er nu over om haar haar te doneren aan kinderen die door een medische behandeling hun haar verliezen.

Zijn ouders zijn doof, maar Tristan 10 hoort wel. Hij merkt hoe gescheiden de werelden van horenden en doven zijn als zijn vader geen trainer van Tristans voetbalteam mag worden. Tristan vindt hem de beste trainer die er is. Hij speelt zelfs bij het Nederlands doventeam. Dat begrijpen Tristans teamgenoten ook.

Soulaima El Khaldi Productie: Vannacht worden we vrouwen. Ismini 13 slaapt vaak bij haar buurmeisje Komal Ze zijn hun hele leven al vriendinnen, maar wat gebeurt in het jaar dat ze vrouw worden? Ze zullen meer veranderen dan ooit. Een jaar lang werden ze gefotografeerd wanneer ze bij elkaar logeerden. Zelf zijn ze ervan overtuigd dat het tussen hen altijd het zelfde zal blijven. Maar is dat ook echt zo? Merlijn en de rode appel.

Merlijn 11 is een vrolijke, slimme jongen met een hoofd vol ideeën. Maar er is een groot probleem: Merlijn heeft autisme en kan niet naar school. Een schoolklas is voor hem veel te druk. Een harde stem, ruziënde kinderen of een gemene opmerking komen extra hard bij hem binnen.

Daar wordt hij depressief van en daarom blijft hij liever thuis. Katerina uit Tsjechië wil samen met haar hond Copi gewonde mensen redden uit de puinhopen naar een ramp. Hiervoor moeten zij allerlei reddingsexamens doen. Zal zij haar diploma halen? Haar moeder heeft al twee keer een hartaanval gehad en Senna wil niet dat ze weer naar het ziekenhuis moet. Wat als je moeder elke dag om 5. Deze aflevering van Bikkels gaat over borderline.

Over Rosa, Suzy-Anne en Fleur, drie bijzondere zussen. Ze wonen in een drukke woonwijk, met om hen heen veel mensen en andere huizen. Maar soms voelt het alsof ze op een eiland wonen. Ver weg van iedereen. De meeste tweelingen lijken op elkaar, maar bij Alexey 9 en zijn broer Maxim vijf minuten ouder is dat niet zo.

Maxim heeft namelijk een zware vorm van Downsyndroom, waardoor hij in zijn hoofd eigenlijk een baby van 1 jaar oud is. Alexey, die uit een Russische familie komt, zorgt vaak voor Maxim. Hij haalt hem soms uit bed, geeft hem eten en drinken en troost zijn broer als die verdrietig is. Maar bovenal probeert hij hem van alles te leren. De moeder van Rowencia heeft een ingewikkelde ziekte: Dat kan je krijgen als je vroeger nare of enge dingen hebt meegemaakt en daardoor ben je heel vaak moe, of boos, of bang.

Rowencia doet veel in huis en zorgt vaak voor haar jongere broertje en zusje. Ze heeft nog nooit aan iemand verteld dat haar moeder ziek is. Ook niet aan haar beste vriendin Luca. Ze wil het wel, maar hoe leg je zoiets uit? Het was schrikken voor Tess 11 toen haar vader Eric een ernstig ongeluk kreeg. Na 10 maanden en 16 operaties, komt hij eindelijk weer naar huis. Maar haar vader is anders. Zijn hart is kapot en hij heeft een extra hart gekregen op batterijen. Tess helpt haar vader met alles, zelfs met het schoonmaken van zijn wond.

Ze hoopt dat ze ooit haar oude vader weer terug krijgt. Toch is Martin niet meer de vader die hij vroeger was… Een jaar geleden werd ontdekt dat Martin lijdt aan Alzheimer. Zijn vader raakt voortdurend van alles kwijt en de schittering in zijn ogen is verdwenen. Yannick helpt zijn vader met zoeken en met dagelijkse taken zoals boodschappen doen.

Hoe voelt het om je geheugen en de grip op het leven kwijt te raken? Mijn vader is dement. Marit is 8 jaar. Ze heeft een vader die heel veel vergeet. Hij vergeet soms wel eens om naar de wc te gaan. Haar vader heeft Alzheimer. Bikkels duikt in het leven van de jarige Esmee.

Hij kan daar niks aan doen, maar heeft er wel last van. En niemand begrijpt het, want aan de buitenkant zie je er helemaal niets van Esmee houdt zoveel mogelijk rekening met haar broertje en probeert te voorkomen dat hij boos wordt. De moeder van Joy 12, bijna 13 heeft een ernstige longziekte en waarschijnlijk niet lang meer te leven. Daarom doet Joy veel in huis, zoals de was ophangen, koken en stofzuigen. Haar stoere Engelse vader is ook ziek: Af en toe is Joy daarom verdrietig en zou ze willen dat ze een broertje of zusje had.

Maar meestal is ze vrolijk en denkt ze niet te veel aan de toekomst. Joy doet liever leuke dingen. Hanneke 7 en Noah 9 hebben een broertje en zusje met kanker. De meeste aandacht gaat natuurlijk naar het zieke kind, maar hoe is het om dit als brusje broertje of zusje mee te maken? Wat is hun verhaal? In deze film vertellen ze over hun angst, jaloezie en ze hebben nog een hoop vragen.

Oma Lien 84 heeft Alzheimer en raakt langzaam van de wereld vervreemd. Kleindochter Christel 14 bezoekt oma Lien twee keer per week, ondanks haar drukke leventje. Maar ze mist haar actieve en zorgzame oma van vroeger.

Zal Christel nog een glimp van haar oude oma opvangen of blijft het bij mooie herinneringen? Annelies de Wit Productie: Mijn moeder is lesbisch. De jarige Anne Sophie vertelt over haar moeder, die drie jaar geleden verliefd is geworden op een andere vrouw en daar inmiddels ook mee getrouwd is. Anne Sophie vond het in het begin best gek om haar moeder met een andere vrouw te zien zoenen, maar inmiddels is ze eraan gewend. Mijn vader is vermist. Dimitri is tien jaar oud. Zijn vader is vijf jaar geleden plotseling verdwenen.

Als ik in de spiegel kijk. Tijdens een barbecue raakt de jarige Dilan ernstig verbrand; in drie seconden verandert haar leven voorgoed. Nu staat ze voor verstrekkende en moeilijke keuzes. Kiest ze voor pijnlijke operaties die de littekens verminderen?

Kan ze accepteren dat haar gezicht en leven nooit meer als vanouds zullen zijn? Vier jaar geleden stierf Anne Haar hartsvriendin Laura 13 en Anne´s broertje Daan 11 bleven achter. Nu is Laura 18 en Daan 16 jaar oud.

Er is veel gebeurd. Anne´s oude kamer, waar Laura graag doorheen dwaalde, is bijvoorbeeld tegenwoordig de kamer van Daan. Mijn vader zit in de gevangenis. Wendy ziet haar vader maar een keer in de vier weken, en ik zie hem ook niet op mijn verjaardag, of met Sinterklaas, want mijn vader zit in de gevangenis.

Jurre 15 is op het eerste gezicht een hele normale, blonde Friese puber. Er is echter één groot verschil: Die ziekte zorgt ervoor dat Jurres vader niet alleen vergeetachtiger is, maar ook niks meer onderneemt. Als gevolg hiervan ziet Jurre zijn vader steeds minder.

Daarom organiseert Jurre zelf een uitstapje naar Vlieland. De jarige Mazin is doof en staat aan de vooravond van een operatie waardoor hij straks kan horen. Hij ziet er tegenop. Bij zijn vriendin is de operatie mislukt. Zij voelde na afloop stroomstoten in haar hoofd. Straks overkomt hem dat ook! Toch is Mazin ook nieuwsgierig. Hoe zal de wereld klinken? Zullen de geluiden zijn leven veranderen? Mookie 9 is geheim agent , woont in de Bijlmer en leeft een leven vol dromen, spanning en avontuur.

Maar in het dagelijkse leven worstelt hij met een vreemde bloedziekte met een rare naam: Maria Teresa 12 houdt van zingen, pianospelen, dansen en is de slimste van de klas. Haar zusje Elisabetta is verstandelijk gehandicapt. Als dat niet zo was, zouden ze heel veel op elkaar lijken. Soms mist ze het wel, een zusje zoals zij. Haar zusje is misschien moeilijk te begrijpen, maar als Maria Teresa haar best doet, kan ze zien hoe mooi de wereld door de ogen van Elisabetta is.

Jan Willem den Bok Productie: Sarah 11 kan 's nachts niet slapen. Uren ligt ze wakker, ondanks verwoede pogingen hier verbetering in aan te brengen. Omdat haar moeder ziek is en niet voor haar kan zorgen, woont Sarah in een pleeggezin. Ondanks haar zorgzame pleegouders vindt Sarah het moeilijk om haar draai in het gezin te vinden. Het liefst woont ze nog bij haar moeder. Gaandeweg ziet Sarah in dat dat niet kan. Zal dit inzicht haar helpen om in slaap te vallen? Malte, zijn nieuwe school.

Malte woont in Duitsland en hij is gek op zwemmen. Hij heeft een handicap aan zijn arm, maar ondanks dat traint hij elke dag heel hard. Maar dan moet hij naar een nieuwe school waar hij nog niemand kent. Redt hij het zonder zijn oude vrienden? En hoe zullen de leerlingen reageren op zijn handicap? Mijn moeder heeft twee mannen. Mijn vader gaat dood. Julia 11 jaar ziet haar vader slechts eens in de week, en weet elke keer niet of zij hem de volgende week nog ziet, want haar vader heeft ALS Amyotrofe laterale sclerose.

Maar dan blijkt er volgens een dokter een oplossing te zijn. Haar hersenen worden gekoppeld aan een computer en door het spelen van een computerspel kan ze haar concentratie trainen. Gaat het haar lukken om urenlang stil te zitten om haar concentratie te verbeteren? Mijn moeder is blind. Timo 10 jaar doet altijd heel veel chocoladevlokken op zijn brood, want zijn moeder merkt daar toch niets van.

Het verhaal rond Angela’s verslaving wordt afgewisseld met het relaas van haar vader, die als politieagent meewerkt aan een drugsonderzoek. Helen Vreeswijk werkte jarenlang bij de recherche, en weet dus waarover ze spreekt. Promille is gebaseerd op waargebeurde feiten, en dat merk je. Samen met Angela onderga je als lezer het gehele proces van een alcoholverslaving.

Vreeswijk schuwt geen details of onaangename waarheden, en dat maakt het boek tot een sterk realistisch en geloofwaardig verhaal. Beurtelings laat Vreeswijk verschillende personages aan het woord, zoals Angela, haar vrienden en haar ouders, zodat je Angela’s verhaal vanuit diverse standpunten ervaart. De maatschappij is drastisch veranderd. Door de industriële vervuiling, ecologische rampen en chemische voeding is de levenskwaliteit van de mensen erop achteruitgegaan.

Daarom worden ze nu door het Beheer ingedeeld volgens hun Shinu - levensverwachting: Ish is zestien jaar en heeft een lage Shinu. Hij weet dus dat er hem een slecht leven te wachten staat. Tenminste, als hij zich niet verzet tegen het regime. En dat is nu net wat Ish van plan is Dit is een echte thriller die je op sleeptouw neemt.

Hard, ruw en tegen de tijd stuwt dit verhaal vooruit. Het is niet alleen een race voor Ish om te ontsnappen aan het regime van het Beheer, maar ook een race tegen de tijd en zijn doodsvonnis.

Tijs droomt ervan walvisvaarder te worden. Hij weet een baantje te bemachtigen als kajuitwachter op het schip van commandeur Klaas Daalder. Zijn beste vriend Maarten vaart mee als koksmaatje. Tijs geniet van het leven aan boord. Maar door zijn opgewonden karakter gaat er veel mis.

Hij krijgt zelfs ruzie met Maarten. En dan komt het schip in botsing met kruiend ijs. Het spannende verhaal speelt zich af in de achttiende eeuw. Er gingen destijds veel schepen op walvisvaart in de wateren bij Groenland. Het waren gevaarlijke reizen. Tijs maakt van alles mee: Het is maar de vraag of hij en de andere bemanningsleden de tocht overleven. De familie van Marc Noble is steenrijk. Zijn vader en grootvader fabriceren wapens en dat heeft hen geen windeieren gelegd.

Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, is Marc Hij wil niets liever dan ten strijde trekken, hij is helemaal klaar voor het grote avontuur. Eens aan het front, ziet hij hoe de wapens van zijn familie gebruikt worden. Door vriend, maar ook door vijand. Een oorlog in stappen vol idealen, maar langzaam beginnen twijfelen – dat zal niet alleen voor Marc Noble gelden.

Dit verhaal over de Eerste Wereldoorlog is er één van alle oorlogen. Daarbij heeft Marc Noble echt bestaan. Veel van de dingen die Marc in het boek meemaakt, heeft de echte Marc ook meegemaakt. Samuel uit West-Afrika is een schaduwjongen; zonder papieren is hij nergens écht thuis. Vol hoop verliet hij zijn thuisland om zijn familie te helpen maar die hoop wordt telkens opnieuw de kop ingedrukt. Wanneer hij plots voor de deur staat van de Noorse Emilie lijkt ook zij geen plaats meer voor hem te hebben.

Is er in de drie onvoorstelbare jaren na hun ontmoeting te veel gebeurd? Op het einde van dit boek zal je iets beter begrijpen wat een hele hoop miserie met een jongere kan doen. Wat Samuel moet doorstaan is erg aangrijpend en het is aan jou als lezer om er zin aan te geven.

Benieuwd wat er aan dit derde deel van een trilogie voorafging? In een Engelse vertaling van het eerste deel lees je over de ontmoeting tussen Samuel en Emily. Wereldredders , het tweede deel, vertelt dan weer over Emilies strijd tegen kinderarbeid.

Ben is anders dan anderen en wordt op school gepest. In zijn vrije tijd speelt hij graag op de computer. Dan is hij de held, die bijgestaan wordt door de beeldschone Miss Scarlite. Maar als het pesten steeds erger wordt, raakt hij dieper in de put. Hij neemt wraak op zijn pestkoppen, maar ten koste van wat? Na Niets, was alles wat hij zei , het boek van Nic Balthazar dat in verfilmd is als Ben X, is ook deze graphic novel een aanrader!

Celaena zit al een jaar opgesloten in de zoutmijnen wanneer kroonprins Dorian en kapitein Westfall haar komen halen. Dorian wilt haar als zijn kandidaat bij de wedstrijd die gehouden wordt om een nieuwe kampioen te vinden.

Als Celaena wint, moet ze vier jaar voor de koning werken. Daarna krijgt ze haar vrijheid. Maar als ze verliest, moet ze terug naar de mijnen – een doodsvonnis. Als blijkt dat iemand het op de kandidaten gemunt heeft, wordt Celaena’s leven nog veel ingewikkelder… Waarom zou ik dit boek lezen? De glazen troon is het eerste deel van de gelijknamige reeks. Het beschrijft vooral hoe Celaena, meestermoordenaar, na haar beproevingen amper de tijd krijgt om de gebeurtenissen te verwerken, voor ze weer ten strijde moet.

Ze wordt geconfronteerd met haar grootste vijand en moet vechten voor haar leven en de paar dingen en mensen die haar nog lief zijn. Toch bereidt dit haar amper voor op wat er haar nog te wachten staat in de rest van de serie. Voor fans van YA fantasy. Opnieuw willen beginnen waar niemand je kent, herken je dat gevoel? Iedereen heeft genoeg van Benyamin, hijzelf nog wel het meest. Dus verandert Benyamin zijn kapsel en zijn naam, trekt hij totaal andere kleren aan en neemt hij een vakantiebaantje op een plek waar niemand hem kent.

Natuurlijk zijn ook hier jongeren, en natuurlijk heeft hij hier ook een baas. En dan leert hij het meisje Nola kennen. Wie is Benyamin nu eigenlijk en wie wil hij zijn? Als je graag leest hoe jongeren hun weg zoeken in het leven, durven te struikelen en weer rechtkrabbelen, dan is dit misschien een boek voor jou. Benyamin is op zoek.

Hij moet wel, want zijn hormonen gieren door zijn lijf en zijn ouders laten hem even in de steek. Nu moet hij het zelf doen. Een boek met vaart! Hoe vouw je de beste papieren vliegtuigjes? Hoe herken je de sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel? Wat zijn de leukste spelletjes met pen en papier? En hoe ontcijfer je een geheimschrift? Een boek voor iedereen die graag zélf het avontuur opzoekt. In Het jongensboek leer je namelijk alles wat een jongen moet kennen en kunnen.

Nieuwsgierige meisjes mogen dit boek eventueel ook lezen, maar dan wel stiekem. Boudewijn, een jarige jongen, komt nauwelijks zijn bed meer uit. Hij is moe, slaapt en praat niet. Zijn moeder is door zelfdoding om het leven gekomen en hij merkt dat vrienden niet van jongens met dode moeders houden. Sindsdien is er niets meer dat hem raakt. Hij zit helemaal vast, is overal bang voor: Dan verplicht zijn vader hem elke dag een stukje in een schrift te schrijven en ook iedere dag naar muziek te luisteren.

Zin of geen zin. Daar ziet Boudewijn het nut volstrekt niet van in, maar hij doet het toch. Zijn vader komt elke dag controleren of hij zijn 'huiswerk' gemaakt heeft. Langzamerhand verandert er iets in Boudewijn: Dit bijzondere ontroerende dagboek laat je recht in het hart van Boudewijn kijken. Schatrijk zal je zijn, zo gauw het schip de juiste route vindt en China bereikt. Alleen loopt het anders. Het schip komt vast te zitten in het ijs en je moet overwinteren aan de kust van Nova Zembla, een eiland boven Rusland.

Het overkomt Jan en zijn beste vriend Laurens. Vol goede moed beginnen ze aan een avontuur dat een nachtmerrie wordt. Dit verhaal is waargebeurd: Willem Barents zat met zijn schip en bemanning maandenlang vast in het ijs. In dit boek lees je hoe de kou en de honger die maanden gevoeld moeten hebben. Maar Jan en Laurens zitten natuurlijk ook in een spannend avontuur, dat je gelukkig niet zelf moet meemaken.

Op een dag in het jaar na Christus bezoekt en gezant van keizer Commodus de stad Atuatuca Tungrorum. Die nacht wordt hij op straat vermoord. Freio, die als hulpje bij de rijke Marcus Clodius Drousus werkt, ziet het gebeuren. De volgende dag blijkt zijn meester op zoek te zijn naar een document dat de gezant bij zich moest hebben. Freio vindt het document niet meer terug, maar hij stoot wel op iets anders: Wanneer hij besluit de ring mee te nemen, raakt Freio diep in de problemen Het spannende verhaal, boordevol intriges speelt in de Belgische stad Tongeren.

Daar heeft ooit een Romeinse stad gestaan. Ook nu nog worden er in die omgeving veel bodemvondsten gedaan. Zoals een zegeling, met het portret van keizer Commodus. Die ring is te zien in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. De veertienjarige Sel is samen met zijn vriend Mon bagagedrager voor de passagiers van de drukke veerboot tussen Antwerpen en Sint-Anneke.

Na een ruzie tussen de twee wordt Mon bewusteloos teruggevonden en wordt Sel verdacht van de aanslag. De échte daders vinden, is niet eenvoudig. Maar met de hulp van Katrien, de mooie dienstmeid van een rijke advocaat, komt Sel een smokkelbende op het spoor. Het Sint-Anneke dat in dit boek beschreven wordt, heeft plaats moeten ruimen voor de vooruitgang. Maar helemaal verloren is het niet! De schrijver brengt niet alleen het verwoeste dorp terug tot leven maar laat je ook proeven van de taal en de sfeer van toen.

De mensen leefden dan wel eenvoudiger maar het leven was dat allerminst. Het is 11 november , en hoewel velen het niet kunnen geloven, is de Eerste Wereldoorlog bijna afgelopen. Niet alle soldaten weten dat, zoals de groep van de jonge Duitse frontsoldaat Axel, die met angst de komst van de Amerikanen afwacht. Maar ook de Engelsman Will en de Amerikaanse piloot Eddie kunnen niet begrijpen dat aan alle ellende nu een einde zal komen. De drie ontmoeten elkaar op een heel onverwachte manier.

Het verhaal over de laatste uren van de Eerste Wereldoorlog wordt verteld vanuit de drie soldaten en een enkele keer vanuit een ander personage, zoals George Atterley, die aanwezig is bij het tekenen van de vrede. Dat maakt dat je naar de gebeurtenissen kijkt vanuit heel verschillende kanten. Jack is zeventien wanneer hij liegt over zijn leeftijd om te kunnen gaan vechten tegen de Duitsers.

Een held wil hij niet worden maar hij is vastbesloten om íets te doen. De Eerste Wereldoorlog zou nog vier lange jaren duren. Die eerste kerst gebeurt er echter iets ongelooflijks: De dagelijkse gruwel en ontbering van de loopgravenoorlog staan helaas mijlenver af van een spelletje voetbal.

Het vriendschappelijke partijtje voetbal tussen Duitse en Engelse soldaten op kerstavond is een bekende historische gebeurtenis. Er bestaan zelfs foto's van! Schrijvers hebben dan ook al vaak geprobeerd een gezicht te geven aan de spelers. James Riordan maakte zelf de oorlogsgruwel van de Tweede Wereldoorlog mee en toont ons nu hoe een tiener de Eerste Wereldoorlog ervoer: Arnold Spirit is een indiaan van veertien jaar.

Zijn moeder en vader zitten aan de drank, en de andere indianen zijn er niet beter aan toe. Vast van plan om aan zijn lot te ontsnappen besluit hij in het blanke en racistische Reardan naar school te gaan. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk.

Maar hij is intelligent en weet van zich af te slaan. Zwaar en serieus, zo lijkt dit verhaal op het eerste gezicht. Maar Arnolds zelfspot maakt er een luchtig en grappig boek van. De cartoons bij het verhaal doen daar een schepje bovenop. Nanou leidt met haar moeder een teruggetrokken leven op een bergflank in de Franse Alpen. Mensen zijn slecht en gevaarlijk, zo pepert haar moeder haar in, en contact met anderen zoeken is uit den boze.

Dan ontdekt ze Leo, op haar geheime plek, in een bergspelonk. Zijn voet is gebroken, eten en drinken heeft hij niet bij zich. Zijn beste vriend David, die achterbleef op de camping, weet niet waar hij heen is. Leo legt zijn leven in de handen van Nanou. Durft ze tegen haar moeder ingaan? Is Leo dat risico waard? Drie personages vertellen dit thrillerachtige verhaal: Een hoofdstuk telt maximum vier pagina's: Bas is dertien en woont samen met zijn broertje Bobo bij zijn vader, Deur. De moeder van Bas en Bobo is dood.

Deur kan zijn verdriet niet verwerken, verwaarloost zijn kinderen en doet er alles aan om contact te krijgen met zijn overleden vrouw Annabel. Dan krijgt Bas een sms-bericht, ondertekend met Anna. Deur en Bobo zien dat als een teken van mama. Bas is de enige die niet wil geloven in die onzin. Hij gaat op onderzoek uit. Zou het dan toch een teken van z'n moeder kunnen zijn? Je hebt geen moeder meer en je voelt ontzettend verdrietig, het is zo erg dat elke aanraking van een ander je nog verdrietiger maakt.

Daarom zorg je ervoor dat je niet aangeraakt wordt door anderen Dat is het verhaal van Bas, die voor zijn vader en broertje zorgt, alsof hij de volwassene in het gezin is. Een aangrijpend, meeslepend en spannend boek! In Prentissdorp, een kolonie in de Nieuwe Wereld, blijven enkel nog mannen over. Zij kunnen elkaars gedachten horen en worden langzaamaan gek van het geluid ervan, de Herrie. Todd, de jongste onder hen ontdekt buiten het dorp een meisje wiens gedachten niet zomaar voor iedereen hoorbaar zijn.

En die ontmoeting brengt hem op het spoor van de échte reden achter de dood van alle vrouwen in het dorp Kan je je voorstellen dat je geen enkele gedachte voor jezelf kan houden?

Todd is opgegroeid in de Nieuwe Wereld en is niets anders gewend. En tóch slaagden zijn dorpsgenoten erin de waarheid voor hem te verbergen. In dit eerste deel van een razend spannende trilogie word je samen met Todd ingewijd in de geheimen van deze nieuwe planeet. Al snel blijkt dat die geheimen erg angstaanjagend zijn Na twintig jaar als wetsdienaar in de Ruigte wordt Waxillium Ladrian, ‘Wax’, teruggeroepen naar hoofdstad Elendel om daar in plaats van zijn overleden oom hoofd van zijn Huis te worden.

Hij begint aan een heel ander soort avontuur: Als zijn toekomstige bruid ontvoerd wordt door de dievenbende waarvoor zijn vroegere hulpsheriff Wayne hem al was komen waarschuwen, besluit Wax zijn pistolen weer op te nemen om haar te redden. Driehonderd jaar na de avonturen van Vin en Kelsier keren we terug naar Scadrial, waar de trilogie Het Laatste Rijk zich afspeelde. De wereld is erg veranderd, en ook de manier waarop Erstmagie en Ferrochemie voorkomen in de bevolking.

Het is erg leuk om deze unieke magische setting te zien terugkeren in western-vorm, met sheriffs en dievenbendes en treinovervallen. Wax en Wayne hebben een schitterend gevoel voor humor en ook de dame in het gezelschap laat zich niet onbetuigd.

Je hoeft niet eerst Het Laatste Rijk te lezen, maar je zal wel af en toe iets missen. Milan is met zijn grootouders op een saai uitstapje naar de Westhoek. De verhalen over zijn overgrootvader die als soldaat sneuvelde in de eerste wereldoorlog zijn nog wel interessant maar in de musea verveelt de jongen zich dood.

Tot hij opeens zelf in terecht komt. In de 'groote oorlog' gaat het er een stuk heviger aan toe dan hij verwacht had Documentaires zien over Wereldoorlog I is één ding, maar er zelf in terecht komen is nog iets helemaal anders.

Samen met Milan vliegen de kogels je om de oren, zit je van top tot teen onder de modder en voel je de onzekerheid van soldaten die aan het front als kanonnenvlees het veld opgestuurd werden.

In dit boek lees je alles over de dapperste ontdekkingsreizigers en moedigste avonturiers van vroeger en nu. De verovering van de Zuidpool, de beklimming van de Mount Everest, de verkenning van het heelal, de ontdekking van Amerika: Je leest hoe Vasco da Gama kreeg af te rekenen met stormen en scheurbuik.

Hoe de goudzoekers vochten met vijandige indianen. Hoe Mary Kingsley tussen de kannibalen leefde… Waarom zou ik dit boek lezen?

Door de identiteitskaarten, kaarten, tijdslijnen, citaten uit dagboeken, foto’s, handige lijstjes en survivaltips kan je je helemaal inleven in de avonturen van deze helden! Om niet te hoeven denken aan de pijnlijke echtscheiding van z’n ouders, vlucht Tijs in z’n eigen wereldje, waarin dieren een centrale rol spelen. Groot is zijn verbazing als zijn moeder toestemt om samen naar India te reizen. Tijs’ moeder wil er het mystieke ervaren, Tijs wil het liefst tijgers spotten. India lijkt op het eerste zicht het beloofde land, maar bij nader inzien blijkt het een vreemd en grillig land.

De toenemende vermoeidheid, het verregaande egoïsme van zijn moeder en het feit dat er geen tijgers te zien zijn, zorgt voor steeds meer spanning. Na een zoveelste confrontatie vlucht Tijs het bos in, waar de tijgers leven Zowel de onzekere Tijs als zijn onvoorspelbare, weinig verantwoordelijke moeder komen echt tot leven. Tijgereiland verrast als een complexe psychologische roman over wat een pijnlijke echtscheiding met je kan doen.

De fijne pentekeningen aan het begin en einde van de roman vertellen deels hun eigen verhaal, waarin de tijger een centrale rol speelt. Burton, die erop staat dat iedereen hem Dikzak noemt, slaat zijn vriend Maurice in elkaar en moet in therapie. Maar de maatschappelijk werkster, iedereen op school en zijn gescheiden ouders kunnen hem gestolen worden. Toch zal er iets moeten veranderen als hij indruk wil maken op zijn klasgenote Nia.

Dit 'bijna ware verhaal van een ex-pester' is geschreven door 50 Cent. Omdat de rapper zelf een moeilijke jeugd heeft gehad, slaagt hij er zo goed in Dikzak en zijn miezerige leventje te beschrijven. Maar loopt het voor de jongen even goed af als voor de succesvolle muzikant?

Van de ene op de andere dag lijkt Joeri’s broer Stefan van de aardbodem verdwenen. Zijn ouders willen er niets over vertellen en Joeri moet bij zijn oma logeren. Joeri schrijft brieven aan Stefan, waarin hij vertelt wat er allemaal gebeurt en vraagt of zijn broer soms weet wat er precies aan de hand is. Antwoord krijgt hij niet Lang is onduidelijk wat er met Stefan aan de hand is.

Dat het iets heel ergs moet zijn, blijkt wel uit de reacties van Joeri's ouders. Als lezer word je ook steeds nieuwsgieriger. Waarom huilt mama zo veel en zwijgt iedereen als het graf? De schrijver houdt je op het puntje van je stoel, om met een slot te komen dat aankomt als een mokerslag! Cinder is de allerbeste monteur in New Beijing. Helaas is ze voor 36,28 procent cyborg en niet welkom in de maatschappij. Ze heeft geen bezittingen, mag het geld dat ze verdient niet houden en ze mag ook niet naar het koninklijke bal.

Dan stapt kroonprins Kaito haar winkel binnen in de hoop dat zij zijn persoonlijke androïde kan repareren, raakt haar jongste zusje besmet met de pest, en krijgt Cinder informatie in handen die haar hele leven overhoop zal halen… Waarom zou ik dit boek lezen? Ondanks een eerder voorspelbare plot is dit boek spannend, grappig, droevig, meeslepend.

En dan kom je op het punt dat je het niet meer neer kan leggen en het uit is voor je er erg in hebt. Er zitten leuke verwijzingen naar Assepoester in, maar het is zeker geen bewerking van het sprookje. Je maakt kennis met een bizarre samenleving geteisterd door ziekte, honger en vreselijke vijanden.

Cinder zit er middenin, tegen wil en dank. Cinder is het eerste deel van de Lunar Chronicles. Scarlet , het tweede deel, is ook al beschikbaar. ADHD-er zijn en voor school een boek moeten schrijven van minstens tienduizend woorden? Allesbehalve een gemakkelijke opdracht. Maar eens de vijftienjarige Ivan begint te schrijven over de zoektocht naar zijn vader lukt het hem beter dan verwacht. Verhalen over hoe zijn ouders elkaar ontmoetten bij de val van de Berlijnse muur en zijn eigen ontmoeting met een knap roodharig meisje geven het 'stomme boek' pit.

Dit is het verhaal van een wel heel bijzondere roadtrip door Duitsland: In dit 'stomme boek' stuiteren woorden en zinnen erop los, maar stom is het allerminst. Alex Rider heeft het helemaal gehad met zijn verleden als spion. Genoeg gevaar gelopen, genoeg akelige dingen meegemaakt. Zijn goede voornemen voor het komende jaar: Samen met zijn beste vriendin Sabina en haar vader brengt Alex oudjaar door op een chique feest in een Schots kasteel.

Maar er hangt onheil in de lucht… Waarom zou ik dit boek lezen? Sfeer en spanning gegarandeerd in dit achtste boek uit de Alex Rider-serie!

