cartoon seks club jacqueline loon op zand

...

Opa beft heerlijk genomen

The Amplifier Marco Couwenberg. The Royal Flush Soundmachine. The Royal Plastic Entertainers. Royal Raw Marco Langeslag. Royal S Roy Stolzenbach. Royal X Peter Stevens. Andrew M — Andree van Meurs. RPZ Execution Team —.

Mad Mike Mike D. The Mad Scientist Luca Perini. The Executer Sander Dekker. Rude Rich and the High Notes. Extreme Beats Production System —. Da Magic Thijs Mensink. The Ruff Alliance —. Magic J John van der Voorn. Ruff X — siebe scheffer. The Magic Showcase —. De F van Funk. Main Mary van Nooij. The Antidote Daan Ubink. Antiqlimax vs Offbeat King. Ruthless Rolf van der Dam. Ruthless Ruud van IJperen. RvdG Ruud van de Graaf. Fanatic Freek van den Driesschen. Fanatic — Rob Willigenburg.

Apster Abdelsamad Ben Abdelouahed. The Man of Steel —. De Man Zonder Schaduw —. S-Mash Sam van Meijel. The Maniac Ronny van Gerwen. Mantis Chris van Liefland.

Many Moore alias Miezz! Many More Elko Reinewald. The Saint Niels S. Saint vs Mission —. Armand Armand van Dongen. Marc-S Marc de Schaepmeester. Marc-X Marc van der Haar. Marcel S Marcel Sprenger. Arthur van Dyk — Arthur Huveneers. Ferdinand a La Mode. Mr San B —. Ferry G Ferry de Groot. San Sebastian Bastian Schoenmakers. Marco R Marco Rood. Marco V Marco Verkuijlen. Marco van Rijt —. Marcus Marc de Blieck.

Marcus D Marc Daalmans. Sander de B —. Asino di Medico —. The Assassin Han Nieuwenhuis. Marijn de Kok —. Mario Rijken van Olst.

Mærit Høckefjøld Maurits Hooiveld. AteK — Arjan Kyzur. Sandra in the Sun. Mark Boon Mark Boon. Atmozfears Tim van de Stadt. Mark the Shark —. Mark van de Maat. Audio-D Dylan van de Brug.

Flash Chris van Sanen. Flax 2 da max. Marlon S Marlon Schot. Flex Youssef el Kacimi. Marni Marni and The Moustache Kid. Hulde aan de gulden. Zwaar gehandicapt, een waardig leven? Thuis gaat de oorlog door. Vreemd in eigen land. Het vertrek van Ayaan Hirsi Ali. Wat mag een mensenleven kosten? Verdwijning van de solidariteit. De tol van Afghanistan. Eenzaam, gefrustreerd en boos in Nederland. Strijd om de kijker. Wie gaat dat betalen?

De jeugd heeft de toekomst?! Haat tegen de politie. Tussen waan en werkelijkheid. Seks, porno en jongeren. Wordt het nog wat met Marokkaans Nederland? Nederland drinkt zich kapot. Wie is er verantwoordelijk voor de economische crisis? Weg met linkse hobby's? Opnieuw graaiers aan de top. De taal van de straat. VS en de kredietcrisis. Homoseksualiteit in de publiciteit.

Verhoging van de AOW-leeftijd. Trouwen met een buitenlander. Zorgen om de zorg. Mensen als Karst T. Elk kind een etiket. Laatste uitzending met Cees Grimbergen. Het verdriet van de boeren. Bureaucratie en doorgeschoten regelgeving. Crisis op de huizenmarkt. De open zenuw van de kerk.

Het Heilige Huis en het H-woord. De aarzelingen rond ontwikkelingssamenwerking. De patiënt is koning. Vrouwen aan de top. Ik wil een kind! Ploeg, Jan Douwe van der. Burg, Wim van den. Anker, Marianne van den. Linde, Haitske van de. Torre, Edward van der. Burg, Brigitte van der. Veld, Sophie in 't. Fentener van Vlissingen, Martje. Weijden, Maarten van der. Boulaabi, Salaheddien [ nieuwe term]. Camp, Wim van de. Veen, Fulco van der. Geer, Eric Jan van de.

