meisje vingert zichzelf klaar kut met veel schaamhaar

Toen ze dat weigerde kreeg ze een provisorisch lelijk stuk doek die een rok moest voorstellen en die ze over haar broek kon dragen, wat ze aanvulde met haar eigen sjaal, die ze over haar hoofd gooide. De irritante Arabier genoot, maar gaf haar toestemming om naar binnen te gaan. Toen was ik aan de beurt.

Weer de vraag of ik moslim ben en Arabisch spreek, en weer antwoordde ik bevestigend. Maar ik zei dat ik niet in staat was om een vers op te zeggen, dat ik het niet kende omdat ik in Nederland was opgegroeid.

Het boterde niet tussen mij en de irritante Arabier. Hij stelde dat ik geen moslim was hij had blijkbaar een zesde zintuig , en ik mocht niet naar binnen. Hij haalde het bloed onder mijn nagels vandaan met zijn beledigende en onbeschofte gedrag en ik kon me niet meer inhouden. Nou, dat was het toppunt voor hem!

Natuurlijk liet ik het er niet bij zitten en vroeg naar de manager. Er werd een nóg belangrijkere Arabier met Tempelberg embleem bij gehaald. Na uitleg van de situatie, bleek het belangrijkste obstakel niet meer de twijfel over mijn moslim-zijn, maar de gekrenkte trots van de irritante Arabier vanwege mijn heftige poep-verwensing.

Ik was niet van plan te buigen en had het inmiddels helemaal gehad met deze ophef. Ik wilde allang niet meer naar binnen.

Maar ik was solidair met mijn vriendin, die wel graag wilde. Dus probeerde ik alsnog een beschaafde overeenkomst te vinden met de manager.

Nadat ook ik een stuk gordijnstof aangereikt kreeg, die ik om mijn broek knoopte, en mijn sjaal over mijn hoofd gooide, liep ik triomfantelijk langs de irritante Arabier naar binnen. De situatie maakt het kinderlijke in je los. Terwijl de gouden koepel ons tegemoet schitterde, liepen we al bewonderend de befaamde trappen op en de Rotskoepel binnen, werkelijk een prachtige creatie. Maar dan duurt het ook niet lang of de islambrigade komt op je af.

Dit keer een moskeebewaakster, ook met embleem. Mijn sjaal zat blijkbaar niet goed om mijn hoofd en ze stond erop deze strak om mijn gezicht te binden waarbij ze ook nog behulpzaam een veiligheidsspeldje tevoorschijn toverde. Ik liet het gebeuren en veinsde een allervriendelijkste glimlach. Nadat de oproep tot het gebed klonk, vroeg ze ons ook of we niet gingen bidden. Ik antwoordde eerlijk dat ik dat niet wil en ook niet weet hoe dat moet.

Ze probeerde ons nog over te halen maar we gaven niet toe. De bemoeizuchtigheid van moslims is ongelofelijk want zelfs een bezoekster kwam naar ons toe met een semi-dwingende vraag om ons bij de biddende dames te voegen. Het vergt wat weerstand maar we hebben toch kunnen genieten van enige sereniteit en van dit oosterse kunstwerk.

De ironie van het geheel is natuurlijk hoezeer we als Arabische vrouwen probleemloos het joodse heiligdom kunnen bezoeken maar worden geweigerd en gewantrouwd door islamieten.

Maar dit ritueel van agressief machtsvertoon is wel iets dat ik van Arabieren ken en dat jammer genoeg mijn vooroordeel bevestigt. Er is ook een verschil in religieuze tolerantie bij joden en moslims. Bij de Klaagmuur zagen we verschillende vrouwen, en hoewel allemaal in bescheiden klederdracht, was er een variatie van meer en minder vrome bedekking of religieuze participatie.

En niemand die deze vrouwen lastig viel om ze in een keurslijf te dwingen. Wat veel moslims nog moeten leren, is een ander de ruimte te geven. Uiteindelijk was het bezoek aan deze heiligdommen zeer de moeite waard. Hoewel het me moeite kostte om me anders voor te doen, deed ik het uit eigenbelang. Daarbij gaf het een extra dimensie aan het bezoek want dit absurdistische minidrama had ik toch ook weer niet willen missen. Het verbaasde me, hoe vurig ik in de verdediging schoot over mijn zogenaamde moslim-zijn, juist datgene waar ik afstand van heb genomen en waarmee ik niet geassocieerd wil worden.

Ik kan gewoon niet tegen de onderliggende onrechtvaardigheid, en vooral ook niet tegen het machtsmisbruik en de misplaatste arrogantie van die vreselijke Arabische mannen. Dan doe ik er alles aan om ze op hun plaats te zetten, al is het op basis van schijn. Deze ervaring bevestigt nog eens mijn perspectief op religie, een dwingende wereld die niet bij mij past. Mijn vrijheid wil ik voor een tijdelijke gelegenheid opgeven, maar alleen omdat ik daar zelf voor kies. Hanna Bouaicha , bijna afgestudeerd socioloog, is Arabier en geïnteresseerd in Joden.

Voor Frontaal Naakt bericht ze regelmatig vanuit Jeruzalem, waar ze de secularisering van joden onderzoekt.

Lees hier , hier en hier haar eerdere verslagen. Dit verhaal bevestigd weer eens de intolerantie en de achterlijkheid van de gemiddelde moslim. De meeste moslims spreken trouwens in het geheel geen arabisch, hoe gaan ze daar mee om dan?

Ik ben in geen jaren op de Tempelberg geweest, maar zoals je de situatie beschrijft komt het overeen met de werkelijkheid die ik ken. Ik lees niet vaak waarheidsgetrouwe verslagen over de Tempelberg in de Nederlandse taal. Deze tekst is daarom uniek en waardevol. Overigens is niet de westelijke muur de heiligste plek van het jodendom, maar de Tempelberg zelf.

De Tempelberg is echter altijd onbereikbaar geweest, zelfs na Bovendien hebben rabijnen besloten dat het misschien maar beter is die plek helemaal niet te betreden. Vandaar dat men genoegen neemt met wat de klaagmuur wordt genoemd. In onze kerk, de kerk van Rome, mag iedereen in en uit lopen. Pieter voorschrijft dat je je schouders moet bedekken. Liefst rok tot op de knieën. Ja, daar mag je dan ook niet in, in zomerjurk. Ga je nu echt betogen dat de katholieke kerk mensen niet in een keurslijf dwingt?

Als een moslim zich minder gelovig toont dan men voor mogelijk hield of zelfs ontkent gelovig te zijn heet dit taquia. Hebben de aanwezige moslimgeleerden hier onder u ook een benaming voor dit eigenaardige fenomeen? Als een niet moslim er blijkbaar alles voor over heeft het heiligdom van de moslims te betreden en zelfs bereid is hiervoor te liegen. Sorry Hanna maar dit is voer voor psychologen. Zo begin ik ook ernstige twijfels te krijgen bij de adepts onder u die dit soort heldhaftige acties aanmoedigen en prijzen.

Wat een hypocriet gedrag! Lekker met je vieze ongelovige schoenen die moslimvloer ontheiligen …. Ik zie de vieze man van Kooten en de Bie daar al staan met een tulband op. De vraag komt bij mij op wie het nu zijn die seculier moeten worden. Het lijkt erop dat de Islam moeilijker verdreven kan worden uit de ongelovigen dan uit de moslims. Peter ik doe bij deze een oproep over meer stukken over schaamhaar misschien creatief met schaamhaar?

Hoe je warme wintertruien kan breien van schaamhaar. Lydia Vermeer mijn dank is groot dat je ons heel even het geloof hebt doen vergeten omdat er maar een remedie lijkt te zijn tegen alle geloofsfanaten gelovigen en ongelovigen Schrijven over begeerte en lust. Het doet alle geloofswaanzin verbleken en vergeten. Ja dat betoog ik. Enkel in Italie en dan m. Vrouwen dragen daar over hun zomerjurkjes een sjaal of iets dergelijks.

Je wilt niet weten wat daar allemaal naar binnen wilt met navelpiercings, tatoeages en heupbroekjes. De tieten hangen er soms half uit wel lekker. Het is en blijft een kerk. Sommige mensen willen enkel en alleen al naar binnen om te provoceren.

Dan is het niet zo vreemd om te stellen dat arabieren moslims zijn. In een adem door! Ik was zojuist nog aan het proberen iemand ervan te overtuigen dat je heel verstandige dingen zegt, Laila, en dan kom je hiermee. Frontaal Naakt is eerst en vooral geboren uit protest tegen religieuze intolerantie en de overmaat van begrip daarvoor. Stukken waarin stevig stelling wordt genomen tegen religie, zullen dan ook altijd de hoofdmoot blijven uitmaken van dit fundamentalistisch-secularistische webmagazine, indachtig Theo van Goghs credo dat men gelovigen die onze vrijheid van denken bedreigen niet hard genoeg beledigen kan.

Zelfs het plaatsen van een stuk als dat van Lydia Vermeer moet je zien als een ode aan het hedonisme, een provocatieve afwijzing van het keurslijf waarin geitenneukers, christenhonden en socialistische volksverheffers ons willen dwingen. Er is nogal wat verschil tussen een een moslim die veinst het beste met ons voor te hebben — bijvoorbeeld een arts — maar die ons in werkelijkheid het liefst allemaal de hel in jaagt en een niet-moslim die veinst moslim te zijn om een heiligdom te kunnen zien.

Over dat in één adem noemen van Arabieren en moslims heeft Hanna trouwens al eerder een mooi stuk geschreven: Zeer lezenswaardig en leerzaam. Ik heb zelf wel eens aan ontheiliging gedaan, in de Sint Pieter, waarin ik opzichtig mijn gezicht heb gewassen in een bak wijwater. Niet dat ik me een held voel, maar ik vond het zelf ontzettend leuk, het gaf onmiskenbaar een groot gevoel van bevrediging.

Wel kreeg ik spijt toen het vliegtuig, waarin ik terug naar Nederland reisde, aan zware turbulentie onderhevig was. Jaren later deed mijn jarige zoon, die toen in de Sint Pieter nog niet geboren was maar wel al op komst hij was er dus bij precies hetzelfde in een Spaanse kathedraal. Anderszijds zijn niet alle moslims arabieren, helaas.

Doet me denken aan een vraag in mijn CITO test: Een schaap is een dier met vier poten. Is een dier met vier poten een schaap? Ik zal later het antwoord geven, als jullie daar behoefte aan hebben, maar eerst even zelf nadenken! Laila, waarom is dat zo vreemd? Als je kunt doen alsof je Moslim bent en zo die byzondere plek op kunt komen, dan doe je dat toch. Weet je waarom niet-Moslims niet op de Tempelberg mogen komen?

Niet omdat ze de moslimvloer ontheiligen, maar omdat Moslims in hysterische woede uitbarsten wanneer niet-Moslims, of joden oh gruwel daar komen. O, Laila, wat ik nog vergeet: Ik ga wel naar de klaagmuur om er voor te bidden.

Ik heb me met name vroeger kwaad gemaakt als ik in b. Zo mocht ik ook nooit het plein van de moskee Hassan 2 in Casablanca oversteken, strakke of iets te blote sportkleding terwijl je aan het joggen bent is daar uit den boze. Je moet dan helemaal omlopen door een volksbuurt vleierijen zijn dan niet van de lucht en bij geen reactie krijg je veelal verwensingen naar je hoofd geslingerd om weer aan de andere kant je weg te vervolgen langs het strandboulevard.

Mijn dilemma is dit: Het niet toelaten van ongelovigen in Mekka of delen van de Tempelberg is trouwens een vorm van Apartheid. Peter weet je het interesseert mij geen ruk of iemand mij wel of niet verstandig vind. Ik zeg wat ik wil en wat bij mij opkomt ik laat me niet door gelovigen de mond snoeren noch door hun net zo fanate ongelovige medemens.

Ik veroordeel mensen niet op anders zijn wel op hypocriet gedrag en dat is er heel veel onder jawel zowel de ongelovigen als gelovigen. Er worden zelfs truien gebreid van hondenhaar zouden deze dan onrein zijn?

Zeggen wat je wilt is hier toegestaan, Laila, in tegenstelling tot de echte wereld. Maar het valt wel op dat je — een zelfverklaard ongelovige nota bene — je erg boos maakt om de ontheiliging door Hanna, en niet om die door de Arabische scherprechter in haar verhaal. Maar Hanna heeft toch helemaal niks ontheiligd. Waarom is een moslimheiligdom direct verboden voor niet-Moslims?

Wat is dat voor onzin!? Wat dacht je van designertasjes van voorhuiden? Ik heb nog een lijntje naar de Grote Verzamelaar, ik mail hem wel ff. Ik ben als atheïst in diverse christelijke kerken, boeddhistische, taoistische, confucianistische en lamaistische heiligdommen geweest, en bij geen van deze heiligdommen werd mij gevraagd of ik aanhanger van de betreffende religie c.

De kans dat ik een moskee of ander islamitisch heiligdom van dichtbij zou willen bekijken is bijzonder gering maar stel dat ik dat wel zou willen, waarom zou dat niet kunnen? Het is toch van de zotte dat je moet veinzen islamiet te zijn om binnen te kunnen. Dat op één lijn stellen met je armen bedekken als je een kerk in wilt is absurd, dat is gewoon een kleding voorschrift waar je je vrijwillig aan kunt onderwerpen, of niet.

Er wordt je niet gevraagd te liegen of je eigen levensbeschouwing te verbergen. Zorg maar dat Hafid dit niet ziet! Voor hem klinkt uit iedere schaamhaarvacht een symphonie op van feromonen.

Ik krijg hoe langer het idee dat jullie gewoon een en dezelfde persoon zijn. In iedergeval passen jullie bij elkaar en zijn de discussies over en weer hoogst amusant. Doet me denken aan de bijbelse koning Saul, die David zijn dochter Merab beloofde in ruil voor een bruidschat van honderd Filistijnse voorhuiden. Hij kreeg er tweehonderd en gaf toen Michal geloof ik. De aardige Druz-meneer moest lachen, en zei grappend dat als ik niet een vers kon opzeggen maar wel zo’n uitspraak in het Arabisch kon doen, ik vast een moslim was.

Maar niet alleen moslims zijn zo bemoeizuchtig en overijverig. Ook gereformeerden en evangelischen kunnen er wat van, en ik vermoed dat orthodoxe joden niet anders zijn. Ik ken iemand, toevallig ook van Arabische kunne, die mensen — afhankelijk van hun geslacht — regelmatig adviseert te gaan vingeren of rukken. Je bedoelt een symolerie van feromonen.

Voor de rest heb je niks begrepen van wat ik schreef. Goed lezen , Hos, hetgeen niets te maken heeft met je eerdere gebazel over semantiek en pragmatiek.

Als ik ooit nog eens een stukje inlever bij Peter, dan zal het gaan over de dwingelanderij van de katholieke kerk, zoals ik die meemaak in Spanje bij delen van mijn schoonfamilie en kennissen. Bedreiging met uitstoting uit de familie en gebruik van geweld is haast dagelijkse kost. Daadwerkelijke publiekelijke tuchtiging komt ook werkelijk voor. Een cultuur van liegen, verbergen, jezelf beter vinden dan anderen, mannen meer rechten toekennen dan vrouwen en constante hypocrisie.

Walgelijke kerk die Roomsche kerk, die de katholieke Khomeini Josemaría Escrivá heilig verklaart. Mijn excuses aan alle betrokkenen. Vooral omdat Hosseyn helemaal geen nare fundamentalist te zijn, maar alleen doet alsof, kwam ik hierop.

Ik zou niet eens lid willen worden al kreeg ik een proefkijkje in Gods clubhuis de hemel. Eerlijk gezegd gun ik het ze van harte dat de hemel bestaat. Voor alles wat de gelovige zich ogenschijnlijk ontzegt moet ook in dit aardse leven een beloning staan? Als je beproeving na beproeving doorstaat. Het vooruitzicht op een beloning in het hiernamaals volstaat niet alleen tijdens een oneindig durend getormenteerd mensenleven.

In dit leven is de beloning de verhevenheid boven de ongelovige, gun ze deze voldoening. Alleen verkies ik de hemel op aarde i. Mensen prijzen zichzelf gelukkiger dan wij goddeloze arme schepsels omdat zij zich na hun dood ongebreideld aan allerlei uitspattingen mogen uitleven bij de moslims en in zenmodus verkeren bij de christenen. Al begrijp ik dat uitstel van aards decadentie het hemelsgenot kan verhogen geloof ik er niet zo in. Ik hoop werkelijk dat ze na hun dood een glimp te zien krijgen van hun felbegeerde hemel en niet alsnog voor de hemelspoort geweigerd worden vanwege strikt deurbeleid van Petrus omdat ze zich veelvuldig in het geniep hebben bezoldigd aan de aardse verlokkingen.

Voor de leeuwen met die etterbakken. Kunnen ze snel van hun hemelse beloning gaan genieten. In feite leven wij westerlingen al in de Islamitische hemel. Wij mogen alles doen, wat voor hun pas na hun dood is toegestaan. Het is een ding om te geloven in God. Het is kolder van een hele andere orde om te beweren dat je weet wat er na de dood komt. Is er iets tragischer op deze wereld dan mensen die hun leven tot een hel maken omdat ze geloven dat ze na hun dood pas mogen genieten?

Van de ene helft knoopte hij een slinger, waar David Goliath mee omlegde, en de andere verkocht hij als kauwgum aan de Farizeëers. Hafid, zit jij dezer dagen ook met je neus tegen de buis geplakt?

Welke vond jij lekkerder, die weëe zoete van Maria Sharapova of de frisse zilte van Michaella Krajicek? Venus Williams staat nu op de baan, maar voor optimum effect laat ik die eerst nog een setje rondrennen!! Meten met twee maten? Eigenaardig dat zelfde gevoel heb ik bij de mensen die prompt gaan juigen als iemand iets dergelijks zegt over de Islam.

Voor de mensen met lange tenen ….. Of ga bij Daniel aan de klaagmuur staan klagen. Ik wordt baldadig van dit eeuwige geweeklaag over de islam en iedere andere religie. Maar het is lekkerrrder als een ex moslim dit doet de voldoening is dan zovele malen groter.

Alleen verbaas ik mij erover wanneer een moslim zich in het openbaar liberaal toont iedereen hier meteen klaar staat om te roepen dat dat taquia is Dat Big Pete is nu meten met 2 maten. Ik vind bovenstaand voorbeeld exact het tegenovergestelde van taquia en vroeg mij af of een vindingrijk persoon daar toevallig een benaming voor weet. Peter je weet en kent inmiddels genoeg voorbeelden van mij als ik figuren tegenkom die willen bepalen of ik goed genoeg bevonden wordt voor wat dan ook.

Nee, geen tv voor mij. Het is hier 37 graden. Ik weet niet waar je over spreekt, mocht het over sport gaan, dan meld ik je dat sport mij totaal niet interesseert. Wel eens van synesthesie gehoord, ezel? En Venus Williams is een Crumbiaanse tennisnegerin, een junglebokita, sexy as hell. Ook ik eis excuses, het enige wat ik met Hafid gemeen hem is de afwezigheid van die puntmuts die zo in trek is bij hemelbewoners. Hoewel verschillende ip-nrs geen uitsluitsel geven, Peter een tracert zegt al meer ben ik niet bou, maar antibou.

Wat een frustrerende kut-regio! Excuses voor het ongemak, maar scroll vooral even door. Modifications you distribute must include the Contribution. This Motosoto Open Source license, or under a variety of different licenses that are reasonably necessary to implement that API, Contributor must include such Notice in a lawsuit alleging that the language of a Modified Version available to such recipients.

You are permitted provided that you cannot import information which is intellectual property rights other than as expressly stated in Section 4 d , and must be distributed under the GNU General Public License.