Ambrose krijgt thuis les, nadat hij bijna stikte in een pinda die zijn 'vrienden' tussen zijn boterham stopten. Zich telkens opnieuw aanpassen aan de steden waar zijn moeder hem voor haar nieuwe job naartoe sleurt, is niet altijd eenvoudig. Maar dan ontmoet hij Cosmo, de net vrijgelaten zoon van zijn Griekse bovenburen. En vreemd genoeg deelt hij met de ex-gevangene een liefde voor scrabble. Cosmo kan hem gebruiken om een meisjeshart te veroveren en Ambrose laat dat met plezier toe, zolang zijn moeder er maar niet achter komt Ambrose is een uitzonderlijke jongen - een beetje een kneusje maar ook iemand die zichzelf relativeert en ontzettend grappig uit de hoek kan komen.

Zijn vriendschap met Cosmo is dan misschien wat onwaarschijnlijk maar als lezer ga je vlot mee in zijn relaas. Want dit luchtige verhaal leest als een feelgoodboek waarin de underdogs eindelijk eens de bovenhand krijgen.

En misschien waag je je na dit verhaal zélf eens aan een potje scrabble. Lukas' vader is 10 jaar geleden omgekomen in de tsunami in Thailand. De gebeurtenis raakte het gezin als een vloedgolf en nadien leek het alsof Uli nooit bestaan heeft. Lukas' moeder Anja en zijn grootouders zwijgen hem nog steeds dood en dat vreet aan de veertienjarige jongen. Wanneer hij een brief vindt waarin zijn vader 'mijn grote liefde' genoemd wordt, besluit hij om zelf op onderzoek uit te gaan.

Maar wat al zo lang begraven ligt, laat zich niet zo gemakkelijk oprakelen! Onwetendheid doet mensen gissen en dat lijkt Lukas' moeder niet te beseffen.

De jongen stelt zich vragen over zijn vader, over zijn afkomst en zijn dood, maar de antwoorden zijn niet meteen waarop hij gehoopt had. En wat doe je dan wanneer je vader er niet meer is om dingen op te helderen? Of om je te helpen met dat meisje op wie je een oogje hebt? Een meeslepende roman in de kantlijn van een gebeurtenis die veel mensen zich nog levendig voor de geest kunnen halen. Matt Freeman is veertien wanneer hij als alternatieve straf ondergebracht wordt bij mevrouw Deverill in Klein Maluwe.

Hij wordt door haar mishandeld, maar vluchten kan niet – alle wegen leiden uiteindelijk terug naar haar boerderij.

Ook in het aangrenzende woud blijven de paden niet op dezelfde plaats liggen. Matt ontdekt er de restanten van een oude kerncentrale waar vreemde lichtflitsen en gezangen vandaan komen. Mevrouw Deverill, haar vrienden en Mat zelf hebben er iets mee te maken. En dan beginnen er doden te vallen… Waarom zou ik dit boek lezen? Die gaat over vijf jongeren met oeroude magische gaven, die het in hun huidige reïncarnatie opnieuw moeten opnemen tegen de Ouden: De reeks bevat alle elementen die je van een Horowitz-boek mag verwachten: Becca heeft als de op één na beste leerlinge van haar jaar net haar einddiploma in ontvangst genomen.

Diep vanbinnen wil ze verder studeren en een eigen leven uitbouwen, maar dat betekent dat ze dan haar vertrouwde dorp én vriendje James zou moeten verlaten. Maar dan wordt het ingeslapen Amerikaanse dorpje opgeschrikt door de vondst van een mishandeld lichaam, een meisje dat Anne Amelia heette en brutaal vermoord werd. Becca raakt gefascineerd door het meisje en blijkt meer met haar gemeen te hebben dan ze ooit had gedacht Kat Rosenfield vertelt zowel het verhaal van Becca als de verschrikkelijke geschiedenis van Anne Amelia, vlak voor ze stierf.

De auteur geeft beetje bij beetje meer informatie, en bouwt zo de spanning subtiel op waardoor je blijft verder lezen.

Rosenfields heldere, beeldrijke stijl maakt Becca’s verhaal erg geloofwaardig. Een sterke psychologische thriller, met een onverwacht, aangrijpend einde. Mart sleutelt graag aan auto’s. Zijn vader vindt dat maar niets, die vieze handen. Bij opa kan Mart wel terecht. In opa’s garage sleutelen ze samen heel wat af. Mart kan aan opa ook vertellen dat hij verliefd is op Marlieke.

In dit verhaal in eenvoudige taal brengen lassen en solderen generaties dichter bij elkaar. De dood van haar jongere broertje Kai haalt Doro’s leven volledig overhoop. Ze kan zich onmogelijk herinneren wat zich die bewuste avond heeft afgespeeld. Doro lijdt aan waanvoorstellingen en wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Na de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar moeder naar een rustig dorpje. Alles lijkt beter te gaan, tot Doro op een stormachtige avond een angstige, totaal verwarde jongen in het schuurtje vindt.

Hij smeekt haar om hulp. Doro schakelt de politie in, maar als ze terugkeert, blijkt de jongen verdwenen. Noch haar moeder, noch haar nieuwe therapeut, buurjongen Julian of de politie schijnen haar te geloven. Vastbesloten de waarheid te achterhalen, gaat Doro op onderzoek uit. Maar om de waarheid te achterhalen, moet ze ook zichzelf onder ogen komen. Wat heeft zij te maken met de dood van haar broertje? Wulf Dorn bouwt de spanningsboog vakkundig op: Erg interessant is de vraag naar welke gebeurtenissen effectief hebben plaatsgevonden, en wat het product is van Doro’s verwarde geest.

Ook de schuldvraag speelt een prominente rol: Er valt een iPhone van de 30ste verdieping van een flatgebouw, boven op Toms hoofd. Na een gevaarlijke operatie blijken resten van het apparaat achtergebleven te zijn. Met gevolg dat Toms hoofd werkt als een iPhone.

Een hele nieuwe wereld gaat voor Tom open. Maar hij ontdekt ook dat het zogenaamde ongeluk helemaal geen ongeluk was, maar een bewuste actie. En dat er die dag nog veel meer gebeurd is in die flat op de 30ste verdieping. De Britse auteur is bekend van zijn superspannende verhalen.

Dit keer speelt de moderne technologie een belangrijke rol. Wat er in dit verhaal gebeurt, kan natuurlijk helemaal niet. Yago is getuige van de moord op zijn vader. Hij wordt in een pleeggezin geplaatst, maar daar is hij doodongelukkig. Vijf jaar later ontdekt hij een boodschap van zijn vader, verborgen in een stuk speelgoed.

Op zoek naar de waarheid doet Yago een vreselijke ontdekking. Cobi Aditi is de laatste telg van een eeuwenoud geslacht van carthografen. Als op haar voeten een netwerk van pigmentvlekken en kloppende aders verschijnt, beseft Cobi dat ook zij op reis moet. Het wordt een verrassende, maar ook gevaarlijke tocht. Cobi leert tot haar schade en schande dat de kaarten van de familie Aditi lang niet altijd betrouwbare gidsen zijn.

Gelukkig is er de mysterieuze Per, die Cobi op haar tocht begeleidt. Samen proberen ze het lot van duizenden vluchtelingen te verbeteren, maar dat blijkt geen makkelijke strijd… Waarom zou ik dit boek lezen?

Samen met Cobi maak je als lezer een verrassende tocht, dwars door onherbergzame gebieden. Het wordt een reis vol bijzondere ontmoetingen en spannende avonturen, maar ook met een haast ongelijke strijd tegen de onrechtvaardige behandeling van vluchtelingen. Hilde Van Cauteren beschrijft erg beeldend wat het betekent om op de vlucht te zijn en hoe met levens van onschuldige mensen gesold wordt. Pigmenten en kleuren spelen een belangrijke rol in het verhaal, net zoals de stamboom van de familie Aditi en allerhande land kaarten.

Klaus Mann is nauwelijks negentien jaar, maar al de trotse auteur van een roman, verhalenbundel en het toneelstuk ‘Anja en Esther’ dat een schandaal veroorzaakte.

Ondanks die literaire successen blijft Klaus naar eigen aanvoelen slechts in de schaduw staan van zijn beroemde vader Thomas. Klaus besluit z’n jeugdherinneringen op papier te zetten en de oorzaken voor de moeilijke vader-zoonrelatie te achterhalen. Klaus begint z’n verhaal met kleurrijke herinneringen aan het opgroeien in de artistieke-elitaire schrijversfamilie Mann.

Centraal staat de innige band met z’n één jaar oudere zus Erika: Maar Klaus vertelt ook over de andere familieleden, z’n ontluikende homoseksualiteit en zijn ontwikkeling als auteur. Aan het einde van de roman wacht hem echter nog een moeilijk gesprek met z’n vader: De afgelopen jaren schreef Rindert Kromhout al een fascinerende trilogie over de ‘Bloomsbury Group’, de kleurrijke groep kunstenaars rond Virginia Woolf.

Klaus ondergaat een opmerkelijke evolutie als mens én auteur. Hij begeeft zich in de hoogste artistieke kringen, ontmoet er flamboyante figuren als James Joyce, Marlene Dietrich en Ernest Hemingway. Die fascinerende verhaalstof wordt sterk uitgewerkt tegenover de achtergrond van het Europese continent uit het begin van de twintigste eeuw. Daarnaast is ‘Een Mann’ ook een boeiende familieroman geworden, die een wervelende inkijk biedt in het leven van de artistieke, maar ook elitaire familie Mann.

Er is dus nog verhaalstof te over, dat Kromhout tot een vervolgverhaal inspireerde. Paul Bühre, de schrijver van dit boek, is 15 en schrijft over alles wat je over pubers moet weten: Geen enkel aspect van het puberleven laat hij onbelicht. Als ervaringsdeskundige buigt hij zich met heel veel zelfrelativering over de puberteit. En dat zorgt voor hilarische stukjes uit het leven van de gemiddelde vijftienjarige.

In deze puberleaks worden belangrijke weetjes over pubers 'gelekt' aan ouders, die hun zwijgende pubers beter willen begrijpen. Pauls cartoonachtige tekeningen vrolijken de hoofdstukken over onderwerpen zoals gamen, social media en kledij op. Herken jij je in Pauls beschrijvingen? Laat je ouders al die boeken over opvoeden dan maar aan de kant schuiven en zet ze aan het lezen! Nadat je zelf eens goed hebt kunnen lachen. Samuel is twaalf en besluit zijn verhaal te vertellen. Dat wordt dit boek.

Hij vertelt een beetje van de hak op de tak, met veel gedachten en losse eindjes, maar zo gaat dat in het leven, en al helemaal als het – zoals bij Samuel – niet zo rustig is in je hoofd. Voluit Samuel is een prettig en vlot boek, met een prettige en vlotte verteller, en met hier en daar kleine weerhaakjes. Een prettig en vlot boek, met een sympathieke verteller en hier en daar een weerhaakje. In Elfenblauw , Johan Vandeveldes eerste boek over een fantasiewereld vol elfen, grondtrollen en andere vreemde wezens, ontdekte Sander dat hij de enige erfgenaam van de Cyndrische kroon was.

Ondertussen worden de jarige jongen, die opgroeide in onze wereld, en zijn vriend Taryn opgeleid door leermeester Caldric. Maar aan hun rustige ontdekkingstocht door Cyndrië komt al snel een einde wanneer een huurlinge het Juweel van de Elfenkoningin steelt en massa's kinderen ontvoerd worden De fantasiewereld die Sander doorkruist, is even nieuw voor hem als voor de lezer.

En toch verschillen Cyndrïe of Dunstrië niet zo veel van onze werkelijkheid. Ook de jonge koningszoon wordt wel eens verliefd, krijgt het aan de stok met zijn vriend of rebelleert tegen de volwassenen. Het zorgt voor een spannend mix van avontuur, mysterie en een vleugje romantiek. Dat haar moeder Anne zich meer als haar beste vriendin gedraagt, stoort Lou niet.

Dat ze regelmatig moet verhuizen en weer vriendinnen in de steek moet laten, is Lou nu éénmaal gewend. Dat Anne regelmatig kleine voorwerpen steelt, vindt Lou vervelender.

Maar als Lou ontdekt dat Anne haar heeft voorgelogen over Lous zogenaamd dode vader en over haar verleden, is ze ziedend. Op haar zoektocht naar de waarheid wordt Lou met flink wat onaangename en choquerende feiten geconfronteerd Op de vlucht leest als een confronterende psychologische thriller met sterk uitgewerkte karakters.

Geleidelijk ontdek je samen met Lou de ongemakkelijke waarheid rond haar verleden en afkomst. Het resulteert in een spannende, mysterieuze zoektocht die je als lezer echt van binnenuit mee beleeft. Sem en Sander worden door de ijshockeycoach geselecteerd voor het eerste team. Daar spelen grotere en sterkere jongens in. De twee vrienden doen erg hun best, maar de trainingen zijn zwaar. Als Dave aanbiedt Sem te helpen, grijpt hij dit aanbod aan. Maar hij heeft er geen idee van welke moeilijkheden hij zich hierdoor op de hals haalt.

Sem doet mee met pokeren en haalt zich in één middag een schuld van drieduizend euro op de hals. Geen idee hoe hij dat ooit moet terugbetalen.

Opnieuw is het Dave die hem wel zal helpen. Je zou denken dat Sem inmiddels beter moet weten, maar helaas. Spannend is het wel: Sem geraakt steeds dieper in de problemen en het is nog maar de vraag hoe dat gaat aflopen. Billy woont al acht jaar in een kindertehuis samen met zijn broertje en zusje, een tweeling van negen jaar. Voor hen zorgt hij goed, maar los daarvan is hij een onhandelbare, agressieve jongen. Dat heeft te maken met een mislukte adoptie. En met het feit dat de tweeling binnenkort terug mag naar hun moeder, maar Billy niet.

Wat ging er mis in het verleden? Billy heeft een goede en een slechte kant. Als lezer begrijp je dat hij vreselijke dingen heeft meegemaakt. Als hij Daisy leert kennen, blijkt dat hij met haar goed over zichzelf en zijn problemen kan praten. Totdat hij bij toeval meer over haar te weten komt.

En dan barst de bom! Bont en blauw geslagen staat Jace voor de deur van zijn broer Christian. Wanhopig op zoek naar onderdak, nu hij door hun tirannieke vader een bekend rechter uit het huis is gegooid. Christian laat Jace binnen, maar dat lost hun problemen niet op. De band tussen de broers is niet vanzelfsprekend en Jace blijft hopen dat hun moeder hem achterna zal reizen. Bovendien bewaart Jace zelf een duister geheim. Kindermishandeling, partnergeweld, ontwrichte gezinnen Swati Avasthi voert levensechte personages op en beschrijft hoe een gezin ten onder gaat aan buitensporig huishoudelijk geweld.

Achter de harde, realistische scènes schuilt een pijnlijke waarheid. Wards Venezolaanse moeder is illegaal in Nederland. Op een dag wordt zij opgepakt en het land uitgezet. Ward is dan alleen op de wereld. Officieel bestaat hij niet eens! Alleen zijn biologische vader kan hem nog helpen. Maar zijn vader is geen lieverdje. Iedereen waarschuwt Ward voor hem. De dakloze Ward doet aan freerunning. Dat geeft hem wat ontspanning. Want Ward staat er niet goed voor! Wat voor Elvis Long de geweldige eerste dag van de zomervakantie moest worden, verandert al gauw in een ware nachtmerrie.

Een zwerver stopt hem een briefje in de hand: We hebben je vader. Vertel het aan niemand. Anders teken je zijn doodvonnis. Elvis gaat hun uitdaging aan: Test werd met vaart geschreven, in een flitsende, filmische stijl. De roman bevat heel wat spannende passages: Mous zet de lezer graag op het verkeerde been en voegt steeds weer nieuwe wendingen toe, die tot een verrassend einde leiden. En dan zijn er nog de illegale, onthutsende opdrachten die Elvis tot een goed einde moet brengen… De titels van de hoofdstukken werden geïnspireerd op liedjesteksten van Elvis Presley; niet verwonderlijk dat de nagedachtenis aan de zanger als rode draad door het boek loopt.

Vier jaar nadat zijn vader, Billy Dent, ontmaskerd werd als seriemoordenaar, wil Jazz zelf 'killers' opsporen. Opgevoed om moordenaar te worden, heeft de jongen een uniek inzicht in hoe een moordenaar denkt. Maar voor hij de politie kan helpen, moet hij van zijn imago als 'zoon van één van de beruchtste seriemoordenaars ter wereld' af.

Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Jazz lijkt meer op zijn vader dan hij wil toegeven Herken je soms trekjes van je ouders in jezelf? En ben je daar niet altijd even gelukkig mee? Stel je dan eens voor dat je opgevoed bent door een seriemoordenaar. Jazz' verhaal zal je koude rillingen bezorgen. Ben je er klaar voor om een meedogenloze moordenaar en sadist in de ogen te kijken? Lees dan zeker dit bijna onmogelijke maar tegelijkertijd ook herkenbare en vooral heel spannende boek!

Na de Grote Overstromingen bestaat Nederland uit twee stukken: Als dochter van de Gouverneur behoort Nina tot de veilige wereld van de ‘Drogen’. Op haar nieuwe school maakt ze kennis met Max, een wat baldadige jongen uit de Natte gebieden. Een ontmoeting die beide levens door elkaar schudt.

Max raakt via z’n broer Liam betrokken bij de NatTO, een verzetsbeweging. Als zij ontdekken dat de gouverneur direct verantwoordelijk is voor de dood van hun eigen vader, komen ze met een gewaagd en riskant plan op de proppen Overstroomd is een echte dystopie die de ultieme strijd tussen Goeden en Slechten uitvecht, ditmaal in een hoogtechnologische maatschappij in Nederland.

De vlotte schrijfstijl en tal van spannende passages en onverwachte wendingen, maken Moraals debuut tot een pageturner van formaat. Tegelijkertijd roept de auteur prangende vragen op over morele thema’s zoals afkomst, geweld en schuld. Meysam Noori is negen als hij samen met zijn moeder, broertje en zusje vlucht uit Afghanistan.

Aanvankelijk verloopt de integratie voor de kinderen in Nederland vrij vlot. Dansen wordt algauw Meysams passie en vult de leegte van het gemis van zijn vader en grote broer die vermist zijn en vermoedelijk in handen van de Taliban.

Meysam is 21 als hij deelneemt aan So you think you can dance , het brengt zijn carrière in een stroomversnelling én het zorgt eindelijk voor de goedkeuring van zijn moeder. Want Afghaanse mannen dansen niet… Waarom zou ik dit boek lezen?

In dit waargebeurde verhaal krijgen vluchtelingen plots een gezicht en een stem. Je kan Meysam zien dansen op youtube, zijn verhaal lezen in tal van interviews in kranten en tijdschriften, maar vooral in deze getuigenis. Een jaar offline werd met veel lawaai aangekondigd in de Nederlandse pers.

Als lezer volg je Bram van Montfoorts ervaringen gedurende zijn jaar zonder sociale media of zelfs maar mobiele telefoon.

De auteur schrijft erg openlijk over zijn moeilijkheden en positieve ervaringen. Zo kan hij meer en diepgaandere contacten opbouwen en verbeterde zijn geheugen. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn: Behalve dit ongewone verhaal lees je ook Van Monfoorts brieven aan tachtig ‘volgers’ én enkele antwoorden en krijg je ‘offline’ survivaltips en fragmenten uit berichten van een verslavingsdeskundige die hem begeleidde.

Hoewel hij jongeren oproept tot een meer verantwoorde omgang met sociale media, wil van Montfoort absoluut niet preken. Integendeel, zijn verslag leest als een eerlijk en oprecht relaas van een jaar ‘offline’, met alle bijhorende kansen en beperkingen.

Geschreven in een gevatte stijl, vol humor en sterke observaties, weet Een jaar offline tot het einde te boeien. Ieper, de Eerste Wereldoorlog. De Engelse soldaat Tommo houdt de wacht. Hij denkt aan zijn broer Charlie, die de ochtend niet zal halen. Waarom, dat ontdek je pas op de laatste pagina’s. Voor je bij de ontknoping raakt, vertelt Tommo het verhaal van hemzelf en zijn oudere broer Charlie, dat begint op de boerderij in Engeland en leidt naar de dodenvelden in Ieper. Jong, verliefd, verloofd, soldaat.

Het leven kan onverwachte wendingen hebben. Jongens van 17 die in de modder vechten? En die daar zelf voor gekozen hebben? Je houdt het niet voor mogelijk!

Evenmin wist je misschien hoe spannend een verhaal over de oorlog kan zijn. Hoe meeslepend, en hoe intriest. Een verhaal over oorlog, en één over durf. Kijk ook eens hier: De jarige Fin zit in een Spaanse politiecel, op verdenking van moord.

Naar hoe het zo ver is kunnen komen, heeft hij zelf het raden. Op trektocht door Spanje ontmoette hij de bloedmooie Val en haar broer. De klusjes die ze hem lieten opknappen, leken onschuldig maar waren ze dat wel? Als lezer weet je net zo weinig over het valse spel dat met Fin gespeeld werd als de jongen zelf.

Spannende hoofdstukken over zijn onmacht in de cel worden afgewisseld met zijn avonturen op trektocht. Ben jij net zo goedgelovig als de verliefde Nederlandse jongen? Helemaal per ongeluk laat Percy Jackson zijn wiskundelerares ontploffen. Het is maar één van de vele mysterieuze gebeurtenissen in zijn leven.

Wanneer hij ontdekt dat hij de zoon is van een Griekse god wordt hem veel duidelijk. Maar het is ook het begin van een levensgevaarlijke zoektocht. Dit eerste deel van de nieuwe reeks Percy Jackson en de Olympiërs is een razend spannend verhaal met mythische allures! Sinds haar moeder is overleden, woont Filia bij haar oma, Omafelie, in een groot en donker huis.

Ze mag nooit naar buiten. Wanneer ook haar oma sterft, staat Filia er echter alleen voor en moet ze het donkere, muffe huis wel durven uitkomen, voor het eerst in haar leven.

Gelukkig zijn er Kers, een jeugdvriendin, en boodschappenjongen Waldemar om haar te helpen. Maar Kers heeft zo haar eigen geheimen… En dan is er nog het dagboek van Filia's oma waarin ze vertelt over Kay, een jongen met een fascinerend geheim: Kieuw is een intrigerend verhaal, dat zowel realistisch als fantastisch overkomt, en leest als een sprookje.

De verschillende verhalen, zowel over Filia's groei naar zelfstandigheid als de jeugd van Omafelie in dagboekvorm, zijn erg origineel bedacht. De zwarte tekst vertelt het heden van Filia, de verhalen in sepia zijn haar herinneringen of passages uit het dagboek van Omafelie.

Ieder hoofdstuk wordt voorzien van een illustratie die verwijst naar de zee en onderwaterwereld. Wanneer Bartimaeus, een vijfduizend jaar oude djinn, ontboden wordt door de twaalfjarige leerlingmagiër Nathaniël verwacht hij een gemakkelijk klusje te krijgen dat hij slecht kan doen aflopen voor zijn slavendrijver en dan weer naar huis te kunnen vertrekken.

Maar dat is buiten zijn nieuwe meester gerekend, die grootse plannen met hem heeft. Al twee jaar lang broedt Nathaniël op een plan om wraak te nemen op Simon Schoonehere, die zelf echter ook een meesterplan in werking aan het zetten is. Bartimaeus is een heerlijk personage, met zijn sarcastische vertelstijl doorspekt met anekdotes, grootspraak en voetnoten en zijn reactie op heel het gebeuren, waarin hij eigenlijk de enige speler met enig gezond verstand is.

De wereld waarin Nathaniël leeft is een victoriaans aandoend Engeland waarin de magiërs het land regeren met een ijzeren vuist maar de bevolking stilaan in opstand komt, wat doorheen de trilogie steeds belangrijker wordt.

Dit alternatieve geschiedenisverhaal zal je geen seconde vervelen! Niets in Samuels leven lijkt ooit vlot te gaan. Vooral zijn moeder sleurt hem steeds weer mee in haar val. Maar wanneer hij de kans krijgt haar te redden van haar zelfmoordpoging, kiest hij er snel voor de deur achter zich dicht te trekken. Hoe het zover gekomen is, vertelt hij in een verhaal waarin hij voortdurend zichzelf en de tragische wendingen in zijn leven relativeert.

Sarcasme is Samuels wapen tegen de wrede realiteit waarin niemand hem een plaats lijkt te willen geven. Maar hoe harder hij tegen iedereens schenen schopt, hoe meer je als lezer te zien krijgt van zijn kleine hartje. Én hoe sneller je wilt verderlezen, in de hoop dat alles toch weer goedkomt.

Milan, Daans beste vriend, is bij klaarlichte dag neergestoken op het schoolplein. Er zijn geen getuigen, maar Daan heeft de dader herkend. Iedereen spoort hem aan de naam prijs te geven. Maar Daan is ervan overtuigd dat de dader van de steekpartij slechts een loopjongen is. Hij gaat zelf op zoek naar de echte verantwoordelijke Bloed op het schoolplein is een spannend verhaal over de zoektocht naar de échte schuldige achter het misdrijf.oma neukt tiener seks film gratis kijken

.

Zijn moeder en vader zitten aan de drank, en de andere indianen zijn er niet beter aan toe. Vast van plan om aan zijn lot te ontsnappen besluit hij in het blanke en racistische Reardan naar school te gaan. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk. Maar hij is intelligent en weet van zich af te slaan. Zwaar en serieus, zo lijkt dit verhaal op het eerste gezicht.

Maar Arnolds zelfspot maakt er een luchtig en grappig boek van. De cartoons bij het verhaal doen daar een schepje bovenop. Nanou leidt met haar moeder een teruggetrokken leven op een bergflank in de Franse Alpen.

Mensen zijn slecht en gevaarlijk, zo pepert haar moeder haar in, en contact met anderen zoeken is uit den boze. Dan ontdekt ze Leo, op haar geheime plek, in een bergspelonk. Zijn voet is gebroken, eten en drinken heeft hij niet bij zich. Zijn beste vriend David, die achterbleef op de camping, weet niet waar hij heen is. Leo legt zijn leven in de handen van Nanou.

Durft ze tegen haar moeder ingaan? Is Leo dat risico waard? Drie personages vertellen dit thrillerachtige verhaal: Een hoofdstuk telt maximum vier pagina's: Bas is dertien en woont samen met zijn broertje Bobo bij zijn vader, Deur.

De moeder van Bas en Bobo is dood. Deur kan zijn verdriet niet verwerken, verwaarloost zijn kinderen en doet er alles aan om contact te krijgen met zijn overleden vrouw Annabel. Dan krijgt Bas een sms-bericht, ondertekend met Anna. Deur en Bobo zien dat als een teken van mama.

Bas is de enige die niet wil geloven in die onzin. Hij gaat op onderzoek uit. Zou het dan toch een teken van z'n moeder kunnen zijn? Je hebt geen moeder meer en je voelt ontzettend verdrietig, het is zo erg dat elke aanraking van een ander je nog verdrietiger maakt. Daarom zorg je ervoor dat je niet aangeraakt wordt door anderen Dat is het verhaal van Bas, die voor zijn vader en broertje zorgt, alsof hij de volwassene in het gezin is.

Een aangrijpend, meeslepend en spannend boek! In Prentissdorp, een kolonie in de Nieuwe Wereld, blijven enkel nog mannen over. Zij kunnen elkaars gedachten horen en worden langzaamaan gek van het geluid ervan, de Herrie. Todd, de jongste onder hen ontdekt buiten het dorp een meisje wiens gedachten niet zomaar voor iedereen hoorbaar zijn.

En die ontmoeting brengt hem op het spoor van de échte reden achter de dood van alle vrouwen in het dorp Kan je je voorstellen dat je geen enkele gedachte voor jezelf kan houden? Todd is opgegroeid in de Nieuwe Wereld en is niets anders gewend. En tóch slaagden zijn dorpsgenoten erin de waarheid voor hem te verbergen. In dit eerste deel van een razend spannende trilogie word je samen met Todd ingewijd in de geheimen van deze nieuwe planeet.

Al snel blijkt dat die geheimen erg angstaanjagend zijn Na twintig jaar als wetsdienaar in de Ruigte wordt Waxillium Ladrian, ‘Wax’, teruggeroepen naar hoofdstad Elendel om daar in plaats van zijn overleden oom hoofd van zijn Huis te worden.

Hij begint aan een heel ander soort avontuur: Als zijn toekomstige bruid ontvoerd wordt door de dievenbende waarvoor zijn vroegere hulpsheriff Wayne hem al was komen waarschuwen, besluit Wax zijn pistolen weer op te nemen om haar te redden.

Driehonderd jaar na de avonturen van Vin en Kelsier keren we terug naar Scadrial, waar de trilogie Het Laatste Rijk zich afspeelde. De wereld is erg veranderd, en ook de manier waarop Erstmagie en Ferrochemie voorkomen in de bevolking.

Het is erg leuk om deze unieke magische setting te zien terugkeren in western-vorm, met sheriffs en dievenbendes en treinovervallen. Wax en Wayne hebben een schitterend gevoel voor humor en ook de dame in het gezelschap laat zich niet onbetuigd. Je hoeft niet eerst Het Laatste Rijk te lezen, maar je zal wel af en toe iets missen. Milan is met zijn grootouders op een saai uitstapje naar de Westhoek. De verhalen over zijn overgrootvader die als soldaat sneuvelde in de eerste wereldoorlog zijn nog wel interessant maar in de musea verveelt de jongen zich dood.

Tot hij opeens zelf in terecht komt. In de 'groote oorlog' gaat het er een stuk heviger aan toe dan hij verwacht had Documentaires zien over Wereldoorlog I is één ding, maar er zelf in terecht komen is nog iets helemaal anders.

Samen met Milan vliegen de kogels je om de oren, zit je van top tot teen onder de modder en voel je de onzekerheid van soldaten die aan het front als kanonnenvlees het veld opgestuurd werden. In dit boek lees je alles over de dapperste ontdekkingsreizigers en moedigste avonturiers van vroeger en nu.

De verovering van de Zuidpool, de beklimming van de Mount Everest, de verkenning van het heelal, de ontdekking van Amerika: Je leest hoe Vasco da Gama kreeg af te rekenen met stormen en scheurbuik. Hoe de goudzoekers vochten met vijandige indianen. Hoe Mary Kingsley tussen de kannibalen leefde… Waarom zou ik dit boek lezen?

Door de identiteitskaarten, kaarten, tijdslijnen, citaten uit dagboeken, foto’s, handige lijstjes en survivaltips kan je je helemaal inleven in de avonturen van deze helden! Om niet te hoeven denken aan de pijnlijke echtscheiding van z’n ouders, vlucht Tijs in z’n eigen wereldje, waarin dieren een centrale rol spelen.

Groot is zijn verbazing als zijn moeder toestemt om samen naar India te reizen. Tijs’ moeder wil er het mystieke ervaren, Tijs wil het liefst tijgers spotten. India lijkt op het eerste zicht het beloofde land, maar bij nader inzien blijkt het een vreemd en grillig land. De toenemende vermoeidheid, het verregaande egoïsme van zijn moeder en het feit dat er geen tijgers te zien zijn, zorgt voor steeds meer spanning. Na een zoveelste confrontatie vlucht Tijs het bos in, waar de tijgers leven Zowel de onzekere Tijs als zijn onvoorspelbare, weinig verantwoordelijke moeder komen echt tot leven.