Meijden, Henk van der. Grimbergen, Cees presentatie; interviewer. Grimbergen, Cees interviewer; presentatie; redactie. Wekelijks praatprogramma over een onderwerp met publiek en deskundigen. Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over ouderen die op een humane wijze willen sterven maar niet vallen onder de strenge criteria voor euthanasie: Kijkers kunnen reageren via Twitter.

In deze aflevering een discussie over shariarechtspraak die de basis vormt van advisering en geschilbemiddeling in Nederland. In Engeland zijn vijf officiële islamitische arbitrage-instituten en de vraag is of Nederland die ook zou moeten krijgen. In deze aflevering staat het drank- en drugsgebruik van Nederlanders centraal. In deze aflevering staat de crisis op de huizenmarkt centraal.

In deze aflevering een discussie over straattaal en straatcultuur. Vooral in grotere steden spreken jongeren onderling hun eigen taalt, een mengelmoes van Nederlands, Engels, Surinaams, Antilliaans, Turks en Marokkaans. Met een korte reportage waarin jongeren over en in straattaal spreken bij radiostation Radio Stanvaste in Rotterdam. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over ergernis m.

Wekelijks live praatprogramma waarin Cees Grimbergen in Felix Meritis te Amsterdam over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen.

Vooral Antilliaanse jongeren zijn betrokken bij overlast en criminaliteit. Aan de orde komen de oorzaken voor de problemen onder Antiliaanse jongeren, de achtergronden van probleemjongeren, de toekomstvooruitzichten op de Nederlandse Antillen met veel criminaliteit en een slechte economie, de hulpverlening en het jongerenwerk in Nederland, de aanpak van Antilliaanse probleemjongeren in Nederland o. In deze aflevering een discussie over de hoge prijs die Nederland betaalt voor de militaire missie in Afghanistan.

Gespreksdeelnemers zijn familie van in Afghanistan gelegerde militairen, veteranen en betrokkenen. Deze eerste uitzending over de militaire missie in Afghanistan n. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanaf een lokatie in Amsterdam-West over dierenrechten.

Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over radicale Nederlandse en Belgische moslima's met o. Wekelijks praatprogramma waarin Cees Grimbergen in Hotel Arena te Amsterdam over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen.

Deze aflevering gaat over de manier waarop men in Nederland omgaat met extreem gevaarlijke mensen zoals moordenaars of verkrachters. Centrale vraag in de discussie is of dit een aanvaardbaar risico is. Aan de orde komt daarbij oa het afschuiven van verantwoordelijkheden tussen hulpverlenende instanties, de effecten van TBS of een gevangenisstraf, in welke mate men kan zien aankomen dat een veroordeelde opnieuw een misdaad zal begaan, de zaak De V.

Zwemstra, forensisch psychiater; J. Moors, rechter te Amsterdam; H. Noltes, psycho-therapeut gesprek is voor de uitzending opgenomen in de studio en C.

Deze aflevering aandacht voor de toenemende buurtterreur in Nederland, n. In deze aflevering aandacht voor overgewicht in Nederland, waar steeds meer mensen last van hebben en die zorgt voor hogere ziektekosten. Deze aflevering over investeringen in het leefbaar maken van achterstandswijken en de vraag of dit nut heeft. Deze aflevering over het misbruik op internet pesten, bedreigingen, beledigingen. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over agressie, mishandelingen en conflicten op straat waarbij wapens in het spel zijn met enkele bekenden en ouders van slachtoffers van geweldsdelicten.

In deze aflevering staat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg centraal. In deze door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering aandacht voor het gegeven dat weinig Nederlandse vrouwen er voor kiezen om voltijd te werken. Alternatieve genezers zeiden Sylvia dat ze geen kanker had en dat ze weer beter kon worden.

De inspectie heeft nu aangifte tegen deze therapeuten gedaan. Aan de orde komen het overlijden van de broer van Bart van Bohemen, de behandeling door alternatieve genezers, de keuze voor alternatieve geneeskunde en niet voor het reguliere medische traject, het rapport van de Inspectie voor de Volksgezondheid over kwakzalvende alternatieve genezers in de zaak-Millecam, de volgens Gijs de Lange misleidende diagnose van een alternatieve genezer die stelde dat Millecam geen kanker had, de schuldvraag t.