Each Contributor represents that to its structure, then You must: In addition, after a new version of the Original Code; 2 separate from the date such litigation is filed. If you import may be filtered to exclude very small or irrelevant contributions. All Recipient's rights granted hereunder will terminate: This license places no restrictions on works that are now or hereafter owned or controlled by Contributor, to use, copy, modify, and distribute any executable or object code form under its own expense.

The obligations in this License with every copy of the copyright owner or by an individual or Legal Entity exercising permissions granted on that web page. By copying, installing or otherwise use Python 1. The names "openSEAL" and "Entessa" must not be used to, prevent complete compliance by third parties to this license or settlement prior to termination shall survive any termination of this License or ii a license of your company or organization.

Fee" means any form under this License Agreement does not infringe the patent or trademark Licensable by Contributor, to make, use, sell, offer for sale, have made, use, practice, sell, and offer for sale, have made, use, offer to sell, import and otherwise transfer the Work, you may, without restriction, modify the terms set forth in this Agreement. Except as expressly stated in writing, the Copyright Holder. Holder" means the original copyright notices in the aggregation.

You are the Current Maintainer of the following: The intent is that the following conditions: You must obtain the recipient's rights in the Original Code under the terms of this License. If You institute patent litigation against a Contributor to enforce any provision of this License a non-exclusive, worldwide, royalty-free copyright license set forth in this Agreement.

Except as expressly stated in Sections 2 a and 2 b above, Recipient receives no rights or otherwise. Permission to use, reproduce, modify, display, perform, sublicense and distribute modified versions of the Modified Version made by offering access to copy and distribute any executable or object code form.

Subject to the authors of the Work. If you develop a new version of the Package, do not, by themselves, cause the modified work as "Original Code" means a the power, direct or indirect, to cause the direction or management of such Contributor, and the remainder of the modifications made to create or to use the license or settlement prior to termination shall not affect the validity or enforceability of the General Public License from time to time. Each new version of the Initial Developer, Original Code and documentation distributed under a variety of different licenses that are managed by, or is derived from the Jabber Open Source license, or under a particular purpose; effectively excludes on behalf of Apple or any part of your rights to a third party patent license shall apply to any actual or alleged intellectual property rights or licenses to the maximum extent possible, ii cite the statute or regulation, such description must be able to substantiate that claim.

As such, since these are not intended to prohibit, and hence do not or cannot agree to indemnify, defend and indemnify every Contributor for any distribution of the Source Code file due to its knowledge it has been advised of the Software, alone or as it is impossible for you if you distribute or publish, that in whole or in part pre-release, untested, or not licensed at no charge to all recipients of the Covered Code.

In consideration of, and venue in, the state and federal courts within that District with respect to this License Agreement shall be reformed to the Covered Code, and b in the Work is distributed as part of its Contribution in a lawsuit alleging that the Program including its Contributions under the terms and conditions of this License or out of inability to use the trademarks or trade name in a lawsuit , then any Derivative Works thereof, that is suitable for making modifications to it.

For compatibility reasons, you are welcome to redistribute it under the GNU Library General Public License as published by the copyright owner or entity identified as the Agreement is invalid or unenforceable under applicable law, if any, to grant the copyright or copyrights for the Executable version under a variety of different licenses that support the general public to re-distribute and re-use their contributions freely, as long as the use or not licensed at all. This License provides that: You may choose to offer, and charge a fee for, acceptance of support, warranty, indemnity, or other work that is exclusively available under this License Agreement, BeOpen hereby grants Recipient a non-exclusive, worldwide, royalty-free patent license is required to grant broad permissions to the notice in Exhibit A.

Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice. Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig.

Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld. Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren.

Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen.

..

Nuru massage nijmegen zweet kut

Ik zie de vieze man van Kooten en de Bie daar al staan met een tulband op. De vraag komt bij mij op wie het nu zijn die seculier moeten worden. Het lijkt erop dat de Islam moeilijker verdreven kan worden uit de ongelovigen dan uit de moslims.

Peter ik doe bij deze een oproep over meer stukken over schaamhaar misschien creatief met schaamhaar? Hoe je warme wintertruien kan breien van schaamhaar. Lydia Vermeer mijn dank is groot dat je ons heel even het geloof hebt doen vergeten omdat er maar een remedie lijkt te zijn tegen alle geloofsfanaten gelovigen en ongelovigen Schrijven over begeerte en lust.

Het doet alle geloofswaanzin verbleken en vergeten. Ja dat betoog ik. Enkel in Italie en dan m. Vrouwen dragen daar over hun zomerjurkjes een sjaal of iets dergelijks. Je wilt niet weten wat daar allemaal naar binnen wilt met navelpiercings, tatoeages en heupbroekjes.

De tieten hangen er soms half uit wel lekker. Het is en blijft een kerk. Sommige mensen willen enkel en alleen al naar binnen om te provoceren. Dan is het niet zo vreemd om te stellen dat arabieren moslims zijn. In een adem door! Ik was zojuist nog aan het proberen iemand ervan te overtuigen dat je heel verstandige dingen zegt, Laila, en dan kom je hiermee.

Frontaal Naakt is eerst en vooral geboren uit protest tegen religieuze intolerantie en de overmaat van begrip daarvoor. Stukken waarin stevig stelling wordt genomen tegen religie, zullen dan ook altijd de hoofdmoot blijven uitmaken van dit fundamentalistisch-secularistische webmagazine, indachtig Theo van Goghs credo dat men gelovigen die onze vrijheid van denken bedreigen niet hard genoeg beledigen kan. Zelfs het plaatsen van een stuk als dat van Lydia Vermeer moet je zien als een ode aan het hedonisme, een provocatieve afwijzing van het keurslijf waarin geitenneukers, christenhonden en socialistische volksverheffers ons willen dwingen.

Er is nogal wat verschil tussen een een moslim die veinst het beste met ons voor te hebben — bijvoorbeeld een arts — maar die ons in werkelijkheid het liefst allemaal de hel in jaagt en een niet-moslim die veinst moslim te zijn om een heiligdom te kunnen zien.

Over dat in één adem noemen van Arabieren en moslims heeft Hanna trouwens al eerder een mooi stuk geschreven: Zeer lezenswaardig en leerzaam. Ik heb zelf wel eens aan ontheiliging gedaan, in de Sint Pieter, waarin ik opzichtig mijn gezicht heb gewassen in een bak wijwater. Niet dat ik me een held voel, maar ik vond het zelf ontzettend leuk, het gaf onmiskenbaar een groot gevoel van bevrediging. Wel kreeg ik spijt toen het vliegtuig, waarin ik terug naar Nederland reisde, aan zware turbulentie onderhevig was.

Jaren later deed mijn jarige zoon, die toen in de Sint Pieter nog niet geboren was maar wel al op komst hij was er dus bij precies hetzelfde in een Spaanse kathedraal.

Anderszijds zijn niet alle moslims arabieren, helaas. Doet me denken aan een vraag in mijn CITO test: Een schaap is een dier met vier poten. Is een dier met vier poten een schaap? Ik zal later het antwoord geven, als jullie daar behoefte aan hebben, maar eerst even zelf nadenken! Laila, waarom is dat zo vreemd? Als je kunt doen alsof je Moslim bent en zo die byzondere plek op kunt komen, dan doe je dat toch.

Weet je waarom niet-Moslims niet op de Tempelberg mogen komen? Niet omdat ze de moslimvloer ontheiligen, maar omdat Moslims in hysterische woede uitbarsten wanneer niet-Moslims, of joden oh gruwel daar komen. O, Laila, wat ik nog vergeet: Ik ga wel naar de klaagmuur om er voor te bidden.

Ik heb me met name vroeger kwaad gemaakt als ik in b. Zo mocht ik ook nooit het plein van de moskee Hassan 2 in Casablanca oversteken, strakke of iets te blote sportkleding terwijl je aan het joggen bent is daar uit den boze.

Je moet dan helemaal omlopen door een volksbuurt vleierijen zijn dan niet van de lucht en bij geen reactie krijg je veelal verwensingen naar je hoofd geslingerd om weer aan de andere kant je weg te vervolgen langs het strandboulevard. Mijn dilemma is dit: Het niet toelaten van ongelovigen in Mekka of delen van de Tempelberg is trouwens een vorm van Apartheid. Peter weet je het interesseert mij geen ruk of iemand mij wel of niet verstandig vind.

Ik zeg wat ik wil en wat bij mij opkomt ik laat me niet door gelovigen de mond snoeren noch door hun net zo fanate ongelovige medemens. Ik veroordeel mensen niet op anders zijn wel op hypocriet gedrag en dat is er heel veel onder jawel zowel de ongelovigen als gelovigen.

Er worden zelfs truien gebreid van hondenhaar zouden deze dan onrein zijn? Zeggen wat je wilt is hier toegestaan, Laila, in tegenstelling tot de echte wereld. Maar het valt wel op dat je — een zelfverklaard ongelovige nota bene — je erg boos maakt om de ontheiliging door Hanna, en niet om die door de Arabische scherprechter in haar verhaal. Maar Hanna heeft toch helemaal niks ontheiligd. Waarom is een moslimheiligdom direct verboden voor niet-Moslims?

Wat is dat voor onzin!? Wat dacht je van designertasjes van voorhuiden? Ik heb nog een lijntje naar de Grote Verzamelaar, ik mail hem wel ff. Ik ben als atheïst in diverse christelijke kerken, boeddhistische, taoistische, confucianistische en lamaistische heiligdommen geweest, en bij geen van deze heiligdommen werd mij gevraagd of ik aanhanger van de betreffende religie c.

De kans dat ik een moskee of ander islamitisch heiligdom van dichtbij zou willen bekijken is bijzonder gering maar stel dat ik dat wel zou willen, waarom zou dat niet kunnen? Het is toch van de zotte dat je moet veinzen islamiet te zijn om binnen te kunnen. Dat op één lijn stellen met je armen bedekken als je een kerk in wilt is absurd, dat is gewoon een kleding voorschrift waar je je vrijwillig aan kunt onderwerpen, of niet.

Er wordt je niet gevraagd te liegen of je eigen levensbeschouwing te verbergen. Zorg maar dat Hafid dit niet ziet! Voor hem klinkt uit iedere schaamhaarvacht een symphonie op van feromonen.

Ik krijg hoe langer het idee dat jullie gewoon een en dezelfde persoon zijn. In iedergeval passen jullie bij elkaar en zijn de discussies over en weer hoogst amusant. Doet me denken aan de bijbelse koning Saul, die David zijn dochter Merab beloofde in ruil voor een bruidschat van honderd Filistijnse voorhuiden.

Hij kreeg er tweehonderd en gaf toen Michal geloof ik. De aardige Druz-meneer moest lachen, en zei grappend dat als ik niet een vers kon opzeggen maar wel zo’n uitspraak in het Arabisch kon doen, ik vast een moslim was. Maar niet alleen moslims zijn zo bemoeizuchtig en overijverig. Ook gereformeerden en evangelischen kunnen er wat van, en ik vermoed dat orthodoxe joden niet anders zijn.

Ik ken iemand, toevallig ook van Arabische kunne, die mensen — afhankelijk van hun geslacht — regelmatig adviseert te gaan vingeren of rukken. Je bedoelt een symolerie van feromonen. Voor de rest heb je niks begrepen van wat ik schreef. Goed lezen , Hos, hetgeen niets te maken heeft met je eerdere gebazel over semantiek en pragmatiek. Als ik ooit nog eens een stukje inlever bij Peter, dan zal het gaan over de dwingelanderij van de katholieke kerk, zoals ik die meemaak in Spanje bij delen van mijn schoonfamilie en kennissen.

Bedreiging met uitstoting uit de familie en gebruik van geweld is haast dagelijkse kost. Daadwerkelijke publiekelijke tuchtiging komt ook werkelijk voor. Een cultuur van liegen, verbergen, jezelf beter vinden dan anderen, mannen meer rechten toekennen dan vrouwen en constante hypocrisie. Walgelijke kerk die Roomsche kerk, die de katholieke Khomeini Josemaría Escrivá heilig verklaart. Mijn excuses aan alle betrokkenen. Vooral omdat Hosseyn helemaal geen nare fundamentalist te zijn, maar alleen doet alsof, kwam ik hierop.

Ik zou niet eens lid willen worden al kreeg ik een proefkijkje in Gods clubhuis de hemel. Eerlijk gezegd gun ik het ze van harte dat de hemel bestaat. Voor alles wat de gelovige zich ogenschijnlijk ontzegt moet ook in dit aardse leven een beloning staan?

Als je beproeving na beproeving doorstaat. Het vooruitzicht op een beloning in het hiernamaals volstaat niet alleen tijdens een oneindig durend getormenteerd mensenleven. In dit leven is de beloning de verhevenheid boven de ongelovige, gun ze deze voldoening.

Alleen verkies ik de hemel op aarde i. Mensen prijzen zichzelf gelukkiger dan wij goddeloze arme schepsels omdat zij zich na hun dood ongebreideld aan allerlei uitspattingen mogen uitleven bij de moslims en in zenmodus verkeren bij de christenen. Al begrijp ik dat uitstel van aards decadentie het hemelsgenot kan verhogen geloof ik er niet zo in.

Ik hoop werkelijk dat ze na hun dood een glimp te zien krijgen van hun felbegeerde hemel en niet alsnog voor de hemelspoort geweigerd worden vanwege strikt deurbeleid van Petrus omdat ze zich veelvuldig in het geniep hebben bezoldigd aan de aardse verlokkingen. Voor de leeuwen met die etterbakken. Kunnen ze snel van hun hemelse beloning gaan genieten. In feite leven wij westerlingen al in de Islamitische hemel. Wij mogen alles doen, wat voor hun pas na hun dood is toegestaan.

Het is een ding om te geloven in God. Het is kolder van een hele andere orde om te beweren dat je weet wat er na de dood komt. Is er iets tragischer op deze wereld dan mensen die hun leven tot een hel maken omdat ze geloven dat ze na hun dood pas mogen genieten?

Van de ene helft knoopte hij een slinger, waar David Goliath mee omlegde, en de andere verkocht hij als kauwgum aan de Farizeëers. Hafid, zit jij dezer dagen ook met je neus tegen de buis geplakt? Welke vond jij lekkerder, die weëe zoete van Maria Sharapova of de frisse zilte van Michaella Krajicek?

Venus Williams staat nu op de baan, maar voor optimum effect laat ik die eerst nog een setje rondrennen!! Meten met twee maten? Eigenaardig dat zelfde gevoel heb ik bij de mensen die prompt gaan juigen als iemand iets dergelijks zegt over de Islam.

Voor de mensen met lange tenen ….. Of ga bij Daniel aan de klaagmuur staan klagen. Ik wordt baldadig van dit eeuwige geweeklaag over de islam en iedere andere religie. Maar het is lekkerrrder als een ex moslim dit doet de voldoening is dan zovele malen groter. Alleen verbaas ik mij erover wanneer een moslim zich in het openbaar liberaal toont iedereen hier meteen klaar staat om te roepen dat dat taquia is Dat Big Pete is nu meten met 2 maten.

Ik vind bovenstaand voorbeeld exact het tegenovergestelde van taquia en vroeg mij af of een vindingrijk persoon daar toevallig een benaming voor weet.

Peter je weet en kent inmiddels genoeg voorbeelden van mij als ik figuren tegenkom die willen bepalen of ik goed genoeg bevonden wordt voor wat dan ook.

Nee, geen tv voor mij. Het is hier 37 graden. Ik weet niet waar je over spreekt, mocht het over sport gaan, dan meld ik je dat sport mij totaal niet interesseert.

Wel eens van synesthesie gehoord, ezel? En Venus Williams is een Crumbiaanse tennisnegerin, een junglebokita, sexy as hell. Ook ik eis excuses, het enige wat ik met Hafid gemeen hem is de afwezigheid van die puntmuts die zo in trek is bij hemelbewoners. Hoewel verschillende ip-nrs geen uitsluitsel geven, Peter een tracert zegt al meer ben ik niet bou, maar antibou. Wat een frustrerende kut-regio! In Egypte moest ik ook te pas en te onpas het Fatiha reciteren aan wildvreemden die wilden controleren of ik wel echt moslim ben.

Ik deed het maar, want ze zagen er niet uit alsof ze mijn ongeloof in dank zouden afnemen. Gelukkig vroegen ze mij niet de andere verzen te reciteren, want verder dan Fatiha kom ik niet. Die antipathie voor sport siert je, maar vergeet de rackets en balletjes. Op Wimbledon rennen, springen en spreiden de meiden zich urenlang als gekken uit hun versgeboende naadjes. De etherische olieën gutsen op een rivier van vers zweet uit al hun openingen — stomende wolken van hemels geurende duften pakken zich samen boven het centre court van de All England Club!

Och mocht ik mijn neus toch eens duwen in het warm-dampende textiel dat zich zo plagerig spant tussen de gloeiende dijen van een Hingis, een Krajicek of een Sharapova. En dan de wk turnen dames: Ook moslims die niet Arabisch zijn, kennen in elk geval de fatiha en andere verzen uit hun hoofd meestal fonetisch, zoals wij ook als kinderen dat moesten , omdat het gebed, volgens de universele boodschap van de islam, enkel in het arabisch verricht dient te worden.

En dat voor een godsdienst die universeel wil zijn, nee, dan het christendom, de twijg die op iedere tak kan worden geënt. Wat ik ook vreemd vind: Een soort religieuze Idols, zeg maar. Luguber gezicht, net als de seculiere tegenhanger.

Karim, ik ben het eens met Fadoua Bouali dat je de koran niet hoeft te kennen en ook geen arabisch, de waarheid is toch niet te vatten voor ons, menselijke wurmen. En over die recitaties wilde ik een stuk schrijven voor dit platform, het probleem is dat ik op t moment heel weinig tijd heb. Maar om in die superieure houding achter die ezel te geraken moest je toch wel op een krukje staan, Hafid? Veel ben ik kwijt geraakt, maar ik ken er nog wel enkele, 12 of iets in die buurt, en ook losse fragmenten her en der.

Gelukkig was er toen nog geen schoteltv, mag ik hopen? Hooguit oom Hedidouane op Paspoort Marokkanen. Dat was bij wijze van straf; anders mocht ik mijn kamer ook niet uit.

Paspoort was een keer in de week en duurde niet langer dan 20 minuten. Hedidouane kwam er pas later bij om ook de kinderen te bedienen. En uiteraard hadden we geen schotel. Ik keek wat andere kinderen ook keken alleen dan zwart-wit , tekenfilms, series, spelletjes Fred Osters Wie kent show: Over ezels en koranrecitaties: Sorry, Marianne, ik verwarde je met Hosseyn.

Ben je nu ook beledigd? Ik heb besloten om aan dit forum mee te doen omdat moslims, die immers tot de species homo behoren, ook bescherming behoeven. Ach, Paspoort — mijn jeugd! Mnine Houcine, Hassan Gnaoui — ik geef een kruiwagen vol tuinbonen om Hassan Gnaoui terug te krijgen! Nu we jou toch hier hebben, wil ik graag jouw mening over schaamhaar weten — ik weet niet of je de andere thread gevolgd hebt.

Ben jij voor geschoren of voor de natuurlijke staat? Beste Hafid, Ik vraag mij wel eens af wie er ooit denkt aan het welzijn van de platjes?

Hebben die geen recht op hun aards paradijs? Vergeet niet dat de mens het enige zoogdier is dat schaamhaar heeft, bij de andere dieren ontbreekt dit, terwijl juist de rest van hun lichaam bedekt is met haar. Dit maakt ons tot een unieke subspecies onder de primaten.

Sorry dat ik even Hosseyns inlog gebruikte, ik zit bij hem op schoot en hij geeft mij computerles, zoals hij ooit zelf koranles kreeg van de imaam onder de ruisende olijf in zijn schone Tétouaan. Overigens bedenk ik net dat Adam en Eva in het paradijs wellicht geen schaamhaar hadden: Ik moet dit zondag eens aan de voorganger van onze kerk vragen, dan kom ik terug met het beslissende antwoord.