Tijgereiland verrast als een complexe psychologische roman over wat een pijnlijke echtscheiding met je kan doen. De fijne pentekeningen aan het begin en einde van de roman vertellen deels hun eigen verhaal, waarin de tijger een centrale rol speelt.

Burton, die erop staat dat iedereen hem Dikzak noemt, slaat zijn vriend Maurice in elkaar en moet in therapie. Maar de maatschappelijk werkster, iedereen op school en zijn gescheiden ouders kunnen hem gestolen worden. Toch zal er iets moeten veranderen als hij indruk wil maken op zijn klasgenote Nia. Dit 'bijna ware verhaal van een ex-pester' is geschreven door 50 Cent. Omdat de rapper zelf een moeilijke jeugd heeft gehad, slaagt hij er zo goed in Dikzak en zijn miezerige leventje te beschrijven.

Maar loopt het voor de jongen even goed af als voor de succesvolle muzikant? Van de ene op de andere dag lijkt Joeri’s broer Stefan van de aardbodem verdwenen. Zijn ouders willen er niets over vertellen en Joeri moet bij zijn oma logeren. Joeri schrijft brieven aan Stefan, waarin hij vertelt wat er allemaal gebeurt en vraagt of zijn broer soms weet wat er precies aan de hand is.

Antwoord krijgt hij niet Lang is onduidelijk wat er met Stefan aan de hand is. Dat het iets heel ergs moet zijn, blijkt wel uit de reacties van Joeri's ouders.

Als lezer word je ook steeds nieuwsgieriger. Waarom huilt mama zo veel en zwijgt iedereen als het graf? De schrijver houdt je op het puntje van je stoel, om met een slot te komen dat aankomt als een mokerslag!

Cinder is de allerbeste monteur in New Beijing. Helaas is ze voor 36,28 procent cyborg en niet welkom in de maatschappij. Ze heeft geen bezittingen, mag het geld dat ze verdient niet houden en ze mag ook niet naar het koninklijke bal. Dan stapt kroonprins Kaito haar winkel binnen in de hoop dat zij zijn persoonlijke androïde kan repareren, raakt haar jongste zusje besmet met de pest, en krijgt Cinder informatie in handen die haar hele leven overhoop zal halen… Waarom zou ik dit boek lezen?

Ondanks een eerder voorspelbare plot is dit boek spannend, grappig, droevig, meeslepend. En dan kom je op het punt dat je het niet meer neer kan leggen en het uit is voor je er erg in hebt. Er zitten leuke verwijzingen naar Assepoester in, maar het is zeker geen bewerking van het sprookje. Je maakt kennis met een bizarre samenleving geteisterd door ziekte, honger en vreselijke vijanden.

Cinder zit er middenin, tegen wil en dank. Cinder is het eerste deel van de Lunar Chronicles. Scarlet , het tweede deel, is ook al beschikbaar. ADHD-er zijn en voor school een boek moeten schrijven van minstens tienduizend woorden?

Allesbehalve een gemakkelijke opdracht. Maar eens de vijftienjarige Ivan begint te schrijven over de zoektocht naar zijn vader lukt het hem beter dan verwacht. Verhalen over hoe zijn ouders elkaar ontmoetten bij de val van de Berlijnse muur en zijn eigen ontmoeting met een knap roodharig meisje geven het 'stomme boek' pit.

Dit is het verhaal van een wel heel bijzondere roadtrip door Duitsland: In dit 'stomme boek' stuiteren woorden en zinnen erop los, maar stom is het allerminst. Alex Rider heeft het helemaal gehad met zijn verleden als spion. Genoeg gevaar gelopen, genoeg akelige dingen meegemaakt.

Zijn goede voornemen voor het komende jaar: Samen met zijn beste vriendin Sabina en haar vader brengt Alex oudjaar door op een chique feest in een Schots kasteel. Maar er hangt onheil in de lucht… Waarom zou ik dit boek lezen? Sfeer en spanning gegarandeerd in dit achtste boek uit de Alex Rider-serie! Ambrose krijgt thuis les, nadat hij bijna stikte in een pinda die zijn 'vrienden' tussen zijn boterham stopten.

Zich telkens opnieuw aanpassen aan de steden waar zijn moeder hem voor haar nieuwe job naartoe sleurt, is niet altijd eenvoudig. Maar dan ontmoet hij Cosmo, de net vrijgelaten zoon van zijn Griekse bovenburen.

En vreemd genoeg deelt hij met de ex-gevangene een liefde voor scrabble. Cosmo kan hem gebruiken om een meisjeshart te veroveren en Ambrose laat dat met plezier toe, zolang zijn moeder er maar niet achter komt Ambrose is een uitzonderlijke jongen - een beetje een kneusje maar ook iemand die zichzelf relativeert en ontzettend grappig uit de hoek kan komen. Zijn vriendschap met Cosmo is dan misschien wat onwaarschijnlijk maar als lezer ga je vlot mee in zijn relaas.

Want dit luchtige verhaal leest als een feelgoodboek waarin de underdogs eindelijk eens de bovenhand krijgen. En misschien waag je je na dit verhaal zélf eens aan een potje scrabble. Lukas' vader is 10 jaar geleden omgekomen in de tsunami in Thailand. De gebeurtenis raakte het gezin als een vloedgolf en nadien leek het alsof Uli nooit bestaan heeft. Lukas' moeder Anja en zijn grootouders zwijgen hem nog steeds dood en dat vreet aan de veertienjarige jongen.

Wanneer hij een brief vindt waarin zijn vader 'mijn grote liefde' genoemd wordt, besluit hij om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar wat al zo lang begraven ligt, laat zich niet zo gemakkelijk oprakelen! Onwetendheid doet mensen gissen en dat lijkt Lukas' moeder niet te beseffen. De jongen stelt zich vragen over zijn vader, over zijn afkomst en zijn dood, maar de antwoorden zijn niet meteen waarop hij gehoopt had. En wat doe je dan wanneer je vader er niet meer is om dingen op te helderen?

Of om je te helpen met dat meisje op wie je een oogje hebt? Een meeslepende roman in de kantlijn van een gebeurtenis die veel mensen zich nog levendig voor de geest kunnen halen.

Matt Freeman is veertien wanneer hij als alternatieve straf ondergebracht wordt bij mevrouw Deverill in Klein Maluwe. Hij wordt door haar mishandeld, maar vluchten kan niet – alle wegen leiden uiteindelijk terug naar haar boerderij. Ook in het aangrenzende woud blijven de paden niet op dezelfde plaats liggen. Matt ontdekt er de restanten van een oude kerncentrale waar vreemde lichtflitsen en gezangen vandaan komen.

Mevrouw Deverill, haar vrienden en Mat zelf hebben er iets mee te maken. En dan beginnen er doden te vallen… Waarom zou ik dit boek lezen? Die gaat over vijf jongeren met oeroude magische gaven, die het in hun huidige reïncarnatie opnieuw moeten opnemen tegen de Ouden: De reeks bevat alle elementen die je van een Horowitz-boek mag verwachten: Becca heeft als de op één na beste leerlinge van haar jaar net haar einddiploma in ontvangst genomen.

Diep vanbinnen wil ze verder studeren en een eigen leven uitbouwen, maar dat betekent dat ze dan haar vertrouwde dorp én vriendje James zou moeten verlaten. Maar dan wordt het ingeslapen Amerikaanse dorpje opgeschrikt door de vondst van een mishandeld lichaam, een meisje dat Anne Amelia heette en brutaal vermoord werd.

Becca raakt gefascineerd door het meisje en blijkt meer met haar gemeen te hebben dan ze ooit had gedacht Kat Rosenfield vertelt zowel het verhaal van Becca als de verschrikkelijke geschiedenis van Anne Amelia, vlak voor ze stierf. De auteur geeft beetje bij beetje meer informatie, en bouwt zo de spanning subtiel op waardoor je blijft verder lezen. Rosenfields heldere, beeldrijke stijl maakt Becca’s verhaal erg geloofwaardig.

Een sterke psychologische thriller, met een onverwacht, aangrijpend einde. Mart sleutelt graag aan auto’s. Zijn vader vindt dat maar niets, die vieze handen. Bij opa kan Mart wel terecht. In opa’s garage sleutelen ze samen heel wat af. Mart kan aan opa ook vertellen dat hij verliefd is op Marlieke. In dit verhaal in eenvoudige taal brengen lassen en solderen generaties dichter bij elkaar. De dood van haar jongere broertje Kai haalt Doro’s leven volledig overhoop. Ze kan zich onmogelijk herinneren wat zich die bewuste avond heeft afgespeeld.

Doro lijdt aan waanvoorstellingen en wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Na de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar moeder naar een rustig dorpje. Alles lijkt beter te gaan, tot Doro op een stormachtige avond een angstige, totaal verwarde jongen in het schuurtje vindt.

Hij smeekt haar om hulp. Doro schakelt de politie in, maar als ze terugkeert, blijkt de jongen verdwenen. Noch haar moeder, noch haar nieuwe therapeut, buurjongen Julian of de politie schijnen haar te geloven. Vastbesloten de waarheid te achterhalen, gaat Doro op onderzoek uit. Maar om de waarheid te achterhalen, moet ze ook zichzelf onder ogen komen. Wat heeft zij te maken met de dood van haar broertje? Wulf Dorn bouwt de spanningsboog vakkundig op: Erg interessant is de vraag naar welke gebeurtenissen effectief hebben plaatsgevonden, en wat het product is van Doro’s verwarde geest.

Ook de schuldvraag speelt een prominente rol: Er valt een iPhone van de 30ste verdieping van een flatgebouw, boven op Toms hoofd. Na een gevaarlijke operatie blijken resten van het apparaat achtergebleven te zijn. Met gevolg dat Toms hoofd werkt als een iPhone. Een hele nieuwe wereld gaat voor Tom open. Maar hij ontdekt ook dat het zogenaamde ongeluk helemaal geen ongeluk was, maar een bewuste actie.

En dat er die dag nog veel meer gebeurd is in die flat op de 30ste verdieping. De Britse auteur is bekend van zijn superspannende verhalen. Dit keer speelt de moderne technologie een belangrijke rol. Wat er in dit verhaal gebeurt, kan natuurlijk helemaal niet. Yago is getuige van de moord op zijn vader. Hij wordt in een pleeggezin geplaatst, maar daar is hij doodongelukkig.

Vijf jaar later ontdekt hij een boodschap van zijn vader, verborgen in een stuk speelgoed. Op zoek naar de waarheid doet Yago een vreselijke ontdekking. Cobi Aditi is de laatste telg van een eeuwenoud geslacht van carthografen.

Als op haar voeten een netwerk van pigmentvlekken en kloppende aders verschijnt, beseft Cobi dat ook zij op reis moet. Het wordt een verrassende, maar ook gevaarlijke tocht.

Cobi leert tot haar schade en schande dat de kaarten van de familie Aditi lang niet altijd betrouwbare gidsen zijn. Gelukkig is er de mysterieuze Per, die Cobi op haar tocht begeleidt.

Samen proberen ze het lot van duizenden vluchtelingen te verbeteren, maar dat blijkt geen makkelijke strijd… Waarom zou ik dit boek lezen? Samen met Cobi maak je als lezer een verrassende tocht, dwars door onherbergzame gebieden. Het wordt een reis vol bijzondere ontmoetingen en spannende avonturen, maar ook met een haast ongelijke strijd tegen de onrechtvaardige behandeling van vluchtelingen. Hilde Van Cauteren beschrijft erg beeldend wat het betekent om op de vlucht te zijn en hoe met levens van onschuldige mensen gesold wordt.

Pigmenten en kleuren spelen een belangrijke rol in het verhaal, net zoals de stamboom van de familie Aditi en allerhande land kaarten. Klaus Mann is nauwelijks negentien jaar, maar al de trotse auteur van een roman, verhalenbundel en het toneelstuk ‘Anja en Esther’ dat een schandaal veroorzaakte. Ondanks die literaire successen blijft Klaus naar eigen aanvoelen slechts in de schaduw staan van zijn beroemde vader Thomas. Klaus besluit z’n jeugdherinneringen op papier te zetten en de oorzaken voor de moeilijke vader-zoonrelatie te achterhalen.

Klaus begint z’n verhaal met kleurrijke herinneringen aan het opgroeien in de artistieke-elitaire schrijversfamilie Mann. Centraal staat de innige band met z’n één jaar oudere zus Erika: Maar Klaus vertelt ook over de andere familieleden, z’n ontluikende homoseksualiteit en zijn ontwikkeling als auteur.

Aan het einde van de roman wacht hem echter nog een moeilijk gesprek met z’n vader: De afgelopen jaren schreef Rindert Kromhout al een fascinerende trilogie over de ‘Bloomsbury Group’, de kleurrijke groep kunstenaars rond Virginia Woolf. Klaus ondergaat een opmerkelijke evolutie als mens én auteur. Hij begeeft zich in de hoogste artistieke kringen, ontmoet er flamboyante figuren als James Joyce, Marlene Dietrich en Ernest Hemingway. Die fascinerende verhaalstof wordt sterk uitgewerkt tegenover de achtergrond van het Europese continent uit het begin van de twintigste eeuw.

Daarnaast is ‘Een Mann’ ook een boeiende familieroman geworden, die een wervelende inkijk biedt in het leven van de artistieke, maar ook elitaire familie Mann. Er is dus nog verhaalstof te over, dat Kromhout tot een vervolgverhaal inspireerde.

Paul Bühre, de schrijver van dit boek, is 15 en schrijft over alles wat je over pubers moet weten: Geen enkel aspect van het puberleven laat hij onbelicht. Als ervaringsdeskundige buigt hij zich met heel veel zelfrelativering over de puberteit. En dat zorgt voor hilarische stukjes uit het leven van de gemiddelde vijftienjarige. In deze puberleaks worden belangrijke weetjes over pubers 'gelekt' aan ouders, die hun zwijgende pubers beter willen begrijpen. Pauls cartoonachtige tekeningen vrolijken de hoofdstukken over onderwerpen zoals gamen, social media en kledij op.

Herken jij je in Pauls beschrijvingen? Laat je ouders al die boeken over opvoeden dan maar aan de kant schuiven en zet ze aan het lezen! Nadat je zelf eens goed hebt kunnen lachen. Samuel is twaalf en besluit zijn verhaal te vertellen. Dat wordt dit boek. Hij vertelt een beetje van de hak op de tak, met veel gedachten en losse eindjes, maar zo gaat dat in het leven, en al helemaal als het – zoals bij Samuel – niet zo rustig is in je hoofd.

Voluit Samuel is een prettig en vlot boek, met een prettige en vlotte verteller, en met hier en daar kleine weerhaakjes. Een prettig en vlot boek, met een sympathieke verteller en hier en daar een weerhaakje. In Elfenblauw , Johan Vandeveldes eerste boek over een fantasiewereld vol elfen, grondtrollen en andere vreemde wezens, ontdekte Sander dat hij de enige erfgenaam van de Cyndrische kroon was.

Ondertussen worden de jarige jongen, die opgroeide in onze wereld, en zijn vriend Taryn opgeleid door leermeester Caldric. Maar aan hun rustige ontdekkingstocht door Cyndrië komt al snel een einde wanneer een huurlinge het Juweel van de Elfenkoningin steelt en massa's kinderen ontvoerd worden De fantasiewereld die Sander doorkruist, is even nieuw voor hem als voor de lezer. En toch verschillen Cyndrïe of Dunstrië niet zo veel van onze werkelijkheid.

Ook de jonge koningszoon wordt wel eens verliefd, krijgt het aan de stok met zijn vriend of rebelleert tegen de volwassenen. Het zorgt voor een spannend mix van avontuur, mysterie en een vleugje romantiek. Dat haar moeder Anne zich meer als haar beste vriendin gedraagt, stoort Lou niet. Dat ze regelmatig moet verhuizen en weer vriendinnen in de steek moet laten, is Lou nu éénmaal gewend.

Dat Anne regelmatig kleine voorwerpen steelt, vindt Lou vervelender. Maar als Lou ontdekt dat Anne haar heeft voorgelogen over Lous zogenaamd dode vader en over haar verleden, is ze ziedend. Op haar zoektocht naar de waarheid wordt Lou met flink wat onaangename en choquerende feiten geconfronteerd Op de vlucht leest als een confronterende psychologische thriller met sterk uitgewerkte karakters.

Geleidelijk ontdek je samen met Lou de ongemakkelijke waarheid rond haar verleden en afkomst. Het resulteert in een spannende, mysterieuze zoektocht die je als lezer echt van binnenuit mee beleeft. Sem en Sander worden door de ijshockeycoach geselecteerd voor het eerste team. Daar spelen grotere en sterkere jongens in.

De twee vrienden doen erg hun best, maar de trainingen zijn zwaar. Als Dave aanbiedt Sem te helpen, grijpt hij dit aanbod aan. Maar hij heeft er geen idee van welke moeilijkheden hij zich hierdoor op de hals haalt.

Sem doet mee met pokeren en haalt zich in één middag een schuld van drieduizend euro op de hals. Geen idee hoe hij dat ooit moet terugbetalen. Opnieuw is het Dave die hem wel zal helpen. Je zou denken dat Sem inmiddels beter moet weten, maar helaas. Spannend is het wel: Sem geraakt steeds dieper in de problemen en het is nog maar de vraag hoe dat gaat aflopen. Billy woont al acht jaar in een kindertehuis samen met zijn broertje en zusje, een tweeling van negen jaar.

Voor hen zorgt hij goed, maar los daarvan is hij een onhandelbare, agressieve jongen. Dat heeft te maken met een mislukte adoptie. En met het feit dat de tweeling binnenkort terug mag naar hun moeder, maar Billy niet. Wat ging er mis in het verleden? Billy heeft een goede en een slechte kant. Als lezer begrijp je dat hij vreselijke dingen heeft meegemaakt. Als hij Daisy leert kennen, blijkt dat hij met haar goed over zichzelf en zijn problemen kan praten. Totdat hij bij toeval meer over haar te weten komt.

En dan barst de bom! Bont en blauw geslagen staat Jace voor de deur van zijn broer Christian. Wanhopig op zoek naar onderdak, nu hij door hun tirannieke vader een bekend rechter uit het huis is gegooid.

Christian laat Jace binnen, maar dat lost hun problemen niet op. De band tussen de broers is niet vanzelfsprekend en Jace blijft hopen dat hun moeder hem achterna zal reizen. Bovendien bewaart Jace zelf een duister geheim. Kindermishandeling, partnergeweld, ontwrichte gezinnen Swati Avasthi voert levensechte personages op en beschrijft hoe een gezin ten onder gaat aan buitensporig huishoudelijk geweld.

Achter de harde, realistische scènes schuilt een pijnlijke waarheid. Wards Venezolaanse moeder is illegaal in Nederland. Op een dag wordt zij opgepakt en het land uitgezet. Ward is dan alleen op de wereld. Officieel bestaat hij niet eens!

Alleen zijn biologische vader kan hem nog helpen. Maar zijn vader is geen lieverdje. Iedereen waarschuwt Ward voor hem. De dakloze Ward doet aan freerunning. Dat geeft hem wat ontspanning. Want Ward staat er niet goed voor! Wat voor Elvis Long de geweldige eerste dag van de zomervakantie moest worden, verandert al gauw in een ware nachtmerrie.

Een zwerver stopt hem een briefje in de hand: We hebben je vader. Vertel het aan niemand. Anders teken je zijn doodvonnis. Elvis gaat hun uitdaging aan: Test werd met vaart geschreven, in een flitsende, filmische stijl. De roman bevat heel wat spannende passages: Mous zet de lezer graag op het verkeerde been en voegt steeds weer nieuwe wendingen toe, die tot een verrassend einde leiden.

En dan zijn er nog de illegale, onthutsende opdrachten die Elvis tot een goed einde moet brengen… De titels van de hoofdstukken werden geïnspireerd op liedjesteksten van Elvis Presley; niet verwonderlijk dat de nagedachtenis aan de zanger als rode draad door het boek loopt.

Vier jaar nadat zijn vader, Billy Dent, ontmaskerd werd als seriemoordenaar, wil Jazz zelf 'killers' opsporen. Opgevoed om moordenaar te worden, heeft de jongen een uniek inzicht in hoe een moordenaar denkt. Maar voor hij de politie kan helpen, moet hij van zijn imago als 'zoon van één van de beruchtste seriemoordenaars ter wereld' af. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Jazz lijkt meer op zijn vader dan hij wil toegeven Herken je soms trekjes van je ouders in jezelf?

En ben je daar niet altijd even gelukkig mee? Stel je dan eens voor dat je opgevoed bent door een seriemoordenaar. Jazz' verhaal zal je koude rillingen bezorgen. Ben je er klaar voor om een meedogenloze moordenaar en sadist in de ogen te kijken?

Lees dan zeker dit bijna onmogelijke maar tegelijkertijd ook herkenbare en vooral heel spannende boek! Na de Grote Overstromingen bestaat Nederland uit twee stukken: Als dochter van de Gouverneur behoort Nina tot de veilige wereld van de ‘Drogen’. Op haar nieuwe school maakt ze kennis met Max, een wat baldadige jongen uit de Natte gebieden. Een ontmoeting die beide levens door elkaar schudt.

Max raakt via z’n broer Liam betrokken bij de NatTO, een verzetsbeweging. Als zij ontdekken dat de gouverneur direct verantwoordelijk is voor de dood van hun eigen vader, komen ze met een gewaagd en riskant plan op de proppen Overstroomd is een echte dystopie die de ultieme strijd tussen Goeden en Slechten uitvecht, ditmaal in een hoogtechnologische maatschappij in Nederland.

De vlotte schrijfstijl en tal van spannende passages en onverwachte wendingen, maken Moraals debuut tot een pageturner van formaat. Tegelijkertijd roept de auteur prangende vragen op over morele thema’s zoals afkomst, geweld en schuld. Meysam Noori is negen als hij samen met zijn moeder, broertje en zusje vlucht uit Afghanistan.

Aanvankelijk verloopt de integratie voor de kinderen in Nederland vrij vlot. Dansen wordt algauw Meysams passie en vult de leegte van het gemis van zijn vader en grote broer die vermist zijn en vermoedelijk in handen van de Taliban. Meysam is 21 als hij deelneemt aan So you think you can dance , het brengt zijn carrière in een stroomversnelling én het zorgt eindelijk voor de goedkeuring van zijn moeder. Want Afghaanse mannen dansen niet… Waarom zou ik dit boek lezen? In dit waargebeurde verhaal krijgen vluchtelingen plots een gezicht en een stem.

Je kan Meysam zien dansen op youtube, zijn verhaal lezen in tal van interviews in kranten en tijdschriften, maar vooral in deze getuigenis. Een jaar offline werd met veel lawaai aangekondigd in de Nederlandse pers. Als lezer volg je Bram van Montfoorts ervaringen gedurende zijn jaar zonder sociale media of zelfs maar mobiele telefoon. De auteur schrijft erg openlijk over zijn moeilijkheden en positieve ervaringen. Zo kan hij meer en diepgaandere contacten opbouwen en verbeterde zijn geheugen.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn: Behalve dit ongewone verhaal lees je ook Van Monfoorts brieven aan tachtig ‘volgers’ én enkele antwoorden en krijg je ‘offline’ survivaltips en fragmenten uit berichten van een verslavingsdeskundige die hem begeleidde. Hoewel hij jongeren oproept tot een meer verantwoorde omgang met sociale media, wil van Montfoort absoluut niet preken. Integendeel, zijn verslag leest als een eerlijk en oprecht relaas van een jaar ‘offline’, met alle bijhorende kansen en beperkingen.

Geschreven in een gevatte stijl, vol humor en sterke observaties, weet Een jaar offline tot het einde te boeien. Ieper, de Eerste Wereldoorlog.

De Engelse soldaat Tommo houdt de wacht. Hij denkt aan zijn broer Charlie, die de ochtend niet zal halen. Waarom, dat ontdek je pas op de laatste pagina’s. Voor je bij de ontknoping raakt, vertelt Tommo het verhaal van hemzelf en zijn oudere broer Charlie, dat begint op de boerderij in Engeland en leidt naar de dodenvelden in Ieper.

Jong, verliefd, verloofd, soldaat. Het leven kan onverwachte wendingen hebben. Jongens van 17 die in de modder vechten? En die daar zelf voor gekozen hebben? Je houdt het niet voor mogelijk! Evenmin wist je misschien hoe spannend een verhaal over de oorlog kan zijn. Hoe meeslepend, en hoe intriest. Een verhaal over oorlog, en één over durf. Kijk ook eens hier: De jarige Fin zit in een Spaanse politiecel, op verdenking van moord. Naar hoe het zo ver is kunnen komen, heeft hij zelf het raden.

Op trektocht door Spanje ontmoette hij de bloedmooie Val en haar broer. De klusjes die ze hem lieten opknappen, leken onschuldig maar waren ze dat wel? Als lezer weet je net zo weinig over het valse spel dat met Fin gespeeld werd als de jongen zelf. Spannende hoofdstukken over zijn onmacht in de cel worden afgewisseld met zijn avonturen op trektocht.

Ben jij net zo goedgelovig als de verliefde Nederlandse jongen? Helemaal per ongeluk laat Percy Jackson zijn wiskundelerares ontploffen. Het is maar één van de vele mysterieuze gebeurtenissen in zijn leven. Wanneer hij ontdekt dat hij de zoon is van een Griekse god wordt hem veel duidelijk.

Maar het is ook het begin van een levensgevaarlijke zoektocht. Dit eerste deel van de nieuwe reeks Percy Jackson en de Olympiërs is een razend spannend verhaal met mythische allures! Sinds haar moeder is overleden, woont Filia bij haar oma, Omafelie, in een groot en donker huis.

Ze mag nooit naar buiten. Wanneer ook haar oma sterft, staat Filia er echter alleen voor en moet ze het donkere, muffe huis wel durven uitkomen, voor het eerst in haar leven. Gelukkig zijn er Kers, een jeugdvriendin, en boodschappenjongen Waldemar om haar te helpen. Maar Kers heeft zo haar eigen geheimen… En dan is er nog het dagboek van Filia's oma waarin ze vertelt over Kay, een jongen met een fascinerend geheim: Kieuw is een intrigerend verhaal, dat zowel realistisch als fantastisch overkomt, en leest als een sprookje.

De verschillende verhalen, zowel over Filia's groei naar zelfstandigheid als de jeugd van Omafelie in dagboekvorm, zijn erg origineel bedacht. De zwarte tekst vertelt het heden van Filia, de verhalen in sepia zijn haar herinneringen of passages uit het dagboek van Omafelie.

Ieder hoofdstuk wordt voorzien van een illustratie die verwijst naar de zee en onderwaterwereld. Wanneer Bartimaeus, een vijfduizend jaar oude djinn, ontboden wordt door de twaalfjarige leerlingmagiër Nathaniël verwacht hij een gemakkelijk klusje te krijgen dat hij slecht kan doen aflopen voor zijn slavendrijver en dan weer naar huis te kunnen vertrekken. Maar dat is buiten zijn nieuwe meester gerekend, die grootse plannen met hem heeft.

Al twee jaar lang broedt Nathaniël op een plan om wraak te nemen op Simon Schoonehere, die zelf echter ook een meesterplan in werking aan het zetten is. Bartimaeus is een heerlijk personage, met zijn sarcastische vertelstijl doorspekt met anekdotes, grootspraak en voetnoten en zijn reactie op heel het gebeuren, waarin hij eigenlijk de enige speler met enig gezond verstand is. De wereld waarin Nathaniël leeft is een victoriaans aandoend Engeland waarin de magiërs het land regeren met een ijzeren vuist maar de bevolking stilaan in opstand komt, wat doorheen de trilogie steeds belangrijker wordt.

Dit alternatieve geschiedenisverhaal zal je geen seconde vervelen! Niets in Samuels leven lijkt ooit vlot te gaan. Vooral zijn moeder sleurt hem steeds weer mee in haar val. Maar wanneer hij de kans krijgt haar te redden van haar zelfmoordpoging, kiest hij er snel voor de deur achter zich dicht te trekken. Hoe het zover gekomen is, vertelt hij in een verhaal waarin hij voortdurend zichzelf en de tragische wendingen in zijn leven relativeert.

Sarcasme is Samuels wapen tegen de wrede realiteit waarin niemand hem een plaats lijkt te willen geven. Maar hoe harder hij tegen iedereens schenen schopt, hoe meer je als lezer te zien krijgt van zijn kleine hartje. Én hoe sneller je wilt verderlezen, in de hoop dat alles toch weer goedkomt. Milan, Daans beste vriend, is bij klaarlichte dag neergestoken op het schoolplein. Er zijn geen getuigen, maar Daan heeft de dader herkend. Iedereen spoort hem aan de naam prijs te geven.

Maar Daan is ervan overtuigd dat de dader van de steekpartij slechts een loopjongen is. Hij gaat zelf op zoek naar de echte verantwoordelijke Bloed op het schoolplein is een spannend verhaal over de zoektocht naar de échte schuldige achter het misdrijf.

Maar het is ook het verhaal van een jongen die zijn beste vriend bloedend zag neervallen op het schoolplein. Je leeft mee met Daan, met zijn gevoelens en gedachten. Een kort maar krachtig verhaal over een middelbare school waar niets is wat het lijkt.

Vey kan haar geluk niet op als ze geselecteerd wordt voor ‘LEF’, de nieuwe hype onder de ‘real life games'. In ruil voor ‘live’ opdrachten ontvangt ze peperdure cadeaus.

Als de spelleiding haar koppelt aan de knappe Ian, gaat LEF pas goed van start. Duizenden fans moedigen Vey en Ian aan om steeds riskantere opdrachten aan te gaan. Heb jij voldoende lef om in een koffiebar suggestieve liedjes te zingen of wildvreemden om een condoom te vragen?

Zo’n opdrachten kunnen natuurlijk niet altijd goed aflopen, en dat ondervindt Vey al snel aan den lijve. In de grote finale neemt ‘LEF’ immers een dramatische wending, en wordt het alles of niets voor Vey. Jeanne Ryan voert de spanning beetje bij beetje op. Als lezer word je helemaal deelgenoot van Veys gedachten, gevoelens en haar onzekerheden omtrent ‘LEF’, en krijg je ook begrip voor haar keuzes.

Het dwingt je integendeel of zelf na te denken waar jouw grenzen liggen. Salamanca maakt samen met haar grootuders een roadtrip van meer dan km, dwars door Amerika. Samen reizen ze naar Salamanca’s moeder, die haar gezin in de steek heeft gelaten. Om de tijd te verdrijven vertelt Salamanca verhalen over haar beste vriendin Phoebe en de kennismaking met de gek. Als Phoebes moeder eveneens verdwijnt, denkt Phoebe dat de gek haar heeft ontvoerd.

Samen besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Uiteindelijk moeten zowel Phoebe als Salamanca een onthutsende waarheid accepteren. Sharon Creech heeft de verschillende verhaallijnen rond Salamanca en Phoebe tot een sterke roman verweven.

Tijdens het vertellen van Phoebes verhaal kom je als lezer ook meer te weten over Salamanca: Sharon Creech weet als geen ander deze zware thema’s in een optimistisch, vaak ook grappig verhaal te vertellen. Salamanca’s alternatieve, eigenzinnige grootouders zijn heerlijk bijzondere figuren, en ook Salamanca is een ontwapenende verteller.