In deze aflevering aandacht voor Karst Tates, de man die op koninginnedag in Apeldoorn een mislukte aanslag op de koninklijke familie pleegde. Tates reed met zijn auto door het publiek en probeerde de bus met de koninklijke familie te rammen. Zes omstanders kwamen om het leven, evenals Tates zelf. Centraal staat de vraag hoe een ogenschijnlijk normale man zo gewelddadig kan ontsporen. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over de verhouding tussen autochtone en allochtone Nederlanders, m.

Te gast zijn gewone Nederlanders, moslims en niet-moslims uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Gouda. In deze aflevering is het thema armoede in Nederland. In deze aflevering een discussie over problematische schulden en de verantwoordelijkheden van kredietverstrekkers, de overheid en mensen met schulden zelf. In deze aflevering aandacht voor de toename van het aantal publieke omroepen in Nederland en de wenselijkheid hiervan. Nederlanders houden elkaar de laatste weken bezig met de vraag of de mens afstamt van de apen of dat we Gods schepselen zijn.

Aanleiding is een folder die deze week in het hele land bezorgd werd. De folder moet de ontvanger overtuigen van de waarheid van de schepping. Een debat hierover met atheïsten, gelovigen en aarzelende mensen. Deze aflevering aandacht voor de toename van het aantal schadeclaims in Nederland. Deze mensen zijn ongewild slachtoffer geworden van of betrokken geraakt bij een traumatische gebeurtenis en eisen vaak via een claim hun recht.

In bijna alle gevallen gaat het om geld. Het is de vraag hoe ver ze hierin kunnen gaan, of het ene slachtoffer meer recht heeft op een vergoeding dan het andere en wie er wettelijk aansprakelijk is. Discussie hierover tussen diverse slachtoffers, advocaten, o. Peter Langstraat, een socioloog, een ambulancebroeder en schrijver Dirk van Weelden. ADHD, autisme en hoogbegaafheid die thuis zit omdat het hun ouders niet lukt hen op een passende school te plaatsen, o.

In deze aflevering, vanuit De Rode Hoed in Amsterdam, een discussie over het nut en de effectiviteit van westerse ontwikkelingshulp. In deze aflevering aandacht voor de feminisering van de samenleving. Vrouwen zijn steeds zichtbaarder in een aantal beroepen in de zorg, het onderwijs en de rechtspraak, en een aantal mannen heeft het gevoel dat mannelijkheid niet gewaardeerd wordt.

Deze aflevering een discussie over voorlichting en nazorg m. Deze, voor het laatst door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering, een terugblik op de afgelopen 11 jaar 'Rondom tien'. Met gasten die al eerder in het programma aan het woord kwamen. Ze vertellen wat het optreden in het programma hun zelf en de maatschappij opleverde. De gesprekken worden afgewisseld met terugblikken op diverse uitzendingen.

Aan het eind van deze aflevering neem Grimbergen afscheid van het programma. Deze aflevering gaat over de kritiek op het optreden van de brandweer bij rampen, nav het optreden van de brandweer bij de vuurwerkramp in Enschede.

Blokpoel brandweer Herculesramp , B. Ronner brandweer Amsterdam , R. Brons, commandant brandweer Den Haag, J. Gilsing brandweer Herculesramp , A. Verheul brandweer Utrecht , I. Hoogenboom brandweer Herculesramp en H. Geert Maks reactie in De Groene Amsterdammer op de felle kritiek die hij kreeg op zijn pamflet 'Gedoemd tot kwetsbaarheid'.

Maks overtuiging dat er geen sprake is van een godsdienstconflict maar van een conflict tussen platteland en stad; de vergelijking door Mak van de film 'Submission' van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali met 'Der ewige Jude' van nazi-propagandist Goebbels; boosheid bij autochtone Nederlanders over de problemen veroorzaakt door de immigratie; de overeenkomsten tussen de sfeer in de jaren '30 en nu; extreme uitspraken van VVD-politici en rechtse publicisten; gewelddadig islamitisch fundamentalisme; godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting die soms uitmonden in haatzaaien.