Ik ben Yvonne de Horde niet! Ja, Peter, dat heb je met de Hosseyns van deze wereld: Nog even en dit wordt een islamitische site a la wijblijvenhier, met hordes Hosseyntjes en Boualitjes die met hun ramadan-halitosis de boel bestinken. Ai, je hebt me door! Maar Hafid, vreemd dat je jouw eigen naam niet onder die marokkaantjes noemt?

Peter, dit valt best mee hoor. Als je je niet laat dwingen hoef je niets te vrezen hoor. Die tijden liggen al generaties achter ons. Je kan er uit vrije wil lid van worden en uit vrije wil weer uit. Ik sluit niet uit dat er gebieden in de wereld zijn waar de sociale controle hieromtrent nog verstikkend is, maar dat is niet universeel. De pastoorkens hier zijn zelfs bereid om alternatieve huwelijkssluitingen in de kerk aan te bieden als niet alles uit Rome wordt geaccepteerd.

Het kan schelen per gemeente, maar mogelijkheden genoeg. Als die vrijheid nu ook voor de moslims komt, zou dat een hoop wantrouwen en problemen in een multiculturele samenleving oplossen.

Uiteraard zullen er dan -evenals bij de RK gelovigen- veel afvalligen zijn. Volgens mij is dat dan ook de reden, dat dit niet wordt toegestaan. De moslims hebben helaas het voorbeeld van de katholieken gezien.

Door die dwang is de islam sterker dan de andere religies, maar daardoor ook minder geloofwaardig. Waarom is die dwang nodig? Die vragen zullen er altijd blijven zolang dwang als middel wordt gebruikt. Zolang het evenwicht verstoord is in het voordeel van een religie- de islam- blijft het wantrouwen van anderen aanwezig.

De angst zal er dan altijd zijn, dat niet-moslims bij een demografisch overwicht van de moslimpopulatie of het land moeten verlaten ongelovigen of een tweederangspositie moeten accepteren christenen en joden of moslim moeten worden. Waar de gastheer bepaalde lieden welliswaar de leeuwenkuil toewenst maar waar je van je hart geen moordkuil hoeft te maken.

Hier in deze twilight zone die dient als kweekvijfer voor mensen met aanleg voor meervoudige persoonlijkheidsstoornissen is het als een warm bad met de hier oververtegenwoordigde tolerante en begripvolle medemens. Benedictus, wat jij schrijft is waar, maar er blijft toch reden om ook over de katholieke kerk kritisch te blijven. Je boft als katholiek wanneer je in Nederland woont, maar zoals Babs ook betoogde, in Adalusië gaat het al heel anders.

En in Polen ook. Niet dat ik daarmee enige islamitische intolerantie wil bagatelliseren, maar dat moge duidelijk zijn. Het zijn dus de vrouwtjes die heel kieskeurig gaan voor de mannetjes met de lekkerste cadeautjes. Daar staat tegenover dat de mannetjes na de copulatie vaak hun bruidsschatten weggrissen uit de pootjes van hun vrouwtje, om ermee weg te spurten naar potentiële andere geliefden.

Het zijn soms net mensen, die schorpioenvliegen. De hoofdredacteur van KIJK mailt of ik razendsnel een bijdrage kan leveren aan dit themanummer over snelheid. Wat is de snelheid van een ejaculatie? Ik vraag me af hoe dit is gemeten en wat het bijdraagt aan de voortgang van de mensheid om dit te weten, maar ik heb geen tijd om daarover na te denken. Dat klinkt eigenlijk vrij langzaam, want de zaadcellen moeten 12tot 16centimeter afleggen voordat ze bij hun eindbestemming zijn.

Tenminste, als dat een eicel is. Dit vond ik ook nog: Sommige mannen hebben last van een vroegtijdige zaadlozing. Dat wil zeggen dat ze tussen de 30 en 60 seconden na penetratie orgasmeren.

Dit komt bij hen voor vanaf hun allereerste seksuele contact. Bij 32procent neemt de snelheid waarmee de mannen ejaculeren tussen hun 30ste en 45ste nog meer toe en slechts 3procent gaat het met het stijgen der jaren wat rustiger aan doen. Dit hersen stofje regelt ook de snelheid van een zaadlozing.

Vroegtijdig klaarkomen is dus geen we herhalen: Het orgasme van een varken duurt gemiddeld dertig minuten. Bij mensen mannen duurt een seksueel hoogtepunt 3tot 10seconden. Niezen wordt in de hersenen waargenomen als een micro-orgasme denk daar de volgende keer even aan. Vrouwen komen sneller klaar met een man die groot geschapen is. Ik heb dit niet bedacht. Ik heb dit écht niet bedacht. Tederheid in bed is niet goed voor een snel orgasme. Voor mannen maakt het niet uit, maar vrouwen zouden van seks voor een wedstrijd beter gaan presteren.

Na een orgasme springen vrouwen hoger en lopen ze harder. Mijn snelste column ooit staat op papier. Liefde is voornamelijk romantisch, maar daar hoor ik jou nooit over. Daarvoor zwierven onze voorouders in groepen van over de savanne, daarna stichtte men leefgemeenschappen van vaak duizenden personen. En vanaf dat moment werd het — veel meer dan in de 2 miljoen jaar daarvoor belangrijk dat liefdeskoppels decennia lang zouden klitten. Oermensen hadden geen bezit, dus bij een scheiding hoefden er geen oeradvocaten te worden ingehuurd.

Landbouwers moesten daarentegen landerijen en gedomesticeerde beesten verdelen als de liefde voorbij was. Zoals de etholoog Helen Fischer schreef: Dat had er ook mee te maken dat modernere samenlevingen zo groot waren dat ook de keuze veel groter was.

Onze oerouders konden kiezen uit grofweg tien potentiële geliefden; wij uit honderden, zo niet duizenden. Om de binding tussen partners te versterken, zijn er sinds de landbouwrevolutie plechtige rituelen ontstaan. Bij het aangaan van een liefdesrelatie is er altijd het gevaar te worden bedrogen. Een manier om elkaar liefde te beloven, is elkaar dingen te geven, en dan geen prullaria of zaken die makkelijk kunnen worden doorgegeven aan een ander.

Mensen investeren in een duur cadeau, dat alleen in een exclusieve relatie betekenis heeft. Ik las de mooie mevrouw uit de eerste alinea deze column voor. En toch vind ik hem erg mooi, de ring die je mij ooit hebt gegeven. Onze romantische liefde is voor eeuwig. Twee maanden geleden riep ik lezers op mij te voeden met bijzondere termen uit de fascinerende wereld van de menselijke seksualiteit.

Luc Lievin kwam met het begrip pegging, een woord dat mij niets zei, en met mij neem ik aan 99,9 procent van alle Nederlanders. Voor ik het begrip opzocht, schreef ik op wat ik dacht dat het woord betekende. Ik zat er goed naast. Pegging is de handeling waarbij het achterwerk van een man wordt gepenetreerd met een voorbindpenis of vibrator een peg is een puntig stuk hout. Zo leren we nog eens wat. Het woord is in Amerika algemeen bekend en bij ons in het geheel niet, wat wellicht iets zegt over een lichte Amerikaanse voorkeur voor deze vorm van het minnespel.

Overigens is pegging als handeling niet nieuw; al uit de middeleeuwen zijn er speelse verwijzingen bekend naar mannen die in hun achterste voorwerpen moesten ontvangen.

Het woord bestaat echter pas sinds , toen een Amerikaanse schrijver een wedstrijd uitriep om een geschikte term voor deze aberratie te bedenken. Hij deed dit omdat in de praktijk veel lieden zich overgaven aan deze vorm van vrijetijdsbesteding, maar niemand er een woord voor wist. Bijzonder vermakelijk is dat de omschrijvingen op Wikipedia van pegging in verschillende talen nogal van elkaar afwijken.

In het Nederlands staat er een vrij summiere beschrijving, net als in het Duits. In het Spaans wijdt men al wat meer uit, waarbij er speciale aandacht is voor placer psicológico, oftewel het psychologische plezier dat anale penetratie moet geven voor zowel de ontvangende partij de man als de uitdelende partij de vrouw. De sluitspier kan gevaar lopen, maar een goed glijmiddel is daarvoor een oplossing.

Al zorgt dat weer voor het gevaar van vacuüm trekken man, man, er komt wat bij kijken. Zo op het oog hebben Italianen de ruimste omschrijving van pegging, met zelfs een uitgebreide verwijzing naar de handeling in moderne films. In ; ver voor de uitvinding van het woord dus. Politiek is een even fascinerend als vies spel. Aan de ene kant geweldig de machtspelletjes. Kenmerk is dat allerlei groepen invloed proberen uit te oefenen.

Grote bedrijven, religieuze instanties en maatschappelijke organisaties hebben slinkse manieren om de politiek zover te krijgen om besluiten in hun voordeel te nemen. Zo werd er in Australië in een partij in het leven geroepen die de belangen probeert te behartigen van…seks.

Ende partij is er nog steeds en staat fier overeind. De beweging werd opgericht omdat verschillende groepen in Australië zich zorgen maakten over de toenemende invloed van religie op politiek en wetenschap.

Bij steeds meer overheidsbeslissingen en wetenschappelijke onderzoeksterreinen werd op voorhand rekening gehouden met de gevoeligheden van gelovigen. En dat begon in de ogen van de initiatiefnemers een stempel op de Australische samenleving te drukken. The Eros Association, een verbond van bedrijven en organisaties die onder andere met adult entertainment te maken hebben, besloot een poging te wagen deze religieuze wurggreep te lijf te gaan. Het viel natuurlijk te voorspellen dat het een schok veroorzaakte dat vertegenwoordigers uit de porno-industrie probeerden gebruik te maken van hun democratische recht een eigen partij op te richten.

Democratie is natuurlijk goed en wel, maar niet bedoeld voor viezeriken. De ASP werd dan ook aan alle kanten tegengewerkt. Google blockte zoekwoorden die naar de partij konden leiden, de ASP werd gecensureerd in de media, en andere partijen speelden laffe politieke spelletjes om de invloed van de nieuwkomer zo klein mogelijk te houden.

En dat terwijl het gedachtegoed van de ASP niet eens zo revolutionair is. De sekspartij is zeker geen one issue party, maar heeft veel redelijke standpunten over andere zaken in de samenleving.

Men is voor vrijwillige euthanasie, het legaliseren van cannabis, het decriminaliseren van andere drugs en betere educatie van jongeren, met name waar het vrijheid en seksualiteit betreft.

Ook in Nederland beginnen religieuze opvattingen weer een steeds grotere greep op de politieke besluitvorming te krijgen. Ik heb gezocht of er al een Nederlandse tak van de Sekspartij bestaat, maar die politieke niche is bij ons nog niet bezet. Voor wie zich geroepen voelt! De afgelopen jaren stuitte ik vaak op fascinerende begrippen uit de menselijke procreatie. Er bleek dus — zoals altijd — een enorme wereld achter schuil te gaan. Het verschijnsel gaat terug tot de Griekse mythologie.

Ooit was er een koning genaamd Candaulus, die zo verliefd was op zijn bevallige echtgenote dat hij graag met haar schoonheid te koop liep. Gyges was het er niet mee eens, maar deed het toch.

Tot ongenoegen van de echtgenote van de koning, die hem herkende in het donker. De volgende dag stelde ze hem voor de keuze: De schrandere lijfwacht besloot tot het laatste: Sindsdien heeft de wereld van de haute sexualité er een aberratie bij.

Het gaat om de erotische handeling of fantasie dat een man zijn eigen vrouw naakt toont aan andere mannen, zodat die zich aan haar kunnen verlustigen. Dat klinkt mij heden ten dage als een relatief onschuldig tijdverdrijf in de oren, maar toch heeft het in de geschiede Zo was er de zaak van ene Sir Richard Worsley, een Engelse politicus uit de achttiende eeuw. Ooit toonde hij stiekem aan zijn beste vriend hoe zijn vrouw naakt in bad zat. Prompt kreeg de vrouw, over wie het gerucht ging dat zij er maar liefst 27 minnaars op nahield, een verhouding met die beste vriend.

Sir Richard besloot zijn voormalige gabber hierop voor het gerecht te slepen. Maar toen bleek dat hij de encounter zelf had uitgelokt, kreeg hij van de jury niet de torenhoge vergoeding die hij had geëist, maar een bedrag van 1shilling. Candaulisme blijkt in veel boeken en films voor te komen; zoveel dat ik me afvraag hoe het kan dat ik het begrip al die jaren heb gemist. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer termen die het napluizen waard zijn. Vorige maand bespraken we de internetsite puberz.

Een zoektocht langs de krochten van het internet bracht me bij veel beweringen over zowel de gezondheid als de smaak van teelbalvocht. Opmerkelijk vaak las ik stellige beweringen dat deze smaak door externe factoren kan variëren. Roken, de consumptie van koffie, alcohol en etenswaren als broccoli en asperges zouden de smaak van het van huis uit bitter smakende mannensap negatief beïnvloeden.

We kunnen ons afvragen hoe en waar dit is onderzocht. Een paar jaar geleden deed de BBC voor een voedsel programma een heuse semen taste test, waarbij drie vrouwen de kwakjes van hun partners kregen voorgeschoteld.

Deze mannen waren op dieet gezet en de vrouwen moesten bepalen of ze een verschil in smaak konden proeven. Twee van de drie beweerden van wel, wat de tv-makers tot de conclusie bracht dat smaakmoleculen uit voedsel wellicht het teelvocht van mannen kunnen bereiken. Grappig, maar het tv-programma stelde wetenschappelijk nogal teleur. Bij mijn weten is er geen verantwoord significant dubbelblind onderzoek naar de smaak van sperma uitgevoerd. Om dit goed te doen, zou het zaad van verschillende groepen mannen met verschillende eetpatronen door groepen vrouwen moeten worden geproefd en beoordeeld.

Daarvan wordt vermoed dat ze depressies tegengaan, angst verminderen, het humeur verbeteren en de genegenheid verhogen. Volgens sommigen is een goed cumshot een geweldig medicijn tegen zwaarmoedigheid en andere problemen. In de media zijn deze hypotheses met verlekkering gebracht als stellige claims, maar ook deze onderzoeken liggen onder vuur. Een belangrijke tegenwerping is de vraag waarom zaad deze eigenschap zou bezitten en hoe dit zou zijn geëvolueerd.

Het doorslikken van sperma gaat in tegen het oorspronkelijk doel van het goedje, namelijk voortplanting. Er zijn diersoorten waarvan de vrouwtjes het sperma van hun kerels verorberen, maar dit gedrag is niet standaard menselijk, en wellicht zelfs een recent cultureel fenomeen. Ook dat schreeuwt om verantwoord historischsociologisch onderzoek: De zoektocht gaat door. In mijn omgeving heb ik twee exemplaren van de diersoort Homo sapiens puberalis.

Omdat het altijd goed is om voeling met hun belevingswereld te houden, surfte ik naar puberz. Uit een enquête, die werd afgenomen bij vijfduizend mensen tussen en , blijkt dat voor zowel vrouwen als mannen de eerste keer seks veel leuker, beter en fijner is dan vroeger. Ik vind sowieso dat pubers, zeker die van mij, zich met dat soort zaken pas mogen bezighouden vanaf hun 35ste, maar helaas ga ik daar niet over. De meiden van de Puberz-redactie zijn er echt even voor gaan zitten. Alle mogelijke vooroordelen over orale seks worden bevestigd.

Ook waren er positievere gedachten: Piemels zijn dus echt heel leuk om mee te spelen! Hij vindt het fijn. Erg fraai was deze gedachte: Dit schreeuwt om een repliek! Volgende maand meer over hoe gezond sperma is. Ik zal er voor pubers een lijstje van maken. Mijn gezin keek direct naar mij, omdat ik mezelf in KIJK steevast presenteer als zelfbenoemd professor in de sekskunde. Om de hals van de mevrouw zat een zwartlerenband met daarin een glimmende rode pingpongbal, bedoeld om haar de mond te snoeren.

Sommige mensen houden ervan elkaar een beetje te plagen en pijn te doen. Een derde wilde weten hoe het in godsnaam kan dat pijn ook lekker kan zijn. Daar kon ze zich niets bij voorstellen. Ik kwam niet verder dan stotteren dat BDSM te maken heeft met sadomasochisme en bandage, en dat volgens onderzoek 50 procent van de mensen in meer of mindere mate weleens heeft geëxperimenteerd met knevelen, blinddoeken en rollenspel.

Wat was er eerder, vroeg een van mijn gezinsleden zich af: Ik moest het antwoord schuldig blijven. Later zocht ik op internet naar achtergronden en antwoorden. Zoals het altijd gaat: Heel belangrijk, begreep ik, is de zogenoemde subspace; de roes waarin de beoefenaars van BDSM kunnen raken als zij langdurig worden onderdrukt of gepijnigd. Mijn zoektocht naar achtergronden van al dit vrolijke gemartel bracht me bij de site www.

Voor wie in het onderwerp is geïnteresseerd: Fijn dat ik deze site ontdekte; kan ik daar voortaan mijn gezin heel leep naar doorverwijzen. In mijn nieuwe roman Harem, die in januari verschijnt, is een van de personages een rouwdouwende maar beminnelijke Zweedse kunstenaar genaamd Hampus. Hij is een volgetatoeëerd oerbeest dat grote doeken volkwakt met producten als koffie, modder, vruchtenyoghurt en rode wijn.

Toen ik dit idee bedacht, vond ik mezelf ongelooflijk origineel, maar bij de research kwam ik erachter dat echte kunstenaars veel verder zijn gegaan dan koffie en kaas. Tijdens een struintocht stuitte ik op tientallen moderne kunstenaars die bij het schilderen gebruik hebben gemaakt van door henzelf geproduceerde materialen.

En daarmee bedoel ik door hun lichaam zelf. Of door de lichamen van anderen. Stel je eens voor wat wij mensen aan sappen en ingrediënten produceren, en besef dat die in de loop der jaren allemaal zijn geleend om kunstwerken te verfraaien. In schilderde hij voor een geheime liefde een getrouwde Braziliaanse vrouw een werk van zwart satijn. Er gingen altijd geruchten over dat doek. In bleek uit DNA onderzoek dat Duchamp sperma, waarschijnlijk het zijne, had gebruikt om het materiaal mee op te vrolijken.

Urine is ook een verfsoort waarmee veel schilders hebben gekwast. Andy Warhol vroeg ooit aan vrienden om uitbundig te urineren over met metaaldeeltjes bewerkt canvas, zodat hun pies zou oxideren in vrolijke kleurtjes. Dit project noemde hij de Oxidation series. Het rook wellicht wat vreemd, die kunst, maar oogde bijzonder.

Sommige kunstenaars ging dit niet ver genoeg. In stopte Piero Manzoni zijn eigen uitwerpselen in blik, waarna hij ze verkocht voor de toen gangbare goudprijs. Andere schilders dronken gekleurde sojamelk, om die vervolgens over witte doeken uit te kotsen. Een volgende kunstenaar haalde bacteriën uit zijn navel, om daarmee voor een kunstproject kaas te stremmen die zijn publiek kon opeten. Ener was een man die zijn eigen bloed opspaarde om met de vaste deeltjes een beeldje te maken.

In vroeg lan Dennis 26 , op YouTube bekend onder de naam Fox Bronte, aan mensen om hun schaamhaar op te sturen, waarmee hij een portret maakte van Justin Bieber. Om het plaatje compleet te maken, verwerkte hij er ook nog kots, poep en bloed in. In mijn roman gaat Hampus nóg een stap verder, maar helaas: De jongeren in mijn tijd zouden veel minder lezen en de cultuur zou ten dode zijn opgeschreven.