Niet te verwonderen dat deze gevoelvolle adolescentenroman in het buitenland onder de prijzen werd bedolven. Bij een bezoek aan de Grote Freakshow raakt Darren in de ban van een reusachtige spin: Hij steelt haar, maar als ze zijn vriend dodelijk verwondt, kan hij maar één ding doen om hem te redden: Spanning en actie zijn in deze verhalen heel belangrijk, maar ook vriendschap en trouw staan centraal. Over het lot van Darren Shan zijn verschillende boeken geschreven.

De grote freakshow is nog maar het begin! Iedereen kent wel het beroemde dagboek dat Anne Frank bijhield toen ze in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in het Achterhuis in Amsterdam. Daar deelde zij de verborgen woning met Peter van Pels. Samen met Anne Frank en de andere bewoners zat hij ruim twee jaar ondergedoken. In het begin miste hij zijn vriendin Liese, die, net als veel andere Joden, meegevoerd werd door de Duitsers. Hij ergert zich aan Anne: Maar na verloop van tijd groeit er een vriendschap en raken ze zelfs verliefd op elkaar.

De auteur vroeg zich af hoe het voor Peter geweest kan zijn, daar in het Achterhuis. Zij verzon dit verhaal, waarbij ze gebruikmaakte van Annes dagboek. Achter in het boek vertelt ze hoe ze te werk is gegaan.

Ze heeft geprobeerd zich zo goed mogelijk aan de feiten te houden. Over wat er na zijn arrestatie met Peter gebeurd is, is niet veel bekend. Zeker is dat hij de kampen niet heeft overleefd. Het gaat goed met Jonas. Hij woont bij zijn ouders en zijn zusje, gaat naar school… Tot hij op zijn twaalfde zijn levenstaak krijgt. Jonas wordt Bewaker van Herinneringen. Het is zijn taak om de herinneringen van de mensheid bij te houden, herinneringen die iedereen om hem heen al lang kwijt zijn.

Dit boek zet je aan het denken. In de maatschappij waarin Jonas leeft is iedereen gelijk. Alles is netjes geregeld. Er is geen honger, geen pijn en geen oneerlijkheid. Maar er is ook geen kleur of liefde. Zou je in zo’n wereld willen leven? Voor Reva, de jongere zus van Marjolijn, is het leven geen vanzelfsprekendheid: Als ze een stiekeme verhouding met haar theaterdocent begint, loopt dit op een fiasco uit.

Haar zus Marjolijn kan enkel machteloos toekijken hoe haar zus langzaam in een depressie afglijdt en op het randje van de waanzin balanceert. Reva moet leren verantwoording voor haar eigen leven te nemen, maar dat blijkt geen evidentie. Uit observaties, jeugdherinneringen en ellenlange telefoon gesprekken puzzelt Marjolijn een overtuigend beeld van Reva’s karakter bij elkaar. Via sterk uitgewerkte flashbacks en tijdsprongen ontstaat een overtuigend fragmentarisch geheel dat Reva’s verwrongen kijk op de werkelijkheid knap weerspiegelt.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel in deze adolescentenroman: Georges is pas verhuisd naar een flat. In de kelder zien vinden vader en hij een briefje: Zijn vader vindt het wel een goed idee als Georges zich daarvoor aanmeldt en Georges doet dat dan ook, een beetje tegen zijn zin.

Deze spionnenclub is het begin van een bijzondere vriendschap met Kitser, die hem zal inwijden in de wereld van de spionage Georges wordt op school gepest en heeft weinig vrienden. Daarom is hij ook niet meteen enthousiast om zich aan te sluiten bij een club. Maar Kitser is een bijzondere jongen. Toch wringt er iets. Moet Georges alles geloven wat Kitser zegt?

Adriaans vader is onlangs gesneuveld in de oorlog. Zijn moeder moet nu alleen voor de vier jongens zorgen. Als veedieven hun paarden stelen, dreigt er armoede voor het gezin. Dan ontdekt Adriaan een tekening in de krant die door zijn vader gemaakt lijkt te zijn.

Hij is ervan overtuigd dat zijn vader nog leeft en in de problemen zit. Adriaan neemt een moedig besluit: Het verhaal speelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog In de zuidelijke staten was er nog slavernij. Daartegen kwamen de noordelijke staten in opstand. Adriaan maakt een spannende reis dwars door het oorlogsgebied. Onderweg sluit hij vriendschap met Solomon, een gevluchte slaaf.

De twee krijgen onder meer te maken met slavenhalers. Het is bijna onmogelijk zijn vader terug te vinden, maar Adriaan is een doorzetter! De jarige Finn schiet een leraar en drie klasgenoten dood. Daarna pleegt hij zelfmoord en laat zijn beste vriend Milo alleen achter met de vragen en de beschuldigingen. Was Milo net als Finn betrokken in de wraak op zijn klasgenoten? En wat is zijn rol in de brutale moord op een kleuter enkele weken eerder?

De zachtaardige Milo lijkt en pleit onschuldig, maar is hij dat ook? Recent waren er heel wat schietpartijen in het nieuws. Maar proberen te begrijpen wat de moordenaars drijft, is moeilijk of zelfs onmogelijk. Dit boek probeert alle kanten van het verhaal te belichten; door in het hoofd van de beschuldigde te kruipen, maar ook in dat van zijn familie en Milo's pesters. Stukje bij beetje krijg je een beeld van wat er gebeurd is en hoe het zo ver is kunnen komen. Een spannende thriller die je met een andere blik naar het nieuws zal doen kijken!

Jason Grace herinnert zich niets van vóór hij plots bij bewustzijn komt op de schoolbus. Als hij en zijn vrienden dan plots worden aangevallen door monsters, blijkt Jason ineens vreemde krachten te hebben. Wanneer Annabeth arriveert in een vliegende strijdwagen, hen meeneemt naar Kamp Halfbloed, en hij veilig en wel is, beseft hij ten volle dat er rare dingen aan de hand zijn. Percy Jackson is verdwenen, en Jason is voorbestemd om hem terug te vinden… Waarom zou ik dit boek lezen?

Dit is het eerste boek in de Helden van Olympus -reeks, de tweede reeks over Percy Jackson en de andere halfgoden. Nadat ze Kronos verslagen hebben in de vorige reeks, staat er nu nog meer op het spel. De Grieken krijgen daarom de hulp van hun Romeinse tegenhangers, en die kunnen ze goed gebruiken. Zeven Halfgoden zijn uitverkoren, maar hun queeste zal niet zonder slag of stoot verlopen.

Ook deze reeks is doorweven met heerlijke humor vol woordspelingen en leuke mythologische verwijzingen. Als straf voor zijn rol in het plan van Octavianus in De helden van Olympus, wordt Apollo naar de aarde verbannen als sterveling. Daar zal hij een aantal beproevingen moeten volbrengen voor hij zijn goddelijkheid terug kan verdienen en mag terugkeren naar huis.

De enige plaats waar hij veilig is, is Kamp Halfbloed, waar hij opdrachten moet aanvaarden van een twaalfjarige en ze zijn hulp goed kunnen gebruiken om uit te zoeken waarom er halfgoden aan het verdwijnen zijn.

Wat heerlijk om een hoofdpersonage te hebben dat zó onhebbelijk en zo onbekwaam is. Apollo heeft heel wat te leren voor hij zelfs maar kan beginnen met goed maken wat hij op zijn geweten heeft, maar langzaam maar zeker komt hij er wel. Ook is het fijn om alle vertrouwde personages in Kamp Halfbloed terug te zien: Percy en zijn mama, Chyron, Will en Nico, en de andere kleurrijke halfgoden die we leerden kennen in de voorgaande reeksen.

Hoewel je het boek ook op zichzelf kan lezen, raad ik zeker aan om eerst de voorgaande reeksen over de Griekse en Romeinse halfgoden te lezen, Percy Jackson en de Olympiërs , en De helden van Olympus.

Jonathon, Dino en Ben zijn drie vrienden van wie het leven draait om seks, seks, seks en meisjes! Een geheime relatie, neuken met het lelijkste meisje van de school of toch liever met een dakloze? Deze en nog andere vragen stellen ze zichzelf en de andere leden van hun groepje. Maar alle drie hebben ze, ook voor seks, een geheime agenda. Dit boek leest als een trein. En je krijgt zeker waar voor je geld.

Melvin Burgess weet zijn lezers steeds weer te choqueren. Hou je dus maar klaar. Dit boek is meer dan een snelle wip! Samen met z’n boezemvrienden Rico en Willem terroriseert de populaire Jeroen z’n klasgenoot Jelmer. Als Jelmer zelfmoord pleegt, weigert Jeroen echte emoties toe te laten of z’n betrokkenheid te overdenken.

Via herdenkingsmomenten op school en gesprekken met klasgenote Anne begint Jeroen te twijfelen. Waren de ‘grappen’ wel zo onschuldig? En hoe betrouwbaar zijn Willem en Rico echt? Jeroen wordt meer en meer verteerd door schuldgevoelens en besluit z’n ouders en klassenleraar de waarheid te vertellen… Waarom zou ik dit boek lezen?

Een snoeihard en genuanceerd verhaal dat een blijvende indruk nalaat, over pesterijen, schuldgevoel en ware vriendschap. Zijn trip loopt echter compleet anders dan gepland, wanneer hij de vrijgevochten Sophie als liftster meeneemt. Tijdens hun road trip door Australië spelen ze een spelletje waarbij ze enkel de waarheid mogen vertellen. Gaandeweg vallen hun maskers af en vertellen ze elkaar hun geheimen Zwartgelakte nagels is Herricks eerste ‘echte roman'.

Net als in eerder werk overtuigt de auteur met sterke psychologische portretten van jongeren en de zoektocht naar hun eigen identiteit.

Geschreven als een echte roadmovie, vol onverwachte, humoristische en aangrijpende ontmoetingen. De tweeling Klaas en Kees krijgen samen met hun vader en hun broertje Gerson een auto-ongeval. Ze belanden alle vier in het ziekenhuis, maar de dertienjarige Gerson is er het ergst aan toe: Klaas, Kees en hun vader proberen Gerson zo goed mogelijk te helpen.

Maar alles is nu anders Dit heftige verhaal wordt verteld door de tweeling, alsof je er zelf bij bent. Oké, er zijn jongeren die misselijk worden van klassieke muziek. Maar hoe vaak kom jij kids tegen die met een hooghartige blik op volwassenen neerkijken? Hen over hun bol aaien terwijl ze beweren dat de muziek waar zij naar luisteren bedroevend is?

Met klittenbandschoenen lijkt het net alsof Peter heel ziek is en dat is voor Zoë maar lastig te accepteren. Toch gaat ze binnenkort met hem mee naar de schoenenwinkel. Kan ze haar vader nog op andere gedachten brengen? Gláucio 13 jaar heeft een vader en moeder met psychische problemen. Ze zijn soms depressief en hebben last van stress. Dat komt ook door de situatie.

Gláucio woont met zijn ouders in een asielzoekerscentrum vlakbij Venlo. Dat betekent dat ze niet in Nederland mogen blijven. Voor Gláucio onbegrijpelijk, want hij is hier geboren.

Hij weet niks over Angola, een land in Afrika waar zijn ouders vijftien jaar geleden vandaan vluchtten. Er is een belangrijke rechtszaak die ervoor kan zorgen dat Gláucio en zijn zus het kinderpardon krijgen. Je leeft maar een keer. Dat is zo'n beetje het levensmotto van de jarige Bjorn.

Hij heeft de zeldzame verouderingsziekte progeria. Bjorn zit daardoor in het lichaam van een jarige. Maar daar probeert Bjorn niet aan te denken; hij wil zo veel mogelijke leuke dingen doen. En dat lukt hem heel goed want zelfs op school weet hij het iedere dag leuk te maken.

Een jaar geleden kreeg Djoshua 9 de schrik van zijn leven. Zus Jacintha 10 moest ineens met de ambulance mee; er zat een tumor in haar hersenen. Na een lange operatie werd de tumor gelukkig verwijderd. Maar de ellende was nog niet voorbij. Djoshua ziet dan dat Jacintha erg ziek is. Samen buitenspelen met Jacintha: Djoshua wil het heel graag.

Martin, de vader van Douwe 13 , zit in een rolstoel. Maar dat is niet het probleem. Wat wel voor ellende zorgt, is zijn alcoholverslaving. Hij wordt dan boos en chagrijnig en verwaarloost Douwe. Daarom mag Douwe van zijn moeder al een jaar lang niet bij Martin thuis komen. Stom, vindt Douwe, want het huis van zijn vader is toch ook zijn huis? Binnenkort mag hij eindelijk weer eens een nachtje logeren.

Zijn moeder vindt het spannend. Wat als Martin toch weer een biertje opentrekt? Maar Douwe kan niet wachten. Romy 10 weet niet hoe het is om een gezonde vader te hebben. Nog voordat ze in de wieg lag, werd haar vader bestraald voor kanker. Dat gebeurde toen nog niet zo nauwkeurig. Daardoor heeft haar vader nu een zwak hart en slechte longen; hij is vaak benauwd. Elke dag ziet ze haar vader uitgeput op de bank zitten, Romy is eraan gewend.

Toch maakt ze zich best vaak zorgen. Wordt papa wel oud? Gelukkig kan ze al haar gevoelens kwijt in street dance. Als Romy danst, vergeet ze alles. Ook de ziekte van haar vader. Vera 10 heeft veel zussen. Een daarvan, haar jongste zusje Eris, is geboren met een open ruggetje. Eris zit in een rolstoel en kan niet zelf eten en drinken. Vera gaat graag met haar zussen naar de Efteling, maar dat wordt moeilijker met Eris die steeds zwakker wordt.

Daarom bouwt de familie voor Eris een sprookjesbos in de achtertuin. Ook de tuinhut van Vera moet wijken. Zoals Vera wel vaker moet inleveren. Toch doet ze het, omdat ze veel van haar zusje houdt. Meintje 11 heeft een blinde vader en een moeder die nauwelijks kan zien. Dat houdt in dat Meintje vaak de ogen van haar ouders is.

Soms is dat een grote verantwoordelijkheid. Als ze met haar ouders in het openbaar vervoer reist, is dat behoorlijk spannend. Er kan best iets misgaan en als dat gebeurt, voelt Meintje zich schuldig.

Gelukkig kan ze er goed over praten met Lena, haar beste vriendin die in dezelfde straat woont. Oma heeft een kapotte rugwervel en ligt vaak op een bed in de woonkamer. Errol vindt het allemaal heel normaal.

Toch zou hij, net als andere kinderen, wel eens zonder zorgen de straat op willen gaan. Nike is een grappig en eigenwijs meisje van 7. Als ze het zelf zou mogen beslissen, zou ze daar direct mee stoppen.

Anders zijn dan haar vrienden vindt ze maar niks. Nou, misschien alleen als die hun vinger tussen de deur krijgen of zo. Na veel zeuren vinden haar ouders het goed dat ze één dag geen pillen slikt.

Maar of dat een goed idee is? Ik kan niet slapen. Lux gaat naar een speciale slaapkliniek om onderzocht te worden, want waarom kan ze niet slapen? De dokter laat haar een nacht in het ziekenhuis slapen om te kijken of hij een lichamelijke oorzaak van het slaapprobleem kan vinden. Of heeft haar slaapprobleem een dieperliggende oorzaak? De eerste jaren van de kleine Sisi en Wanwan in het Chinese weeshuis zijn zwaar. Ze krijgen geen aandacht, hebben honger en niemand begrijpt waarom ze niet praten.

Pas in Nederland blijkt dat de tweelingzusjes slecht kunnen horen en zien. Sisi en Wanwan krijgen hulp en wat heel bijzonder is, ze spelen nu zelfs harp! Deze winter trekt de tweeling met hun harp het dorp door, om geld voor hun leeftijdsgenootjes in te zamelen. Sarah heeft een geheim dat zo erg is, dat het haar geest en lichaam beheerst.

Door traumatische ervaringen op jonge leeftijd heeft zij een ernstige angststoornis ontwikkeld. Via haar schilderijen en gedichten laat Sarah de buitenwereld dichter bij haar gevoelens komen en probeert zij haar zelfvertrouwen te herwinnen.

Zijn bijnaam Haiduc betekent gangster en dat past wel bij de stoere Nicu. Hij leeft in een harde wereld; hij is verslaafd aan de drugs, liep al op zijn zevende van huis weg en leefde jarenlang onder de grond. In de riolen van Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Nu woont hij bij Raluca. De drugs hebben zijn lichaam bijna verwoest en hij moet kiezen: Hoe zal het de slechthorende tweeling Matthijs en Josien afgaan als zij voor het eerst niet meer samen in een 'dovenklas' zitten maar elk apart op een 'gewone' middelbare school?

De dag dat ik besloot De jarige Guido is geboren als een jongen, maar voelt zich een meisje. Al zo lang als Guido het zich kan herinneren, speelde hij met meisjesspeelgoed en wilde hij jurken dragen. Nu doet hij dat alleen in het weekend, omdat zijn moeder bang is dat hij gepest wordt als hij in een rok naar school gaat. Oscar is geboren in Polen en woont nu met zijn adoptieouders en zijn broers in West-Friesland. Elke dag gaat hij met de taxi naar groep 8 van het speciaal onderwijs.

Oscar heeft namelijk FAS. Dit wil zeggen dat zijn biologische moeder alcohol dronk terwijl Oscar in haar buik zat. Volgend jaar gaat Oscar naar een nieuwe school en dat vindt hij erg spannend.

Op school voelt hij zich veilig, maar hoe zal dat straks zijn? Hoe Ky Niels werd. Rotjes in drollen stoppen en dan aansteken, belletje trekken en heel veel voetballen.

Daar wordt Ky superblij van, maar ze voelt zich ook al jaren ongelukkig omdat ze een meisjeslichaam heeft. Afgelopen zomer heeft Ky het eindelijk aan haar ouders verteld: En ze wil een andere naam: Els van Driel Productie: De moeder van Julia 10 heeft borstkanker en wordt daarom geopereerd. Julia snapt deze ziekte nog niet zo goed en ligt daarom vaak verdrietig in bed. Om haar angsten de baas te kunnen probeert ze er zoveel mogelijk over te weten te komen: Net als haar grote voorbeeld Freek in het Wild heeft ze begrepen: Hij woont al twee jaar niet meer thuis, omdat het niet goed ging.

Hij woont in een speciale kliniek voor militairen die dezelfde ziekte hebben en leert daar beter met zijn ziekte omgaan.

Hij is bijna klaar met de behandeling en mag binnenkort naar huis, maar daar zit Indy eigenlijk helemaal niet op te wachten. Het ging net zo goed met alleen haar moeder, broertje en zusje, zonder dat ze voortdurend moet opletten of ze haar vader niet boos maakt. Op school heeft ze weinig vrienden. Het gekke is namelijk dat Indy soms net zo boos kan worden als haar vader: Haar klasgenoten snappen dat niet en hebben daarom weinig zin om met haar te spelen.

Ze doet haar best zichzelf te snappen. Dan snapt ze misschien ook meer van haar vader én snappen de kinderen in de klas haar weer beter en kan ze meer vrienden maken. Dat zou ze heel graag willen. De twaalfjarige Izzet heeft een geestelijk gehandicapt zusje, Aïsha. Ze is altijd druk en schreeuwt heel hard en veel. Voor Izzet is dit lastig, hij houdt juist van rust en lezen.

Maar thuis is het nooit stil. Daarom trekt hij zich graag terug in de natuur. Hier kan hij genieten van de stilte en fantaseren over Harry Potter en zijn lievelingsdieren uilen. Izzet vindt het erg vervelend dat zijn zusje niet kan praten. Hij zou haar graag willen uitleggen hoe hij zich voelt. Toch weet Izzet ook één ding zeker; hij houdt erg veel van Aïsha en zal altijd voor haar klaar staan. Ya-Keylah 11 heeft een bijzondere naam, twee lieve broertjes die soms ook irritant zijn, en Op slechte dagen heeft ze grote opgezwollen handen en voeten.

Ya-Keylah zorgde daarom veel voor haar moeder en haar broertjes. Zoveel dat het op school steeds slechter ging. Gelukkig heeft Ya-Keylah ook oma Ingrid en opa Bert. Omdat haar moeder niet meer voor haar en haar broertjes kan zorgen, wonen ze nu bij hen. Het is moeilijk, want Ya-Keylah mist haar moeder vaak. Maar als ze bij haar moeder is, mist ze oma weer. Eigenlijk wil ze twee dingen: De twaalfjarige Job heeft een zieke vader, moeder en grote broer.

Zijn moeder en broer weten hun auto-immuunziekte met medicijnen aardig in bedwang te houden. Maar wat zijn vader precies heeft, is na vijf jaar medisch onderzoek nog altijd niet duidelijk. Die onzekerheid drukt als een zware last op het gezin — en op Job in het bijzonder. En alsof dat nog niet genoeg is, komt dan ook nog zijn overgrootmoeder te overlijden. Met zijn voorliefde voor speelfilms en acteren bevecht Job het vraagtekenmonster van de ziekte van zijn vader.

Zal hij hem weten te verslaan? Daan 13 woont samen met zijn moeder Ruth en broer Bram in een rommelig huisje in Amsterdam. Ruth heeft ME, een ingewikkelde vermoeidheidsziekte, en ligt daardoor het grootste deel van de dag op de bank. Daan houdt van voetballen, filosoferen en schaken, maar dat hij kan niet vaak meer met zijn moeder doen. Als het slecht gaat met haar voelt hij zich vaak verdrietig, maar Daan probeert steeds meer zijn eigen weg te kiezen. Net als zijn grote held Ibrahimovic.

Jesse 10 laat ons zien, dat je voor plezier niet veel middelen nodig hebt. Soms vindt hij alle beperkingen en zorgen voor zijn moeder Hansje vervelend. Zijn moeder heeft een dusdanig vergevorderd stadium van ALS, dat ze compleet verlamd is. Ondanks dat komen Jesse en zijn beide moeders met muziek, humor en een hoop kattenkwaad hun dagen wel door. Mijn ding is taal zeg maar echt niet. Dennis 13 is een jongen die de woorden in zijn hoofd niet goed kan vinden. Hij heeft dysfasie, een erfelijke afwijking waardoor het taalgebied in de hersenen niet volledig is ontwikkeld.

Toch doet Dennis extra zijn best om op dezelfde school te blijven als zijn vriendjes en piekert hij zich suf over welke woorden hij kan gebruiken om te vertellen dat hij een meisje echt leuk vindt. Xander de Boer Producent: Een battle tussen de jongens of de meiden! Wie maken de mooiste wagen van het Wolcorso? Het gaat er heet aan toe tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Wolcorso in de Achterhoek. Wie maken de mooiste wolwagen? De jongens of meiden van groep 8?

Wat zo gezellig begon lijkt uit te monden in een ware "battle tussen de seksen". Voetballen kan hij wel, maar zichzelf introduceren niet. We zien hem toelating doen voor de gymleraren-opleiding.

Jamey is een knappe jongen die goed zou liggen bij de meisjes. Alleen hij durft ze niet te benaderen, omdat hij nauwelijks uit zijn woorden komt. Totdat hij een spoedstottercursus gaat volgen. Joëlla, Best Friends Forever. Joëlla 13 lijkt op het eerste gezicht een gewoon meisje. Haar moeder heeft tijdens de zwangerschap veel alcohol gedronken waardoor Joëlla's hersenen niet goed zijn ontwikkeld. Daardoor is het niet alleen moeilijk om te leren, maar ook om vrienden te maken.

Maar Joëlla geeft niet op. Kelly is 11 jaar, woont in Jeruzalem en is gek op haar mooie lange haar. Ze denkt er nu over om haar haar te doneren aan kinderen die door een medische behandeling hun haar verliezen. Zijn ouders zijn doof, maar Tristan 10 hoort wel. Hij merkt hoe gescheiden de werelden van horenden en doven zijn als zijn vader geen trainer van Tristans voetbalteam mag worden. Tristan vindt hem de beste trainer die er is.

Hij speelt zelfs bij het Nederlands doventeam. Dat begrijpen Tristans teamgenoten ook. Soulaima El Khaldi Productie: Vannacht worden we vrouwen. Ismini 13 slaapt vaak bij haar buurmeisje Komal Ze zijn hun hele leven al vriendinnen, maar wat gebeurt in het jaar dat ze vrouw worden?

Ze zullen meer veranderen dan ooit. Een jaar lang werden ze gefotografeerd wanneer ze bij elkaar logeerden. Zelf zijn ze ervan overtuigd dat het tussen hen altijd het zelfde zal blijven. Maar is dat ook echt zo? Merlijn en de rode appel. Merlijn 11 is een vrolijke, slimme jongen met een hoofd vol ideeën. Maar er is een groot probleem: Merlijn heeft autisme en kan niet naar school. Een schoolklas is voor hem veel te druk. Een harde stem, ruziënde kinderen of een gemene opmerking komen extra hard bij hem binnen.

Daar wordt hij depressief van en daarom blijft hij liever thuis. Katerina uit Tsjechië wil samen met haar hond Copi gewonde mensen redden uit de puinhopen naar een ramp. Hiervoor moeten zij allerlei reddingsexamens doen. Zal zij haar diploma halen? Haar moeder heeft al twee keer een hartaanval gehad en Senna wil niet dat ze weer naar het ziekenhuis moet.

Wat als je moeder elke dag om 5. Deze aflevering van Bikkels gaat over borderline. Over Rosa, Suzy-Anne en Fleur, drie bijzondere zussen. Ze wonen in een drukke woonwijk, met om hen heen veel mensen en andere huizen. Maar soms voelt het alsof ze op een eiland wonen. Ver weg van iedereen. De meeste tweelingen lijken op elkaar, maar bij Alexey 9 en zijn broer Maxim vijf minuten ouder is dat niet zo.

Maxim heeft namelijk een zware vorm van Downsyndroom, waardoor hij in zijn hoofd eigenlijk een baby van 1 jaar oud is. Alexey, die uit een Russische familie komt, zorgt vaak voor Maxim. Hij haalt hem soms uit bed, geeft hem eten en drinken en troost zijn broer als die verdrietig is.

Maar bovenal probeert hij hem van alles te leren. De moeder van Rowencia heeft een ingewikkelde ziekte: Dat kan je krijgen als je vroeger nare of enge dingen hebt meegemaakt en daardoor ben je heel vaak moe, of boos, of bang. Rowencia doet veel in huis en zorgt vaak voor haar jongere broertje en zusje. Ze heeft nog nooit aan iemand verteld dat haar moeder ziek is. Ook niet aan haar beste vriendin Luca. Ze wil het wel, maar hoe leg je zoiets uit? Het was schrikken voor Tess 11 toen haar vader Eric een ernstig ongeluk kreeg.

Na 10 maanden en 16 operaties, komt hij eindelijk weer naar huis. Maar haar vader is anders. Zijn hart is kapot en hij heeft een extra hart gekregen op batterijen. Tess helpt haar vader met alles, zelfs met het schoonmaken van zijn wond. Ze hoopt dat ze ooit haar oude vader weer terug krijgt. Toch is Martin niet meer de vader die hij vroeger was… Een jaar geleden werd ontdekt dat Martin lijdt aan Alzheimer. Zijn vader raakt voortdurend van alles kwijt en de schittering in zijn ogen is verdwenen.

Yannick helpt zijn vader met zoeken en met dagelijkse taken zoals boodschappen doen. Hoe voelt het om je geheugen en de grip op het leven kwijt te raken?

Mijn vader is dement. Marit is 8 jaar. Ze heeft een vader die heel veel vergeet. Hij vergeet soms wel eens om naar de wc te gaan. Haar vader heeft Alzheimer. Bikkels duikt in het leven van de jarige Esmee. Hij kan daar niks aan doen, maar heeft er wel last van.

En niemand begrijpt het, want aan de buitenkant zie je er helemaal niets van Esmee houdt zoveel mogelijk rekening met haar broertje en probeert te voorkomen dat hij boos wordt. De moeder van Joy 12, bijna 13 heeft een ernstige longziekte en waarschijnlijk niet lang meer te leven.

Daarom doet Joy veel in huis, zoals de was ophangen, koken en stofzuigen. Haar stoere Engelse vader is ook ziek: Af en toe is Joy daarom verdrietig en zou ze willen dat ze een broertje of zusje had. Maar meestal is ze vrolijk en denkt ze niet te veel aan de toekomst. Joy doet liever leuke dingen. Hanneke 7 en Noah 9 hebben een broertje en zusje met kanker.

De meeste aandacht gaat natuurlijk naar het zieke kind, maar hoe is het om dit als brusje broertje of zusje mee te maken? Wat is hun verhaal? In deze film vertellen ze over hun angst, jaloezie en ze hebben nog een hoop vragen. Oma Lien 84 heeft Alzheimer en raakt langzaam van de wereld vervreemd.

Kleindochter Christel 14 bezoekt oma Lien twee keer per week, ondanks haar drukke leventje. Maar ze mist haar actieve en zorgzame oma van vroeger. Zal Christel nog een glimp van haar oude oma opvangen of blijft het bij mooie herinneringen? Annelies de Wit Productie: Mijn moeder is lesbisch. De jarige Anne Sophie vertelt over haar moeder, die drie jaar geleden verliefd is geworden op een andere vrouw en daar inmiddels ook mee getrouwd is. Anne Sophie vond het in het begin best gek om haar moeder met een andere vrouw te zien zoenen, maar inmiddels is ze eraan gewend.

Mijn vader is vermist. Dimitri is tien jaar oud. Zijn vader is vijf jaar geleden plotseling verdwenen. Als ik in de spiegel kijk. Tijdens een barbecue raakt de jarige Dilan ernstig verbrand; in drie seconden verandert haar leven voorgoed. Nu staat ze voor verstrekkende en moeilijke keuzes.

Kiest ze voor pijnlijke operaties die de littekens verminderen? Kan ze accepteren dat haar gezicht en leven nooit meer als vanouds zullen zijn?

Vier jaar geleden stierf Anne Haar hartsvriendin Laura 13 en Anne´s broertje Daan 11 bleven achter. Nu is Laura 18 en Daan 16 jaar oud. Er is veel gebeurd. Anne´s oude kamer, waar Laura graag doorheen dwaalde, is bijvoorbeeld tegenwoordig de kamer van Daan.

Mijn vader zit in de gevangenis. Wendy ziet haar vader maar een keer in de vier weken, en ik zie hem ook niet op mijn verjaardag, of met Sinterklaas, want mijn vader zit in de gevangenis.

Jurre 15 is op het eerste gezicht een hele normale, blonde Friese puber. Er is echter één groot verschil: Die ziekte zorgt ervoor dat Jurres vader niet alleen vergeetachtiger is, maar ook niks meer onderneemt. Als gevolg hiervan ziet Jurre zijn vader steeds minder. Daarom organiseert Jurre zelf een uitstapje naar Vlieland.

De jarige Mazin is doof en staat aan de vooravond van een operatie waardoor hij straks kan horen. Hij ziet er tegenop. Bij zijn vriendin is de operatie mislukt. Zij voelde na afloop stroomstoten in haar hoofd. Straks overkomt hem dat ook! Toch is Mazin ook nieuwsgierig. Hoe zal de wereld klinken? Zullen de geluiden zijn leven veranderen? Mookie 9 is geheim agent , woont in de Bijlmer en leeft een leven vol dromen, spanning en avontuur.

Maar in het dagelijkse leven worstelt hij met een vreemde bloedziekte met een rare naam: Maria Teresa 12 houdt van zingen, pianospelen, dansen en is de slimste van de klas. Haar zusje Elisabetta is verstandelijk gehandicapt. Als dat niet zo was, zouden ze heel veel op elkaar lijken. Soms mist ze het wel, een zusje zoals zij. Haar zusje is misschien moeilijk te begrijpen, maar als Maria Teresa haar best doet, kan ze zien hoe mooi de wereld door de ogen van Elisabetta is. Jan Willem den Bok Productie: Sarah 11 kan 's nachts niet slapen.