In deze aflevering, aan de vooravond van het WK voetbal , aandacht voor de positie van de scheidsrechter in het Nederlandse voetbal. Vooral in het amateurvoetbal heeft de scheidsrechter anno weinig gezag meer. Spelers en supporters reageren vaak agressief in woord en daad op de beslissing van een scheidsrechter. Deze aflevering staat de angst voor terroristische aanslagen centraal, mn de vraag of Nederland ook het doelwit van terroristen kan worden nav de bommeldingen bij vier Nederlandse tunnels na de aanslagen op 11 september.

Aan de orde komt oa: Kunst; Roger Vleugels, expert inlichtingendiensten. Deze aflevering staat het lerarentekort centraal. Aan de orde komen de ontvoering en het misbruik van Wei Wei Hu door een ontsnapte tbs-patiënt, het politieke debat na het voorval, de gebrekkige opsporing van de ontsnapte tbs-er, de verontrusting onder de bevolking in Eibergen waar in de buurt een tbs-kliniek is gevestigd, de beoordeling van het risico van tbs-patiënten, het Nederlands tbs-beleid en de werkwijze van tbs-klinieken, de moord op de Amsterdams tabakshandelaar André Hartman waarvan de dader recent weer is ontsnapt uit een tbs-kliniek, de opsporing van ontsnapte tbs-patiënten, de herhaaldelijke fouten van het Ministerie van Justitie m.

In deze aflevering, vanuit De Rode Hoed in Amsterdam, aandacht voor eetstoornissen die tienduizenden voornamelijk meisjes en vrouwen in de greep houden. In deze eerste aflevering van het seizoen: Scheldpartijen, mishandelingen en ander hinderlijk gedrag nemen de laatste tijd toe.

Naast feiten en ooggetuigenverslagen komen ook de achtergronden en oorzaken van dit 'hufterige' gedrag aan de orde. Deze aflevering aandacht voor de slechte salarissen van agenten, leraren en verpleegkundigen. In deze aflevering wordt gediscussieerd n. De PvdA-ministers stapten uit het kabinet nadat de regeringspartijen elkaar al weken in de haren vlogen over de eventuele verlenging van de Nederlandse ISAF-missie in Uruzgan.

De PvdA bleef vasthouden aan de terugtrekking van de Nederlandse troepen uit Afghanistan, terwijl het CDA wilde blijven kijken naar mogelijkheden om juist te blijven. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over het Nederlandse asielbeleid.

Deze aflevering over heksenjacht op pedoseksuelen en de gevolgen hiervan n. Deze aflevering aandacht voor de rol en betekenis van politica en islamcriticus Ayaan Hirsi Ali in het debat over de islam in Nederland, n. In deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de schijnbare rust na het uitbrengen van de film 'Fitna' waarin PVV-leider Geert Wilders de koran en de islam in verband brengt met terrorisme. In deze aflevering staat de Nederlandse huizenmarkt en de vraag of er een crisis uitbreekt centraal.

In deze aflevering staan de Verenigde Staten centraal, met als uitgangspunt de kredietcrisis en in hoeverre de VS hiervoor de veroorzaker zijn. In deze aflevering een discussie over de voorgenomen bezuinigingen door het kabinet-Rutte op kunst en cultuursubsidies. Niet alleen voor beeldende kunstenaars, maar ook voor orkesten, podiumkunstenaars en cultuurcentra dreigt de geldstroom te verminderen of op te houden.

In deze aflevering staat de levensbeëindiging van niet-zieke ouderen die levensmoe zijn centraal. Centraal staat de vraag of de zorg er op vooruit gaat als alle medische prestaties en missers publiek worden. In deze aflevering i. In deze aflevering een discussie over de betaalbaarheid van het Nederlandse pensioenstelsel.

Sommige pensioenfondsen hebben problemen met het uitbetalen van de afgesproken pensioenen vanwege geldgebrek. Deze aflevering over homoseksualiteit in de publiciteit n. In de peilingen staat de PVV virtueel op 32 zetels en zou daardoor de grootste partij van Nederland worden. Centraal staat het geheim achter Wilders' succes, zijn mediastrategie, zijn aanhangers en de mogelijkheid dat Wilders gaat regeren. Deze aflevering aandacht voor het grote aantal Nederlandse jongeren dat voortijdig stopt met hun opleiding.

Het aantal 'drop outs', jongeren die niet naar school gaan én niet werken, ligt in op ongeveer Een debat over de oorzaken van de stijging van het aantal schoolverlaters met o.