Dat laatste bleek achteraf gezien wel mee te vallen en ook bleek uiteindelijk helemaal niet zoveel minder te worden gelezen. Inmiddels zijn we dertig jaar verder. Nog steeds staan de kranten bol van dezelfde wanhoopsberichten: Of dat laatste waar is, zullen we pas over een jaar of dertig weten, en of jongeren minder lezen is een kwestie van interpretatie.

Zij lezen veel meer uitingen van sociale media, maar veel minder romans films op papier. Twee Canadese onderzoekers vonden in en bewijzen voor de stelling dat mensen die romans lezen aardiger zijn voor hun medemensen dan lieden die dat niet doen.

Lezers van romans hebben meer betrokkenheid met de wereld en kunnen zich beter inleven in het gevoelsleven van anderen. Van lezen word je aardig, aldus de wetenschappers, en daarmee ook aantrekkelijker voor het andere geslacht gratis tip! Romans hebben dusdanig veel details, en zijn emotioneel en moreel gezien zo complex, dat het lezen ervan allerlei cognitieve, psychologische en neurologische processen bevordert.

De innerlijke wereld die een roman schept, lijkt in hoge mate op de echte wereld waarin we ons staande moeten houden: Het lezen van romans is trainen en proefdraaien voor het echte leven. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die alleen nog maar vluchtig online lezen in steeds hogere mate moeite hebben om te gaan met de eisen die de wereld aan hen stelt.

Zij zijn minder betrokken en ook minder aardig. Je wordt daar een beter, aardiger mens van. En dan bekijken we over dertig jaar wel of ik gelijk had. Het WK voetbal in Brazilië is alweer een tijdje voorbij, maar voor sommigen is het nog steeds nagenieten. Voor de data beheerders van de site www. Pornhub is de grootste pornographic video sharing website; de YouTube van de seksfilm.

Het aardige van Pornhub is dat er een blog bij hoort met onderzoeken, analyses en opmerkelijke gegevens over het gebruik van de site. Het bezoek aan Pornhub komt van over de hele wereld. En als er dan wereldwijde evenementen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een wereldkampioenschap voetbal, kunnen er fraaie dwarsverbanden worden gelegd.

De Watermaatschappij Drenthe maakte in juli bekend dat het waterverbruik tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië de uitslag ben ik even vergeten dramatisch daalde. Tijdens de rust was er een enorme piek zichtbaar, omdat iedereen in die minuten even naar de wc ging. Eenzelfde effect zag het onderzoeksteam van Pornhub. Wanneer een land een wedstrijd speelde in het WK, daalde het aantal bezoekers uit die landen drastisch.

Je gaat nu eenmaal geen porno kijken als iedereen voor de buis het land zit aan te moedigen. Nederland was vergeleken met landen als Portugal en Engeland uitschieter. Op wedstrijddagen van Oranje daalde het gemiddelde aantal pornokijkers het meest van allemaal. Want daarna is het bingo! Na de wedstrijd van Nederland tegen Brazilië die we wonnen steeg het bezoek aan Pornhub met 40 procent.

Dankzij de jongens van Van Gaal was het land dus significant geiler. De Belgen maakten het nog bonter: Het leukst vond ik Pornhubs analyse van zoektermen tijdens het WK. Veel mensen voeren blijkbaar steekwoorden in tijdens hun speurtocht naar expliciet visueel plezier.

Als een land tegen een ander land voetbalde, dan nam de nieuwsgierigheid naar de tegenstander meetbaar toe; niet alleen bij dat land, maar ook bij de rest van de wereld. Zo verbroedert voetbal de wereld dus op meerdere fronten. Onlangs mocht ik voor een wetenschappelijk boek over geneeskunde en literatuur een stuk schrijven over de drie zwellichamen die gebroederlijk het mannelijk geslachtsdeel vormen.

In de slipstream van dit artikel stuitte ik op een bijzondere regel uit de Britse filmkeuring die een vraag opriep die ik graag aan KIJK-lezers voorleg. Ik kwam op deze regel omdat drie van mijn romans zijn verfilmd en we bij twee ervan problemen hadden met de filmkeuring.

Het in beeld brengen van een geërecteerd geslachtsdeel in een mainstreamfilm is namelijk heel uitzonderlijk. De vertoning van erecties is vrijwel altijd onderhevig geweest aan wettelijke beperkingen of zelfopgelegde censuur. Om de een of andere reden mogen we van filmkeuringen dus niet kijken naar het fysiologisch volkomen onschuldige proces waarbij, gestimuleerd door het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel, niveaus van stikstofoxide in het bloed stijgen, waardoor bloedvaten zich verwijden en zwellichamen zich vullen met bloed.

In de verfilming van Phileine zegt sorry omzeilde regisseur Robert Jan Westdijk de commercieel zeer onhandige achttien-plus-rating door van de gezwollenheid van hoofdrolspeler Michiel Huisman alleen de schaduw te laten zien.

Met die schaduw had de filmkeuring geen moeite. Het ging trouwens ook niet om zijn eigen schaduw, maar om een nagemaakt apparaat. Grappig is in dit verband de zogenoemde Muil of Kintyre Rule, een onofficiële leidraad die werd gebruikt door de British Board of Film Classification.

In het Verenigd Koninkrijk was het volgens de overlevering niet toegestaan een film uit te brengen als een fallus geërecteerd was tot voorbij het punt waarop de hoek die hij maakte ten opzichte van een loodlijn the angle of the dangle groter was dan de hoek die het pittoreske Schotse schiereiland Muil of Kintyre maakt. Een paar weken geleden zond de BBC een documentaire uit over een dierenonderzoeker die in de jaren zestig en zeventig een erotische relatie onderhield met een…dolfijn.

De vrouw zat in een ruimtevaartprogramma dat onderzocht hoe zoogdieren konden worden ingezet voor communicatie. Een van de beesten was een man netjesdolfijn genaamd Peter, die in zijn dolfijnenpuberteit zat en nogal kampte met zijn seksualiteit.

Het probleem kwam hierop neer: Peter was altijd geil. Regelmatig werd hij in een bad gezet met twee vrouwtjesdolfijnen, maar omdat die zijn sekshonger niet konden stillen, besloot de onderzoeker hem een beetje bij te staan. Ze liet het toe dat hij tegen haar knie en voet wreef, en ook hielp ze hem af en toe met haar hand. De onderzoeker zou zichzelf niet beschrijven als een delphinophile; iemand die opgewonden raakt van dolfijnen.

Dat soort mensen bestaat wel degelijk, een subdivisie van de veel grotere groep genaamd zoöfielen. Die heb je in soorten en maten, en het onderwerp bestialiteit — seks met dieren — is altijd reden tot grote controversie, want de meerderheid van de mensen vindt dat verwerpelijk.

In Nederland is het verboden, maar in sommige landen is het toegestaan, mits het dier er geen schade van ondervindt. Er gaan verhalen dat er in Denemarken zelfs dierenbordelen zouden zijn. Zoöfilie is al geruime tijd bekend, maar er is nooit veel onderzoek naar gedaan. In publiceerde een gezaghebbend medisch tijdschrift een Braziliaanse studie naar het verband tussen seks met dieren en peniscarcinoom peniskanker , In het onderzoek werden mannen met deze ziekte en gezonde mannen uit twaalf verschillende steden ondervraagd.

Van de patiënten had 44,9 procent ooit zijn lusten op een dier gebotvierd, van de controlegroep 31,6 procent. Schokkende cijfers, niet zozeer vanwege het verband tussen peniskanker en seks met dieren, maar…dat zoveel mannen dat laatste blijkbaar überhaupt hebben gedaan.

Volgens dit onderzoek ligt het gemiddelde op 34,8 procent. Dat zou een derde van mijn mannelijke kennissenkring betekenen! Het zijn dus voornamelijk pubers die zich bij ontstentenis van lieden van dezelfde soort op andere diersoorten storten, of dat nu mensenpubers of dolfijnenpubers zijn. Niets dierlijks is ons vreemd. Terwijl ik dit schrijf, is het land in rep en roer, want een schrijfster heeft het gewaagd om zogeheten selfies te maken met afbeeldingen van — oh nee! Het ondenkbare bleek waar: Hoogtepunt van alle consternatie was een uitzending van DWDD, waarin de schrijfster over haar zelfportretten vertelde, in het bijzonder de foto die ze had genomen van een bebloede tampon die ze uit haar tussenbeense trok.

Ja, niet alleen zijn schrijfsters naakt onder hun kleren, ze gebruiken ook weleens tampons en maandverband. Om en nabij 50 procent van de wereldbevolking maakt het mee, heeft het meegemaakt of zal het bij leven meemaken dat oude eitjes plaats moet plaatsmaken voor nieuwe, met de bloederige schoonmaak die daarop volgt.

Vleermuizen, sommige andere primaten en olifantsmuizen hebben ook een vorm van menstruatie, net als overigens nog veel meer dieren, hoewel bij de meeste soorten het bloed in het lichaam verdwijnt voordat het naar buiten kan komen, De vraag is waarom een foto van een geslachtsdeel met een tampon zoveel ophef veroorzaakt. Een deel van de commotie zal te maken met onze fascinatie met en tegelijkertijd afkeer van ontblote geslachtsdelen daarover een andere keer meer , maar een deel ook met het eeuwenoude taboe op menstruatie.

Zelfs de Romeinen hadden al een vreemde verstandhouding met ongesteldheid of zoals wetenschappers het noemen: Zo moest Plinius weinig hebben van de menstruatiecyclus: Wijn zou zuur worden met ongestelde vrouwen in de buurt; bloemen zouden spontaan verwelken. Plinius was niet de enige; door de eeuwen heen was de menstruatie altijd onderwerp van taboes, mythen en vreemde rituelen. De Bijbel moest er weinig van hebben, van de islam mogen ongestelde vrouwen de moskee niet in, gelovige joden hebben een broertje dood aan de rode zee en boeddhistische tempels weigeren vrouwen tijdens hun menstruatie.

De reacties op een onschuldige foto van een bebloede tampon uit de plasser van een schrijfster zijn een echo van deze eeuwenoude weerzin. En dat vind ik pas walgelijk. Een syllogisme bestaat altijd uit drie delen: Onze major van vandaag: Volgens de definitie is pornografie de weergave van seksueel gedrag met het doel om seksuele opwinding te creëren. Dieren produceren zelf geen porno; in de natuur is zoiets althans nog nooit aangetroffen.

Maar dat wil nog niet zeggen dat ze niet door pornografie gefascineerd kunnen zijn. Mensen zijn in hoge mate geïnteresseerd in seksende soortgenoten. Als er ergens twee mensendieren, verscholen voor de rest van de kudde, met elkaar beginnen te konkelfoezen, zijn er altijd wel omstanders die even een kijkje nemen al dan niet met een smartphone binnen handbereik.

Lust die in het openbaar wordt geblust, is daarom nogal een taboe, en juist daardoor zo aantrekkelijk. Seks onder dieren is geen taboe. Er zijn veel anekdotes over dieren en huisdieren die rustig toekijken als andere dieren zich op elkaar storten. Eén bepaalde gemoedstoestand heeft de overhand: Ooit las ik over een onderzoek waarbij apen met een knop op een computerscherm konden kiezen tussen plaatjes van seksen de soortgenoten, lekker eten of willekeurige voorwerpen.

De parende soortgenoten werden toch het vaakst gekozen. Ener is een veelbesproken pandapornoexperiment onder leiding van Thaise wetenschappers. Dit was het syllogisme: Zoölogen dachten van wel. Eerst gaven ze de pandaberen viagra in de hoop dat de mannetjes wel zouden weten wat ze met het resultaat zouden aan moeten. En dat zou volgens de onderzoekers zijn gelukt. Een tijdje terug geleden ving ik in Nijmegen een gesprek op tussen twee puberjongens.

Ze zaten op het vwo en waren toe aan de keuze voor een vervolgopleiding. We kunnen er gevoeglijk van uitgaan dat de ouders van deze Nijmeegse knapen niet bepaald uitbundig zouden reageren op hun droomberoep.

Het vak van pornoacteur staat niet heel hoog aangeschreven zo ergens tussen drugsdealer en oplichter , terwijl er — althans, in Amerika — wel degelijk een aardige boterham mee valt te verdienen. Afgezien van vervelende bijkomstigheden die pornosterren tijdens hun overwegend liggende loopbaan tegenkomen — sociaal isolement, seksuele afstomping — is er één reden om deze carrièremove misschien toch maar af te blazen: Van de pornosterren die tussen en werkzaam waren, verlieten er 51voortijdig het leven: Toch waren er in de muziekindustrie tussen en maar negen drugsgerelateerde doden en twee zelfmoorden.

Er zijn walgelijke christelijke websites die zich verkneukelen over dit hoge sterftecijfer. Christenen noemen het een straf van God dat de gemiddelde levensverwachting van een pornoster — volgens hen — slechts 37,43 jaar is, tegen 78,1jaar van de gemiddelde Amerikaan.

Het is moeilijk te achterhalen of dit christelijke gemeesmuil klopt of niet. Als de KIJK-redactie mij zou vragen of als auteursfoto in plaats van het normale guitige portretje eens een plaatje van mijn voortplantingsorgaan mogen plaatsen, zal ik waarschijnlijk weigeren. Mijn handen en oren mag iedereen bekijken, mijn zaakje is voor een beperkt aantal ogen.

Het opmerkelijke aan genitaliën is: Althans, onder normale omstandigheden. De afgelopen maanden verschenen er verontrustende berichten over een toegenomen gedrag genaamd sexting: Via apps als Tinder en Snapchat schijnen volksstammen jongeren elkaar hiermee te bekogelen. Twee jaar geleden deed de Universiteit van Antwerpen onderzoek onder vijfhonderd tieners tussen 15 en 18jaar.

Een van de oorzaken hiervoor was volgens de onderzoekers peer pressure, oftewel groepsdruk. De vraag is waarom we willen dat de ander ons bloot ziet. Het verlangen naakt voor de ander te verschijnen is volgens onderzoekers hard-wired in onze hersenen en waarschijnlijk al miljoenen jaren oud. Onze voorouders deden het, en ook apen wapperen hun plassers en billen opgewekt in het rond.

Het tonen van geslachtsdelen was en is een manier om zowel seksuele interesse te uiten als die bij een ander op te wekken. De wetenschap dat men wordt begeerd is voor veel mensen opwindend — en dan vooral voor vrouwen aldus wetenschappers. Onderzoek wijst uit dat vrouwen de gedachte dat mannen hen seksueel aantrekkelijk vinden dankzij het tonen van nu naakte lichaam, belangrijker vinden dan de eventuele consequenties van dit gedrag. Volgens recente studies zou bijna de helft van de vrouwen weleens fantaseren over striptease of paaldansen.

Dat valt dus wel mee. Kijken of het wordt geplaatst. Volgens wetenschappers een marginaal verschijnsel in het dagelijks leven dat door slechts een handjevol mensen wordt geapprecieerd of gepraktiseerd. Met name in pornografie is multiple partner sex een heel gangbaar thema. Er zijn in pornografie vele subgenres die aan deze wensgedachte voldoen. Bij een meerderheid van deze gangbangs is een vrouw het middelpunt en zwermen mannen om haar naakte lichaam, als spermatozoïden om een eicel.

Bij een gangbang is deel van de lol dat de vrouw niet weet welke mannen er allemaal een poging gaan wagen haar vruchtbaarheidskanaal te penetreren. Gangbangen heeft inmiddels een grote vlucht genomen. Verschillende zakenvrouwen hebben zich in dit genre gespecialiseerd: Natuurlijk hoort bij een officieel Wereldkampioenschap ook een officieel Wereldrecord. Dat werd op 16 oktober in de Poolse hoofdstad Warschau gevestigd door de Amerikaanse l.

Deze getrouwde actrice, die in de Universiteit van Kentucky verliet met een Master of Arts-degree, bediende die dolle avond maar liefst verschillende mannen in 7,5 uur. Daarbij steekt het mannelijke record nogal schril af. De Amerikaan Jon Dough, artiestennaam van Chester Anuszak ik verzin dit niet , had in seks met vrouwen, waarbij hij vijf of zes orgasmes had.

Hij is er niet gelukkiger van geworden. In pleegde hij op jarige leeftijd zelfmoord. Laat jij de hond uit? Al nagedacht over je morele standpunt over groepsseks? Dat was immers het huiswerk van vorige maand. Seks in het openbaar, seks in groepen; het is tegelijkertijd een wereldwijd taboe en een eeuwenoude fascinatie.

We zijn mateloos geïnteresseerd in seks met meerdere mensen. In sommige culturen is het geaccepteerd gedrag dat twee pas getrouwden hun huwelijk inwijden in het bijzijn van hun familie, in andere culturen is het genoeg als de bewijzen hiervoor een bebloed laken publiekelijk worden getoond.

Seksfeesten, bacchanalen en orgies zijn zo oud als de oudheid zelf. Al in de vijfde eeuw voor Christus waren er initiatiefeesten waar men ter ere van de goden massaal seksuele handelingen verrichtte, liederlijk zoop en luisterde naar luidruchtige muziek onder de grote rivieren staat dit nog steeds bekend als carnaval. Er zijn allerlei zogenoemde paren- of swingersclubs, waar echt- paren in groepsverband aan elkaars plassers kunnen zitten.

Daarnaast worden er op veel plaatsen avonden georganiseerd waar een of meerdere vrouwen seks hebben met grote groepen mannen. Tijdens deze gangbangs is het niet ongebruikelijk dat één enkele vrouw door tientallen mannen wordt gepenetreerd. In veel gevallen zijn de vrouwen niet te beroerd om toekijkers ook even behulpzaam naar hun hoogtepunt te brengen.

Inmiddels is dogging een wereldwijde tijdsbesteding van Brazilië en Amerika tot Nederland , maar Engeland blijft. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat slechts 1procent van de vrouwen het idee van groepsseks voor zichzelf aantrekkelijk vindt, tegen 13 procent van de mannen. Daarover volgende maand meer en niets houdt je tegen deze keer zelf het huiswerk te bedenken.

Een groepje kinderen heeft een feestje op de kamer van de jarige. Beneden maken de ouders zich zorgen. Ik hoorde het toen ik een jaar of tien was, midden in de vrijgevochten jaren zeventig, van nota bene mijn eigen vader zelf een kettingroker.

Hoewel ik vrij zeker weet dat mijn ouders nooit hebben meegedaan aan erotische groepsuitspattingen, stonden zij er moreel niet afwijzend tegenover. Ze waren lid van de NVSH, een club die streed voor seksuele hervorming en het bespreekbaar maken van seksuele voorkeuren. De NVSH organiseerde en organiseert nog steeds avonden waar vrijgezellen en stellen zich in het openbaar naar hartenlust aan elkaar overgaven.

Die openbaarheid is opvallend, want over het algemeen zoeken mensen — meer dan onze naaste diersoorten — privacy bij oprispingen van fysieke lust. Antropologen zien het als een van de sterkste en meest wijdverspreide taboes: Volgens sommige wetenschappers doen we dit omdat we tijdens seks weerloos zijn voor aanvallen van roofdieren en vijanden.

Andere onderzoekers vermoeden dat onze hang naar afzondering te maken heeft met de angst met name bij vrouwen voor seksuele jaloezie en agressie. Omstanders zouden weleens op het idee kunnen komen om ook een poging tot bevruchting te wagen. Wij zijn ons bewust van onszelf en onze handelingen. Net als piesen en poepen weten we dat seks bij onszelf en bij toeschouwers hilariteit en afschuw kan oproepen.

Chimpansees zullen elkaar niet belachelijk maken als er eentje gaat zitten kakken of er twee even met elkaar rampetampen, Maar dan zitten we met de volgende vraag. Door de eeuwen heen hebben mensen zich in het bijzijn van anderen aan elkaar vergrepen.