Uren ligt ze wakker, ondanks verwoede pogingen hier verbetering in aan te brengen. Omdat haar moeder ziek is en niet voor haar kan zorgen, woont Sarah in een pleeggezin. Ondanks haar zorgzame pleegouders vindt Sarah het moeilijk om haar draai in het gezin te vinden.

Het liefst woont ze nog bij haar moeder. Gaandeweg ziet Sarah in dat dat niet kan. Zal dit inzicht haar helpen om in slaap te vallen? Malte, zijn nieuwe school. Malte woont in Duitsland en hij is gek op zwemmen. Hij heeft een handicap aan zijn arm, maar ondanks dat traint hij elke dag heel hard. Maar dan moet hij naar een nieuwe school waar hij nog niemand kent. Redt hij het zonder zijn oude vrienden? En hoe zullen de leerlingen reageren op zijn handicap?

Mijn moeder heeft twee mannen. Mijn vader gaat dood. Julia 11 jaar ziet haar vader slechts eens in de week, en weet elke keer niet of zij hem de volgende week nog ziet, want haar vader heeft ALS Amyotrofe laterale sclerose. Maar dan blijkt er volgens een dokter een oplossing te zijn. Haar hersenen worden gekoppeld aan een computer en door het spelen van een computerspel kan ze haar concentratie trainen.

Gaat het haar lukken om urenlang stil te zitten om haar concentratie te verbeteren? Mijn moeder is blind. Timo 10 jaar doet altijd heel veel chocoladevlokken op zijn brood, want zijn moeder merkt daar toch niets van. Ze is namelijk blind. Ik ben bang voor clowns. Or is een jongen uit Israël en toen hij acht jaar was, heeft hij een spannende film met gemene clowns gezien.

Op een dag besluit Or om van zijn angst af te komen. De jarige Pien uit Blaricum is een vrolijk meisje, behalve als het slecht weer is. Ze is namelijk doodsbang voor onweer en bliksem. Ze gaat dan niet naar buiten en durft zelfs niet bij het raam te staan. Pien besluit dat ze haar angst wil overwinnen door naast een gigantische bliksemmachine te gaan staan. Gaat het haar lukken? Mijn moeder is klein. Lotte is 12 jaar.

Haar moeder Mariëtta koopt haar kleding op de kinderafdeling. De moeder van Lotte lijdt aan Achondroplasie. Achondroplasie is een moeilijk woord voor 'dwerggroei', oftewel kleine mensen. Vaak vinden lilliputters het niet prettig om zo genoemd te worden, dus spreken we vaak over kleine mensen.

Boos of verdrietig is Lotte ook wel eens. Vooral wanneer ze gezellig samen met haar moeder door de stad loopt. Mijn vader is transseksueel. Roy is 12 jaar. Hij woont samen met zijn zus Jessica, moeder Suzanne en Nana. Nana is een combinatie tussen mama, papa en Nathalie. Nana wist al heel lang dat ze in een verkeerd lichaam zat. Ze werd daar heel ongelukkig van. Roy vindt het helemaal niet vreemd dat hij twee moeders heeft.

Marit is acht jaar. La Vie en Rose. Petruska is een opvallend meisje, ze kan prachtig zingen. Sinds ze de beroemde zangeres Edith Piaf heeft ontdekt heeft ze één grote passie: Petruska is slechtziend en kan alleen op pad als er iemand met haar meegaat. Dat vindt ze best lastig, liever zou ze ook alleen ergens naartoe willen gaan. Lukt het haar om op reis te gaan en de stad te bezoeken zodat ze het graf van Edith Piaf in Parijs kan bezoeken? De man die alles kan. De elfjarige Malik heeft het Syndroom van Down.

Als hij naar Afrika verhuist, staat zijn hele wereld op zijn kop! Maar als zijn vader hem op een avond een oud familieverhaal vertelt, verandert Maliks wereld. De harde werkelijkheid lijkt opeens niet zo hard meer. Door de oren van Ellen. De jarige Ellen hoopt te ontsnappen uit de dove wereld waar ze in opgroeit. Ellen praat niet met haar stem, maar met haar handen, in gebarentaal, want ze is doof. Ellen moet kiezen naar welke middelbare school ze gaat.

Ze wil niet naar het doveninternaat, zoals andere dove kinderen. Ze wil het liefst naar een gewone school of anders naar de slechthorende school. Net als haar hartsvriendin Myrthe die slechthorend is. De jarige Israëlische Michal is dol op haar verstandelijk beperkte zusje Maayal. Maayal kan door haar beperking maar met weinig mensen communiceren, haar zus is steun en toeverlaat. Michal werkt als vrijwilligster bij de organisatie Wings of Hope, een club die 'gezonde' kinderen in contact brengt met 'beperkte' kinderen.

Michal hoopt dat het haar en haar zus lukt om dingen te kunnen doen zoals in een normaal gezin worden gedaan. Ze werken hard om samen een familiefeest te organiseren waar Maayal voor het eerst zelfstandig iets kan doen. Gaat het de zusjes lukken? De Nederlandse Gooitske 9 krijgt twee - voor haar onbekende - meisjes van dezelfde leeftijd uit Wit-Rusland te logeren.

Ze komen hier om aan te sterken, omdat door de Tsjernobylramp van 25 jaar geleden er in Wit-Rusland geen groente en fruit van eigen bodem gegeten kan worden. Tijdens hun verblijf in Nederland genieten ze van de frisse lucht, het gezonde eten, de zee en ontdekken ze nieuwe dingen. Alle meisjes krijgen er vroeg of laat mee te maken: Valeska 13 en Cherissa 13 praten openhartig over zichzelf en hun borsten die gaan groeien. Welke soorten en maten zijn er allemaal? Anneke de Lind van Wijngaarden Productie: Pavan wordt op school altijd gepest.

Sinds zijn zesde jaar zit hij van top tot teen onder het eczeem.


Sex overijssel hete wijven neuken


De andere mannen zijn blij en verrast hun vriend Jean te mogen begroeten, maar toch ook nieuwsgierig naar wat Jean heeft moeten doen om toch mogen mee te gaan. Plots voelde ik warme poezelige handjes voor mijn ogen en zei mijn vrouw: In haar ogen had ze een ondeugende blik, die had ik al in geen jaren meer gezien.

Ze nam mijn hand en troonde me mee naar de kamer. Daar stonden meer dan tien kaarsen te branden en die verspreidden ook nog eens een speciale geur. Opwindende aroma's, aldus mijn vrouw. Ze gaf me handboeien en gebood haar aan het bed vast te maken. Dat heb ik dan maar gedaan. En toen zei ze: Zegt opeens de man 'Lieveling willen we nu nog eens doen zoals 50 jaar geleden. Een gezellig romantisch etentje met ons tweetjes in ons blootje'. Zij kleedt zich uit, kijkt in de spiegel en ziet dat er vanonder niks dan grijze haren te bespeuren zijn.

Vlug neemt ze haar mascara en begint héél dat bosje zwart te verven. De man kleedt zich uit in de badkamer, kijkt in de spiegel en denkt, dat hangt er daar vanonder ook maar slap bij.

Hij neemt een klein houten plankje, legt het onder zijn slappeling en draait er kleefband rond zodat alles flink recht blijft staan. In de living aangekomen bekijkt de man zijn vrouw verwonderd en zegt 'Voor wie ben jij in de rouw'. De vrouw wat geïrriteerd antwoordt bitsig 'Voor die dooie die daar op die brancard ligt'. Gisteren was ik bij de visboer en er is een dame voor mij aan de beurt die aan de visboer vraagt: Oma gaat na een hele tijd weer eens uit stappen.

Maar dan moet ze natuurlijk wel mooi zijn en lekker ruiken. Dus ze pakt een deo-fles en spuit minuten lang onder de ene oksel en daarna nog minuten lang onder haar andere oksel. Twee zestigers praten met elkaar over ouder worden. Als je wilt weten of je vrouw hardhorig wordt, ga dan op tien meter van haar vandaan zitten en stel een vraag. Als ze niet antwoordt ga je op vijf meter afstand zitten en stel de vraag opnieuw, dan op twee meter en tenslotte op één meter.

Terwijl vrouwlief in de tuin de was ophangt, gaat hij op een tiental meter van haar vandaan zitten en vraagt: Hij verkleint de afstand met ongeveer de helft en stelt de vraag opnieuw: Hij komt nog dichterbij zitten en vraagt: Hij begrijpt er helemaal niets van, gaat naast haar staan en vraagt luid en klaar: Op een dag komt de man bij bewustzijn en wenkt zijn vrouw meteen dichterbij.

Hij fluistert haar zachtjes in het oor: Ik heb er nu lang over nagedacht en weet je wat ik denk? De ogen van de vrouw vullen zich met tranen van ontroering.

Hier 1 van zijn meer dwaze verschijningen Wel toepasselijk voor de tijd van het jaar Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is Zegt Bart Dewever tegen Elio: Elio geeft hem een tweede suppo mee om 's avonds zelf op te steken.

Die avond probeert Bart De Wever om de suppo op te steken maar slaagt er niet in. Hij roept zijn vrouw.

Z'n vrouw legt één hand op zijn schouder en steekt de suppo in zijn gat. Zuster Ursula Om de kerk een beetje te restaureren, heeft meneer pastoor bouwvakkers laten komen. Alles verloopt naar wens, tot zuster Ursula verneemt dat deze bouwvakkers tijdens het middagmaal hun boterhammen verorberen zonder een gebedje op voorhand.

Ze besloot de volgende dag, samen met haar boterhammen, eens te gaan zeggen aan onze bouwvakkers hoe het dan wel moet. De volgende dag vertrekt zuster Ursula met haar knapzak naar de bouwvakkers, en om 12 uur stipt komt zij aan de kerk aan. Maar helaas, de werkmannen waren vandaag al eerder in hun lunchpakket gevlogen. Stom van verbazing krijgt zuster Ursula bijna een beroerte als ze ziet hoe gretig de bouwvakkers aan het eten zijn.

Toch krijgt ze iets over haar lippen en zegt: Dat kan toch zo niet! Denken jullie dan nooit aan Jezus Christus? Ken jij Jezus Christus? Deze zal volgend jaar geen nieuwe auto meer vragen voor kerst: Als ge ne testrit doet, kunde hem maar beter goe testen, eh: Dit overkwam me onlangs in een café in Gent. Twee weken geleden zat ik in de vroege avond aan het buffet van een café in Gent. De televisie stond op en het nieuws ging beginnen. Een knappe blonde jongedame kwam binnen en zette zich naast mij.

We keken beiden naar het nieuws van De jongedame keek naar mij en vroeg: De blonde was erg ontdaan en schoof haar briefje in mijn richting: Ik zag dit item al op het nieuws van Ik wist dat hij ging springen.

Het was het gesprek van de dag toen een oude man van 80 jaar trouwde met een meisje van Na een jaar beviel ze in het ziekenhuis van haar eerste kindje. Dezelfde zuster zei "U verbaast mij weer, hoe doet u dat toch? Een stomdronken Gentenaar verlaat de bar en op de parking gekomen stopt hij bij de eerste wagen De parkingwachter bekijkt het schouwspel en vraagt tenslotte aan de man: De verpleegster feliciteerde de oude man en zei "Dit is verbazingwekkend, hoe doet u dat op uw leeftijd?

Twee ambtenaren bij financiën zitten te zuchten en kreunen op het werk. Ze zouden zo graag een dagje verlof nemen, maar de directeur heeft alle verlof opgeschort omdat er teveel werk is. Plots springt een van de twee recht. De man kijkt snel rond - niets te zien van de directeur.

Hij klimt op zijn bureel, neemt enkele tegels van het valse plafond uit, klimt in het plafond. Dan slaat hij zijn benen over een metalen pijp, laat zich zakken en hangt zo met zijn kop naar beneden in het kantoor. Binnen enkele seconden staat de directeur er. Maakt dat je wegkomt, en dat is een bevel! Ik wil je hier minstens twee dagen niet zien!

De tweede man zet zijn pc uit en staat ook recht, klaar om te vertrekken. Ik kan niet werken in het donker Jefke komt thuis van school en vraagt papa: Wat is het verschil tussen een foef en een trut? Wel, zegt papa als mama vanavond slaapt gaan wij kijken. Uren later komt papa Jefke halen en ze gaan naar de kamer van papa en mama. Papa doet voorzichtig de dekens omhoog en zegt: Kijk goed tussen de benen van mama, zie je die rose snee, wel dat is de foef en al de rest noemt men trut.

Staat een man in de badkamer voor de spiegel en zegt: Roept zijn vrouw vanuit de living: In Antwerpen Op de Meir is er een vreemdeling gras tussen de kasseien aan het plukken , om op te eten. Burgemeester Patrick Janssens komt voorbij en ziet de man bezig. Waarop de man zegt: Ikke gras ete , anders ikke dood van den hoenger. Dat is toch geen doen , zegt Janssens. Janssens schiet in zijn portefeuille en geeft de arme man 20 euro en zegt: De arme man schiet gretig het restaurant binnen.

Een week later zit hij weer gras te vreten op de Meir. De arme man zegt: Dat is toch geen doen , oppert De Winter. De arme man kijkt vragend. Waarop De Winter zegt: Allé manneke dat is voor den tram. Op linkeroever staat het gras 1 meter hoog. Zomermarkt Ik liep van de zomer over de markt, en voor mij liep een mooie meid, lange benen, kort rokje.

Bij een kraampje met petjes en hoedjes bleef ze staan. Ze bukte voorover om een hoedje te pakken. Ik zag dat het rokje omhoog kwam en zag toen waar de string tussen de heerlijke billen verdween. Liefhebber die ik ben, bleef ik staan kijken. Ze bleef maar voorover bukken, hoedjes pakken en passen.

Bij het 5e hoedje draaide ze zich om en keek mij recht in mijn gezicht aan. Ik dacht, nu krijgen we het: Ze rommelde wat met haar handen aan het hoedje en vroeg aan mij: “Ja, bij het eerste hoedje al! De penis die opslag vroeg: Ik doe fysieke arbeid en werk in grote dieptes; Ik ga altijd met mijn hoofd eerst naar binnen; Ik krijg geen vrij in het weekend of op feestdagen; Ik krijg geen overuren uitbetaald; Ik werk in een donkere werkplaats met slechte ventilatie; Ik werk bij hoge temperaturen; Ik sta constant bloot aan besmettelijke ziektes Hoogachtend, Uw penis Antwoord van de directie: Geachte Penis, Na ontvangst en grondige bestudering van uw verzoek en de argumenten die u naar boven bracht, heeft onze afdeling Administratie helaas uw verzoek om de volgende redenen moeten afwijzen: U werkt geen 8 uur achter elkaar; U valt tijdens uw werk voor korte periodes in slaap; U volgt niet altijd de orders van het management team; U blijft niet altijd op uw aangewezen werkplek, maar bezoekt ook regelmatig andere plaatsen; U neemt nooit het initiatief, u moet onder druk gezet en gestimuleerd worden voordat u aan het werk gaat; U laat uw werkplek na het werk altijd smerig achter; U negeert regelmatig de benodigde veiligheidsvoorschriften, zoals het dragen van beschermende kleding; U gaat ver voor uw vijfenzestigste al met pensioen; U bent niet in staat om twee diensten achter elkaar te draaien; U heeft soms uw werkplek allang verlaten, voordat uw werk is volbracht En alsof dat nog niet genoeg is, loopt u constant in en uit het pand met twee verdacht uitziende zakken.

Met vriendelijke groet, Het Management. Vraagt de leraar aan de klas: De leraar vraagt waar zijn vader is. Hans Teeuwen komt binnekort naar Belgie!!! Der zen ik zeker bij, booootsjonge. Der zen ik zeker bij, booootsjonge Dan hoop ik dat je al kaarten hebt, want het is al uitverkocht.

Is hier al ooit gepasseert maar marginaal goed! Dan hoop ik dat je al kaarten hebt, want het is al uitverkocht. Jeff "Achmed the dead terrorist" Dunham mag niet echt ongekend zijn. Tickets zijn reeds besteld. Jeff Dunham komt ook naar Belgiê 9 April.

Doet hij terug zaalshows? Dacht dat hij enkel nog zong. De eerste persoon die hij tegenkomt is een uiterst mooie rondborstige blondine en de man krijgt onmiddellijk een erectie. De vrouw merkt zijn erectie op, komt op hem af en zegt: De nieuwkomer waggelt uiteindelijk terug naar het kantoor van het nudistenkamp, waar hij begroet wordt door een glimlachende, naakte receptioniste.

What happened last night??? With The Office Party coming up just a Reminder of what must be handled properly! Mike woke up after the annual office Christmas party with a pounding headache, cotton-mouthed and utterly unable to recall the events of the preceding evening.

After a trip to the bathroom, he made his way downstairs, where his wife put some coffee in front of him. Was it as bad as I think? You succeeded in antagonising the entire board of directors and you insulted the Chairman of the company, right to his face. Wist je dat de Marokkanen het eerste volk waren die het condoom uitvonden en gebruikten. Zij gebruikten hiervoor een geitendarm. Pas veel later, omstreeks , hebben de Britten deze techniek verder verfijnd door de darm eerst uit de geit te halen.

Een getrouwd stel besloot op vakantie te gaan … naar de Caribische zee in hetzelfde hotel waar ze 20 jaar geleden op huwelijksreis waren. Vanwege arbeidsproblemen kon de vrouw niet direct mee met haar man en zou een paar dagen later komen. Toen de man naar zijn hotelkamer ging, zag hij dat er een computer met internet-verbinding aanwezig was. Dus besloot de man een e-mail naar zijn vrouw te sturen, … maar verwisselde zonder er erg in te hebben 1 letter De mail kwam bij een ander terecht, en wel bij een weduwe die net terug kwam van de begrafenis van haar man.

Zij ging haar e-mails doorlezen en viel direct flauw. Toen haar zoon thuiskwam, vond hij zijn moeder op de grond bij de computer. Op het scherm las hij het volgende bericht: Beminde echtgenote, Ik ben goed aangekomen.

Waarschijnlijk zul je je verwonderen vanwege dit bericht via de e-mail Maar er is hier nu een computer en men kan boodschappen versturen naar geliefde personen.

Bij mijn aankomst heb ik me ervan verzekerd dat alles is voorbereid voor jouw aankomst aanstaande vrijdag. Ik wil je snel zien en hoop dat je reis net zo kalm zal zijn als de mijne.

Neem niet teveel kleren mee, want het is hier een helse hitte! Neger bij de dokter!!!! Komt een neger de polikliniek binnen stormen en roept: Ik heb mijn middelvinger eraf gesneden! Maar de chirurg zegt: Drie weken later staat de gekleurde man in de tram en houd zich stevig vast aan de bovenste railing.

Een oudere vrouw ziet hem staan, loopt naar hem toe en zegt: Tussen de middag weer even lekker thuis geweest?! Na gebuisd te zijn op het examen logistics en organisatie gaat een student de confrontatie met zijn professor aan. Indien U mij het correcte antwoord kan geven, dan aanvaard ik de buis op mijn examen. Als U echter het antwoord schuldig blijft dan geeft U mij een A op mijn werk. Nogal gefrustreerd, besluit de man die vraag aan zijn beste student voor te leggen.

Uw vrouw heeft een minnaar van 25 jaar: Maar het feit dat U de minnaar van Uw vrouw … een A geeft voor zijn examen alhoewel hij gebuisd is, is niet logisch en ook niet legaal. Ik tegen mijn vrouwtje. Laten we er eens een mooi weekend van maken! Da's een fantastisch idee! Goed, dan zien we elkaar maandag terug! En kwaad dat ze was Het pindanootje Een man en zijn vrouw zitten 's avonds samen naar tv te kijken.

De man is pindanootjes aan het eten en tracht ze in zijn mond te werpen. Echter, op een gegeven moment stoot zijn echtgenote hem aan net op het ogenblik dat hij weer eens zo'n nootje in zijn mond wil werpen en het belandt in zijn oor. Met verwoede pogingen probeert hij het los te peuteren, maar hoe hard hij ook zijn best doet,hij slaagt er enkel in om het steeds dieper en vaster in zijn oor te duwen. De man en zijn echtgenote zijn bijna ten einde raad en zijn al van plan om een dokter te bellen, als hun dochter thuiskomt met haar nieuwe vriend.

Die jongen bekijkt de man, steekt zijn twee vingers in de man zijn neus en zegt hem te blazen. Het pindanootje vliegt uit zijn oor. De dochter en haar liefje verdwijnen, de echtgenote is enorm opgelucht en extatisch na het aanschouwen van dit staaltje en vraagt opgewonden aan haar man: Interview met een melkboer! Een vrouwelijke journalist wil een melkboer interviewen over de hoofdoorzaak van de gekke koeienziekte.

Heeft u enig idee wat de oorzaak kan zijn? De wilde stier Drie vrienden zitten gezellig te borrelen en hebben het over koetjes en kalfjes én de leukste sexstandjes Een van hun zegt: De andere twee kijken hem verbaasd aan en vragen: Als je eenmaal lekker op dreef zijn, leun je voorover en druk je je borst tegen haar rug aan, sla je armen om haar heen en houd haar stevig vast.

Fluister dan teder en langzaam in haar oor: Een vrouw met een hazenlip die daardoor de L niet uit kan uitspreken is 25jaar getrouwd en besluit iets lekkers te maken voor haar man.

Eenmaal in bed komt de man met de verrassing van de dag tevoorschijn. De vrouw is in de zevende hemel met dit cadeau en fluistert tot hem: Met haar hoofd onder de dekens zakt ze naar beneden en verwent haar man als nooit tevoren.

Een denkertje van formaat De badkuip dementie test! Tijdens een bezoek aan een verpleeghuis vroeg ik aan de directeur wat het criterium is om een patiënt opgenomen te krijgen. Wel zei de directeur, we vullen een badkuip met water, dan krijgt de patiënt een theelepel, een theekop en een emmer.

Oh, ik snap het zei ik, een normaal persoon gebruikt die emmer omdat die groter is dan een theelepel of een theekop.

Nee, zei de directeur, een normaal persoon zou de stop uit de badkuip trekken. Wilt u een bed bij het raam of in het midden? Een stotteraar komt bij een goede vriend aan. Deze bekijkt hem en ziet dat zijn vriend stotteraar een ket van een blauw oog heeft. Awel zegt de vriend, hoe komt gij aan dat blauw oog? Dadada's van mijn schschschoonvavader! Amai zegt de vriend, toffe schoonpa hebt gij.

Waarom doet hij nu zoiets? Pppff, zegt de stotteraar, we wwaren nnnnaar dde TV aan het kkkkijken En de hhoond licht vvvvoor mmmijnnen neus en is zich mmmmet zzijnen aaachterpppoot in zijnen nnnnek aan het kkrrabben. En ik vraag aaaaaan mmmmijn sssschschoonvvvader oof hij dat ook kkkan. En hij klklopt oop mijn oog. Ja, zegt zijne maat, dat is toch geen reden om iemand een blauw oog te kloppen zeker! Iiinndderdaad, zegt de stotteraar, mmmaar tegen ddat iik dat ggevraagd had, was den hhhooond al aan zijn ffffluit aan het likken.

Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten , om te zien of hij nog wat mensen kan betrappen die met een slok of twee teveel op achter het stuur willen kruipen. Op een gegeven moment strompelt er een vent zo blauw als een balletje en stom lazarus de kroeg uit, struikelt over de drempel, schopt de kat, hangt enige tijd aan een paal, zwalkt dan rond over de parkeerplaats, probeert zijn sleutel op 5 verschillende auto's uit in alle gaatjes vooraleer hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker 10 minuten bezig om zijn sleutel in het deurslot te krijgen.

Alle overige bezopen bezoekers zijn intussen al lang en breed zwalkend vertrokken, maar de agent heeft enkel oog voor deze ene dronkenlap. Eindelijk lukt het hem om in de auto te komen. Als hij uiteindelijk al startend, hortend en stotend met de auto wil wegrijden, laat de agent de bestuurder stoppen om een blaastest te ondergaan.

Zelfs na meerdere pogingen en andere batterijen geeft het apparaat nog steeds 0,0 promille aan. De agent vraagt stom verbaasd aan de man hoe dat in 's- hemelsnaam mogelijk is, waarop de man antwoordt: De zwarte BH verteld door een vrouw Ik ging eens eten met mijn twee niet-getrouwde vriendinnen. Eén ervan is verloofd, de andere heeft een aanhouder, en ik ben al meer dan 20 jaar getrouwd. Wij waren zo wat aan het babbelen over de verhoudingen met onze mannen en besloten hen eens goed te verrassen, door ze na het werk op te vangen met een zwarte BH, zwarte slip, hoge hakken en een masker voor de ogen.

We spraken af om daarna nog eens te gaan eten en om onze ervaringen uit te wisselen. En wat was het resultaat van onze uitspattingen? Awel, toen mijne vriend diene avond na zijn werk thuis kwam, vond hij mij met een zwarte BH, zwarte string, hoge hakken en een masker. Hij zag me en zei: En toen bedreven we de liefde, de hele nacht. Ik zag mijne aanhouder op zijn bureau.

Ik had alleen maar nen regenjas aan en daaronder ne zwarte BH, zwarte shorty, netkousen en hoge hielen. Toen ik mijn jas opendeed zakte zijn mond open en zei hij niets, begon eerst te beven en dan hadden we ongelofelijke wilde sex, keer op keer, tot hij uitgeput maar volledig voldaan naar huis diende te gaan. En toen was het mijnen toer: Verleden week kwam mijne man thuis en had ik alleen maar nen zwarte BH aan, zwarte kousen, hoge hielen en een masker.

Awel Zorro, wat eten we vanavond? Getrouwd zijn is ook niet alles hé!!! Senioren en gezond eten! Ze waren 85 jaar oud en meer dan 60 jaar getrouwd. Ze waren in goede gezondheid omdat zijn vrouw wou gezond eten en aan beweging doen. Op een dag hielp hun goede gezondheid ze niet, toen ze op reis gingen stortte het vliegtuig neer en gingen ze naar de hemel Pieter stond ze op te wachten en nam ze mee naar een mooi landhuis, met een prachtige keuken en een waterval in bad.

Vol verbazing snakten ze naar adem toen Pieter zei: Dit is jullie nieuwe huis. De oude man keek rond en naar zijn vrouw. Dit is de hemel! Alles wat je hier doet is genieten. De pil Er komt een blondje, 8 maanden zwanger, bij de dokter en vraagt om de pil.

Een man en vrouw staan smorgens op. Plots zegt de vrouw: Waarop de man vraagt: Nee zegt de vrouw het was de jouwe niet. Daarop zegt de man: En vraagt de vrouw: Nee zegt de man: Ronny zijn vrouw keek laatst naar een kookprograma. Toen hij dat zag zei hij: Je kan niet koken".

Jij kijkt toch ook naar porno". Juist voor het slapengaan, vraagt een man aan zijn jongere echtgenote: Schat, heb je voor mij nog andere minnaars gehad?? Een lange, zeer lange stilte Dan vraagt de man met gedempte stem: Nee, ik ben aan het tellen The waiter, who is also the owner, walks up to the blind man and hands him a menu.

The blind man puts the fork to his nose and takes in a deep breath. The blind man eats his meal and leaves. Several days later the blind man returns and the owner mistakingly brings him a menu again. The blind man eats and leaves. He tells his wife, "Mary, rub this fork on your panties before I take it to the blind man. As the blind man walks in and sits down, the owner is ready and waiting. Creation of a pussy Seven wise men with knowledge so fine, created a pussy to their design.

First was a butcher, with smart wit, using a knife, he gave it a slit, Second was a carpenter, strong and bold, with a hammer and chisel, he gave it a hole, Third was a tailor, tall and thin, by using red velvet, he lined it within, Fourth was a hunter, short and stout, with a piece of fox fur, he lined it without, Fifth was a fisherman, nasty as hell, threw in a fish and gave it a smell, Sixth was a preacher, whose name was McGee, touched it and blessed it, and said it could pee, Last was a sailor, dirty little runt, who sucked it and fucked it, and called it a cunt.

One evening, while getting undressed, she playfully says "Mirror, mirror, on my door, make my bustline forty four". Instantly, there is a brilliant flash of light, and her breasts grow to enormous proportions. Excitedly, she runs to tell her husband what happened, and in minutes they both return. This time the husband crosses his fingers and says "Mirror mirror on the door, make my penis touch the floor!

D A nun gets into a cab and the driver keeps staring at her through the rear view mirror. I just have two requirements. One, that you be single, and two, that you be Catholic. D A woman posts an ad in the news paper that looks like this Twee jaar geleden moest ik mijn vakantie naar Indonesië afzeggen wegens de tsunami met Dit jaar wou ik naar Haïti maar wegens een aardbeving met Volgend jaar ga ik naar Marokko….

Ik kan bijna niet wachten: Volgend jaar ga ik naar MarokkoÂ. Ik zal Turkije boeken: Een blondje sjeest in haar Beemer en wordt tegengehouden door de polies. Blijkt de polies ook een blondje te zijn. Ge moet uw papieren enzo en uwe pas enzo eens laten zien aan mij Een man met een pistool loopt een filiaal van de KBC binnen en roept tegen de bediende achter het loket: Toen draaide hij zich om naar een stel in de rij en vroeg aan de man: Een blinde man komt in een houtfabriek een job vragen.

Ze besluiten om hem te testen en inderdaad de man is altijd juist! Dan besluiten ze een grap uit te halen en de secretaresse wordt uitgekleed en voor de man gelegd met haar benen open. De blinde man ruikt en zegt dan: Hij ruikt nog eens en zegt dan lachend: Dit is de WC deur van een vissersboot! Een vrouw is eieren aan het bakken als haar man thuis komt.

Hij loopt de keuken in en begint meteen te roepen: De vrouw is compleet overstuur en gilt: Waarom roep jij zo? Wat is ER met je aan de hand? De man draait zich om en zegt heel kalm, terwijl hij de keuken verlaat: Gewoon om je duidelijk te maken hoe het aanvoelt als jij naast me zit in de auto. Een zoon komt schoorvoetend bij zijn vader en zegt met bedeesde stem: Is er hier dan niemand meer in huis die van een lekker wijf met dikke tetten houdt?

De baas leidt een Marokkaanse sollicitant rond in zijn worstenfabriek. Dat kunnen alleen Marokkaanse vrouwen! Met mijn franke teut Gisteravond werd ik op weg van het café naar huis aangehouden door de politie. Ik gaf hem mijn papieren Stel, u rijdt in het donker op straat en er komen u plotseling twee lichten tegemoet, wat is dat dan? Stel , u rijdt in het donker op straat en er komt u plotseling één licht tegemoet, wat is dat? Een Honda, een Kawasaki of een Harley?