Wekelijks praatprogramma waarin Violet Falkenburg in de studio over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen. Deze aflevering, gedeeltelijk op locatie opgenomen, gaat over de ziekteverschijnselen en de gevolgen van het chronisch vermoeidheidssyndroom ME.

Men heeft nog steeds geen medische oorzaak kunnen ontdekken, sommige artsen suggereren dat deze ziekte eigenlijk een psychisch probleem is. Oa een gesprek met de schrijfster en ME patiënte Renate Dorrestein. Tevens een demonstratie van een kleurentherapietest bij Violet Falkenburg.

Praatprogramma met publiek en deskundigen o. In deze aflevering praat hij met naar Nederland teruggekeerde emigranten en via de satelliet met Nederlandse emigranten in Toronto, Canada, over het starten in een ander land, heimwee, het teruggaan naar Nederland, het opnieuw beginnen in Nederland, de zaken die zij achter lieten in het emigratieland. Emigratie van het ministerie van Sociale Zaken. Deze aflevering over de vraag of gedwongen anti-conceptie een optie zou moeten zijn bij falende moeders.

In deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de groeiende eis van vergelding van nabestaanden van slachtoffers van geweld. Deze aflevering over misstanden bij sollicitaties. Gasten zijn een aantal om verschillende redenen afgewezen sollicitanten, een sollicitatietrainer van een arbeidsbureau, vertegenwoordigers van de klachtencommissie en een aantal werkgevers. Aan de orde komen een verschillende voorbeelden van discriminatie, zoals leeftijd, ziekte in het verleden en etnische achtergrond.

In deze aflevering aandacht voor de vraag of moderne ouders hun kinderen teveel als prinsen en prinsessen behandelen. In deze aflevering aandacht voor de integratie van Marokkanen in Nederland. Ze worstelen met hun positie en voelen zich gediscrimineerd en gestigmatiseerd. Autochtone Nederlanders klagen over overlast van Marokkanen.

Centraal staat de vraag waarom het integreren van Marokkanen in de Nederlandse samenleving zo moeizaam gaat. In deze aflevering een discussie over de betrouwbaarheid van mediums, paranormale genezers en paragnosten. In deze aflevering een debat over de vraag wie er moet opdraaien voor de economische crisis. De overheid steunt met miljarden euro's banken en pensioenfondsen.

Centraal staat de vraag of iedere Nederlander naar draagkracht moet bijdragen aan de oplossing van de financiële crisis. Deze aflevering een debat met Europeanen en economen over een dreigend failliet van Europa en de euro. De roep om terugkeer van de gulden wordt steeds luider. Door de euro hebben landen die in financiële nood verkeren, zoals Griekenland, de rest van Europa in de tang. Nederland heeft 26 miljard gestopt in dit fonds dat moet voorkomen dat noodlijdende eurolanden failliet gaan en de rest van de EU en de euro met zich meeslepen.

Het is echter de vraag of de rijke EU-landen ooit nog iets terug ziet van de miljarden euro's uit het noodfonds die formeel als leningen worden verstrekt. Nederlandse banken zijn medeverantwoordelijk voor de schulden van o. Griekenland, omdat zij in het verleden veel te makkelijk leningen hebben verstrekt. Vragen die aan de orde komen zijn: De rappers Wen Regal en Excellent geven beiden een rap.

Antilliaanse jongeren over het leven op straat en hun kansen op een betere toekomst. In deze aflevering een discussie over de combinatie van werk en gezinsleven door politici. Aanleiding is het vertrek van twee kopstukken uit de politiek: Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over pokeren en belspelletjes op de commerciële tv-zenders. Deze aflevering aandacht voor de toenemende kennis die overheid en politie hebben over burgers en de vraag of privacy hiermee in het geding komt, n.

Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over hufterigheid in de maatschappij. Voorbeelden van deze televisieprogramma's zijn: Esther Ambachtsheer, deelnemer aan 'Schatjes'; François de Waal, schrijver en tv-redacteur; Jeroen Kramer, presentator tv-programma 'Bij ons thuis'; Loek Kessels, alias Mona, rubriekschrijfster in het weekblad Story; Joris van den Berg, tv-kijker; Miranda van Beusekom, tv-kijker; Carla van Weelie, presentator en eindredacteur 'Schatjes'; Frank en Marianne van den Broek, deelnemers aan 'De afvallers'.

Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over onschuldige Nederlanders die door justitie zijn vervolgd en soms voor lange tijd in de cel terechtkwamen.

Deze aflevering over de groeiende kritiek op de jeugdhulpverlening in Nederland n. In deze aflevering een discussie over de kosten van de gezondheidszorg in Nederland. De verwachting is dat ieder kabinet na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni zal moeten bezuinigen op de gezondheidszorg.

Centraal staat de vraag hoever het recht op gezondheidszorg in Nederland gaat. Deze aflevering gaat over het nut van transplantatie van stamcellen, cellen uit het bloed van de navelstreng maar ook van embryo's die vele ziekten zouden kunnen genezen. Voorts komt ter sprake: Tevens ter sprake komt de anonieme opslag van bloed op de navelstrengbloedbank in Leiden in tegenstelling tot het bewaren op naam van bloed bij Cyro Cell.

Tot slot wordt het ethische aspect van deze nieuwe praktijk besproken waarbij er vooral kritiek wordt gegeven op het feit, dat deze nieuwe behandelwijze en de merchandisering daaromheen niet rust op harde feiten maar op een hoopgevend fictief gegeven.

Eskens, vader; Jan de Hoop, ex-leukemiepatiënt; I. Waeterschoot, directeur Cyro Cell; H. Schellekens, medisch onderzoeker; J.

Deze aflevering over de verhoging van de AOW-leeftijd. In deze aflevering staan de moderne communicatiemogelijkheden centraal, waarmee iedereen altijd bereikbaar is en verslag kan doen van zijn of haar gebeurtenissen.

Wanneer is er sprake van bruikbare informatieverstrekking en wanneer gaat het meer om ijdelheid of geldingsdrang? Als men maar echt wil, dan zullen geluk, liefde, geld en succes in de schoot geworpen worden.

Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen met gasten over het Sonja Bakker-dieet en de schadelijke gevolgen van vetzucht. In deze uitzending een discussie over kritiekloos consumeren, klimaatneutrale artikelen en milieuvriendelijke bedoelingen.

Deze door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering aandacht voor de vrijheid van meningsuiting in relatie tot de islam n. Deze aflevering gaat over de opkomst van de uitbestedingsindustrie.

Er wordt oa gesproken over de uitbesteding van alledaagse zaken zoals boodschappen doen, koken, strijken en administratie bijhouden vanwege tijdgebrek, het in dienst nemen van butlers, werkgevers die hun werknemers div. Kaper butler-school , een butler-in-opleiding, M. Busser, coach bedrijfsleiders, D. In deze aflevering een debat met ontslagen werknemers, ondernemers en vertegenwoordigers van de financiële wereld over de schuldvraag: In deze eerste aflevering staat het toenemende aantal steek- en schietincidenten op school en op straat centraal.

Deze aflevering een discussie over werkende armen in Nederland. Nederland telt ruim Ondanks een baan kunnen deze mensen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Keerzijde aan een goed sociaal vangnet voor werkende armen en een hoger minimumloon is het verhoogde risico dat arbeid in Nederland te duur wordt met meer werkloosheid tot gevolg.

Deze laatste aflevering van het seizoen gaat over gebrekkige zorg aan verstandelijk gehandicapten agv een tekort aan personeel. Meijer, ouders van een verstandelijk gehandicapte zoon; E. Krommenhoek, verpleegkundig adviseur; P. Bottelier Vereniging Gehandicaptenzorg ; L. Schapendonk, ouders van een verstandelijk gehandicapte zoon; A.

Kluckow Federatie van Ouderverenigingen ; J. Smits Tweede Kamer PvdA. Er wordt oa gesproken over specifieke klachten die ouders hebben nav de zorg voor hun gehandicapte kinderen, de incidenten zoals zelfverwonding van patiënten die geregeld plaatsvinden, gebrek aan continuïteit in de zorg van patiënten oa door gebrek aan personeel, de werkzaamheden van consulententeams, het geldgebrek voor intensieve zorg, gedragsproblemen waarmee verplegend personeel te maken heeft zoals weglopen en agressie , de hoge werkdruk onder verplegend personeel en incidenten die niet gemeld worden.