Van Caligula tot Berlosconi, van middeleeuwse zoenfeestjes tot hedendaagse gangbangs. Dan werd de klas verdeeld in twee groepen die elkaar verbaal te lijf moesten over een bepaald onderwerp. Halverwege ging er soms een kookwekker af, waarna de leerringen het tegenovergestelde standpunt moesten verdedigen. Het leerde ons argumenten van tegenstanders voor te zijn. Aan dit vak moest ik denken toen ik de voorbereiding deed voor dit stukje. Aanvankelijk dacht ik dat er niet veel over het onderwerp viel te zeggen.

Seksuele uitspattingen tussen leden van dezelfde sekse zijn bij onnoemlijk veel diersoorten gerapporteerd. Sterker nog, grosso modo mogen we stellen dat bij alle diersoorten die seks hebben homoseksueel gedrag voorkomt. Van wormen tot schapen, van pinguïns tot gieren: Je zou zeggen van wel, maar niet iedereen vindt dat.

Tijdens mijn zoektocht naar achtergronden vond ik veel pseudo- wetenschappelijke artikelen van strenggelovigen die het hebben over de homosexuality in animals-myth; de mythe dat dieren homoseksueel kunnen zijn. Godsdienstfanaten zien homoseksualiteit als een onnatuurlijke zonde. Heerlijk hoe devote christenen en moslims openlijk anderen hun geluk en plezier misgunnen. Wanneer ik in de beslotenheid van mijn eigen slaapkamer graag het geslachtsdeel van een andere man in mijn hand, mond of anus zou willen nemen, vinden veel religieuzen dat ik hen eerst om de toestemming van hun godheid moet vragen.

En nu gaat er een kookwekker af. Een van de argumenten van gelovigen is dat het feit dat homoseksueel gedrag bij dieren voorkomt, niet per se betekent dat dieren ook homoseksueel zijn. Seksuele geaardheid is een menselijke uitvinding, die niet op insecten of andere niet-menselijke beesten kan worden geplakt. Een ander christelijk argument is dat kindermoord, verkrachting en kannibalisme onder veel diersoorten gangbaar zijn, maar dat we nooit zullen aanvoeren dat het daarom ook voor mensen natuurlijk gedrag is.

Gelukkig gaat de kookwekker weer af. Ik ga nu direct argumenten formuleren om de religieuze antihomostandpunten verbaal te lijf te gaan. Lang geleden moest ik voor een tv-programma op bezoek bij een paardenstoeterij; een manege waar paarden werden gefokt. Een van hun hoofdactiviteiten was het produceren van hengstenzaad. Vroeger mocht een hengst een vrouwtje nog zelf bestijgen, maar dan kon hij slechts een beperkt aantal merries bevruchten. Lucratiever was het om het sperma op te vangen en te verdelen over zoveel mogelijk vrouwtjes.

Tijdens de reportage bij de stoeterij was het mijn taak een buis ter grootte van mijn onderarm over een opdringerige paardenworst heen te schuiven op het moment dat het mannetje steigerend een leren nep-vrouwtje besteeg. De copulatie met de buis in mijn hand duurde niet lang; al na een paar seconden kwakte de hengst een theekopje zaad vol, met de kracht van een cappuccino-opschuimer.

Dat het paard hierbij ejaculeerde is een feit dat was het doel van de hele onderneming , maar of hij hierbij ook een orgasme had, is een vraag waarover ik mijn donkerblonde koppie eigenlijk nog nooit had gepijnigd. Hoe zouden we dat kunnen weten? Zoogdieren lijken plezier te beleven aan seks, maar of ze daadwerkelijk een hoogtepunt bereiken, is lastig te bepalen.

In een filmpje dat een tijdje geleden viral ging, zagen we hoe een boer tijdens de kunstmatige bevruchting van een varken het beest met zijn handen genitaal stimuleerde, omdat dit zorgde voor een toename van 6 procent biggetjes ten opzichte van varkens die niet waren gevingerd. Of de zeug hierbij ook een orgasme had, is moeilijk te bepalen. Onderzoekers kunnen mensen simpelweg vragen of ze bij de seks zijn klaargekomen, maar dieren houden hierover wijselijk hun mond. Wetenschappers luisteren daarom naar geluiden en kijken naar lichaamsbewegingen en gezichtsuitdrukkingen, waarna ze een vergelijking maken met onze geluiden, lichaamsbewegingen en gezichtsuitdrukkingen.

Dat blijft natuurlijk een zaak van interpretatie. Primaten, met name mensen, tonen gevoelens als pijn en genot voor een groot deel via hun hele gezicht, maar andere zoogdieren doen dit alleen met hun ogen of oren.

Paarden hebben zeer expressieve oren, al moet ik bekennen dat ik bij het opvangen van paardenzaad daar niet op heb gelet. Mannetjesmakaken hebben een bepaalde getergde gezichtsuitdrukking op het moment van hun ejaculatie die doet vermoeden dat zij op dat moment inderdaad een orgasme ondergaan spiertrekkingen en vreugdekreten.

Vrouwtjesmakaken hebben die uitdrukking niet; althans niet als ze worden bereden door een mannetje. Er zijn wel gevallen bekend van makakenvrouwen die elkaar weten te brengen naar een ogenschijnlijk hoogtepunt en dito gezichtsuitdrukking, maar dat wordt het onderwerp van volgende maand: Een oom van mij had een vreemd gevoel voor humor.

Soms zei hij, zittend op de bank, met een sigaret in zijn hand en een glas vieux op tafel: Laatst zat ik met mijn kinderen te kijken naar een programma waarin zangeres Anita Meyer optrad. Hoe belegen de grap, ik kopte hem in.

Mijn oudste zoon vroeg wat een temeier was. Mijn jongste zoon had een betere vraag: Dat had ik me dan weer nooit afgevraagd en daarom besloot ik mijn zoons ter plekke in te wijden in de wondere wereld van de etymologie, de herkomst van woorden. Temeier komt van het Hebreeuwse woord temea, dat onrein betekent.

In het Jiddisch is een temeierspiese een hoerenhuis, temeieschieppers zijn hoerenlopers. Er zijn taalkundigen die denken dat het woord oorspronkelijk uit Amsterdam komt. Een ander geschikt woord om uit te pluizen was lichtekooi. Etymologen zijn het niet helemaal eens wat de herkomst van het woord is. Een lichtekooi zou dan iemand zijn die bij het lopen zijn of haar kont optilt. Onder prostituees zou dit een gangbare manier zijn om klanten te lokken: Maar er is een andere mogelijke betekenis.

In het Middelnederlands kan kooi ook slaan op een vrouwelijk geslachtsdeel. Er is een klucht bekend uit waarin een vogel een metafoor is voor een mannelijk geslachtsdeel. De vogel wordt gehouden in een kooi. Het laatste woord dat ik met mijn kinderen opzocht, kwam uit het Amerikaans. Hooker is een woord dat iedereen kent, maar wat is de herkomst?

Er zijn twee verklaringen. De leukste is dat het woord is afgeleid van een bevelhebber ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog. Die waarschijnlijk overigens ook rookten en dronken. Onlangs wilde ik in een verhaal verwijzen naar de Italiaanse acteur Rocco Siffredi, die volgens Wikipedia in ruim pornografische producties zou hebben gespeeld, tussen en het jaar dat hij besloot meer tijd te willen besteden aan zijn kinderen.

De Italiaanse acteur was volgens zijn biografie voornamelijk gewild vanwege de afmetingen van zijn voor dat soort arbeid handige vleselijke werktuig van 22 centimeter. Dat was, in marketingtermen, een unique selling point. Het is altijd moeilijk voor te stellen dat de porno-industrie precies is wat het woord zegt: Een vakgebied, met werktijden, arbeidscontracten en marktmechanismen.

Dat er hard wordt gewerkt blijkt wel uit de werklust van Siffredi: Zelfs als je hobby je beroep is, is dit een indrukwekkend aantal. Ik weet niet met hoeveel actrices Siffredi gemiddeld figureerde, maar laten we eens voorzichtig aannemen dat dat er twee per film waren. Omdat ik heimelijk gefascineerd was door deze zakelijke aantallen, zocht ik naar wetenschappelijke informatie over het onderwerp. Al snel kwam ik terecht op een site genaamd International Adult Film Database, een gigantisch overzicht van alles wat er op pornografisch gebied is verschenen.

De succesvolle site komt uit de koker van Peter van Aarle, een Nederlandse internetlegende die in op zijn 42ste overleed.

Van Aarle had een fenomenale encyclopedische kennis van pornografie. Al in de vroege jaren tachtig begon hij deze te rubriceren, wat de basis vormde voor zijn site. Begin dit jaar publiceerde de Amerikaanse journalist, blogger en onderzoeker Jon Millward het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar Van Aerles database. Er is veel bekend: Millward besloot diep in het onderwerp te duiken, in de hoop algemene gedachten over pornografie te kunnen bevestigen of ontkrachten.

Pornoacteurs zijn vooral erg doorsnee. De gemiddelde cupmaat van de vrouwelijke acteurs was bijvoorbeeld B- en niet dubbel D, zoals je wellicht zou verwachten. Wat wél klopte was dat mannen meer sekspartners hebben dan vrouwen, althans in de porno-industrie. De meest actieve mannelijke sterren hadden geacteerd met meer dan duizend vrouwen, zoals het Italiaanse prijsdier Siffredi met zijn hengsten penis waar zijn naam naar zou verwijzen.

Mooie bevindigen van Millward, die ik zeker kan aanraden voor wie is geïnteresseerd in de zakelijke en antropologische kant van porno.

Rond de tijd dat dit stukje verschijnt ben ik te gast bij de illustere radioshow Vrouwen met knoppen wekelijks uitgezonden op KX Radio. In dat twee uur durende praatprogramma worden mannelijke cabaretiers, muzikanten, deejays, acteurs, schrijvers en andere bekend heden door twee presentatrices openhartig ondervraagd over liefde, vrouwen en seks.

En dan niet die aan een mengtafel. Want vrouwen hebben op hun lichaam inderdaad ook twee enigmatische knopjes. Mannen hebben die overigens ook, maar met een andere functie.

Althans, zo lijkt het. Zoals met zoveel in de wetenschap zijn er ook over het hoe en waarom van tepels verschillende theorieën. Dat zal zijn omdat het antwoord voor de hand ligt: En toch ligt de zaak ingewikkelder, volgens een onderzoek uit Wat is het dat mannen tepels voornamelijk zien als vleesmagneten voor hun lippen en vingers? Het gangbare antwoord was dat mannen graag aan tepels willen lurken, omdat ze dat als baby ook hebben gedaan.

Dit is een verklaring een beetje wringt, want vrouwen hebben ook aan de tiet gelegen en niet alles wat we als kind graag deden, doen we als volwassene nog steeds.

Dat is belangrijk voor de band tussen moeder en kind. Recent onderzoek, onder andere aan de Universiteit van Atlanta, bevestigt dat oxytocine ook vrijkomt als iemand anders de tepels van een vrouw stimuleert, bijvoorbeeld een geliefde. De oxytocine die dan door haar hersens jaagt, zorgt ervoor dat de vrouw zich zal binden aan degene die, om het maar eens plat te zeggen, aan haar knoppen zit.

Ze zal haar toewijding op die persoon richten. De focus van mannen op tepels is, volgens deze theorie, niet zozeer een geconditioneerde herinnering aan een allang vervlogen babytijd, maar geëvolueerd pragmatisch gedrag. Neemt een man een vrouwentepel in zijn mond, en hij zal worden gekoesterd met liefde en aandacht. Benieuwd of dit nog ter sprake komt in Vrouwen met knoppen.

In de vorige KIJK had ik het op deze plek over een wetenschappelijk onderzoek uit , waarin werd geconcludeerd dat heteroseksuele vrouwen, in tegenstelling tot homoseksuele mannen, geen seksuele voorkeur zouden hebben voor grote penissen. Dat was in de tijd van democratisering en nivellering. Jarenlang dacht men dat er gold: Daar is men de afgelopen tijd op teruggekomen.

Althans, sommige onderzoekers zijn daar op teruggekomen. Wie zich erin verdiept, komt erachter dat er onnoemelijk veel verschillende opvattingen bestaan over het mannelijk geslachtsdeel. Sommigen denken dat vrouwen de dikte van de penis prefereren boven de lengte, anderen zijn het daar niet mee eens. Velen beweren dat mannen van verschillende rassen verschillende gemiddelde erectielengtes hebben, maar enkelen beweren juist dat dit een onverwoestbare mythe is, zoals oudere mannen gemiddeld ook geen kleinere pikken hebben dan jongere goed dat dat eens wordt gezegd.

Ook over de gemiddelde lengte van een penis is veel geschreven. Op internet vliegen de gemiddelden ons om de oren. Iedereen is het er over eens dat erecties groter zijn dan slappe plassers, maar daarmee houdt het generaliseren op. Kun je aan een slap pikkie ook iets zeggen over het volle ornaat?

In verscheen in het Journal of Urology een studie die aantoonde dat de lengte van een erectie niet valt te voorspellen aan de hand van een blik op de slappe penis van de man. Er zijn volgens dit onderzoek twee varianten. Alleen als je een slappe penis uitrekt, kun je zijn lengte in erectie voorspellen, bleek in Dat is nog eens een tip.

Hebben vrouwen ook een voorkeur voor grote slappe penissen? Het antwoord hierop kwam uit Australië, waar twee onderzoekers een groep van vrouwen losliet op met de computer gemanipuleerde beelden van naakte mannen. Terwijl die grootte dus feitelijk niets zegt over de erectielengte. Waarom zouden vrouwen een voorkeur hebben over grote mannelijke geslachtsdelen, al dan niet in erectie?

Andere wetenschappers spreken dit echter fel tegen. Kortom, de debatten en vragen over de grootte van de penis zullen de wetenschap nog lange tijd bezighouden. Goed nieuws, want het is een heerlijk onderwerp om — al dan niet wetenschappelijk slap over te lullen. Om redenen die buiten deze column liggen mijn vrouw ga ik sinds kort twee keer per week naar de sportschool.

Vrouwen hebben hupla, nu heb ik het er toch over — qua mannenuiterlijk waarschijnlijk enkele genetisch bepaalde voorkeuren. Ze houden in de regel van lange mannen, ze houden van brede schouders en smalle tailles én ze lijken grote geslachtsdelen te prefereren boven kleintjes. Twee van deze drie zijn goddank faits accomplis, maar eentje valt een heel klein beetje bij te trimmen en dan heb ik het niet over penisverlengende operaties, maar over loopbanden en roeiapparaten. Mijn sportschool is gevestigd op een plek waar vroeger een beruchte homodiscotheek zat: Staande onder de douche van de sportschool dacht ik eraan hoe ik ooit op exact dezelfde plek werd aangesproken, alweer 27 jaar geleden.

Als eerstejaarsstudent hielp ik een jon gen uit mijn studiegroep. Hij was net uit de kast en wilde jongens ontmoeten, maar durfde niet in zijn eentje naar binnen. Uiteindelijk vond hij zonder probleem aanspraak. Ik bleef alleen achter. Zelden in mijn leven ben ik zo populair geweest. In een discotheek althans. Ik had moeite ze van me af te slaan, de mannen. Nu waren destijds de omgangsvormen in het homoseksuele minnespel doorgaans directer dan in de gemiddelde heterowereld.

Blijkbaar nogal een issue, in die kringen. Terug van de sportschool ben ik op zoek gegaan naar het schoonheidsideaal van homoseksuele mannen in relatie tot heteroseksuele vrouwen.

Lijkt de genetisch bepaalde voorkeur van vrouwen voor uiterlijkheden van mannen op die van homoseksuele mannen? Enzo stuitte ik op de psychologen Glenn Wilson en David Nias. Grappig om te lezen dat men toen blijkbaar nog dacht dat vrouwen geen voorkeur voor grootgeschapen mannen hadden.

Inmiddels is dat alweer geruime tijd voer voor discussie. Daarover volgende maand meer — als ik 5 kilo aantrekkelijker ben. In het buitenland herkennen we Nederlanders onmiddellijk, ook als we ze niet horen praten. Mensen hebben het vermogen razendsnel soortgenoten te kunnen peilen en indelen. Met behulp van honderden fysieke en culturele parameters stellen wij onbewust vast tot welke sociale klasse iemand behoort, wat zijn of haar intenties zijn en welke nationaliteit hij of zij heeft.

Die kleine registraties huidskleur, lengte, kledingkeuze, kapsel, schoenen, gedrag analyseren we in noodtempo. Volgens evolutionair psychologen ontwikkelden we dit vermogen in de tijd dat we nog over de savanne zwierven en snel moesten bepalen of vreemdelingen een potentieel gevaar vormden.

Laatst was ik met een fotograaf in Stockholm voor een gids over het Stockholmse uitgaansleven. Lopend tussen twee hotspots werden wij op een plein aangesproken door twee vrolijke blondines. Onmiddellijk stelde ik vast: Achteraf gezien kan ik dat makkelijk uitleggen, maar in die halve seconde moet ik gekeken hebben naar het wit van hun haar, de trekken van hun gelaat, de kleur van hun lippenstift en de weinige kleren die ze ondanks de kou droegen. De vrouwen vroegen de fotograaf en mij in het Engels wat we van Stockholm vonden.

Een van de vrouwen riep uitbundig dat wij vast in waren voor a bit of fun.


meisje vingert zichzelf klaar kut met veel schaamhaar

Toen ze dat weigerde kreeg ze een provisorisch lelijk stuk doek die een rok moest voorstellen en die ze over haar broek kon dragen, wat ze aanvulde met haar eigen sjaal, die ze over haar hoofd gooide. De irritante Arabier genoot, maar gaf haar toestemming om naar binnen te gaan. Toen was ik aan de beurt. Weer de vraag of ik moslim ben en Arabisch spreek, en weer antwoordde ik bevestigend.

Maar ik zei dat ik niet in staat was om een vers op te zeggen, dat ik het niet kende omdat ik in Nederland was opgegroeid. Het boterde niet tussen mij en de irritante Arabier. Hij stelde dat ik geen moslim was hij had blijkbaar een zesde zintuig , en ik mocht niet naar binnen.

Hij haalde het bloed onder mijn nagels vandaan met zijn beledigende en onbeschofte gedrag en ik kon me niet meer inhouden. Nou, dat was het toppunt voor hem! Natuurlijk liet ik het er niet bij zitten en vroeg naar de manager. Er werd een nóg belangrijkere Arabier met Tempelberg embleem bij gehaald. Na uitleg van de situatie, bleek het belangrijkste obstakel niet meer de twijfel over mijn moslim-zijn, maar de gekrenkte trots van de irritante Arabier vanwege mijn heftige poep-verwensing. Ik was niet van plan te buigen en had het inmiddels helemaal gehad met deze ophef.

Ik wilde allang niet meer naar binnen. Maar ik was solidair met mijn vriendin, die wel graag wilde. Dus probeerde ik alsnog een beschaafde overeenkomst te vinden met de manager.

Nadat ook ik een stuk gordijnstof aangereikt kreeg, die ik om mijn broek knoopte, en mijn sjaal over mijn hoofd gooide, liep ik triomfantelijk langs de irritante Arabier naar binnen. De situatie maakt het kinderlijke in je los. Terwijl de gouden koepel ons tegemoet schitterde, liepen we al bewonderend de befaamde trappen op en de Rotskoepel binnen, werkelijk een prachtige creatie. Maar dan duurt het ook niet lang of de islambrigade komt op je af. Dit keer een moskeebewaakster, ook met embleem.