Er staat een vrouw langs de weg. Ze is schaars gekleed, draagt een mini-rok, netkousen en hoge naaldhakken. Uw dochter, uw vrouw of uw moeder? Dat zie er cool uit: Goede raad voor het geval de alcohol je parten zou spelen: U houdt uw glas scheefRemedie: U bevindt zich nog steeds in de toilettenRemedie: U hebt nog steeds het pintje niet vast dat u een kwartier geledenbesteldeOorzaak: U bent achterover gevallen op uw rugRemedie: Zet uw rug in een hoek van 90 graden met de grondSymptoom 6: U bent voorover gevallen met uw gezicht in de asbak op de toogRemedie: Spuw alles uit en spoel uw mond met een gin tonicSymptoom 7: U kijkt door een leeg glasRemedie: Bestel een nieuw rondjeSymptoom 8: Twee buitenwippers dragen u naar buitenRemedie: Vraag dat ze u tenminste vertellen waar ze u naartoe brengenSymptoom 9: U goot uw glas in uw oorRemedie: Stop met onnozel doenSymptoom U bevindt zich in een ziekenwagenRemedie: Uw vader en broers kijken u aan met een verwonderde blikOorzaak: U hebt zich van huis vergistRemedie: Vraag vriendelijk of ze uw huis willen aanduidenSymptoom Een enorme discotheekspot verblindt uOorzaak: U ligt op straat en het is reeds daglichtRemedie: Ga ergens een koffietje met een druppel drinken om te bekomen.

Zeg eens iets dat me blij en verdrietig maakt tegelijk!!! Man en vrouw zitten samen op de bank tv te kijken. De man kijkt zijn vrouw aan en zegt: Schatje, vertel me iets wat me gelukkig en tegelijkertijd verdrietig maakt. Je hebt de grootste fluit van al je vrienden. Voor aardbevingen bestaat de schaal van Richter. Voor windkracht hebben we Beaufort.

Tornado's hebben de "Enhanced Fujita Scale". Maar voor katers was er niets, dus daarom deze "Schaal van Murphy" Eindelijk een universele schaal voor de zwaarte van katers zodat men elkaar wat beter begrijpt. Basisschaal •1 op de schaal van Murphy Niks aan het handje. Je neemt wel onbewust een extra bakje koffie. •2 op de schaal van Murphy Je doet even een wat langere snooze op de wekker. Extra bakje koffie en een glas water.

•3 op de schaal van Murphy Beuh, 3 keer snoozen. Warm water drinken onder de douche. Een energydrink gaat er nu ook wel in. Gelukkig ligt er een leeg pakje peuken op tafel zonder aansteker.

•4 op de schaal van Murphy Laat die wekker maar even zitten. Iets later toch maar het nest uit omdat je enorm moet zeiken. Je pis ruikt chemisch. Bij het bukken voor de gevallen tube tandpasta merk je dat je dat niet nog een keer moet doen. Toch nodig om nog een keer te bukken voor afbakcroissantjes: •5 op de schaal van Murphy Wekker niet eens gehoord. Je moet moeite doen om tijdens het pissen niet om te vallen zo lang duurt het.

Dood koolmeesje in je bek. Punaise in je kop. Stinkende kleren op de grond. Eerst maar eens een omeletje bakken. Met mayo en asperine. •6 op de schaal van Murphy Je lag stil, maar de boel draait. Een lichte oprisping forceert zich een weg naar boven. De punaise is nu een spijker. Het koolmeesje een spreeuw. Een bepaald punt in je hoofd snijdt en zeurt. Je zweert nooit meer zoveel te zuipen. Je vermijdt bukken en snel bewegen. Autorijden is nog niet verantwoord dus je sjokt maar naar het benzinestation voor een worstenbroodje.

•7 op de schaal van Murphy Je weet dat koffie geen zin meer heeft. Veel water drinken schijnt de enige remedie te zijn maar hiervoor moet je je bed uit. Slapend wachten tot het over is, dat is het enige wat je wilt. Maar je blaas voorkomt dit meesterlijke plan. Toch maar naar de wc strompelen voordat je de boel laat lopen. Leunend tegen de muur zie je je rode ogen in de spiegel en besluit vandaag niks te ondernemen. Gisterenavond komt in flarden voorbij. Je vrienden, die lege flessen, die dwergen met dat rare voorstel in dat steegje… Eerst maar eens die halve zak chips van gisterenavond leegeten zonder al te veel beweging.

Als dat binnen blijft kun je naar de medicijnkast kruipen. De spreeuw een duif. Je wou dat de Dafalgan veranderde in Morfine. •8 op de schaal van Murphy Je wilt je hoofd optillen en dat lukt nog net, maar je besluit het bij een keer te houden.

Wat is er gisteren allemaal gebeurd? Een dikke lip is de enige getuige. Gelukkig hoef je je niet aan te kleden want je hebt je kleren nog aan. Dat het naar drank en rook stinkt maak niet uit. Met moeite weet je een emmertje en een fles drinken te pakken en op de bank terecht te komen.

Nu nog zoeken naar de afstandsbediening… …een half uur later schrik je wakker, je ligt met je hoofd op de tafel. Als je ‘m gevonden hebt zet je de TV heel zachtjes op Discovery Channel en je doet de brightness omlaag. De kots en de rest van de wereld komen later wel.

Eerst die keilbout uit je kop. Laat die dode nijlgans maar lekker in je bek zitten, je vermijdt vandaag toch elk menselijk contact. •9 op de schaal van Murphy Je wilt je hoofd optillen maar dat lukt niet. Een onzichtbare kracht van immense pijn houdt je tegen. Is dit de dood? Je tong zit vastgeplakt aan je lip. Als je je tong hebt losgerukt merk je dat je een stuk tand mist. Maar dat was wel weer genoeg lichaamsbeweging voor even. Later die avond – als je het veilig genoeg vindt om van de trap af te kruipen – vind je het stuk tand onderaan de trap.

Je bent nog niet helder genoeg om die schram op je knie ook daarmee te associeren. Er zit geen vork bij maar je besluit het toch bij de deur op de grond op te eten. Na het kotsen in de lege verpakking van het Turkse Feestvlees lukt het je net de bank te halen. In plaats van je af te vragen waarom er een pakje Lucky Strike op tafel ligt steek je er eentje op.

Na het kotsen val je op de bank weer in slaap. De hoofdpijn is ondragelijk. •10 op de schaal van Murphy Je wilt je hoofd optillen maar dat lukt niet. Een plakkerige zure massa houdt je tegen. Met enige moeite kom je tot het besef dat je jezelf aan iets hebt vastgekotst. Het is de deurmat.

Geen idee meer wet er gebeurd is. Maakt ook niet uit. Blijf maar lekker liggen. Het matje is zacht. Je hoeft gelukkig niet nodig te pissen want dat heb je al gedaan. Met je kleren nog aan. Het is toch vrij fris zo, net voor je voordeur met een doorweekte broek. In een iets helderder moment vraag je jezelf paniekerig af of je moet bellen.

Je telefoon blijkt echter niet tegen urine te kunnen. En hey dat is jouw telefoon ook helemaal niet. Dan maar weer terug in coma. De pijn is desondanks zo erg dat je hallucineert. Het is een duizelingwekkende houseparty in Miserieland. Is dit het bittere einde?

Nee, het blijkt gal die zich schokkend een weg naar buiten zoekt. Ik denk dus ik ben, dat is het enige wat telt. De hond van de buren die aan je broek snuffelt en wat herkenbare brokken naar binnen likt negeer je. De rest zien we morgen wel. Hopen dat je dan ergens onder de 7 op de schaal van Murphy zit. Extended scale •11 op de schaal van Murphy Je wordt wakker maar het is buiten nog donker.

Je kamer lijkt op de woonkamer van je ouders. De mensen die je vanaf de bank bezorgd doch opgelucht aankijken lijken op je ouders.

Je moeder vertelt dat het alweer avond is en dat je in de kamer ligt omdat je elk uur gewekt moest worden op advies van de doktoren. Een vreemd gevoel in je slokdarm wordt door je moeder verklaard.

De verhalen van je maat die later ook nog even langskomt zeggen je helemaal niets. De vreselijke foto’s op Facebook en de nare berichten in je inbox ook niet. Op het ziekenhuisrapport prijken de woorden ‘alcohol abusis’ maar dit is het eerste rapport waar je niet trots op bent. •12 op de schaal van Murphy Je wordt wakker door een beukende beat. Lasers en lichteffecten banen zich een weg naar je netvlies. Tof dat je ouders ook op deze houseparty zijn. En nog een man met een witte jas.

Ze kijken wel enorm happy. Je wilt wat zeggen maar het enige wat er uit komt is ‘njeeeeeeuuuuuuhehe’. De beat verandert langzaam in het ritmische gepiep van de hartslagmonitor en de man in de witte jas blijkt een dokter. Je verstaat je ouders wel. Het verhaal over de zandbak waar je gevonden bent zegt je niets.

•13 op de schaal van Murphy Je wordt niet wakker. Halverwege de dienst leunt de vrouw naar haar man enzegt: Wat moet ik nu doen? Als we thuis zijn zal ik een nieuw batterijtje in je gehoorapparaat stoppen. In de wachtkamer Wanneer je bij de dokter in de wachtkamer komt dan vraagt de receptioniste altijd: Soms is dat erg moeilijk en geneer je je zelf om dat zo maar even te zeggen.

Een 86 jaar oude man komt de propvolle wachtkamer binnen en gaat naar de receptioniste. De receptioniste werd verbolgen en zei, "U kunt hier niet binnenkomen en zulke dingen uitkramen in een volle wacht kamer. De receptioniste lachte zelfgenoegzaam en zei, Ja???

De receptioniste knikte goedkeurend, wetend dat hij haar advies had aangenomen. De wachtkamer barstte uit in luid gelach. Deze gast heeft kleine mensen om voor hem te werken Een gesprek rond de tafel tussen vijf chirurgen De eerste, van Gent, zegt: Ik heb het liefste boekhouders op mijn tafel, want als je die opent, vind je alle organen genummerd, en dat is vreselijk gemakkelijk.

De tweede, van Hasselt, antwoordt: Ja, maar je moet eens elektriciteitsmannen op je tafel leggen, alles in hun lichaam is geordend volgens de kleurcode. De derde, van Nieuwpoort, repliceert: Nee, de bibliothecarissen zijn het beste om te opereren, alles in hun lichaam ligt op alfabetische volgorde. De vierde, van Halle, zegt hierop: Weten jullie, ik heb het liefste de constructiebouwers, die mannen hebben er begrip voor als je reserveonderdelen over hebt. De vijfde, een Antwerpenaar, zegt uiteindelijk: De politiekers zijn 't gemakkelijkste.

Geen ruggengraat, geen hart, geen ballen, geen hersenen, en ge kunt hun gat met hunne kop verwisselen!!!! Een man in Eindhoven belt zijn zoon in Parijs daags voor Kerstavond en zegt "Ik vind het vreselijk om je dag te verpesten maar ik moet je vertellen dat je moeder en ik gaan scheiden, vijfenveertig jaar ellende is genoeg. We kunnen elkaar niet meer luchten of zien zegt de vader, wij worden ziek van elkaar, het maakt me al beroerd om erover te praten, dus vertel jij het je zuster in Londen maar.

De zoon belt als de bliksem zijn zus die zowat explodeert aan de telefoon. Er wordt om de sodemieter niet gescheiden schreeuwt ze, ik regel dit wel.

Je doet helemaal niks voor dat ik er ben. Ik bel mijn broer terug en wij zijn er morgen en voor die tijd doe je helemaal niks, versta je. Het gaat Brahim voor de wind. Hij heeft een boel vrienden en een geweldige meid aan zijn zijde: Met zijn lievelingsoom Faris en neef Haas baat hij bovendien een immens popluaire pizzazaak uit. Samen vormen ze een superteam.

Tot oom Faris en Haas een eigen pizzazaak uit de grond stampen en Brahim er plots alleen voor staat. Tot overmaat van ramp gaat er van dan af aan van alles mis in Brahims zaak. En daar blijken Faris en Haas achter te zitten. Als ze bovendien Alice van hem proberen af te pakken, is de maat voor Brahim helemaal vol Dit boek raast aan eenzelfde tempo voorbij als pizzabezorgers op hun scooters.

Een hedendaagse familievete in maffiastijl. Met veel humor en vaart geschreven. Over vaders en zonen. Maar natuurlijk ook gewoon over heerlijke pizza's en lekkere meiden.

De Nederlandse tiener Castel ontdekt dat er met drugssmokkel veel geld te verdienen valt. Een sporttas met een dubbele bodem, een broek met cocaïne in de voering, en dan het vliegtuig op. Moeilijk is het niet en in een vingerknip kan je stinkend rijk worden. Maar al snel loopt het mis en Castel wordt tijdens een klusje in de Dominicaanse Republiek opgepakt.

Hij moet voor acht jaar naar de beruchtste gevangenis van het eiland. Het leven achter de tralies is er zo hard dat Castel besluit te ontsnappen. De Castel uit dit boek bestaat echt. Bibi Dumon Tak schreef Latino King na een aantal gesprekken met hem. Castels leven leest als een actiefilm vol drugs, geweld en gevangenissen. En ook het tempo is dat van een actiefilm.

Van de ene scène val je meteen in de volgende. Misschien leer je Castel door de snelheid niet helemaal echt kennen, maar de tijd die je nodig hebt voor dit boek verveelt niet, vliegt zo om. Jacobs opa is een bijzondere man, die zijn kleinzoon altijd wonderlijke verhalen vertelt. Hij bracht zijn jeugd door in een weeshuis op een eiland voor de kust van Wales. Daar woonden kinderen die volgens opa allemaal een speciale eigenschap hadden. Op de foto's die hij uit die tijd heeft, is te zien hoe een jongen een rotsblok optilt en hoe een meisje in een fles zit.

Er is zelfs een foto van een onzichtbare jongen. Na opa's dood gaat Jacob op onderzoek. Wat is er écht gebeurd in opa's verleden? Het boek begint met oude foto's, van toen Jacobs opa jong was. Die foto's maken dit boek extra geheimzinnig. Het verhaal is huiveringwekkend, spannend, mysterieus én een tikkeltje romantisch.

Wat is dat met die bijzondere kinderen? En met dat eiland? Je denkt dat Jacob een jarige is als jij en ik, maar klopt dat wel? Na de dood van zijn vader is er bij Mattias thuis weinig te eten. Om zijn moeder te helpen, gaat hij aan boord op een graanschip. En dat terwijl hij op zee doodsangsten uitstaat.

Mattias is namelijk ooit bijna verdronken. Met moeite houdt de jongen zich staande tussen de ruwe kerels aan boord. Het enige lichtpuntje is Imme, de dienstmeid van een rijke familie die meevaart naar Gdansk. Maar op een dag is Imme spoorloos verdwenen Mattias heeft het moeilijk aan boord. De mannen vallen de Chiel en hem lastig.

Samen zijn zij de jongste scheepjongens op het schip. Maar Chiel is nu niet echt een vriend van Mattias! Dat heeft te maken met een ongeluk, niet zo lang geleden. Heel spannend wordt verteld wat er gebeurd is. En dan begrijp je dat er wel moeilijkheden van moeten komen. Max eet te veel.

Dat heeft te maken met zijn ouders, die gaan scheiden en hem liever uit de buurt hebben. Dus wordt hij naar een kostschool in Engeland gestuurd. Eerst vindt hij de hele Leer over Sterren van Morgen die ze daar volgen maar niks. Maar dan ontmoet hij de andere Nederlandse leerlingen, onder wie Louise, die zijn hoofd op hol brengt. Dit boek is slechts één deeltje uit een reeks van vier waarin telkens een ander personage aan het woord is. Hoe Louise over haar relatie met Max denkt, lees je in Het vuur van Louise.

In dit deel ontmoeten we wel al haar tweelingsbroer, Max' kamergenoot Wollebrandt en de mooie maar erg magere Saar, die allebei hun eigen katten te geselen hebben. Dit dunne boek neemt je mee naar een sprookjesachtige kostschool met inwoners die hun geheimen mondjesmaat prijsgeven, wat je des te sneller doet lezen. En als je nieuwsgierig bent naar meer, liggen er nog drie andere delen voor je klaar!

Ben heeft het moeilijk met alles en ongeveer iedereen. Hij wordt hartstochtelijk gepest door zowat de hele wereld. Het drijft hem haast tot een moord. Dan ontmoet hij Barbie in een of andere chatroom en die heeft een ander plan. Dit is een spannend en grappig verhaal. Het speelt zich af in de virtuele wereld van chatboxes, pornosites, en videogames.

Maar ook in de harde realiteit van pesten, autisme en een beetje verliefdheid. In het eerste deel van de Reckless -reeks, Achter de spiegel , wist Jacob Reckless zijn broer Will van verstening te redden, al betaalde hij hiervoor een bijzonder hoge prijs: Samen met Vos trekt Jacob op een queeste om zijn enige redmiddel, een magische kruisboog, te zoeken.

Maar ook de goyl Nerron wil de kruisboog bemachtigen. Wie raakt er eerst? Vanaf de allereerste bladzijden volgen raadselachtige gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op, waardoor een spannend verhaal ontstaat, vol sprookjesachtige wezens en mythische schepsels, die lang niet allemaal zo onschuldig blijken. De intelligente mix van fantasy en een goedgeschreven avonturenverhaal weet echt te overtuigen en is zelfs nog spannender dan het eerste deel over Jacob Reckless. Dat doet alvast uitkijken naar deel drie!

Charlie en Eddie, zestien en vijftien, zijn eigenlijk nog veel te jong om te mogen vechten. Maar door te liegen over hun leeftijd zijn ze toch in de modderige loopgraven van de Grote Oorlog beland.

Aan het front strijden ze in een vriendenbataljon, naast jongens die ze kennen van thuis. Maar dat maakt de nachtmerrie niet minder erg. Charlie en Eddie, twee tieners, vinden een foto van hun naamgenoten aan het front. Charlie is de grootvader van hun oma.

En dat brengt die grote oorlog een klein beetje dichterbij. Want broederliefde, daar kunnen ze zich iets bij voorstellen. Dierenverzorger of tuinman wil hij eigenlijk helemaal niet worden.

Maar de nieuwe school heeft niet alleen nadelen; Issa maakt voor het eerst kennis met Nederlandse kinderen en leert zichzelf verdedigen. Als hij de hyperactieve Farah wil beschermen, raakt Issa tegen wil en dank betrokken in een grootse vechtpartij en belandt hij in het ziekenhuis.

En dan wordt Issa door de politie verdacht van ‘het veroorzaken van ernstig letsel’ Karlijn Stoffels beschrijft de moeilijke situatie van Marokkaanse immigranten in Nederland. De verwarring van Issa, die wanhopig beide culturen wil verenigen, komt sterk uit de verf en levert een authentiek portret op. Vol enthousiasme doet Issa z’n best om bij te leren, wat met veel humor en inlevingsvermogen verteld wordt. Een fris en vernieuwend verhaal over onze multiculturele samenleving.

Sinds de dood van zijn ouders wil Travis Delaney nog maar een ding: Hij duikt in de zaak waaraan zij vlak voor hun dood werkten. En als zoon van twee detectives heeft hij een goede neus voor duistere zaken. Dit is het eerste deel van de serie 'Delaney Detectives', waarin Travis samen met zijn opa het detectivebureau van zijn ouders voortzet. En hoewel hij pas dertien jaar is, laat hij zich niet afschrikken door stoere kerels of mysterieuze praktijken.

Smullen dus, voor wie van spanning houdt! Het uitgangspunt van Elke dag is op zijn minst een tikkeltje vreemd: A wordt elke dag wakker in een ander lichaam – elke dag een andere jarige, andere ouders, andere school, andere vrienden, andere problemen.

A weet niet anders, is er aan gewend geraakt. Tot hij Rhiannon ontmoet. Dan heeft hij voor het eerst een constante in zijn bestaan. Hij wil bij haar zijn. Maar hoe valt zoiets in godsnaam te regelen? Hier staat "hij", maar A is evenzeer "zij" of "het" of wat dan ook. Maar voor de liefde maakt dat niet uit, toch? Het is de binnenkant die telt, niet? Elke dag is een boek om bij na te denken: Hoe kan je leven zonder ouders en vrienden die je geregeld ziet?

En wat is liefde? Een menigte staat voor de Notre-Dame, waar dadelijk een priesterwijding wordt gehouden. Ook Vango wacht op zijn inwijding. En dan gebeurt er opeens van alles. De politie omsingelt het plein. Vango, die kan klimmen als een berggeit, ontsnapt door tegen de muur van de kerk op te klauteren. Van aankomend priester is hij veranderd in een voortvluchtige. Want Vango wordt verdacht van moord. Het spannende verhaal geeft beetje bij beetje prijs wat er aan deze beginscène voorafging.

Een bonte stoet personages trekt voorbij, er duikt verschillende keren een Zeppelin op, en je maakt kennis met een groep Russische criminelen. En wat heeft Joseph Stalin met Vango te maken? Niet alles wordt opgelost in dit eerste verhaal. Gelukkig komt er nog een deel over deze stoere held. Twee dagen per jaar mag Sadie haar vader en haar broer Carter zien, door een bizarre regeling na de dood van hun moeder.

Op één zo’n dag neemt hun vader, een beroemd egyptoloog, hen mee naar het Brits Museum waar hij de Rosettasteen wil onderzoeken. Bij zijn experiment bevrijdt hij echter een eeuwenoud kwaad dat heel Noord Amerika in een nieuwe woestijn wilt veranderen. Sadie en Carter moeten alles op alles zetten om hun vader én de wereld te redden. Na de Griekse en Romeinse godenwerelden neemt Rick Riordan nu ook de Egyptische godenwereld onder de loep. Bekende goden en mythen komen terug in een origineel jasje, en zoals we al gewoon zijn is het verhaal doorspekt met humor en woordspelingen.

Broer en zus wisselen elkaar af als verteller, zoals ook al het geval was in de Percy Jackson- en Helden van Olympus-boeken. Extra leuk voor terugkerende fans, maar je hoeft zijn andere reeksen zeker niet eerst gelezen te hebben. Het eeuwenoude eiland waarop Thom en Jari opgroeien wordt drijvende gehouden door de Krachtige Steen. Reikhalzend wordt door de vredelievende eilandbewoners uitgekeken naar het andere eiland dat die steen volgens de profetie zal aantrekken.

Tot de samensmelting doet ieder zonder morren zijn plicht, Jari als beschermer van de Steen en Thom als krabbenvanger. De beeldmooie Enea zorgt echter voor een fijne rimpeling in hun voortkabbelende bestaan.

Maar hun wereld staat pas écht op zijn kop door de ontmoeting met de nieuwkomers. Dat de eilandbewoners de samensmelting te rooskleurig inzien, weet je als lezer al snel. Hoe vaak slagen twee verschillende bevolkingsgroepen er immers in als vrienden samen te smelten?

Maar wat er zich na de aanhechting afspeelt, tart alle verbeelding. En dit is nog maar het eerste deel van deze fantasyreeks die de razend spannende beproevingen van de jonge eilandbewoners volgt. Sebastiaan heeft het moeilijk op zijn nieuwe school. Pestkop Jort verbiedt de andere klasgenoten met Sebastiaan op te trekken.

Maar de zaken lopen volledig anders dan gepland. Eindelijk een boek over een niet-alledaagse sport: BMX racen en de bijhorende spectaculaire stunts. Een aanrader voor alle sportliefhebbers.

En bovendien is het ook een overtuigend portret van een gepeste tiener en diens koele wraak. Hoewel Lotte een erg goede relatie met haar oma Esther heeft, weet ze bijna niets over haar verleden in Duitsland. Tot Lotte drie vergeelde brieven van een zekere Kasper Humke vindt, daterend uit de jaren dertig van vorige eeuw. Deze brieven vertellen Lotte meer over Esthers jeugd in Duitsland, haar Joodse roots, haar eerste liefde en meer. Maar wanneer Esther overlijdt, reist Lotte richting Duitsland, op zoek naar ontbrekende antwoorden op haar vragen: En waarom heeft hij destijds de relatie met Esther zo abrupt afgebroken?

Herman Van Campenhout vertelt niet het zoveelste verhaal over de Tweede Wereldoorlog, maar focust op het leven van gewone Duitsers en schetst zo een realistisch en genuanceerd beeld van de oorlog. Het boek brengt het onrecht en de gruwel van Wereldoorlog II genadeloos dichtbij. De jaren dertig en veertig van vorige eeuw komen in Liefste Esther opnieuw tot leven.

Geschreven in een heldere, directe stijl die je zo meeneemt naar vroeger Op het politiebureau wacht Nathan nagelbijtend op een inspecteur. Hij heeft niets gedaan. Dat voorval met Elke? Daar vroeg ze zelf om. Oké, toegegeven, misschien is hij een etter. Aangrijpend en indringend verhaal over een rotverwende puber. Dit boek laat je nadenken over goed en fout Voor iedereen die stiekem een moederskindje is gebleven! Zijn moeder is dood en zijn vader is alcoholist.

Tony, zijn enige broer, heeft foute vrienden en laat Mik steeds meer aan zijn lot over. Mik is eenzaam, en doet dingen die beslist niet kunnen. Op school begrijpen ze hem niet en Maatschappelijk Werk wil hem uit huis plaatsen. Eerst logeert hij een poosje bij zijn alleenstaande tante Lena in het hoge Noorden.

Hij voelt zich er thuis, maar hij mag er niet blijven. De politie haalt hem weg en Mik komt in een afschuwelijk pleeggezin terecht. Dan besluit hij te vluchten Misschien zit je zelf ook in de problemen, net als Mik. Je begrijpt dan helemaal hoe rot en alleen Mik zich voelt, en hoe ontzettend blij hij is met zijn tante en zijn nieuwe vrienden.

Maar ook als je zelf geen problemen hebt, wordt je meegezogen in dit ongelooflijk spannende verhaal van Mik als hij, bang en moedig tegelijk, leert om te overleven. De vader van Wahoo is dierenworstelaar en wordt gevraagd om mee te helpen aan een populair survivalprogramma in de Everglades in Florida.

Dat doet hij liever niet maar ze hebben geld nodig. De presentator van het programma is nogal een sukkel - er gaat dan ook vanalles mis tijdens de opnames in het oerwoud. Wahoo maakt zich zorgen: Het mag ook in de week. Ahmed, wiens naam steevast foutief als ACHmed uitgesproken wordt, krijgt met flink wat vooroordelen over moslims af te rekenen. Maar wanneer zijn familie teruggestuurd wordt naar hun geboorteland en hij ervoor kiest om illegaal in Nederland te blijven, begint hij de cliché's waar te maken.

Voor hij het weet, is hij de handlanger van een misdadiger en wordt zijn nieuwe vriendinnetje gekidnapt. Is dit wereldje echt iets voor hem? Op een grappige manier toont dit boek wat het gebrek aan familie, vrienden en een dak boven je hoofd met je kan doen. Ahmed laat zich erg snel inpalmen door Leo, een crimineel op leeftijd, omdat die hem alles biedt wat hij mist. Wat volgt is een duizelingwekkende introductie in de criminaliteit.

Angela is geen feestbeest, ze gaat zelfs zelden op café. Maar zoete mixdrankjes en likeur drinken met haar nieuwe vrienden in het park wil ze wel.

Al gauw raakt Angela verslaafd, en verlangt ze de hele dag naar alcohol. Haar ouders en leerkrachten hebben niets in de gaten, en als niemand het merkt, dan is het toch geen probleem?.

Angela is ervan overtuigd dat ze makkelijk kan stoppen, maar waarom zou ze? Alcohol maakt haar immers zelfverzekerd en gevat.

Op een avond gaat het echter volledig mis, en Angela wordt afgevoerd met een alcoholvergiftiging. Het verhaal rond Angela’s verslaving wordt afgewisseld met het relaas van haar vader, die als politieagent meewerkt aan een drugsonderzoek.

Helen Vreeswijk werkte jarenlang bij de recherche, en weet dus waarover ze spreekt. Promille is gebaseerd op waargebeurde feiten, en dat merk je. Samen met Angela onderga je als lezer het gehele proces van een alcoholverslaving. Vreeswijk schuwt geen details of onaangename waarheden, en dat maakt het boek tot een sterk realistisch en geloofwaardig verhaal. Beurtelings laat Vreeswijk verschillende personages aan het woord, zoals Angela, haar vrienden en haar ouders, zodat je Angela’s verhaal vanuit diverse standpunten ervaart.

De maatschappij is drastisch veranderd. Door de industriële vervuiling, ecologische rampen en chemische voeding is de levenskwaliteit van de mensen erop achteruitgegaan. Daarom worden ze nu door het Beheer ingedeeld volgens hun Shinu - levensverwachting: Ish is zestien jaar en heeft een lage Shinu. Hij weet dus dat er hem een slecht leven te wachten staat. Tenminste, als hij zich niet verzet tegen het regime. En dat is nu net wat Ish van plan is Dit is een echte thriller die je op sleeptouw neemt.

Hard, ruw en tegen de tijd stuwt dit verhaal vooruit. Het is niet alleen een race voor Ish om te ontsnappen aan het regime van het Beheer, maar ook een race tegen de tijd en zijn doodsvonnis. Tijs droomt ervan walvisvaarder te worden.

Hij weet een baantje te bemachtigen als kajuitwachter op het schip van commandeur Klaas Daalder. Zijn beste vriend Maarten vaart mee als koksmaatje. Tijs geniet van het leven aan boord. Maar door zijn opgewonden karakter gaat er veel mis. Hij krijgt zelfs ruzie met Maarten. En dan komt het schip in botsing met kruiend ijs. Het spannende verhaal speelt zich af in de achttiende eeuw.

Er gingen destijds veel schepen op walvisvaart in de wateren bij Groenland. Het waren gevaarlijke reizen. Tijs maakt van alles mee: Het is maar de vraag of hij en de andere bemanningsleden de tocht overleven. De familie van Marc Noble is steenrijk. Zijn vader en grootvader fabriceren wapens en dat heeft hen geen windeieren gelegd.

Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, is Marc Hij wil niets liever dan ten strijde trekken, hij is helemaal klaar voor het grote avontuur. Eens aan het front, ziet hij hoe de wapens van zijn familie gebruikt worden. Door vriend, maar ook door vijand. Een oorlog in stappen vol idealen, maar langzaam beginnen twijfelen – dat zal niet alleen voor Marc Noble gelden.

Dit verhaal over de Eerste Wereldoorlog is er één van alle oorlogen. Daarbij heeft Marc Noble echt bestaan. Veel van de dingen die Marc in het boek meemaakt, heeft de echte Marc ook meegemaakt.

Samuel uit West-Afrika is een schaduwjongen; zonder papieren is hij nergens écht thuis. Vol hoop verliet hij zijn thuisland om zijn familie te helpen maar die hoop wordt telkens opnieuw de kop ingedrukt. Wanneer hij plots voor de deur staat van de Noorse Emilie lijkt ook zij geen plaats meer voor hem te hebben. Is er in de drie onvoorstelbare jaren na hun ontmoeting te veel gebeurd? Op het einde van dit boek zal je iets beter begrijpen wat een hele hoop miserie met een jongere kan doen. Wat Samuel moet doorstaan is erg aangrijpend en het is aan jou als lezer om er zin aan te geven.

Benieuwd wat er aan dit derde deel van een trilogie voorafging? In een Engelse vertaling van het eerste deel lees je over de ontmoeting tussen Samuel en Emily. Wereldredders , het tweede deel, vertelt dan weer over Emilies strijd tegen kinderarbeid.

Ben is anders dan anderen en wordt op school gepest. In zijn vrije tijd speelt hij graag op de computer. Dan is hij de held, die bijgestaan wordt door de beeldschone Miss Scarlite. Maar als het pesten steeds erger wordt, raakt hij dieper in de put. Hij neemt wraak op zijn pestkoppen, maar ten koste van wat? Na Niets, was alles wat hij zei , het boek van Nic Balthazar dat in verfilmd is als Ben X, is ook deze graphic novel een aanrader!

Celaena zit al een jaar opgesloten in de zoutmijnen wanneer kroonprins Dorian en kapitein Westfall haar komen halen. Dorian wilt haar als zijn kandidaat bij de wedstrijd die gehouden wordt om een nieuwe kampioen te vinden. Als Celaena wint, moet ze vier jaar voor de koning werken. Daarna krijgt ze haar vrijheid. Maar als ze verliest, moet ze terug naar de mijnen – een doodsvonnis. Als blijkt dat iemand het op de kandidaten gemunt heeft, wordt Celaena’s leven nog veel ingewikkelder… Waarom zou ik dit boek lezen?

De glazen troon is het eerste deel van de gelijknamige reeks. Het beschrijft vooral hoe Celaena, meestermoordenaar, na haar beproevingen amper de tijd krijgt om de gebeurtenissen te verwerken, voor ze weer ten strijde moet. Ze wordt geconfronteerd met haar grootste vijand en moet vechten voor haar leven en de paar dingen en mensen die haar nog lief zijn.

Toch bereidt dit haar amper voor op wat er haar nog te wachten staat in de rest van de serie. Voor fans van YA fantasy. Opnieuw willen beginnen waar niemand je kent, herken je dat gevoel? Iedereen heeft genoeg van Benyamin, hijzelf nog wel het meest.

Dus verandert Benyamin zijn kapsel en zijn naam, trekt hij totaal andere kleren aan en neemt hij een vakantiebaantje op een plek waar niemand hem kent. Natuurlijk zijn ook hier jongeren, en natuurlijk heeft hij hier ook een baas. En dan leert hij het meisje Nola kennen. Wie is Benyamin nu eigenlijk en wie wil hij zijn? Als je graag leest hoe jongeren hun weg zoeken in het leven, durven te struikelen en weer rechtkrabbelen, dan is dit misschien een boek voor jou.

Benyamin is op zoek. Hij moet wel, want zijn hormonen gieren door zijn lijf en zijn ouders laten hem even in de steek. Nu moet hij het zelf doen. Een boek met vaart! Hoe vouw je de beste papieren vliegtuigjes? Hoe herken je de sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel?

Wat zijn de leukste spelletjes met pen en papier? En hoe ontcijfer je een geheimschrift? Een boek voor iedereen die graag zélf het avontuur opzoekt. In Het jongensboek leer je namelijk alles wat een jongen moet kennen en kunnen. Nieuwsgierige meisjes mogen dit boek eventueel ook lezen, maar dan wel stiekem. Boudewijn, een jarige jongen, komt nauwelijks zijn bed meer uit. Hij is moe, slaapt en praat niet. Zijn moeder is door zelfdoding om het leven gekomen en hij merkt dat vrienden niet van jongens met dode moeders houden.

Sindsdien is er niets meer dat hem raakt. Hij zit helemaal vast, is overal bang voor: Dan verplicht zijn vader hem elke dag een stukje in een schrift te schrijven en ook iedere dag naar muziek te luisteren. Zin of geen zin. Daar ziet Boudewijn het nut volstrekt niet van in, maar hij doet het toch. Zijn vader komt elke dag controleren of hij zijn 'huiswerk' gemaakt heeft. Langzamerhand verandert er iets in Boudewijn: Dit bijzondere ontroerende dagboek laat je recht in het hart van Boudewijn kijken.

Schatrijk zal je zijn, zo gauw het schip de juiste route vindt en China bereikt. Alleen loopt het anders. Het schip komt vast te zitten in het ijs en je moet overwinteren aan de kust van Nova Zembla, een eiland boven Rusland.

Het overkomt Jan en zijn beste vriend Laurens. Vol goede moed beginnen ze aan een avontuur dat een nachtmerrie wordt. Dit verhaal is waargebeurd: Willem Barents zat met zijn schip en bemanning maandenlang vast in het ijs.

In dit boek lees je hoe de kou en de honger die maanden gevoeld moeten hebben. Maar Jan en Laurens zitten natuurlijk ook in een spannend avontuur, dat je gelukkig niet zelf moet meemaken. Op een dag in het jaar na Christus bezoekt en gezant van keizer Commodus de stad Atuatuca Tungrorum. Die nacht wordt hij op straat vermoord. Freio, die als hulpje bij de rijke Marcus Clodius Drousus werkt, ziet het gebeuren. De volgende dag blijkt zijn meester op zoek te zijn naar een document dat de gezant bij zich moest hebben.

Freio vindt het document niet meer terug, maar hij stoot wel op iets anders: Wanneer hij besluit de ring mee te nemen, raakt Freio diep in de problemen Het spannende verhaal, boordevol intriges speelt in de Belgische stad Tongeren.

Daar heeft ooit een Romeinse stad gestaan. Ook nu nog worden er in die omgeving veel bodemvondsten gedaan. Zoals een zegeling, met het portret van keizer Commodus. Die ring is te zien in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. De veertienjarige Sel is samen met zijn vriend Mon bagagedrager voor de passagiers van de drukke veerboot tussen Antwerpen en Sint-Anneke.

Na een ruzie tussen de twee wordt Mon bewusteloos teruggevonden en wordt Sel verdacht van de aanslag. De échte daders vinden, is niet eenvoudig.

Maar met de hulp van Katrien, de mooie dienstmeid van een rijke advocaat, komt Sel een smokkelbende op het spoor. Het Sint-Anneke dat in dit boek beschreven wordt, heeft plaats moeten ruimen voor de vooruitgang.

Maar helemaal verloren is het niet! De schrijver brengt niet alleen het verwoeste dorp terug tot leven maar laat je ook proeven van de taal en de sfeer van toen. De mensen leefden dan wel eenvoudiger maar het leven was dat allerminst. Het is 11 november , en hoewel velen het niet kunnen geloven, is de Eerste Wereldoorlog bijna afgelopen. Niet alle soldaten weten dat, zoals de groep van de jonge Duitse frontsoldaat Axel, die met angst de komst van de Amerikanen afwacht.

Maar ook de Engelsman Will en de Amerikaanse piloot Eddie kunnen niet begrijpen dat aan alle ellende nu een einde zal komen.

De drie ontmoeten elkaar op een heel onverwachte manier. Het verhaal over de laatste uren van de Eerste Wereldoorlog wordt verteld vanuit de drie soldaten en een enkele keer vanuit een ander personage, zoals George Atterley, die aanwezig is bij het tekenen van de vrede. Dat maakt dat je naar de gebeurtenissen kijkt vanuit heel verschillende kanten.

Jack is zeventien wanneer hij liegt over zijn leeftijd om te kunnen gaan vechten tegen de Duitsers. Een held wil hij niet worden maar hij is vastbesloten om íets te doen.

De Eerste Wereldoorlog zou nog vier lange jaren duren. Die eerste kerst gebeurt er echter iets ongelooflijks: De dagelijkse gruwel en ontbering van de loopgravenoorlog staan helaas mijlenver af van een spelletje voetbal. Het vriendschappelijke partijtje voetbal tussen Duitse en Engelse soldaten op kerstavond is een bekende historische gebeurtenis.

Er bestaan zelfs foto's van! Schrijvers hebben dan ook al vaak geprobeerd een gezicht te geven aan de spelers. James Riordan maakte zelf de oorlogsgruwel van de Tweede Wereldoorlog mee en toont ons nu hoe een tiener de Eerste Wereldoorlog ervoer: Arnold Spirit is een indiaan van veertien jaar.

Zijn moeder en vader zitten aan de drank, en de andere indianen zijn er niet beter aan toe. Vast van plan om aan zijn lot te ontsnappen besluit hij in het blanke en racistische Reardan naar school te gaan. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk.

Maar hij is intelligent en weet van zich af te slaan. Zwaar en serieus, zo lijkt dit verhaal op het eerste gezicht. Maar Arnolds zelfspot maakt er een luchtig en grappig boek van. De cartoons bij het verhaal doen daar een schepje bovenop. Nanou leidt met haar moeder een teruggetrokken leven op een bergflank in de Franse Alpen. Mensen zijn slecht en gevaarlijk, zo pepert haar moeder haar in, en contact met anderen zoeken is uit den boze.

Dan ontdekt ze Leo, op haar geheime plek, in een bergspelonk. Zijn voet is gebroken, eten en drinken heeft hij niet bij zich. Zijn beste vriend David, die achterbleef op de camping, weet niet waar hij heen is. Leo legt zijn leven in de handen van Nanou. Durft ze tegen haar moeder ingaan? Is Leo dat risico waard? Drie personages vertellen dit thrillerachtige verhaal: Een hoofdstuk telt maximum vier pagina's: Bas is dertien en woont samen met zijn broertje Bobo bij zijn vader, Deur.

De moeder van Bas en Bobo is dood. Deur kan zijn verdriet niet verwerken, verwaarloost zijn kinderen en doet er alles aan om contact te krijgen met zijn overleden vrouw Annabel. Dan krijgt Bas een sms-bericht, ondertekend met Anna.

Deur en Bobo zien dat als een teken van mama. Bas is de enige die niet wil geloven in die onzin. Hij gaat op onderzoek uit. Zou het dan toch een teken van z'n moeder kunnen zijn? Je hebt geen moeder meer en je voelt ontzettend verdrietig, het is zo erg dat elke aanraking van een ander je nog verdrietiger maakt. Daarom zorg je ervoor dat je niet aangeraakt wordt door anderen Dat is het verhaal van Bas, die voor zijn vader en broertje zorgt, alsof hij de volwassene in het gezin is.

Een aangrijpend, meeslepend en spannend boek! In Prentissdorp, een kolonie in de Nieuwe Wereld, blijven enkel nog mannen over.

Zij kunnen elkaars gedachten horen en worden langzaamaan gek van het geluid ervan, de Herrie. Todd, de jongste onder hen ontdekt buiten het dorp een meisje wiens gedachten niet zomaar voor iedereen hoorbaar zijn.

En die ontmoeting brengt hem op het spoor van de échte reden achter de dood van alle vrouwen in het dorp Kan je je voorstellen dat je geen enkele gedachte voor jezelf kan houden? Todd is opgegroeid in de Nieuwe Wereld en is niets anders gewend.

En tóch slaagden zijn dorpsgenoten erin de waarheid voor hem te verbergen. In dit eerste deel van een razend spannende trilogie word je samen met Todd ingewijd in de geheimen van deze nieuwe planeet.

Al snel blijkt dat die geheimen erg angstaanjagend zijn Na twintig jaar als wetsdienaar in de Ruigte wordt Waxillium Ladrian, ‘Wax’, teruggeroepen naar hoofdstad Elendel om daar in plaats van zijn overleden oom hoofd van zijn Huis te worden. Hij begint aan een heel ander soort avontuur: Als zijn toekomstige bruid ontvoerd wordt door de dievenbende waarvoor zijn vroegere hulpsheriff Wayne hem al was komen waarschuwen, besluit Wax zijn pistolen weer op te nemen om haar te redden.

Driehonderd jaar na de avonturen van Vin en Kelsier keren we terug naar Scadrial, waar de trilogie Het Laatste Rijk zich afspeelde. De wereld is erg veranderd, en ook de manier waarop Erstmagie en Ferrochemie voorkomen in de bevolking.

Het is erg leuk om deze unieke magische setting te zien terugkeren in western-vorm, met sheriffs en dievenbendes en treinovervallen. Wax en Wayne hebben een schitterend gevoel voor humor en ook de dame in het gezelschap laat zich niet onbetuigd. Je hoeft niet eerst Het Laatste Rijk te lezen, maar je zal wel af en toe iets missen.

Milan is met zijn grootouders op een saai uitstapje naar de Westhoek. De verhalen over zijn overgrootvader die als soldaat sneuvelde in de eerste wereldoorlog zijn nog wel interessant maar in de musea verveelt de jongen zich dood. Tot hij opeens zelf in terecht komt. In de 'groote oorlog' gaat het er een stuk heviger aan toe dan hij verwacht had Documentaires zien over Wereldoorlog I is één ding, maar er zelf in terecht komen is nog iets helemaal anders. Samen met Milan vliegen de kogels je om de oren, zit je van top tot teen onder de modder en voel je de onzekerheid van soldaten die aan het front als kanonnenvlees het veld opgestuurd werden.

In dit boek lees je alles over de dapperste ontdekkingsreizigers en moedigste avonturiers van vroeger en nu. De verovering van de Zuidpool, de beklimming van de Mount Everest, de verkenning van het heelal, de ontdekking van Amerika: Je leest hoe Vasco da Gama kreeg af te rekenen met stormen en scheurbuik.

Hoe de goudzoekers vochten met vijandige indianen. Hoe Mary Kingsley tussen de kannibalen leefde… Waarom zou ik dit boek lezen? Door de identiteitskaarten, kaarten, tijdslijnen, citaten uit dagboeken, foto’s, handige lijstjes en survivaltips kan je je helemaal inleven in de avonturen van deze helden! Om niet te hoeven denken aan de pijnlijke echtscheiding van z’n ouders, vlucht Tijs in z’n eigen wereldje, waarin dieren een centrale rol spelen.

Groot is zijn verbazing als zijn moeder toestemt om samen naar India te reizen. Tijs’ moeder wil er het mystieke ervaren, Tijs wil het liefst tijgers spotten. India lijkt op het eerste zicht het beloofde land, maar bij nader inzien blijkt het een vreemd en grillig land. De toenemende vermoeidheid, het verregaande egoïsme van zijn moeder en het feit dat er geen tijgers te zien zijn, zorgt voor steeds meer spanning.

Na een zoveelste confrontatie vlucht Tijs het bos in, waar de tijgers leven Zowel de onzekere Tijs als zijn onvoorspelbare, weinig verantwoordelijke moeder komen echt tot leven.

Tijgereiland verrast als een complexe psychologische roman over wat een pijnlijke echtscheiding met je kan doen. De fijne pentekeningen aan het begin en einde van de roman vertellen deels hun eigen verhaal, waarin de tijger een centrale rol speelt. Burton, die erop staat dat iedereen hem Dikzak noemt, slaat zijn vriend Maurice in elkaar en moet in therapie. Maar de maatschappelijk werkster, iedereen op school en zijn gescheiden ouders kunnen hem gestolen worden.

Toch zal er iets moeten veranderen als hij indruk wil maken op zijn klasgenote Nia. Dit 'bijna ware verhaal van een ex-pester' is geschreven door 50 Cent. Omdat de rapper zelf een moeilijke jeugd heeft gehad, slaagt hij er zo goed in Dikzak en zijn miezerige leventje te beschrijven. Maar loopt het voor de jongen even goed af als voor de succesvolle muzikant? Van de ene op de andere dag lijkt Joeri’s broer Stefan van de aardbodem verdwenen. Zijn ouders willen er niets over vertellen en Joeri moet bij zijn oma logeren.

Joeri schrijft brieven aan Stefan, waarin hij vertelt wat er allemaal gebeurt en vraagt of zijn broer soms weet wat er precies aan de hand is. Antwoord krijgt hij niet Lang is onduidelijk wat er met Stefan aan de hand is. Dat het iets heel ergs moet zijn, blijkt wel uit de reacties van Joeri's ouders. Als lezer word je ook steeds nieuwsgieriger. Waarom huilt mama zo veel en zwijgt iedereen als het graf? De schrijver houdt je op het puntje van je stoel, om met een slot te komen dat aankomt als een mokerslag!

Cinder is de allerbeste monteur in New Beijing. Helaas is ze voor 36,28 procent cyborg en niet welkom in de maatschappij.

Ze heeft geen bezittingen, mag het geld dat ze verdient niet houden en ze mag ook niet naar het koninklijke bal. Dan stapt kroonprins Kaito haar winkel binnen in de hoop dat zij zijn persoonlijke androïde kan repareren, raakt haar jongste zusje besmet met de pest, en krijgt Cinder informatie in handen die haar hele leven overhoop zal halen… Waarom zou ik dit boek lezen? Ondanks een eerder voorspelbare plot is dit boek spannend, grappig, droevig, meeslepend.

En dan kom je op het punt dat je het niet meer neer kan leggen en het uit is voor je er erg in hebt. Er zitten leuke verwijzingen naar Assepoester in, maar het is zeker geen bewerking van het sprookje. Je maakt kennis met een bizarre samenleving geteisterd door ziekte, honger en vreselijke vijanden. Cinder zit er middenin, tegen wil en dank. Cinder is het eerste deel van de Lunar Chronicles. Scarlet , het tweede deel, is ook al beschikbaar. ADHD-er zijn en voor school een boek moeten schrijven van minstens tienduizend woorden?

Allesbehalve een gemakkelijke opdracht. Maar eens de vijftienjarige Ivan begint te schrijven over de zoektocht naar zijn vader lukt het hem beter dan verwacht.

Verhalen over hoe zijn ouders elkaar ontmoetten bij de val van de Berlijnse muur en zijn eigen ontmoeting met een knap roodharig meisje geven het 'stomme boek' pit.

Dit is het verhaal van een wel heel bijzondere roadtrip door Duitsland: In dit 'stomme boek' stuiteren woorden en zinnen erop los, maar stom is het allerminst. Alex Rider heeft het helemaal gehad met zijn verleden als spion. Genoeg gevaar gelopen, genoeg akelige dingen meegemaakt. Zijn goede voornemen voor het komende jaar: Samen met zijn beste vriendin Sabina en haar vader brengt Alex oudjaar door op een chique feest in een Schots kasteel.

Maar er hangt onheil in de lucht… Waarom zou ik dit boek lezen? Sfeer en spanning gegarandeerd in dit achtste boek uit de Alex Rider-serie! Ambrose krijgt thuis les, nadat hij bijna stikte in een pinda die zijn 'vrienden' tussen zijn boterham stopten. Zich telkens opnieuw aanpassen aan de steden waar zijn moeder hem voor haar nieuwe job naartoe sleurt, is niet altijd eenvoudig. Maar dan ontmoet hij Cosmo, de net vrijgelaten zoon van zijn Griekse bovenburen.

En vreemd genoeg deelt hij met de ex-gevangene een liefde voor scrabble. Cosmo kan hem gebruiken om een meisjeshart te veroveren en Ambrose laat dat met plezier toe, zolang zijn moeder er maar niet achter komt Ambrose is een uitzonderlijke jongen - een beetje een kneusje maar ook iemand die zichzelf relativeert en ontzettend grappig uit de hoek kan komen.

Zijn vriendschap met Cosmo is dan misschien wat onwaarschijnlijk maar als lezer ga je vlot mee in zijn relaas. Want dit luchtige verhaal leest als een feelgoodboek waarin de underdogs eindelijk eens de bovenhand krijgen. En misschien waag je je na dit verhaal zélf eens aan een potje scrabble. Lukas' vader is 10 jaar geleden omgekomen in de tsunami in Thailand. De gebeurtenis raakte het gezin als een vloedgolf en nadien leek het alsof Uli nooit bestaan heeft.

Lukas' moeder Anja en zijn grootouders zwijgen hem nog steeds dood en dat vreet aan de veertienjarige jongen. Wanneer hij een brief vindt waarin zijn vader 'mijn grote liefde' genoemd wordt, besluit hij om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar wat al zo lang begraven ligt, laat zich niet zo gemakkelijk oprakelen!

Onwetendheid doet mensen gissen en dat lijkt Lukas' moeder niet te beseffen. De jongen stelt zich vragen over zijn vader, over zijn afkomst en zijn dood, maar de antwoorden zijn niet meteen waarop hij gehoopt had. En wat doe je dan wanneer je vader er niet meer is om dingen op te helderen? Of om je te helpen met dat meisje op wie je een oogje hebt? Een meeslepende roman in de kantlijn van een gebeurtenis die veel mensen zich nog levendig voor de geest kunnen halen. Matt Freeman is veertien wanneer hij als alternatieve straf ondergebracht wordt bij mevrouw Deverill in Klein Maluwe.

Hij wordt door haar mishandeld, maar vluchten kan niet – alle wegen leiden uiteindelijk terug naar haar boerderij. Ook in het aangrenzende woud blijven de paden niet op dezelfde plaats liggen.

Matt ontdekt er de restanten van een oude kerncentrale waar vreemde lichtflitsen en gezangen vandaan komen. Mevrouw Deverill, haar vrienden en Mat zelf hebben er iets mee te maken. En dan beginnen er doden te vallen… Waarom zou ik dit boek lezen? Die gaat over vijf jongeren met oeroude magische gaven, die het in hun huidige reïncarnatie opnieuw moeten opnemen tegen de Ouden: De reeks bevat alle elementen die je van een Horowitz-boek mag verwachten: Becca heeft als de op één na beste leerlinge van haar jaar net haar einddiploma in ontvangst genomen.

Diep vanbinnen wil ze verder studeren en een eigen leven uitbouwen, maar dat betekent dat ze dan haar vertrouwde dorp én vriendje James zou moeten verlaten. Maar dan wordt het ingeslapen Amerikaanse dorpje opgeschrikt door de vondst van een mishandeld lichaam, een meisje dat Anne Amelia heette en brutaal vermoord werd. Becca raakt gefascineerd door het meisje en blijkt meer met haar gemeen te hebben dan ze ooit had gedacht Kat Rosenfield vertelt zowel het verhaal van Becca als de verschrikkelijke geschiedenis van Anne Amelia, vlak voor ze stierf.

De auteur geeft beetje bij beetje meer informatie, en bouwt zo de spanning subtiel op waardoor je blijft verder lezen. Rosenfields heldere, beeldrijke stijl maakt Becca’s verhaal erg geloofwaardig. Een sterke psychologische thriller, met een onverwacht, aangrijpend einde.

Mart sleutelt graag aan auto’s. Zijn vader vindt dat maar niets, die vieze handen. Bij opa kan Mart wel terecht. In opa’s garage sleutelen ze samen heel wat af.

Mart kan aan opa ook vertellen dat hij verliefd is op Marlieke. In dit verhaal in eenvoudige taal brengen lassen en solderen generaties dichter bij elkaar. De dood van haar jongere broertje Kai haalt Doro’s leven volledig overhoop. Ze kan zich onmogelijk herinneren wat zich die bewuste avond heeft afgespeeld. Doro lijdt aan waanvoorstellingen en wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Na de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar moeder naar een rustig dorpje. Alles lijkt beter te gaan, tot Doro op een stormachtige avond een angstige, totaal verwarde jongen in het schuurtje vindt.

Hij smeekt haar om hulp. Doro schakelt de politie in, maar als ze terugkeert, blijkt de jongen verdwenen. Noch haar moeder, noch haar nieuwe therapeut, buurjongen Julian of de politie schijnen haar te geloven. Vastbesloten de waarheid te achterhalen, gaat Doro op onderzoek uit. Maar om de waarheid te achterhalen, moet ze ook zichzelf onder ogen komen. Wat heeft zij te maken met de dood van haar broertje? Wulf Dorn bouwt de spanningsboog vakkundig op: Erg interessant is de vraag naar welke gebeurtenissen effectief hebben plaatsgevonden, en wat het product is van Doro’s verwarde geest.

Ook de schuldvraag speelt een prominente rol: Er valt een iPhone van de 30ste verdieping van een flatgebouw, boven op Toms hoofd. Na een gevaarlijke operatie blijken resten van het apparaat achtergebleven te zijn. Met gevolg dat Toms hoofd werkt als een iPhone.

Een hele nieuwe wereld gaat voor Tom open. Maar hij ontdekt ook dat het zogenaamde ongeluk helemaal geen ongeluk was, maar een bewuste actie. En dat er die dag nog veel meer gebeurd is in die flat op de 30ste verdieping. De Britse auteur is bekend van zijn superspannende verhalen. Dit keer speelt de moderne technologie een belangrijke rol.

Wat er in dit verhaal gebeurt, kan natuurlijk helemaal niet.

oma neukt tiener seks film gratis kijken

Spuitende lesbiennes gratis sexdate tilburg


Daarnaast geeft het hem een heerlijk gevoel tegenover jou. Helemaal als je hem eens verrast door onder de dekens te kruipen of zijn broek te laten zakken en hem eens heerlijk te verwennen.

Voor een man hoeft er geen gelegenheid te zijn dus wat dat betreft hoef je nergens rekening mee te houden. Soms heeft het te maken met de verbinding met hun partner en soms heeft het te maken met hun gevoel van eigenwaarde. Wat veel mannen in bed zoeken is de mogelijkheid om zich jeugdig, sierlijk, mannelijk, normaal, en goed in bed te voelen. Het helpt hierbij als je hem complimenten geeft.

En ook dat vertaalt zich weer door in de bed prestaties van de man! Elke man droomt erover om een vrouw aan het bed vast te binden en te blinddoeken. Om haar vervolgens te verrassen met wat er komen gaat. En geloof me, het zal hem zeker wat lijken! Speel ook in op dit dominante gevoel van de man en vertel hem wat je graag zou willen dat hij met jou doet. Vervolgens kan jij hem natuurlijk weer verwennen in ruil voor deze heerlijke gebeurtenis.

Dit voelt voor de man als beloning voor zijn bedprestaties. Ondanks de populariteit van Fifty Shades of Grey is een heel andere trend onder de mensen te zien. Sommige mannen genieten als hun vrouw de controle heeft, maar niet op een agressieve manier. Meer op een verzorgende manier. Voor mannen betekent dit dat vrouwen intiem, teder en liefdevol zijn, dat ze seks initiëren en echt genieten van het verlangen van haar man.

Het is seks als als verzorging, dat is een enorm ding om echt naar hem te verlangen en hem dat verlangen te laten zien. Ze vinden het niet leuk wanneer vrouwen zichzelf naar beneden praten, of negatieve opmerkingen maken over hun lichaam. Maar wat nou als dat echt is hoe jij jezelf voelt?

Oefen dan en vertel jezelf vooral dat je een lekker ding bent. Kennelijk zijn er meer mensen, of in ieder geval één, die het vinden dus dan mag je het zelf zeker vinden! Mannen willen hoe dan ook verantwoordelijk zijn voor jouw plezier. Je moet je huiswerk gedaan hebben en de verantwoordelijkheid nemen om erachter te komen wat je echt lekker vindt door middel van masturbatie. Dit geeft hem ook weer een beter gevoel, aangezien hij zichzelf hierdoor mannelijk en competent zal voelen.

Mannen willen intiem zijn met jou en openlijk vragen kunnen stellen. Zonder het gevoel beoordeeld of bekritiseerd te worden. En als je wilt dat hij iets anders gaat doen, dan suggereer ik in plaats van: Op deze manier zal hij je begrijpen en het zal goed en zekerder voor hem voelen als hij weet wat hij nóg beter kan doen.

In plaats van weten wat hij niet goed doet. Als mannen moe of gestresst zijn, dan zijn ze niet altijd in staat om hun erectie te behouden. Als je het persoonlijk opvat, dan kan het ervoor zorgen dat de man faalangst krijgt.

Het beste is om nog een stapje verder te gaan. Maak je man helemaal gek in bed, maar ga er zeker geen ruzie om maken! Verras je man wanneer hij vol met energie zit. Er is geen lekkerdere manier om wakker te worden voor een man dan door verwend te worden door een vrouw. Veel vrouwen zijn van mening dat de man het initiatief moet nemen, maar mannen vinden het daarentegen heerlijk om eens verrast te worden. Bespring hem eens zoals hij jou ook bespringt. Mannen willen een dame die zichzelf bloot geeft en initiatief durft te nemen tegenover de man.

Het zal zijn verlangen tot jou doen toenemen. Hierdoor wil de man meer en meer voldoen aan jouw behoefte om te genieten. Op het moment dat je deze tips in acht neemt dan ben je al een heel eind, maar desondanks is dit het slechts in een notendop. Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over hoe je succesvol jouw, of een man, kan behagen in bed of in het normale leven? Dan raad ik je aan om zeker nog even rond te kijken op de site naar de verschillende mogelijkheden qua cursussen en e-books.

We nemen je privacy erg serieus. Je kunt ons volledige privacybeleid lezen door hierboven op de link te klikken. Door inschrijving ga je akkoord met de disclaimer.

Door je naam en e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met het ontvangen van de gratis tips per e-mail. Je moet minimaal 16 jaar zijn voor de inschrijving. Als je contact zoekt kan je ons mailen op info MannenBrein. De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren.

Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt meer info: Geplaatst op 31 Jan door Mathijs. Maandag, dan moet hij drie blaadjes van de kalender afscheuren. Waarom hebben ze onlangs gesuikerde tampons uitgevonden?

Wat is Sinterklaas met een lampje in zijn hand? Wat is het Japanse woord voor condoom? Het hangt in de boom en het zegt: Ik ben een appeltje, ik ben een appeltje. Wat is voor een man erger dan wintertenen? Wat is het toppunt van luiheid? Met een zwangere vrouw trouwen. Wat is de meest gehandicapte man in de wereld? Hij heeft schimmel tussen zijn benen, zijn piet loopt naast hem en zijn zak hangt op zijn rug.

Wat is de overeenkomst tussen vrouwen en ruitenwissers? Hoe droger ze zijn des te harder piepen ze. Hoe heette de gulp van Clinton? Wat zegt een jood tegen de taxichauffeur als hij instapt? Niet teveel gas geven. Wat is het verschil tussen gaan golfen en uitgaan met een dom blondje? Bij golfen weet je niet op voorhand dat je hem erin krijgt. Wat is het gemiddelde inkomen van een dom blondje? Het is groen en het weegt niet veel? Ze zijn zo moeilijk om te pellen.

Wat staat er op de kont van een Turkse homo? Twee vriendinnen besluiten een avondje te gaan stappen zonder hun mannen. Na een wilde avond, behoorlijk onder invloed van alcohol,keren ze huiswaarts en onderweg moeten ze pipi doen. Toevallig stoppen ze voor een kerkhof en doen beide pipi. Ze vinden niet onmiddellijk iets om hun feestzaal droog te vegen en daarom neemt de ene gewoon haar slip welke ze daarna wegsmijt en de andere neemt een lint van een bloemenkrans dat ze toevallig vindt op een zerk.

De volgende ochtend bellen de twee echtgenoten elkaar. De eerste zegt tegen de tweede " Volgens mij hebben onze vrouwen zich goed geamuseerd, de mijn kwam zonder slip thuis. Een negerin gaat bij de gynaecoloog op bezoek en legt zich neer op de tafel.

De dokter onderzoekt haar en zegt plots: Ze zegt tegen haar man: Een vrouw ontmoet een knappe vent in een bar. Ze raken in gesprek, drinken wat, en uiteindelijk gaat ze met hem mee naar huis Bij hem thuis aangekomen verplaatsen de inleidende gesprekken zich naar de slaapkamer.

De vrouw ontdekt daar aangekomen tot haar grote verbazing dat een muur tot aan de nok gevuld is met allemaal teddyberen op planken. Honderden teddybeertjes zitten op de vloer en de onderste plank, allemaal keurig in het gelid.

De wat grotere beren zitten op de plank daarboven, en de reuzenberen zitten dicht opeengepakt op de bovenste plank De vrouw is aangenaam verrast dat deze man een collectie teddyberen heeft, en dan nog wel zo'n grote verzameling ook.

Hij is ook duidelijk niet verlegen om deze te laten zien, een zeldzaamheid dus. Toch besluit ze om er niets van te zeggen, ondanks dat ze behoorlijk onder de indruk is van zijn zachte en gevoelige kant Zonder wat te zeggen pakt ze zijn handen, kust hem op de mond, en voordat ze het weten rukken ze elkaar de kleren van het lijf Na een intense nacht vol passie met deze sensitieve vent, nog nagenietend van de hele ervaring, glimmend van het zweet en met een verleidelijke glimlach om de mond vraagt ze in het ochtendgloren: Je mag een prijs uitzoeken van de onderste plank.