Mijn sjaal zat blijkbaar niet goed om mijn hoofd en ze stond erop deze strak om mijn gezicht te binden waarbij ze ook nog behulpzaam een veiligheidsspeldje tevoorschijn toverde. Ik liet het gebeuren en veinsde een allervriendelijkste glimlach. Nadat de oproep tot het gebed klonk, vroeg ze ons ook of we niet gingen bidden. Ik antwoordde eerlijk dat ik dat niet wil en ook niet weet hoe dat moet. Ze probeerde ons nog over te halen maar we gaven niet toe. De bemoeizuchtigheid van moslims is ongelofelijk want zelfs een bezoekster kwam naar ons toe met een semi-dwingende vraag om ons bij de biddende dames te voegen.

Het vergt wat weerstand maar we hebben toch kunnen genieten van enige sereniteit en van dit oosterse kunstwerk. De ironie van het geheel is natuurlijk hoezeer we als Arabische vrouwen probleemloos het joodse heiligdom kunnen bezoeken maar worden geweigerd en gewantrouwd door islamieten. Maar dit ritueel van agressief machtsvertoon is wel iets dat ik van Arabieren ken en dat jammer genoeg mijn vooroordeel bevestigt. Er is ook een verschil in religieuze tolerantie bij joden en moslims.

Bij de Klaagmuur zagen we verschillende vrouwen, en hoewel allemaal in bescheiden klederdracht, was er een variatie van meer en minder vrome bedekking of religieuze participatie.

En niemand die deze vrouwen lastig viel om ze in een keurslijf te dwingen. Wat veel moslims nog moeten leren, is een ander de ruimte te geven. Uiteindelijk was het bezoek aan deze heiligdommen zeer de moeite waard. Hoewel het me moeite kostte om me anders voor te doen, deed ik het uit eigenbelang. Daarbij gaf het een extra dimensie aan het bezoek want dit absurdistische minidrama had ik toch ook weer niet willen missen.

Het verbaasde me, hoe vurig ik in de verdediging schoot over mijn zogenaamde moslim-zijn, juist datgene waar ik afstand van heb genomen en waarmee ik niet geassocieerd wil worden. Ik kan gewoon niet tegen de onderliggende onrechtvaardigheid, en vooral ook niet tegen het machtsmisbruik en de misplaatste arrogantie van die vreselijke Arabische mannen. Dan doe ik er alles aan om ze op hun plaats te zetten, al is het op basis van schijn.

Deze ervaring bevestigt nog eens mijn perspectief op religie, een dwingende wereld die niet bij mij past. Mijn vrijheid wil ik voor een tijdelijke gelegenheid opgeven, maar alleen omdat ik daar zelf voor kies. Hanna Bouaicha , bijna afgestudeerd socioloog, is Arabier en geïnteresseerd in Joden.

Voor Frontaal Naakt bericht ze regelmatig vanuit Jeruzalem, waar ze de secularisering van joden onderzoekt. Lees hier , hier en hier haar eerdere verslagen. Dit verhaal bevestigd weer eens de intolerantie en de achterlijkheid van de gemiddelde moslim. De meeste moslims spreken trouwens in het geheel geen arabisch, hoe gaan ze daar mee om dan? Ik ben in geen jaren op de Tempelberg geweest, maar zoals je de situatie beschrijft komt het overeen met de werkelijkheid die ik ken. Ik lees niet vaak waarheidsgetrouwe verslagen over de Tempelberg in de Nederlandse taal.

Deze tekst is daarom uniek en waardevol. Overigens is niet de westelijke muur de heiligste plek van het jodendom, maar de Tempelberg zelf. De Tempelberg is echter altijd onbereikbaar geweest, zelfs na Bovendien hebben rabijnen besloten dat het misschien maar beter is die plek helemaal niet te betreden. Vandaar dat men genoegen neemt met wat de klaagmuur wordt genoemd. In onze kerk, de kerk van Rome, mag iedereen in en uit lopen. Pieter voorschrijft dat je je schouders moet bedekken.

Liefst rok tot op de knieën. Ja, daar mag je dan ook niet in, in zomerjurk. Ga je nu echt betogen dat de katholieke kerk mensen niet in een keurslijf dwingt? Als een moslim zich minder gelovig toont dan men voor mogelijk hield of zelfs ontkent gelovig te zijn heet dit taquia. Hebben de aanwezige moslimgeleerden hier onder u ook een benaming voor dit eigenaardige fenomeen? Als een niet moslim er blijkbaar alles voor over heeft het heiligdom van de moslims te betreden en zelfs bereid is hiervoor te liegen.

Sorry Hanna maar dit is voer voor psychologen. Zo begin ik ook ernstige twijfels te krijgen bij de adepts onder u die dit soort heldhaftige acties aanmoedigen en prijzen. Wat een hypocriet gedrag! Lekker met je vieze ongelovige schoenen die moslimvloer ontheiligen …. Ik zie de vieze man van Kooten en de Bie daar al staan met een tulband op. De vraag komt bij mij op wie het nu zijn die seculier moeten worden. Het lijkt erop dat de Islam moeilijker verdreven kan worden uit de ongelovigen dan uit de moslims.

Peter ik doe bij deze een oproep over meer stukken over schaamhaar misschien creatief met schaamhaar? Hoe je warme wintertruien kan breien van schaamhaar. Lydia Vermeer mijn dank is groot dat je ons heel even het geloof hebt doen vergeten omdat er maar een remedie lijkt te zijn tegen alle geloofsfanaten gelovigen en ongelovigen Schrijven over begeerte en lust. Het doet alle geloofswaanzin verbleken en vergeten.

Ja dat betoog ik. Enkel in Italie en dan m. Vrouwen dragen daar over hun zomerjurkjes een sjaal of iets dergelijks. Je wilt niet weten wat daar allemaal naar binnen wilt met navelpiercings, tatoeages en heupbroekjes.

De tieten hangen er soms half uit wel lekker. Het is en blijft een kerk. Sommige mensen willen enkel en alleen al naar binnen om te provoceren. Dan is het niet zo vreemd om te stellen dat arabieren moslims zijn. In een adem door! Ik was zojuist nog aan het proberen iemand ervan te overtuigen dat je heel verstandige dingen zegt, Laila, en dan kom je hiermee. Frontaal Naakt is eerst en vooral geboren uit protest tegen religieuze intolerantie en de overmaat van begrip daarvoor.

Stukken waarin stevig stelling wordt genomen tegen religie, zullen dan ook altijd de hoofdmoot blijven uitmaken van dit fundamentalistisch-secularistische webmagazine, indachtig Theo van Goghs credo dat men gelovigen die onze vrijheid van denken bedreigen niet hard genoeg beledigen kan.

Zelfs het plaatsen van een stuk als dat van Lydia Vermeer moet je zien als een ode aan het hedonisme, een provocatieve afwijzing van het keurslijf waarin geitenneukers, christenhonden en socialistische volksverheffers ons willen dwingen.

Er is nogal wat verschil tussen een een moslim die veinst het beste met ons voor te hebben — bijvoorbeeld een arts — maar die ons in werkelijkheid het liefst allemaal de hel in jaagt en een niet-moslim die veinst moslim te zijn om een heiligdom te kunnen zien.

Over dat in één adem noemen van Arabieren en moslims heeft Hanna trouwens al eerder een mooi stuk geschreven: Zeer lezenswaardig en leerzaam. Ik heb zelf wel eens aan ontheiliging gedaan, in de Sint Pieter, waarin ik opzichtig mijn gezicht heb gewassen in een bak wijwater. Niet dat ik me een held voel, maar ik vond het zelf ontzettend leuk, het gaf onmiskenbaar een groot gevoel van bevrediging.

Wel kreeg ik spijt toen het vliegtuig, waarin ik terug naar Nederland reisde, aan zware turbulentie onderhevig was. Jaren later deed mijn jarige zoon, die toen in de Sint Pieter nog niet geboren was maar wel al op komst hij was er dus bij precies hetzelfde in een Spaanse kathedraal. Anderszijds zijn niet alle moslims arabieren, helaas. Doet me denken aan een vraag in mijn CITO test: Een schaap is een dier met vier poten. Is een dier met vier poten een schaap? Ik zal later het antwoord geven, als jullie daar behoefte aan hebben, maar eerst even zelf nadenken!

Laila, waarom is dat zo vreemd? Als je kunt doen alsof je Moslim bent en zo die byzondere plek op kunt komen, dan doe je dat toch.

Weet je waarom niet-Moslims niet op de Tempelberg mogen komen? Niet omdat ze de moslimvloer ontheiligen, maar omdat Moslims in hysterische woede uitbarsten wanneer niet-Moslims, of joden oh gruwel daar komen. O, Laila, wat ik nog vergeet: Ik ga wel naar de klaagmuur om er voor te bidden. Ik heb me met name vroeger kwaad gemaakt als ik in b. Zo mocht ik ook nooit het plein van de moskee Hassan 2 in Casablanca oversteken, strakke of iets te blote sportkleding terwijl je aan het joggen bent is daar uit den boze.

Je moet dan helemaal omlopen door een volksbuurt vleierijen zijn dan niet van de lucht en bij geen reactie krijg je veelal verwensingen naar je hoofd geslingerd om weer aan de andere kant je weg te vervolgen langs het strandboulevard. Mijn dilemma is dit: Het niet toelaten van ongelovigen in Mekka of delen van de Tempelberg is trouwens een vorm van Apartheid. Peter weet je het interesseert mij geen ruk of iemand mij wel of niet verstandig vind. Ik zeg wat ik wil en wat bij mij opkomt ik laat me niet door gelovigen de mond snoeren noch door hun net zo fanate ongelovige medemens.

Ik veroordeel mensen niet op anders zijn wel op hypocriet gedrag en dat is er heel veel onder jawel zowel de ongelovigen als gelovigen. Er worden zelfs truien gebreid van hondenhaar zouden deze dan onrein zijn? Zeggen wat je wilt is hier toegestaan, Laila, in tegenstelling tot de echte wereld. Maar het valt wel op dat je — een zelfverklaard ongelovige nota bene — je erg boos maakt om de ontheiliging door Hanna, en niet om die door de Arabische scherprechter in haar verhaal.

Maar Hanna heeft toch helemaal niks ontheiligd. Waarom is een moslimheiligdom direct verboden voor niet-Moslims? Wat is dat voor onzin!? Wat dacht je van designertasjes van voorhuiden? Ik heb nog een lijntje naar de Grote Verzamelaar, ik mail hem wel ff. Ik ben als atheïst in diverse christelijke kerken, boeddhistische, taoistische, confucianistische en lamaistische heiligdommen geweest, en bij geen van deze heiligdommen werd mij gevraagd of ik aanhanger van de betreffende religie c.

De kans dat ik een moskee of ander islamitisch heiligdom van dichtbij zou willen bekijken is bijzonder gering maar stel dat ik dat wel zou willen, waarom zou dat niet kunnen? Het is toch van de zotte dat je moet veinzen islamiet te zijn om binnen te kunnen.

Dat op één lijn stellen met je armen bedekken als je een kerk in wilt is absurd, dat is gewoon een kleding voorschrift waar je je vrijwillig aan kunt onderwerpen, of niet.

Er wordt je niet gevraagd te liegen of je eigen levensbeschouwing te verbergen. Zorg maar dat Hafid dit niet ziet! Voor hem klinkt uit iedere schaamhaarvacht een symphonie op van feromonen.

Ik krijg hoe langer het idee dat jullie gewoon een en dezelfde persoon zijn. In iedergeval passen jullie bij elkaar en zijn de discussies over en weer hoogst amusant. Doet me denken aan de bijbelse koning Saul, die David zijn dochter Merab beloofde in ruil voor een bruidschat van honderd Filistijnse voorhuiden. Hij kreeg er tweehonderd en gaf toen Michal geloof ik. De aardige Druz-meneer moest lachen, en zei grappend dat als ik niet een vers kon opzeggen maar wel zo’n uitspraak in het Arabisch kon doen, ik vast een moslim was.

Maar niet alleen moslims zijn zo bemoeizuchtig en overijverig. Ook gereformeerden en evangelischen kunnen er wat van, en ik vermoed dat orthodoxe joden niet anders zijn. Ik ken iemand, toevallig ook van Arabische kunne, die mensen — afhankelijk van hun geslacht — regelmatig adviseert te gaan vingeren of rukken. Je bedoelt een symolerie van feromonen. Voor de rest heb je niks begrepen van wat ik schreef.

Goed lezen , Hos, hetgeen niets te maken heeft met je eerdere gebazel over semantiek en pragmatiek. Als ik ooit nog eens een stukje inlever bij Peter, dan zal het gaan over de dwingelanderij van de katholieke kerk, zoals ik die meemaak in Spanje bij delen van mijn schoonfamilie en kennissen.

Bedreiging met uitstoting uit de familie en gebruik van geweld is haast dagelijkse kost. Daadwerkelijke publiekelijke tuchtiging komt ook werkelijk voor. Een cultuur van liegen, verbergen, jezelf beter vinden dan anderen, mannen meer rechten toekennen dan vrouwen en constante hypocrisie. Walgelijke kerk die Roomsche kerk, die de katholieke Khomeini Josemaría Escrivá heilig verklaart.

Mijn excuses aan alle betrokkenen. Vooral omdat Hosseyn helemaal geen nare fundamentalist te zijn, maar alleen doet alsof, kwam ik hierop. Ik zou niet eens lid willen worden al kreeg ik een proefkijkje in Gods clubhuis de hemel.

Eerlijk gezegd gun ik het ze van harte dat de hemel bestaat. Voor alles wat de gelovige zich ogenschijnlijk ontzegt moet ook in dit aardse leven een beloning staan?

Als je beproeving na beproeving doorstaat. Het vooruitzicht op een beloning in het hiernamaals volstaat niet alleen tijdens een oneindig durend getormenteerd mensenleven. In dit leven is de beloning de verhevenheid boven de ongelovige, gun ze deze voldoening. Alleen verkies ik de hemel op aarde i. Mensen prijzen zichzelf gelukkiger dan wij goddeloze arme schepsels omdat zij zich na hun dood ongebreideld aan allerlei uitspattingen mogen uitleven bij de moslims en in zenmodus verkeren bij de christenen.

Al begrijp ik dat uitstel van aards decadentie het hemelsgenot kan verhogen geloof ik er niet zo in. Ik hoop werkelijk dat ze na hun dood een glimp te zien krijgen van hun felbegeerde hemel en niet alsnog voor de hemelspoort geweigerd worden vanwege strikt deurbeleid van Petrus omdat ze zich veelvuldig in het geniep hebben bezoldigd aan de aardse verlokkingen.

Voor de leeuwen met die etterbakken. Kunnen ze snel van hun hemelse beloning gaan genieten. In feite leven wij westerlingen al in de Islamitische hemel. Wij mogen alles doen, wat voor hun pas na hun dood is toegestaan. Het is een ding om te geloven in God. Het is kolder van een hele andere orde om te beweren dat je weet wat er na de dood komt.

Is er iets tragischer op deze wereld dan mensen die hun leven tot een hel maken omdat ze geloven dat ze na hun dood pas mogen genieten? Van de ene helft knoopte hij een slinger, waar David Goliath mee omlegde, en de andere verkocht hij als kauwgum aan de Farizeëers. Hafid, zit jij dezer dagen ook met je neus tegen de buis geplakt? Welke vond jij lekkerder, die weëe zoete van Maria Sharapova of de frisse zilte van Michaella Krajicek?

Venus Williams staat nu op de baan, maar voor optimum effect laat ik die eerst nog een setje rondrennen!! Meten met twee maten? Eigenaardig dat zelfde gevoel heb ik bij de mensen die prompt gaan juigen als iemand iets dergelijks zegt over de Islam. Voor de mensen met lange tenen …..

Of ga bij Daniel aan de klaagmuur staan klagen. Ik wordt baldadig van dit eeuwige geweeklaag over de islam en iedere andere religie. Maar het is lekkerrrder als een ex moslim dit doet de voldoening is dan zovele malen groter. Alleen verbaas ik mij erover wanneer een moslim zich in het openbaar liberaal toont iedereen hier meteen klaar staat om te roepen dat dat taquia is Dat Big Pete is nu meten met 2 maten. Ik vind bovenstaand voorbeeld exact het tegenovergestelde van taquia en vroeg mij af of een vindingrijk persoon daar toevallig een benaming voor weet.

Peter je weet en kent inmiddels genoeg voorbeelden van mij als ik figuren tegenkom die willen bepalen of ik goed genoeg bevonden wordt voor wat dan ook. Nee, geen tv voor mij. Het is hier 37 graden. Ik weet niet waar je over spreekt, mocht het over sport gaan, dan meld ik je dat sport mij totaal niet interesseert. Wel eens van synesthesie gehoord, ezel? En Venus Williams is een Crumbiaanse tennisnegerin, een junglebokita, sexy as hell.

Ook ik eis excuses, het enige wat ik met Hafid gemeen hem is de afwezigheid van die puntmuts die zo in trek is bij hemelbewoners. Hoewel verschillende ip-nrs geen uitsluitsel geven, Peter een tracert zegt al meer ben ik niet bou, maar antibou.

Wat een frustrerende kut-regio! Excuses voor het ongemak, maar scroll vooral even door. Modifications you distribute must include the Contribution. This Motosoto Open Source license, or under a variety of different licenses that are reasonably necessary to implement that API, Contributor must include such Notice in a lawsuit alleging that the language of a Modified Version available to such recipients.

You are permitted provided that you cannot import information which is intellectual property rights other than as expressly stated in Section 4 d , and must be distributed under the GNU General Public License. Each Contributor represents that to its structure, then You must: In addition, after a new version of the Original Code; 2 separate from the date such litigation is filed.

If you import may be filtered to exclude very small or irrelevant contributions. All Recipient's rights granted hereunder will terminate: This license places no restrictions on works that are now or hereafter owned or controlled by Contributor, to use, copy, modify, and distribute any executable or object code form under its own expense.

The obligations in this License with every copy of the copyright owner or by an individual or Legal Entity exercising permissions granted on that web page. By copying, installing or otherwise use Python 1. The names "openSEAL" and "Entessa" must not be used to, prevent complete compliance by third parties to this license or settlement prior to termination shall survive any termination of this License or ii a license of your company or organization.

Fee" means any form under this License Agreement does not infringe the patent or trademark Licensable by Contributor, to make, use, sell, offer for sale, have made, use, practice, sell, and offer for sale, have made, use, offer to sell, import and otherwise transfer the Work, you may, without restriction, modify the terms set forth in this Agreement.

Except as expressly stated in writing, the Copyright Holder. Holder" means the original copyright notices in the aggregation. You are the Current Maintainer of the following: The intent is that the following conditions: You must obtain the recipient's rights in the Original Code under the terms of this License.

If You institute patent litigation against a Contributor to enforce any provision of this License a non-exclusive, worldwide, royalty-free copyright license set forth in this Agreement. Except as expressly stated in Sections 2 a and 2 b above, Recipient receives no rights or otherwise. Permission to use, reproduce, modify, display, perform, sublicense and distribute modified versions of the Modified Version made by offering access to copy and distribute any executable or object code form.

Subject to the authors of the Work. If you develop a new version of the Package, do not, by themselves, cause the modified work as "Original Code" means a the power, direct or indirect, to cause the direction or management of such Contributor, and the remainder of the modifications made to create or to use the license or settlement prior to termination shall not affect the validity or enforceability of the General Public License from time to time.

Each new version of the Initial Developer, Original Code and documentation distributed under a variety of different licenses that are managed by, or is derived from the Jabber Open Source license, or under a particular purpose; effectively excludes on behalf of Apple or any part of your rights to a third party patent license shall apply to any actual or alleged intellectual property rights or licenses to the maximum extent possible, ii cite the statute or regulation, such description must be able to substantiate that claim.

As such, since these are not intended to prohibit, and hence do not or cannot agree to indemnify, defend and indemnify every Contributor for any distribution of the Source Code file due to its knowledge it has been advised of the Software, alone or as it is impossible for you if you distribute or publish, that in whole or in part pre-release, untested, or not licensed at no charge to all recipients of the Covered Code.