Wonderen in Antwerpen Jezus is verrezen en besluit om zich kenbaar te maken in Antwerpen. Hij komt neergedaald op de Groenplaats en besluit een goei pint te gaan pakken. Na een tijdje geraakt hij aan de klap met de kroegbaas en vertelt hij wie hij is. En kan je dat ook bewijzen? Jezus staat recht en stapt naar een man in een rolstoel die verlamd is.

Jezus raakt de man aan en zegt hem op te staan. De man springt recht en loopt weer vrolijk rond. Even verder zit een blinde man. Jezus raakt de man aan en zegt hem de ogen te openen. De man kan weer zien en gooit zijn blindenstok weg. Aan een tafeltje zit Mustafa, en Jezus vindt het raar dat die man daar helemaal alleen zit. Wanneer hij in de richting van Mustafa stapt, staat die recht en begint heel boos te roepen.

Riskeer het ni he makker!!! Ik ben nog maar 14 dagen in ziekenkas! Ne vent komt in den dierentuin en ziet ne leeuw da zijn eigen reet aan‘t aflikken is.

Hij ziet een dierenverzorger en vraagt: Achmed wordt bij de RVA ontboden na vijf jaar werkweigeraar te zijn De ambtenaar overloopt samen met hem de mogelijkheden. Het is geen nachtwerk en betaalt ook goed" Achmed: Werke an die machine veel te gevarlek, ik in mijne vingere misschiene zage! Sakke cement en bakkestene, das veel te zwaar! Ik zeg tegen mijn vrouw: En ge had er de tijd voor" Gedaan met "klappen". Mooie liefde Een man en zijn vrouw ruim 40 jaar getrouwd waren in de tuin aan het werk.

Hij was bezig de barbecue schoon te maken en zij stond gebukt wat onkruid uit een perkje te verwijderen. Op een gegeven moment zei hij: Even later ging de man een duimstok halen, nam de grootte van de barbecue op, liep naar zijn vrouw, nam de grootte van haar achterwerk op en zei: Je kont IS net zo groot als de barbecue!

D zoek eens op japan naar new york in google earth. D lag er echt dubbel van. D lag er echt dubbel van nummer Ik zie mezelf al bezig!!!: Little Farah recites eleven beautiful Islamic phrases in Arabic and English that are most commonly used. She will have your child learn these in no time. The doll recites one of the following phrases each time it is pressed: Peace be on you. In the name of Allah. Praise be to Allah. I ask Allah's forgiveness. May Allah reward you. I leave you in Allah's care.

For the sake of Allah. Glory be to Allah. Farah comes with 3 AGLR44 batteries. D zie je zelf al door hawaï lopen met een kayak op je rug: Roger Vangheluwe is vanmorgen dood aangetroffen in Brussel ………….. Hij probeerde manneken pis te pijpen en is verdronken!!!!!!!!!!!!!! Phillip Hewitson, an elderly man, from Norwich UK, was going up to bed, when his wife told him that he'd left the light on in the garden shed, which she could see from the bedroom window.

Phillip opened the back door to go turn off the light, but saw that there were people in the shed stealing things. He phoned the police, who asked "Is someone in your house? Then the police dispatcher said "All patrols are busy. You should lock your doors and an officer will be along when one is available. Then he phoned the police again. One of the Policemen said to Phillip, "I thought you said that you'd shot them!

Een blondine komt terug van haar werk en merkt dat er ingebroken is in haar flat. Volledig over haar toeren belt ze de hulpdienst De rijkswacht stuurt zo snel mogelijk een rijkswachter met een speurhond. De blondine opent de deur, bekijkt de rijkswachter met hond en schreeuwt dan: Daar kunnen ze hier van leren. De Marokkaanse gemeenschap in Nederland heeft geklaagd dat er te weinig Marokkanen op TV te zien zijn. Maar daar heeft de AVRO een oplossing voor bedacht, Vanaf volgende week wordt "opsporing verzocht" 2x per week uitgezonden.

Maar daar heeft de AVRO een oplossingvoor bedacht, Vanaf volgende week wordt "opsporing verzocht"2x per week uitgezonden. D Met twee spanriemen rond mijn middel gebonden!! D tis maar km: Motoke van de collega effe verstoppen: De telefoonrekening is extra hoog. Vader roept het ganse gezin bij elkaar. “Zo'n telefoonrekening dat kan niet meer. Wat steken jullie uit? Ik ben het niet. Ik telefoneer bijna altijd van op het werk. ‘Ja maar, ik gebruik ook altijd de telefoon op mijn werk.

Ik ben het ook niet. ‘Wat scheelt er nu plots? Iedereen belt hier toch van op zijn werk! Eén van mijn vrienden vroeg of ik zin had om bij het zangkoor te komen. Ik vroeg aan hem wat dat inhield. Deze video werd bijna keer bekeken, hij mag er zijn: Een man komt binnen in een kotje langs de Kortrijksesteenweg. Hij stapt naar de madam en zegt “ Ik zou graag eentje hebben met grote borsten en een smal foefke “Waarop madam op haar schoonste Gents naar boven roept: Germaine , zijde gij vrij?

“‘k hè hier ene mee een gruute muile en een klein pietse! D Moet 2fast nu geen rechtzetting vragen voor het onterecht gebruiken van de layout en reputatie van dit forum? En zijn vrouw onmiddellijk “was het met mij”? “Nee” zegt hij, “jij was weg met de fiets”. Airbags testen doe je zo: Waarheid van de Maand Rij ik gisteren naar huis, kom ik toevallig voorbij een migrantenwoonwijk met langs de kant zo'n waarschuwingsbord: Goede stofzuiger Er komt een vertegenwoordiger in stofzuigers langs bij een boerderij..

Hij belt aan, de boerin doet open. De vertegenwoordiger begint te praten: En om het te bewijzen, maak ik nu uw tapijt even vuil. Op een oud boerhofke roep de boerin naar den boer: De man is baas in huis! De verkoopster denkt even na en zegt dan: Maar daar heeft de AVRO een oplossing voor bedacht: President Obama en eerste minister Cameron van Engeland zitten in een bar Een man komt binnen en vraagt aan de barman: Wat doen jullie hier?

Wat gaat er gebeuren? Waarom een blondje met dikke tetten doden? Een jongen van bijna 16 jaar met een Belgische moeder en een Marokkaanse vader vraagt aan zijn moeder: Maar waarom wilt ge dat weten? Ik wil alleen maar weten of ik het moet kopen of pikken. Een brandweerman staat buiten bij de brandweerkazerne te sleutelen aan de motor van een pomp.

Opeens hoort hij achter zich een lief stemmetje dat zegt: Hij draait zich om en ziet een klein meisje van een jaar of zes, dat in een bolderwagen zit. De bolderwagen is omgebouwd tot een brandweerwagen, compleet met ladder en brandslangen.

De wagen wordt getrokken door een hond en een kat. Complimentjes makend over wat hij ziet loopt hij rondom de bolderbrandweerwagen. De hond is met een riem aan zijn halsband voor de kar gespannen. De kat, het blijkt een kater, zit vast aan de kar via een touwtje om zijn testikels.

Een beetje verbaasd zegt de brandweerman tegen het lieve wicht: Een immigrant pikt een hoertje op. Met een zwaar accent vraagt hij "en gij doen in immigrant stijl? Ze doen het op alle mogelijke manieren. Na afloop zegt zij "Ik verwachtte een pervers gedoe,maar per slot van rekening was het goed. Een dure armband Een zeer kokette dame stapt een juwelierszaak binnen, kijkt wat rond en ziet plots een prachtige diamanten armband liggen.

Wanneer ze voorover buigt om het sieraad achter de toonbank van naderbij te bewonderen, ontglipt haar plots een ' windje '. Beschaamd kijkt ze schichtig om zich heen in de hoop dat niemand iets gehoord heeft.

Jammer genoeg staat net een knappe verkoper achter haar rug, maar de man begroet haar vriendelijk alsof er niets aan de hand is en geeft haar deskundig uitleg over het juweel. Nog altijd lichtjes rood aangelopen en in verlegenheid gebracht, vraagt de dame: Ken je het verschil tussen: Ne gast komt bij de Fortis binnen en gaat naar het eerste loket. Ik wil een kutrekening openen bij dees kutbaank Zedde gij doewf of wa, ik wil een kutrekening openen bij aa kutbaank..

Is er een probleem mijnheer? Een man lag in bed met zijn nieuwe vriendin. Nadat ze goede sex hadden gehad Iets wat zij heel graag deed Hij draaide zich om en vroeg haar heel lief: Pietje Broekmans, 7 jaar, 1e leerjaar Mijne papa is tafgebolt en volgens mama met een jong mokske. Mijn mama schijt nu van em.

Ons uis moed nu verkogt worde. De helft is voor papa. Tenminste, van tgeen dat er ooverschied nadat de leening aan de bank is trugbetaalt. Mama staat aan den dop. Ze zegt dat ze moet beiklusse. Vorige week is ze daarmee begonne. Sindsdien komt ier elk uur van den dag nen andere vent tuis. Mama zegt dat die de slaapkamer helpt opkuise. Da moet eel zwaar werk zijn, want er wort veel bij gekreunt en gekermt.

De meeste van die manne roepe alteid: “Ik kom, ik kom”. Maar ksnap da nie. Ze zijn tog al daar. Waarom moete ze dan nog komme? Die grote van gisteren riep zelfs: “En nu langs agter”. Maar ze zijn elemaal nie naar agter geweest want kep den trap naar agter nie hoore krake. Mama zegt da ze nu veel gelt verdient op aare rug.

Maar ik hep daar nog geen briefkes op zien hange. Mesgien plukt ze ze daar af voor ze naar beneeje komt? Volgende week kreig ik e krosbrommerke me echte naft.

Da ons mama nog maar veel opruimt. Dan hep ik snel ne schoonen auto. Een bejaarde man is aangehouden door de politie rond 1 uur en wordt gevraagd waar hij naartoe gaat op deze tijd van de nacht.

De officier vraagt dan, "Echt waar? Wie gaat deze lezing op dit moment van de nacht te geven? Oud madammeke komt bij de Gamma en vraagt: Nu begrijp ik waarom mijn bike nooit zo proper is..

Zoveel liefde kan ik haar toch niet geven Ik versta er geen hol van maar het is wel grappig: Twee meisjes van dertien jaar werken in een borstelfabriek. Het werk is hard maar ze kunnen regelmatig wat kletsen. Op een dag zegt het ene meisje tegen het andere: Sinds kort groeit er allemaal haar onder mijn buik!!

Waarop de ander zegt: Ja daar heb ik ook last van. Dat moet de borstelziekte zijn van al dat zware werk hier. De twee meisjes zijn verontwaardigd. Zo jong en al een beroepsziekte. Ze trekken naar de Directeur en laten hem zien wat er gebeurd is. Die is niet onder de indruk maar knoopt zijn broek los en zegt: Dat is nog maar het begin van de borstelziekte!! Ik heb er al een steel bij gekregen!

Hoe men iemand iets laat weten zonder te beledigen Een oude man van 98 jaar gaat naar zijn huisarts voor zijn jaarlijkse onderzoek. De arts vraagt hoe hij zich voelt: Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

Mijn vriendin is 18 jaar, zwanger en verwacht een kind van mij. De arts denkt na en zegt: Laat me U een verhaal vertellen. Ik ken een jager die nog nooit een jachtpartij heeft overgeslagen.

Maar op een dag deed hij per abuis zijn paraplu op zijn rug in plaats van zijn geweer. Toen hij in het bos was stond er plotseling een beer voor zijn neus. Hij nam de paraplu van zijn rug mikte en De beer viel dood neer. Ha, ha, ha , lachte de oude man, dat kan niet. Er moet een andere jager geschoten hebben! Precies dat bedoel ik, zei de arts. Hij bestelt een bier, een wijntje voor zijn vrouw en 8 gehaktballen voor de kat. Na enige tijd bestelt hij nog een keer hetzelfde.

Een half uur later nog eens. Ik zat vorige week mijn koperen lamp te poetsen en die ging glimmen als een spiegel, maar ineens kwam er een geest uit die me zei dat ik 3 wensen mocht doen. Eerst wenste ik de hoofdprijs in de loterij en die kreeg ik. Toen wenste ik een rode Ferrari in mijn garage en die stond er, en als 3e wens vroeg ik een bloed mooie vrouw met een hongerige poes maar dat heeft hij niet goed begrepen!

Op een oud boerhofke roeptde boerin naar den boer: TAXI Een oud vrouwtje van 82 wordt voor de deur afgezet door een taxi.

De chauffeur denkt dat de vrouw wat hardhorig is en herhaalt de kostprijs van de rit met luide stem. Hij draait zich om en bemerkt dat ons moeke haar rok omhoog heeft getrokken, geen slipje aan heeft en met haar benen wijd naar hem zit te lonken.

De jef en de louis. Twee boerekes van Olen, Jef en Louis, staan te liften. Er stopt een chique Mercedes met daarin een blonde schoonheid.

Zij wil echter slechts één passagier meenemen. De Jef gaat mee en de Louis loopt te voet verder. Na een half uur stopt dezelfde Mercedes bij de Louis, met achter het stuur de Jef. De Jef vertelt zijn verhaal: Daar rijden we naartoe. Toen deed ze haar BH uit en gooide die op haar bloes. Ze deed haar rok uit, en gooide die op den hoop, en toen deed ze hare string uit en zei: GVD Just te laat!!!!!

D de tieten heu Toen de poetsvrouw opmerkte dat de broek van haar baas openstond, zei ze gegeneerd: De poort van uw garage is blijven openstaan. Vlug sluit hij zijn rits en zegt: Ik hoop dat u mijn super Cadillac de luxe niet gezien hebt. Een kleine advertentie Mijn zus, die nog steeds niet getrouwd is, heeft verleden week eindelijk een advertentie in een krant geplaatst. Aangezien zij geen ' moeilijke ' is, heeft ze maar één zinnetje gepubliceerd: En allemaal met dezelfde inhoud: Meneer Pastoor gaat met pensioen Die avond werd feest gehouden met een afscheidsdiner ter gelegenheid van het vertrek van de Pastoor der parochie, die met pensioen ging.

Een lokale politieker was uitgenodigd voor een toespraak. Omdat die op zichlietwachten besliste de pastoor de tijd in te vullen met enkele herinneringen. Bovendien maakte hij zich schuldig aan drugs trafiek. Om te eindigen bekende hij een venerische ziekte te hebben doorgegeven aan zijn zus. Ik was onthutst toen ik dit allemaal hoorde, maar met de tijd leerde ik meer mensen kennen en moest toegeven dat die totaal verschillend waren: Ik stond in een parochie met verantwoorde parochianen, met vaste waarden, diepgelovig.

En zo leefde ik de 25 zaligste jaren van mijn priesterschap Bij deze laatste woorden komt onze politieker binnengestormd, zich uiteraard verontschuldigend voor zijn laatkomen, en begon meteen zijn speech “Nooit zal ik de eerste dag van de aankomst van de onze Eerwaarde Heer Pastoor in onze gemeente vergeten.

In feite kreeg ik de eer en het voorrecht me als eerste bij hem te biecht te gaan. Heel internet staat vol tetten, en voor die foto zonder zwarte balkskes zouden ze een ongeluk doen: Belgische Staat werft aan.

Komt daar plotseling een ontsnapte krokodil uit Blijdorp uit die vijver! Passeert er een oud koppel: Maxima blijft voor het eerst slapen bij Willem Alexander. De volgende morgen zit ze samen met Beatrix aan het het ontbijt. Ja we hebben ook nog lekker geneukt zegt Maxima. In onze kringen zeggen we dat we dan een eitje hebben gebakken! De volgende morgen zitten ze weer aan de ontbijt tafel en vraagt Bea of ze lekker heeft geslapen. Ja zegt Maxima en we hebben eerst 3 eieren gebakken en daarna heeft Willem Alexander de pan uitgelikt!

Dit is het verhaal van een echtpaar dat al 26 jaar gelukkig getrouwd was. Het geluid maakte zijn vrouw wakker, de geur sloeg op haar ogen en zorgde ervoor dat ze telkens boven de lakens naar lucht moest happen. Elke ochtend smeekte ze hem weer om te stoppen omdat ze er ziek van werd. Hij zei dat hij er niet mee kon stoppen omdat het een natuurlijke gewoonte was. Jaren gingen voorbij en de man ging maar door met zijn vervelende gewoonte. Tot op Kerstochtend de vrouw een kalkoen aan het bereiden was voor het kerstdiner.

De man lag boven in zijn slaapkamer nog te slapen. De vrouw had de ingewanden uit de kalkoen gehaald en in een schaal gedaan en opeens kwam er een gemene gedachte in haar naar boven. Ze pakte de schaal en ging naar boven waar haar echtgenoot nog lag te slapen. Langzaam trok ze de lakens en zijn pyjamabroek naar beneden en ledigde de schaal met kalkoeningewanden in zijn broek.

Even later hoorde ze haar echtgenoot wakker worden met het gebruikelijke lawaai van zijn scheten,gevolgd door een bloedstollende kreet en het geluid van voetstappen naar de badkamer. De vrouw kon zichzelf niet meer inhouden en rolde over de keukenvloer van het lachen. Ongeveer twintig minuten later kwam de man naar beneden in zijn met bloed besmeurde pyjamabroek met een hysterische blik in zijn ogen. De vrouw beet op haar lippen terwijl ze hem vroeg wat er aan de hand was. Al die keren dat je me waarschuwde, en ik wilde maar niet naar je luisteren!

Maar met de hulp van God, een flinke hoeveelheid Vaseline en deze twee vingers, heb ik het er weer terug in kunnen stoppen!! Een vrouw loopt naar de microfoon: Ik zei vorig jaar: Ik heb er geen zin meer in. De eerste dag zag ik niets veranderen. Een tweede vrouw loopt naar de microfoon: Luid gejuich en gejoel uit de zaal. Ik zei tegen Pieter: Een klein vrouwtje grijpt de microfoon: Mohammed wil elke dag cous-cous eet. Iek altijd for hem gekook, maar gad geen sin meer en seg: Wij verliezen hoogte en hebben spijtig genoeg niet genoeg brandstof meer om onze bestemming te bereiken.

We zullen dus alle bagage moeten overboord gooien. Zo gezegd, zo gedaan en het toestel wint terug hoogte maar een half uur later begint het terug te zakken. Weer klinkt de stem van de commandant door de luidsprekers: We verliezen opnieuw hoogte en we zullen pas onze bestemming kunnen bereiken als we een deel van de passagiers overboord gooien.

Ik weet dat het een slechte oplossing is maar het is de enige oplossing die levens kan redden. We zullen het op een zo eerlijke en democratische manier doen.

We zullen alfabetisch te werk gaan en bij de letter A beginnen. Zijn er Afrikanen, Arabieren en Allochtonen aan boord? Een man klaagt tegen zijn vriend. In de supermarkt staat nu een computer die sneller en goedkoper een diagnose kan stellen! En dat maar voor ene euro. De man denkt, hierbij heb ik niets te verliezen en hij vulde een potje met urine en ging naar de supermarkt. Bij de ingang vond hij de computer.

Hij goot het urinestaal in de machine en stak een euro in de daarvoor bestemde gleuf. De computer maakte verschillende geluiden allerlei lichtjes begonnen te flitsen.

Na een poosje gleed een smal strookje papier uit de automaat met daarop devolgende tekst: Hou de arm enkele dagen warm en vermijd zwaar werk. Binnen twee weken zal de pijn verdwenen zijn. Later op de avond, denkend aan de snelheid waarmee de technologie evolueert en hoe deze machine de medische wereld in de toekomst zal beïnvloeden, begint de man zich af te vragen of hij het apparaat niet in de war zou kunnen sturen.

Hij besluit het er op te wagen Hij mengt wat afwaswater met een staaltje van de uitwerpselen van de hond, samen met de urinestaal van zijn vrouw en zijn dochter. Om het af te werken masturbeert hij nog eens in het mengsel, sluit het potje af en schudt alles goed door elkaar.

Hij snelt naar de supermarkt en giet het mengsel in de machine, steekt een euro in de gleuf en wacht geduldig af De computer maakt weer dezelfde geluiden en print na een tijdje de volgende analyse: Uw leidingwater bevat te veel kalk. Uw hond heeft wormen. Uw dochter is aan de drugs. Help haar met een ontwenningskuur!!! Uw vrouw is zwanger en u bent niet de vader. Zorg voor een goede advocaat!!!

En als u niet stopt met masturberen, zal uw tenniselleboog nooit genezen!!! Vier mannen lopen al weken te plannen hoe ze elk hun echtgenote zouden kunnen overtuigen hen eens een weekendje met vrienden te laten gaan om te jagen en vissen.

Na vele weken denkwerk en overleg, worden de plannen concreter. Enkel de vrouw van Jean, wil hem niet laten meegaan. Een beetje teleurgesteld vertrekken de anderen de volgende zaterdag heel vroeg op uitstap. Wanneer ze bij een plaatsje aan de rand van het bos, vlak bij een rivier aankomen, alwaar ze hun kamp willen opslaan, zien ze tot hun verbazing reeds een tentje staan, brandt er een kampvuur, waarboven Jean een vers gevangen vis staat klaar te maken.

De andere mannen zijn blij en verrast hun vriend Jean te mogen begroeten, maar toch ook nieuwsgierig naar wat Jean heeft moeten doen om toch mogen mee te gaan. Plots voelde ik warme poezelige handjes voor mijn ogen en zei mijn vrouw: In haar ogen had ze een ondeugende blik, die had ik al in geen jaren meer gezien. Ze nam mijn hand en troonde me mee naar de kamer. Daar stonden meer dan tien kaarsen te branden en die verspreidden ook nog eens een speciale geur.

Opwindende aroma's, aldus mijn vrouw. Ze gaf me handboeien en gebood haar aan het bed vast te maken. Dat heb ik dan maar gedaan. En toen zei ze: Zegt opeens de man 'Lieveling willen we nu nog eens doen zoals 50 jaar geleden. Een gezellig romantisch etentje met ons tweetjes in ons blootje'. Zij kleedt zich uit, kijkt in de spiegel en ziet dat er vanonder niks dan grijze haren te bespeuren zijn.

Vlug neemt ze haar mascara en begint héél dat bosje zwart te verven. De man kleedt zich uit in de badkamer, kijkt in de spiegel en denkt, dat hangt er daar vanonder ook maar slap bij.

Hij neemt een klein houten plankje, legt het onder zijn slappeling en draait er kleefband rond zodat alles flink recht blijft staan. In de living aangekomen bekijkt de man zijn vrouw verwonderd en zegt 'Voor wie ben jij in de rouw'. De vrouw wat geïrriteerd antwoordt bitsig 'Voor die dooie die daar op die brancard ligt'. Gisteren was ik bij de visboer en er is een dame voor mij aan de beurt die aan de visboer vraagt: Oma gaat na een hele tijd weer eens uit stappen.

Maar dan moet ze natuurlijk wel mooi zijn en lekker ruiken. Dus ze pakt een deo-fles en spuit minuten lang onder de ene oksel en daarna nog minuten lang onder haar andere oksel. Twee zestigers praten met elkaar over ouder worden. Als je wilt weten of je vrouw hardhorig wordt, ga dan op tien meter van haar vandaan zitten en stel een vraag. Als ze niet antwoordt ga je op vijf meter afstand zitten en stel de vraag opnieuw, dan op twee meter en tenslotte op één meter. Terwijl vrouwlief in de tuin de was ophangt, gaat hij op een tiental meter van haar vandaan zitten en vraagt: Hij verkleint de afstand met ongeveer de helft en stelt de vraag opnieuw: Hij komt nog dichterbij zitten en vraagt: Hij begrijpt er helemaal niets van, gaat naast haar staan en vraagt luid en klaar: Op een dag komt de man bij bewustzijn en wenkt zijn vrouw meteen dichterbij.

Hij fluistert haar zachtjes in het oor: Ik heb er nu lang over nagedacht en weet je wat ik denk? De ogen van de vrouw vullen zich met tranen van ontroering. Hier 1 van zijn meer dwaze verschijningen Wel toepasselijk voor de tijd van het jaar Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is Zegt Bart Dewever tegen Elio: Elio geeft hem een tweede suppo mee om 's avonds zelf op te steken. Die avond probeert Bart De Wever om de suppo op te steken maar slaagt er niet in. Hij roept zijn vrouw.

Z'n vrouw legt één hand op zijn schouder en steekt de suppo in zijn gat. Zuster Ursula Om de kerk een beetje te restaureren, heeft meneer pastoor bouwvakkers laten komen. Alles verloopt naar wens, tot zuster Ursula verneemt dat deze bouwvakkers tijdens het middagmaal hun boterhammen verorberen zonder een gebedje op voorhand. Ze besloot de volgende dag, samen met haar boterhammen, eens te gaan zeggen aan onze bouwvakkers hoe het dan wel moet. De volgende dag vertrekt zuster Ursula met haar knapzak naar de bouwvakkers, en om 12 uur stipt komt zij aan de kerk aan.

Maar helaas, de werkmannen waren vandaag al eerder in hun lunchpakket gevlogen. Stom van verbazing krijgt zuster Ursula bijna een beroerte als ze ziet hoe gretig de bouwvakkers aan het eten zijn.

Toch krijgt ze iets over haar lippen en zegt: Dat kan toch zo niet! Denken jullie dan nooit aan Jezus Christus? Ken jij Jezus Christus? Deze zal volgend jaar geen nieuwe auto meer vragen voor kerst: Als ge ne testrit doet, kunde hem maar beter goe testen, eh: Dit overkwam me onlangs in een café in Gent.

Twee weken geleden zat ik in de vroege avond aan het buffet van een café in Gent. De televisie stond op en het nieuws ging beginnen. Een knappe blonde jongedame kwam binnen en zette zich naast mij. We keken beiden naar het nieuws van De jongedame keek naar mij en vroeg: De blonde was erg ontdaan en schoof haar briefje in mijn richting: Ik zag dit item al op het nieuws van Ik wist dat hij ging springen.

Het was het gesprek van de dag toen een oude man van 80 jaar trouwde met een meisje van Na een jaar beviel ze in het ziekenhuis van haar eerste kindje.

Dezelfde zuster zei "U verbaast mij weer, hoe doet u dat toch? Een stomdronken Gentenaar verlaat de bar en op de parking gekomen stopt hij bij de eerste wagen De parkingwachter bekijkt het schouwspel en vraagt tenslotte aan de man: De verpleegster feliciteerde de oude man en zei "Dit is verbazingwekkend, hoe doet u dat op uw leeftijd?

Twee ambtenaren bij financiën zitten te zuchten en kreunen op het werk. Ze zouden zo graag een dagje verlof nemen, maar de directeur heeft alle verlof opgeschort omdat er teveel werk is. Plots springt een van de twee recht. De man kijkt snel rond - niets te zien van de directeur. Hij klimt op zijn bureel, neemt enkele tegels van het valse plafond uit, klimt in het plafond.

Dan slaat hij zijn benen over een metalen pijp, laat zich zakken en hangt zo met zijn kop naar beneden in het kantoor. Binnen enkele seconden staat de directeur er.

Maakt dat je wegkomt, en dat is een bevel! Ik wil je hier minstens twee dagen niet zien! De tweede man zet zijn pc uit en staat ook recht, klaar om te vertrekken. Ik kan niet werken in het donker Jefke komt thuis van school en vraagt papa: Wat is het verschil tussen een foef en een trut? Wel, zegt papa als mama vanavond slaapt gaan wij kijken. Uren later komt papa Jefke halen en ze gaan naar de kamer van papa en mama.

Papa doet voorzichtig de dekens omhoog en zegt: Kijk goed tussen de benen van mama, zie je die rose snee, wel dat is de foef en al de rest noemt men trut.

Staat een man in de badkamer voor de spiegel en zegt: Roept zijn vrouw vanuit de living: In Antwerpen Op de Meir is er een vreemdeling gras tussen de kasseien aan het plukken , om op te eten.

Burgemeester Patrick Janssens komt voorbij en ziet de man bezig. Waarop de man zegt: Ikke gras ete , anders ikke dood van den hoenger. Dat is toch geen doen , zegt Janssens. Janssens schiet in zijn portefeuille en geeft de arme man 20 euro en zegt: De arme man schiet gretig het restaurant binnen. Een week later zit hij weer gras te vreten op de Meir.

De arme man zegt: Dat is toch geen doen , oppert De Winter. De arme man kijkt vragend. Waarop De Winter zegt: Allé manneke dat is voor den tram.

Op linkeroever staat het gras 1 meter hoog. Zomermarkt Ik liep van de zomer over de markt, en voor mij liep een mooie meid, lange benen, kort rokje. Bij een kraampje met petjes en hoedjes bleef ze staan. Ze bukte voorover om een hoedje te pakken. Ik zag dat het rokje omhoog kwam en zag toen waar de string tussen de heerlijke billen verdween. Liefhebber die ik ben, bleef ik staan kijken. Ze bleef maar voorover bukken, hoedjes pakken en passen. Bij het 5e hoedje draaide ze zich om en keek mij recht in mijn gezicht aan.

Ik dacht, nu krijgen we het: Ze rommelde wat met haar handen aan het hoedje en vroeg aan mij: “Ja, bij het eerste hoedje al! De penis die opslag vroeg: Ik doe fysieke arbeid en werk in grote dieptes; Ik ga altijd met mijn hoofd eerst naar binnen; Ik krijg geen vrij in het weekend of op feestdagen; Ik krijg geen overuren uitbetaald; Ik werk in een donkere werkplaats met slechte ventilatie; Ik werk bij hoge temperaturen; Ik sta constant bloot aan besmettelijke ziektes Hoogachtend, Uw penis Antwoord van de directie: Geachte Penis, Na ontvangst en grondige bestudering van uw verzoek en de argumenten die u naar boven bracht, heeft onze afdeling Administratie helaas uw verzoek om de volgende redenen moeten afwijzen: U werkt geen 8 uur achter elkaar; U valt tijdens uw werk voor korte periodes in slaap; U volgt niet altijd de orders van het management team; U blijft niet altijd op uw aangewezen werkplek, maar bezoekt ook regelmatig andere plaatsen; U neemt nooit het initiatief, u moet onder druk gezet en gestimuleerd worden voordat u aan het werk gaat; U laat uw werkplek na het werk altijd smerig achter; U negeert regelmatig de benodigde veiligheidsvoorschriften, zoals het dragen van beschermende kleding; U gaat ver voor uw vijfenzestigste al met pensioen; U bent niet in staat om twee diensten achter elkaar te draaien; U heeft soms uw werkplek allang verlaten, voordat uw werk is volbracht En alsof dat nog niet genoeg is, loopt u constant in en uit het pand met twee verdacht uitziende zakken.

Met vriendelijke groet, Het Management. Vraagt de leraar aan de klas: De leraar vraagt waar zijn vader is. Hans Teeuwen komt binnekort naar Belgie!!! Der zen ik zeker bij, booootsjonge. Der zen ik zeker bij, booootsjonge Dan hoop ik dat je al kaarten hebt, want het is al uitverkocht. Is hier al ooit gepasseert maar marginaal goed! Dan hoop ik dat je al kaarten hebt, want het is al uitverkocht.

Jeff "Achmed the dead terrorist" Dunham mag niet echt ongekend zijn. Tickets zijn reeds besteld. Jeff Dunham komt ook naar Belgiê 9 April. Doet hij terug zaalshows? Dacht dat hij enkel nog zong.

De eerste persoon die hij tegenkomt is een uiterst mooie rondborstige blondine en de man krijgt onmiddellijk een erectie. De vrouw merkt zijn erectie op, komt op hem af en zegt:

oma neukt tiener seks film gratis kijken