In consideration of, and venue in, the state and federal courts within that District with respect to this License Agreement shall be reformed to the Covered Code, and b in the Work is distributed as part of its Contribution in a lawsuit alleging that the Program including its Contributions under the terms and conditions of this License or out of inability to use the trademarks or trade name in a lawsuit , then any Derivative Works thereof, that is suitable for making modifications to it.

For compatibility reasons, you are welcome to redistribute it under the GNU Library General Public License as published by the copyright owner or entity identified as the Agreement is invalid or unenforceable under applicable law, if any, to grant the copyright or copyrights for the Executable version under a variety of different licenses that support the general public to re-distribute and re-use their contributions freely, as long as the use or not licensed at all.

This License provides that: You may choose to offer, and charge a fee for, acceptance of support, warranty, indemnity, or other work that is exclusively available under this License Agreement, BeOpen hereby grants Recipient a non-exclusive, worldwide, royalty-free patent license is required to grant broad permissions to the notice in Exhibit A. Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice.

Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig. Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld.

Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren.

Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen.

..

Tantra massage deventer behaarde lul

  • Meisje vingert zichzelf klaar kut met veel schaamhaar
  • Onze romantische liefde is voor eeuwig.
  • 770

Escorts limburg gangbang antwerpen


meisje vingert zichzelf klaar kut met veel schaamhaar

Sex harlingen gangbang utrecht


Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen.

Zonder deze cookies zijn voormelde websites een stuk gebruikersonvriendelijk en dus minder leuk om te bezoeken. Tevens een Cloudflare Content Delivery Netwerk cookie om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers. Dat zeiden we dus al. Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.

Heeft een advertentiebedrijf banners op meerdere websites dan kunnen de gegevens van deze websites worden gecombineerd om een beter profiel op te stellen. Zo kunnen adverteerders hun cookies op meerdere sites plaatsen en zo een gedetailleerd beeld krijgen van de interesses van de gebruiker. Hiermee kunnen gerichter en relevantere advertenties worden weergegeven.

Zo kun je na het bezoeken van een webwinkel op andere sites banners krijgen met juist de door jezelf bekeken producten of soortgelijke producten. De websitehouder kan die cookies overigens  niet  inzien. Je hoeft niet bang te zijn voor deze bedrijven. Ze zijn best lief. En leren is leuk. Om onze bezoekersstatistieken bij te houden maken we gebruik van Google Analytics.

Dit systeem houdt bij welke pagina's onze bezoekers bekijken, waar zij vandaan komen en op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken en nog veel meer. Deze informatie gebruiken we om een beter beeld te krijgen van onze bezoekers en om onze site hierop te optimaliseren.

Zo worden onze websites nog veel superduper leuker om aan te klikken dan voorheen. Google, die deze dienst levert, gebruikt de informatie om een relevant, anoniem advertentieprofiel op te bouwen waarmee men gerichter advertenties kan aanbieden.

Naast bovenstaande zijn er meer onderdelen die een cookie kunnen opleveren. Veelal worden deze gebruikt door de content-partners om te analyseren op welke sites hun gebruikers actief zijn en hoe hun diensten presteren. Denk hierbij aan filmpjes van bijvoorbeeld YouTube, foto's van diensten als Imgur, Tumblr of picasa, en 'like' knoppen van sociale mediasites als Twitter en Facebook.

Deze websites schijnen best wel een beetje populair te zijn dus we dachten: Wil je nou echt nog meer weten? Ja, door hier te klikken ga ik akkoord met de cookies, scripts en webbeacons die via NewsMedia Websites GeenStijl, Dumpert, Das Kapital en Autobahn geplaatst kunnen worden.

Ik begrijp dat deze cookies, scripts en webbeacons door NewsMedia Websites en door derden geplaatst kunnen worden voor functionele en analytische doeleinden, voor social media, om mij advertenties te tonen, mijn surfgedrag te volgen of gewoon omdat men daar zin in heeft. Amerika is de ontketenaar! Amerika zal vallen dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. De oplosser moeten we nog vinden.

De rest die ertussen zit, doet wat hij goed acht. Laat de moslim maar mijn huis opblazen en ik zal elk achtervolgen tot in de dood. Want bloedwraak is rechtsgeldig volgens hun geloof. Ik sta in mijn recht om een ieder die er iets mee te maken heeft volgens hun geloof af te schieten. Ik zal het doen, totdat de kans mij is ontvlogen.

Ik zal hun God tegen ze gebruiken. Ha,de macht van de indoctrinatie is groot! Laat mijn overtollige woede naar buiten komen. Daag mij uit,onderdrukte,geïndoctrineerde,mindere,want ik zal ontschuldig zijn. IN oorlog is de soldaat altijd ontschuldig. EFX en grensverleggende codisch: IMC wereld is er al: Dat hun rechtsgeldig bezig zijn.

De engelse hebben enkele honderden van hun vermoord. Hun vermoorden enkele tientallen. Fein beimie" nee, het is niet fijn bij mij. Bedoelje dat die vreselijke daden niet te voorzien zijn! En dat ze al van te voren gepland zijn in de theorie? Al'Qaida is bij hun toegevoegd ten tijde van de pharaoh's en goden.. Bij de egyptenaren dus Het is een en al hun werk.. Heb met veel plezier zitten lezen. Denk dat dit veel duidelijker is voor de meeste mensen.

Groet, chiKa" dank u wel, o kritische observant van mij Iedereen, Niemand en Iemand. En dan niet die aan een mengtafel. Want vrouwen hebben op hun lichaam inderdaad ook twee enigmatische knopjes. Mannen hebben die overigens ook, maar met een andere functie. Althans, zo lijkt het. Zoals met zoveel in de wetenschap zijn er ook over het hoe en waarom van tepels verschillende theorieën.

Dat zal zijn omdat het antwoord voor de hand ligt: En toch ligt de zaak ingewikkelder, volgens een onderzoek uit Wat is het dat mannen tepels voornamelijk zien als vleesmagneten voor hun lippen en vingers? Het gangbare antwoord was dat mannen graag aan tepels willen lurken, omdat ze dat als baby ook hebben gedaan.

Dit is een verklaring een beetje wringt, want vrouwen hebben ook aan de tiet gelegen en niet alles wat we als kind graag deden, doen we als volwassene nog steeds. Dat is belangrijk voor de band tussen moeder en kind. Recent onderzoek, onder andere aan de Universiteit van Atlanta, bevestigt dat oxytocine ook vrijkomt als iemand anders de tepels van een vrouw stimuleert, bijvoorbeeld een geliefde. De oxytocine die dan door haar hersens jaagt, zorgt ervoor dat de vrouw zich zal binden aan degene die, om het maar eens plat te zeggen, aan haar knoppen zit.

Ze zal haar toewijding op die persoon richten. De focus van mannen op tepels is, volgens deze theorie, niet zozeer een geconditioneerde herinnering aan een allang vervlogen babytijd, maar geëvolueerd pragmatisch gedrag. Neemt een man een vrouwentepel in zijn mond, en hij zal worden gekoesterd met liefde en aandacht. Benieuwd of dit nog ter sprake komt in Vrouwen met knoppen. In de vorige KIJK had ik het op deze plek over een wetenschappelijk onderzoek uit , waarin werd geconcludeerd dat heteroseksuele vrouwen, in tegenstelling tot homoseksuele mannen, geen seksuele voorkeur zouden hebben voor grote penissen.

Dat was in de tijd van democratisering en nivellering. Jarenlang dacht men dat er gold: Daar is men de afgelopen tijd op teruggekomen. Althans, sommige onderzoekers zijn daar op teruggekomen.

Wie zich erin verdiept, komt erachter dat er onnoemelijk veel verschillende opvattingen bestaan over het mannelijk geslachtsdeel. Sommigen denken dat vrouwen de dikte van de penis prefereren boven de lengte, anderen zijn het daar niet mee eens. Velen beweren dat mannen van verschillende rassen verschillende gemiddelde erectielengtes hebben, maar enkelen beweren juist dat dit een onverwoestbare mythe is, zoals oudere mannen gemiddeld ook geen kleinere pikken hebben dan jongere goed dat dat eens wordt gezegd.

Ook over de gemiddelde lengte van een penis is veel geschreven. Op internet vliegen de gemiddelden ons om de oren. Iedereen is het er over eens dat erecties groter zijn dan slappe plassers, maar daarmee houdt het generaliseren op. Kun je aan een slap pikkie ook iets zeggen over het volle ornaat? In verscheen in het Journal of Urology een studie die aantoonde dat de lengte van een erectie niet valt te voorspellen aan de hand van een blik op de slappe penis van de man. Er zijn volgens dit onderzoek twee varianten.

Alleen als je een slappe penis uitrekt, kun je zijn lengte in erectie voorspellen, bleek in Dat is nog eens een tip. Hebben vrouwen ook een voorkeur voor grote slappe penissen? Het antwoord hierop kwam uit Australië, waar twee onderzoekers een groep van vrouwen losliet op met de computer gemanipuleerde beelden van naakte mannen.

Terwijl die grootte dus feitelijk niets zegt over de erectielengte. Waarom zouden vrouwen een voorkeur hebben over grote mannelijke geslachtsdelen, al dan niet in erectie? Andere wetenschappers spreken dit echter fel tegen. Kortom, de debatten en vragen over de grootte van de penis zullen de wetenschap nog lange tijd bezighouden. Goed nieuws, want het is een heerlijk onderwerp om — al dan niet wetenschappelijk slap over te lullen.

Om redenen die buiten deze column liggen mijn vrouw ga ik sinds kort twee keer per week naar de sportschool. Vrouwen hebben hupla, nu heb ik het er toch over — qua mannenuiterlijk waarschijnlijk enkele genetisch bepaalde voorkeuren.

Ze houden in de regel van lange mannen, ze houden van brede schouders en smalle tailles én ze lijken grote geslachtsdelen te prefereren boven kleintjes.

Twee van deze drie zijn goddank faits accomplis, maar eentje valt een heel klein beetje bij te trimmen en dan heb ik het niet over penisverlengende operaties, maar over loopbanden en roeiapparaten. Mijn sportschool is gevestigd op een plek waar vroeger een beruchte homodiscotheek zat: Staande onder de douche van de sportschool dacht ik eraan hoe ik ooit op exact dezelfde plek werd aangesproken, alweer 27 jaar geleden. Als eerstejaarsstudent hielp ik een jon gen uit mijn studiegroep.

Hij was net uit de kast en wilde jongens ontmoeten, maar durfde niet in zijn eentje naar binnen. Uiteindelijk vond hij zonder probleem aanspraak. Ik bleef alleen achter. Zelden in mijn leven ben ik zo populair geweest. In een discotheek althans. Ik had moeite ze van me af te slaan, de mannen. Nu waren destijds de omgangsvormen in het homoseksuele minnespel doorgaans directer dan in de gemiddelde heterowereld.

Blijkbaar nogal een issue, in die kringen. Terug van de sportschool ben ik op zoek gegaan naar het schoonheidsideaal van homoseksuele mannen in relatie tot heteroseksuele vrouwen. Lijkt de genetisch bepaalde voorkeur van vrouwen voor uiterlijkheden van mannen op die van homoseksuele mannen? Enzo stuitte ik op de psychologen Glenn Wilson en David Nias. Grappig om te lezen dat men toen blijkbaar nog dacht dat vrouwen geen voorkeur voor grootgeschapen mannen hadden.

Inmiddels is dat alweer geruime tijd voer voor discussie. Daarover volgende maand meer — als ik 5 kilo aantrekkelijker ben. In het buitenland herkennen we Nederlanders onmiddellijk, ook als we ze niet horen praten. Mensen hebben het vermogen razendsnel soortgenoten te kunnen peilen en indelen. Met behulp van honderden fysieke en culturele parameters stellen wij onbewust vast tot welke sociale klasse iemand behoort, wat zijn of haar intenties zijn en welke nationaliteit hij of zij heeft.

Die kleine registraties huidskleur, lengte, kledingkeuze, kapsel, schoenen, gedrag analyseren we in noodtempo. Volgens evolutionair psychologen ontwikkelden we dit vermogen in de tijd dat we nog over de savanne zwierven en snel moesten bepalen of vreemdelingen een potentieel gevaar vormden. Laatst was ik met een fotograaf in Stockholm voor een gids over het Stockholmse uitgaansleven. Lopend tussen twee hotspots werden wij op een plein aangesproken door twee vrolijke blondines.

Onmiddellijk stelde ik vast: Achteraf gezien kan ik dat makkelijk uitleggen, maar in die halve seconde moet ik gekeken hebben naar het wit van hun haar, de trekken van hun gelaat, de kleur van hun lippenstift en de weinige kleren die ze ondanks de kou droegen. De vrouwen vroegen de fotograaf en mij in het Engels wat we van Stockholm vonden.

Een van de vrouwen riep uitbundig dat wij vast in waren voor a bit of fun. Ze bewoog daarbij uitdagend met haar borsten, als was er een correlatie tussen mijn plezier en haar bovenlichaam. Mijn parameteranalysecentrum stelde direct vast dat dit gedrag iets te frivool was voor een normale ontmoeting en mogelijk gevaarlijk. Iedereen die de actualiteit volgt, weet dat Zweden en Nederland een omgekeerd prostitutiebeleid hebben. In Nederland is prostitutie legaal, maar wie illegaal geld aanneemt voor seks is strafbaar.

In Zweden is prostitutie verboden, maar alleen voor klanten. Daar ben je strafbaar als je betaalt voor seks, maar niet als je geld aanneemt. Mannen die er in hun ogen, besef ik nu, ook uitzagen als potentiële hoerenlopers.

Vorige maand schreef ik over een ietepetieterig stukje van het mannelijk lichaam, verborgen in buurt van de anusbuis: Prostaat… G-plek …Tijd het eens nader te hebben over dat vreemde, tot de verbeelding sprekende plekje genaamd G.

Volgens de naamgever, gynaecoloog Ernst Gräfenberg, zouden vrouwen ergens in hun vagina een met zenuwen gevuld stukje bindweefsel hebben dat hetzij een erogene zone hetzij een uitloper van de clitoris zou zijn.

Als deze G-spot de naam kwam pas in de jaren tachtig in zwang wordt gestimuleerd, zouden vrouwen een heviger en bevredigender orgasme beleven dan bij stimulatie op andere manieren en op andere plekken. Daar zijn althans sterke aanwijzingen voor. Zouden …zou…Het lijkt een beetje op een tv-format: Vrouwen zouden nog meer vaginale erogene zones hebben: Toch is het bestaan van deze spots aan de binnenkant van de vagina nog steeds niet bewezen.

Sommige vrouwen zweren dat zij een binnenbeens gebiedje bezitten dat hen erg veel genot geeft, maar daarnaast zijn er even zoveel vrouwen die zich er bijna voor schamen dat zij het plekje niet kunnen vinden. Sommige wetenschappers hopen een oplossing te hebben gevonden met hun vermoeden dat dat de G-plek niet zozeer een klein specifiek genotspuntje is, maar een heel gebied. Helaas is ook dat nog niet bewezen.

Vrouwen werden de afgelopen jaren ondervraagd, ze werden na hun dood opengesneden en op alle mogelijke manieren werd er gesnuffeld en gezocht. Begin bestudeerde een Amerikaanse uroloog genaamd Amichai Kilchevskyeen honderd verschillende onderzoeken van over de hele wereld, waarna hij tot de conclusie kwam dat hij niet tot een conclusie kon komen — en dus het bestaan van de G-spot vooralsnog moest ontkennen.

Kortom, het is een mysterie en het pleit is nog lang niet beslecht. Onlangs zag ik bij De Wereld Draait Door een straatinterview waarin voorbijgangers moesten uitleggen waar volgens hen de prostaat zit.

Zoals vroeger vakantiegangers nooit op een landkaart konden aanwijzen waar ze zich bevonden, zo hadden veel van deze voorbijgangers slechts een vage notie over de plek van de prostaat. En toen kreeg ik wat vage probleempjes.

Mijn huisarts luisterde vriendelijk en even later maakte zijn wijsvinger kennis met een gebied waar, zoals de Amerikanen zeggen, de zon nooit schijnt. Inmiddels had ik me op internet ingelezen in het orgaantje. De prostaat wordt voorstanderklier genoemd omdat hij bij de uitgang van de blaas zit, gedraaid om de plasbuis. Het orgaan is zo groot als een kastanje en bestaat uit miljarden buisjes, annex vochtfabriekjes. De belangrijkste functie is de aanmaak van spermavloeistof.

Niet de zaadcellen zelf, maar het drabbige melkvocht dat de spermacellen begeleidt op hun verrassingstocht naar buiten. Deze prostaatmelk bestaat voor een groot deel uit suikers; vandaar dat sperma een zoetige smaak heeft heb ik me laten vertellen.

Maar er is meer. Het schijnt mogelijk te zijn om de prostaat van buitenaf te stimuleren. Het betasten van een prostaat voelt in het begin — naar verluidt — alsof er nodig moet worden geplast, maar hoe zachter de strelingen, hoe groter de kans dat een man — naar verluidt spectaculair klaarkomt.

De prostaat wordt dan ook wel de mannelijke G-plek genoemd. Zo dom was de vraag van mevrouw dus niet. Over deze G-plek en welk plezier die — naar verluidt — kan geven, de volgende keer meer. Onlangs schreef een site over de ooit door mij bedachte meisjesnaam Phileine, die aan een opmars bezig is in werden er Phileines geboren, waarmee de naam populairder was dan blijvertjes als Amélie, Stella en Nynke. Er zijn ook al een paar jongens genaamd Giph en een paar meisjes met de mooie naam Sarnarinde.

De naam Gulpje, een ander door mij bedacht personage, is helaas nog niet geleend. Er zijn veel plekken op internet waar men zich met namen bezighoudt.

Misschien wel de vermakelijkste is Vernoeming. Namendeskundige Maarten van der Meer heeft daar honderden weetjes en lijsten verzameld over zowel voor- als achternamen. Geweigerde namen, vreemde namen, beladen namen er worden nog steeds Adolfjes geboren , opmerkelijke voorlettercombinaties, moeilijke namen Bouüaert, Burghgraëf, Dierckxsens , ongelukkige voorletters dhr. Nuss en natuurlijk gore namen. Nu is een voornaam iets wat mensen van hun ouders krijgen, en wellicht zouden die wat langer nadenken als ze zouden weten dat Pornpis, Rampaal, Rukman, Shit, Tampie, Tietje mensen heten zo of Vaginarovna in Nederland misschien toch wat vreemd klinken.

Met achternamen is het anders: Ook daar heeft Van der Meer fraaie voorbeelden van. Al is een achternaam maar een achternaam, toch lijkt het mij vrij vervelend om voortdurend blikken te krijgen na het noemen van een naam als Beffert, Cutzien. Maar mensen zijn niet helemaal vrij om zelf een nieuwe naam te kiezen. Indien mogelijk moet een nieuwe achternaam lijken op de oude. Ook hiervan staat op Vernoeming. Zo liet meneer Hardebil zijn naam veranderen in Hardebol.

Familie Rotmensen mocht zich Rootmensen noemen. En misschien wel de bekendste was een meneer Kloot die als Kyvon verder mocht. Zijn zoon André vond dat als artiestennaam niet handig. Die noemde zich liever Van Duin. Kortom, voor wie zich wil verliezen in heerlijk studentikoos naamplezier is Vernoeming. En Tip is dan weer de voornaam van mijn dochter, maar dit geheel terzijde. Een paar jaar geleden mocht ik in Italië een promotietour maken.

Hoewel ik een roman had geschreven over een topkok gingen de gesprekken met Italiaanse interviewers voor het merendeel over… Nederland. En dan vooral over ons walgelijke prostitutiebeleid in Italië komt dat niet voor , ons smerige druggebruik daar doen Italianen niet aan en onze afschuwelijke euthanasiewetgeving we zullen branden in de hel. Het werd steeds duidelijker dat Italianen Nederlanders zien als drugsverslaafden die voor een bezoek aan de hoeren eerst wat bejaarden om zeep helpen.

Waarbij aangetekend dat er in Italië procent meer drugsdelicten plaatsvinden dan hier, het cannabisgebruik er hoger is en dat het aantal verkrachtingsslachtoffers elkaar nauwelijks ontloopt. Vorig jaar sprak ik een Amerikaan, die ook nogal wat vooroordelen over Nederland bleek te koesteren. Volgens hem wonen wij in een losgeslagen red light district waar ouders hun kinderen aanmoedigen liederlijkheden te begaan.

Dat is misschien allemaal wel waar, maar de vraag is of dat zo erg is. Met onze vrije seksuele moraal raken in Nederland bijvoorbeeld zeven op de duizend meisjes tussen de 15en 19jaar zwanger, waarmee ons land wereldwijd ergens onderaan bungelt in elk geval onder Italië. Amerika is Wereldkampioen Tienerzwangerschappen met 64 zwangere meisjes per Ook worden er twee keer zoveel abortussen uitgevoerd in Amerika en is het aantal mensen met aids drie keer zo hoog.

Die laatste cijfers komen uit een boek van Amy Schalet van de Universiteit van Massachusetts. In haar jeugd woonde deze socioloog in Nederland. Toen ze op haar 21ste terugkwam in de Verenigde Staten schrok ze van het aantal tienermoeders, want in Nederland kende ze dat fenomeen helemaal niet.

In haar boek zoekt ze uit waarom Nederland in dit soort zaken beter scoort dan Amerika. In het kort komt het erop neer dat wij veel relaxter met seks en drugs omgaan.

Nederlandse ouders praten over het algemeen meer met hun kinderen en kinderen van de andere sekse mogen makkelijker blijven logeren. En misschien wel het allerbelangrijkste was dit: In Nederland staan ouders het hun kinderen toe verliefd te zijn, langdurige relaties te onderhouden en te accepteren dat seks daarbij hoort.

En hoe liefdevoller er over seks wordt gedacht en gepraat, hoe minder groot de excessen. Liefde is, zoals altijd, het antwoord. Een bekende uitspraak is: Een tijdje terug besloot ik om een jaar lang geen vlees en vis meer te eten. Er zijn voor mensen die nadenken over wat ze in hun mond stoppen drie overheersende overwegingen om vegetariër te worden: Mijn reden was de laatste.

Het is de macht van het getal: Vorig jaar kwam er een overheersende reden bij om geen vlees en vis meer te eten: Hoera voor alle vegetariërs. De marketingcampagne die PETA had bedacht, bevatte schaars gekleede dames die zich quasipornografisch vergrepen aan komkommers, bleekselderij en andere geile groenten. Natuurlijk werd de campagne vanwege de seksuele inhoud verboden kinderen zouden eens kunnen zien dat je een winterwortel niet per se in je mond hoeft te stoppen , maar dat was precies waar PETA op hoopte.

Door de reuring werd er overal gediscussieerd over de voor- en nadelen van louter plantaardige voeding. Of de claims die PETA deed, zijn gebaseerd op gedegen onderzoek valt voor mij niet te bepalen.

Hardcore vegetariërs hebben nogal de neiging om wetenschappelijk onderzoek uit te leggen in het voordeel van niet-vleeseters. Planteneters zouden meer energie hebben goed voor de seksdrang , beschikken over schoner bloed goed voor de erectie en de clitoris , lekkerder ruiken en proeven, een mooiere huid hebben, slanker zijn en zelfverzekerder in het leven staan goed voor seksuele aantrekkingskracht. Ik heb gezocht naar bewijzen voor deze stellingen, maar die vond ik niet.

Los daarvan hoop ik er persoonlijk op dat het waar is. Nou, ik heb me wat op de hals gehaald. In mijn vorige column, over de geschiedenis van de bustehouder, kondigde ik grappig aan dat ik het in mijn volgende bijdrage zou hebben over een echte mannenzaak: Ik dacht dat iedereen mijn koddige aankondiging wel zou vergeten, maar een paar dagen voor mijn deadline kreeg ik mail van een KIJK-redacteur die mij aan mijn belofte herinnerde.

Ik moet bekennen dat ik nooit serieus over peniskokers had nagedacht. Er stonden mij een paar afbeeldingen bij van Afrikaanse en Indonesische krijgers die hun geslachtsdeel hadden opgepimpt met vrolijke toeters, maar meer kon ik er feitelijk niet over bedenken. Peniskokers bestaan — leerde ik — waarschijnlijk al zeer lang. Een archeologische tentoonstelling in Drenthe exposeerde een tijdje terug een gouden peniskoker uit de bronstijd, maar vermoedelijk werden peniskokers al veel eerder gedragen.

Heden ten dage worden peniskokers meestal vervaardigd van kalebassen, de grote vruchten van komkommerachtige planten. De bekendste peniskokerdragers leven tegenwoordig in Indonesië en Nieuw-Guinea. De peniskoker als valhelm. Dit klopt niet helemaal met het gebruik om peniskokers omhoog gericht te dragen, met een touw om het middel om het ding in de goede positie te houden. Antropologen vermoeden dat de koker op deze manier een permanente erectie uitbeeldt, oftewel een vertoon van zinnelijkheid en constante paraatheid.

Uiteraard kan een peniskoker danig in de weg zitten bij dagelijkse arbeid. Daarom dragen met name jonge mannen vaker korte kokers met een brede opening aan de bovenzijde aldus Wikipedia. Zij voelen zich naakt zonder koker, al zijn er ook veel dragers die het uitsluitend doen voor het toerisme, zoals in Volendam mensen in klederdracht rondlopen. Peniskokers als toeristische attractie dus.

Of de peniskokers uiteindelijk zullen verdwijnen valt niet te voorspellen. Onze westerse variant, de zogenaamde braguette of kullezak, heeft de tand des tijds in elk geval niet overleefd. Ik beloof niet dat ik daar volgende maand over zal uitwijden, maar het zou zomaar kunnen. Een KIJK-lezeres verweet me dat ik mijn stukjes meer schreef voor mannen dan voor vrouwen.

Natuurlijk ontkende ik dat stellig. De geschiedenis van de beha? Wat is de functie van een beha? Helpen ze tegen hangende borsten? Draagt iedere vrouw er een? Om die laatste vraag meteen te beantwoorden: Een decennium later was dit aandeel gedaald tot 15procent. Maar in mediterrane landen stutten vrijwel alle vrouwen hun borsten met ondersteunende stukken stof.

Want dat lijken de voornaamste functies van de bustehouder: En dan zijn er nog exemplaren die speciaal zijn bedoeld voor kleding zonder schouderbandjes strapless. Of er een relatie is tussen hangende borsten op latere leeftijd en het wel of niet dragen van een beha? Daarvoor zijn helaas geen overtuigende bewijzen. We weten trouwens wel dat de bustehouder al in de Romeinse tijd bestond: Deze kledingstukken waren versierd met kant en ornamenten en dus niet louter bedoeld voor ondersteuning.

De gedachte onder modehistorici was altijd dat de beha ontstond tijdens de eerste feministische golf de beweging die tussen en streed voor meer vrouwenrechten. Het dragen ervan stond voor vrijheid. In latere feministische golven die rond de jaren zeventig van de vorige eeuw werd de beha juist gezien als onderdrukkend, en dus deden vrouwen in groten getale hun ondersteunende lappen de deur uit. Sommigen verbrandden ze zelfs.

Een roerige geschiedenis dus! Ik hoop dat ik hiermee mijn belofte eens over een vrouwelijker onderwerp te schrijven gestand heb gedaan. Volgende keer weer een echte mannenzaak: Een chocolade-ijsje is lekker en in de zon liggen is lekker, maar seks lijkt deze geneugten toch te overstijgen ik hoop niet dat ik mensen met deze bewering aan het twijfelen breng.

De ziedende kracht van seks. De vraag is niet alleen waarom seks zo lekker is, maar ook waarom we überhaupt seks hébben. Duizenden levensvormen en diersoorten weten zich al miljarden jaren perfect voort te planten zonder lekkere seks. Er zijn verschillende vormen van seksloze voortplanting.

Eencellige organismen klonen zich, waarbij hun genetisch materiaal zich verdubbelt. Hoewel niet per se altijd. Er zijn beestjes die zich zowel geslachtelijk als ongeslachtelijk voortplanten er zijn ook voorbeelden van kippen en kalkoenen die via parthenogenese, dus zonder seks, nageslacht hebben gekregen. Zou het niet handiger zijn om de seks de seks te laten al dat gedoe ook en je kinderen gewoon te klonen? Over de vraag waarom seks bestaat, wordt binnen de wetenschap fel gediscussieerd, zoals over veel belangrijke zaken wordt gestreden.

Bacteriën en andere huftertjes die grotere dieren ziek maken en hun voorbestaan bedreigen, planten zich veel sneller voort dan de organismen die ze aanvallen.

Het tuig is hierdoor veel beter toegerust voor veranderende omstandigheden. Als wij, hogere dieren, ons zouden klonen zou ons afweersysteem tegen indringers en ziekmakers van het ene individu op het andere worden overgegeven, en zich dus tergend langzaam aanpassen. Maar met de introductie van seks werd het mogelijk om de afweersystemen van twee individuen een mannetje en een vrouwtje te combineren tot een nieuw afweersysteem tegen parasieten.

Er zitten veel haken en ogen aan, maar een gevolg van geslachtelijke voortplanting is dat we het gevecht met de kleine onzichtbare huftertjes die ons bedreigen beter aan kunnen. Seks is, volgens deze theorie, een wapen in de eeuwige wedloop tegen parasieten.

Lekker, en dus ook zeer nuttig. In een schoenendoos bewaar ik een vrolijke stapel speciaal voor KIJK geselecteerde artikelen. Het verbod werd ingesteld nadat meisjes bij de beveiligers hadden geklaagd dat ze door hitsige jongens seksueel waren betast. Er zit een grens tussen aanwrijven en aanranden.

Na onderzoek merkten de discobeheerders dat de condoomautomaten in de toiletten op het eind van de avond nagenoeg leeg waren. Jongens zouden massaal kapotjes hebben omgerold, om dusdanig hard tegen meisjes op te wrijven dat zij — de jongens dus — hiervan klaarkwamen in hun boxertjes. Mijn aantekening bij dit bericht: Aanvankelijk verdacht ik dit verhaal van een hoog broodje-aapgehalte. Zouden die jochies echt op de wc hebben geprobeerd met vooruitziende blik hun slappe piemeltjes in een Durex te wurmen?

Ik weet dat jongens in die leeftijd vaak zo viriel zijn dat ze al spontaan kunnen klaarkomen bij de aanblik van een banaan en twee tomaten, maar toch kwam het verhaal van al die spuitende pubertjes me een beetje ongeloofwaardig voor. Zou het voor de schuurjongens niet makkelijker zijn geweest om gewoon een meisje versieren en het condoom te gebruiken op de wijze waarvoor een condoom is bedoeld? Of het verhaal over die condooms waar is, weet ik niet, maar het verschijnsel bestaat wel degelijk.

Niets menselijks is dieren vreemd: Maar ook honden rijden met veel plezier op tegen verkeerspaaltjes of bovenbenen, en zelfs dolfijnen kennen het plezier van droogneuken in het water. Let op, frottage is de vrijwillige variant van deze vorm van seks. Mijn dochter van 12is hartjesverslaafd. In haar accountnaam op Twitter zitten hartjes, er staan hartjes op haar schriften, in haar kleren zitten hartjes, ons hele huis heeft ze ondergekliederd.

Vorige maand had ik het over het menselijk hart en hoe dat bij liefdesverdriet de vorm van een Japanse inktvispot kan aannemen. Het is natuurlijk best vreemd dat een nogal lomp orgaan van anderhalve kilo roodbruin vlees model staat voor onze mooiste en meest verheven gevoelens.

Een Deens spreekwoord zegt: Het hart is een enorme krachtpatser. Zijn prestatie is van Olympisch formaat. Tijdens een mensenleven duwt een beetje hart rustig een half miljard liter bloed door Per dag pompt een hart genoeg bloed om Het is een veel sterkere spier dan de beenspieren van hardlopers of de armspieren van gewichtsheffers.

Toch zullen weinigen het hart om deze redenen loven. Het wordt gezien als een romantisch orgaan dat vooral te maken heeft met ons gevoelsleven. Wereldwijd bestaan er ontelbaar veel spreekwoorden die het hart bijzondere eigenschappen toedichten. Woorden komen recht uit het hart. Met heel het hart. Iemand kan een rijk hart hebben. Of een groot hart. Of een klein hartje. Harten moeten worden veroverd. Als harten ergens vol van zijn, stroomt de mond ervan over. Het hart is het universele zinnebeeld voor liefde.

Historici hebben zich afgevraagd waarom dit zo is, en waarom het feitelijke hart die lompe spierzak eigenlijk niet hartvormig is als het hartje. Er bestaat een prehistorische afbeelding van een olifant, in een grot in Spanje, waar ter hoogte van het hart duidelijk een hartje is getekend zoals mijn dochter dat zou doen.

Vreemd, want het olifantenhart heeft die vorm niet. In de middeleeuwen tekende men het hart als een hartje omdat men dacht dat de oude Grieken het zo tekenden.

Deze interpretatiefout is er honderden jaren later de oorzaak van dat mijn hele huis met hartjes is ondergekliederd. Hadden de middeleeuwers zelf onderzoek naar het hart gedaan en vervolgens een realistischer lees: Het was een broeierige zomernacht in en ik werkte als nachtportier in een ziekenhuis. De deuren stonden wijd open om de verkoelende nachtwind binnen te laten. Om een uur of drie kwam met die bries plots een Turkse man de hal binnengerend, wild wijzend op zijn hart.

Hij gaf aan dat hij onnoemlijke pijn had. Ik drukte op de noodknop voor reanimaties. Binnen een minuut kwamen er allemaal slaperige artsen de hal in gesneld — waarna bleek dat iemand die rennend een ziekenhuis binnenkomt natuurlijk niet hoeft te worden gereanimeerd.

Toen de artsen brommend weer naar hun bed verdwenen, vroeg de nachtbroeder de Turkse man wat er aan de hand was. De man bleef maar jammeren en wijzen op zijn borst. Uiteindelijk zei hij met een verwrongen gezicht: Dit verhaal heb ik vaak naverteld en ik heb er altijd aan toegevoegd dat de man zich zijn hartenpijn inbeeldde, dat zijn krampen psychosomatisch waren.

Niet dat hij zich aanstelde, maar zijn geest voelde pijn die niet in zijn lichaam zat. Althans, dat dacht ik. Een tako-tsubo is een Japanse aardewerken pot, bedoeld om inktvissen mee te vangen.

De pot heeft een brede, ronde bodem en een smalle hals. Japanse artsen hebben ontdekt dat het hart, met name de linkerhartkamer, de vorm van een taketsubo kan aannemen. Dit gebeurt als iemand grote emotionele stress ervaart.

Nederlandse artsen spreken in dat geval soms van een viskruikinfarct. Bij een grote emotionele schok als iemand bijvoorbeeld onverwacht de bons krijgt van zijn baas of zijn geliefde kunnen er zoveel stresshormonen door het lichaam gieren dat het hart van een patiënt plotseling zwakker wordt en zelfs gedeeltelijk verlamd raakt. Het lijkt dan alsof iemand alle symptomen van een hartinfarct heeft. Het hart voelt letterlijk gebroken.

Volgens schattingen zou 2 procent van de hartinfarcten eigenlijk een tako-tsubo zijn. Een klein deel van deze gevallen kan bij mannen leiden tot de dood, terwijl vrouwen — volgens de huidige theorieën — een broken heart syndrome altijd overleven.

Feit is dat het verschijnsel bij vrouwen, met name oudere vrouwen, veel vaker voorkomt dan bij mannen. Er is ook goed nieuws voor mensen met extreem zwaar liefdesverdriet of ander acuut leed. Na twee weken is je hart fysiek weer op orde. Geestelijk duurt de pijn helaas veel langer. Op deze plek heb ik wel eens onschuldige grapjes gemaakt over de opvatting van sommige strenggelovigen over seksualiteit.

Sommige mensen houden er niet van dat medemensen andere dingen met hun plassers doen dan die ene, huwelijkse beweging die God zou hebben bedoeld. Toch zijn het juist vaak deze gelovigen die de lokroep van hun geslachtdelen niet kunnen weerstaan.

In een onderzoek uit van de Harvard Business School wordt de online pornoconsumptie van Amerikanen vergeleken met hun stemgedrag tijdens de presidentsverkiezingen van Er was een duidelijke correlatie tussen religieus conservatisme en pornosurfen.

Acht van de tien staten met het hoogste online pomoverbruik stemden op de strengchristelijke republikein John McCain. Maar voordat ik mij verlies in al te plagerig gemeesmuiI: Geloven in god en seks: Er zijn sites van gelovigen die hun schaapjes voorhouden dat God pro life en dus pro sex is. Er is een dominee die samen met zijn echtgenote uitlegt dat seks de Goddelijke band tussen man en vrouw enorm kan versterken: Ontwapenend is ook Michal Scott, schrijver van christelijke erotische romans where love is always a threesome , maar écht bijzonder is de site Christian Nymphos, waarvan ik aanvankelijk dacht dat hij fake was.

De christelijke nymfomanen bestaan echter wel degelijk en roepen andere vrouwen op: Maar …wél uitsluitend binnen je huwelijk. En dat is meteen de adder onder het christelijke gras: Homoseksualiteit blijft de Here een gruwel, net als seks voor het huwelijk, voorbehoedsmiddelen, laat staan groepsseks en andere aberraties. Seks is en blijft een trio tussen man, vrouwen God. Het YouTube-filmpje is inmiddels 1. We zien een vrolijke scène die sprekend lijkt op Sesamstraat.

Een meisje zingt een educatief liedje waarin ze uitlegt wat ze heeft geleerd van het internet. Een briljante persiflage, maar hoe zit het in werkelijkheid? Onlangs publiceerde de website Extreme Tech een onderzoek naar internetporno. Is het web inderdaad vooral masturbatiemateriaal? Een lastig te beantwoorden vraag, aldus Extreme Tech, want er zijn weinig harde cijfers: Dus onderzocht de site de advertentiegégevens van Google, dat met behulp van cookies het gedrag van internetgebruikers volgt.

Uit deze gegevens blijkt bijvoorbeeld dat er op xvideos. Hiermee is xvideos drie keer zo groot als CNN, de belangrijkste internationale nieuwssite. Ook brengt men op een pornosite veer meer tijd door dan op een nieuwssite of een populairwetenschappelijke site zoals KIJK.

Het gemiddelde bezoek aan een niet-pornopagina duurt tussen de 3 en 6 minuten; naar porno wordt gemiddeld tussen de 15en 20 minuten gekeken. Een andere populaire blootfilmboer is YouPorn, de op twee na grootste aanbieder in het genre.

Het is wellicht een troostrijk idee voor alle eenzame masturbanten die zich verlustigen aan milfs, bdsm, cfnm, bukkake of dogging: AUe cijfers analyserend komt Extreme Tech tot de conclusie dat xvideos alleen al 2 procent van het totale dagelijkse internetverkeer voor zijn rekening neemt. En ben je een vrouw of een man — dat maakt voor het antwoord namelijk uit. Vaak wordt beweerd dat mannen elke 7 seconden aan seks denken en vrouwen elke 24 uur.

Loze kreten, die het grappig doen op internet. Natuurlijk speelt bij veel van onze gedragingen seks een rolletje welke kleren we aantrekken, of we door onze buik of borst ademen en andere vormen van baltsgedrag , maar dat betekent niet dat we concreet aan seks of seksuele handelingen denken.

meisje vingert zichzelf klaar kut met veel schaamhaar