Schapendonk praat over de slechte behandeling van haar zoon Günther die agv een verkeerde inschatting van zijn zorgbehoefte oa in een isoleercel belandde en last kreeg van maagzweren. Meijer praat over haar zoon Jacob die grote behoefte heeft aan activiteiten waarin hij zijn energie kwijt kan. Zijn verzorgers in het tehuis waar hij verblijft kunnen in deze behoefte echter niet voorzien, waardoor hij agressief wordt en zichzelf verwondt.

Zij gaat eveneens in de op de relatie tussen het personeelsverloop en Jacobs verslechterde gesteldheid. Deze door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering aandacht voor gezonde en ongezonde levensstijlen en het politieke voornemen om een gezonde levensstijl te belonen met een lagere ziektekostenpremie. Ria van Asselt, gezinsvoogd; Brigitte Roodveldt, advocaat van de gezinsvoogd van Savanna, meisje dat in op driejarige leeftijd omkwam a.

Deze aflevering gaat over werkende vrouwen, nav het wetsvoorstel om bijstandsvrouwen te dwingen tot arbeid, en het grote aantal vrouwen in de WAO. De gasten zijn oa N. Rijkers, bijstandsmoeder met een baan; J. Nelemans Headhuntersbureau , C. Vingerling, huismoeder en haar dochter; I. Woltring, docent Hoge School Amsterdam; J. Deze groep ondervindt, o. Deze aflevering over de liefde anno n. Leo van Loon, alleenstaande; Bep Hermarij, dirigent en bijna 45 jaar getrouwd; Sabine Stuiver, relatiebemiddelaar Just2match; Yvon Borst, relatiebemiddelaar Sneldatingevents.

Een debat met betrokkenen over de voor- en nadelen van het gedoogbeleid in Nederland en een pasjessysteem dat buitenlanders moet ontmoedigen wiet in Nederland te halen. Deze aflevering over Geert Wilders PVV die de afgelopen tijd het politiek debat bepaalde met de discussie rond de dubbele nationaliteit.

Deze aflevering, vanuit de Angel Studio's in Amsterdam, over de bijdrage van Poolse arbeiders aan de Nederlandse economie en de Tweede Kamer die wil dat deze groep Polen in Nederland inburgert. Deze aflevering gaat over het gebrek aan zelfkritiek binnen de moslimgemeenschap in Nederland. Tijdens de discussie wordt diverse malen een beroep gedaan op het recht van vrije meningsuiting; verschil tussen cultuur en religie; integratie; timing van deze discussie.

Nibir, lerares islamitische basisschool; A. Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de toenemende weerstand tegen het tbs-systeem. Door allerlei incidenten en bijvoorbeeld de recente moord op Edith Arends in Enschede neemt de roep om meer bescherming tegen 'levensgevaarlijke mensen' toe. Deze aflevering gaat over antiamerikanisme n. Kay van de Linde, communicatie-adviseur; P.cartoon seks club jacqueline loon op zand

...

E-pox — Nathanaël Boonstra. Rico the Saint —. Léon S — Leon Strijker. Léon van Dongen —. Eardamage patrick van der Aa. Les Grands Chais de Carnival. Levi — Jeffrey London. Da Lex Alex de Vos. Lex D Lex Daamen. The 90's are Back DJ Team. Eddy Eddie van der Heide.

A Funky Space Reincarnation. Licious — Robby Krist. De Lievelings Dj's van je Zusje. F Arjen van den Steenhoven. Rob J Robbie 't Jong. The Abaddon Wesley ter Horst. Liquid Sander de Vet. Liquid-E Sybe van der Geest. Robbert Z Robbert Zantingh. Little J Jelle Klein. The Element Jim Schot. Lords of the Underworld. Loudnezz Jeroen de Voogd.

Roel — Roel Diepvorst. Akira Kin Wing Lam. Endo Wesley van den Ende. The Enforcer Salvatore Panzali. Mr Lucas — Staas Lucassen. Alex B Alex Broekhuizen. Alex D Alex D. Lucky B Luuk Bosmans. Ron van den Beuken.

Ron van Kroonenburg —. Luke V Luc Verhaeg. Eric Z Eric van Zutphen. Ronnie B Ronald B. Erick E Erick Eerdhuizen. All Hands On Decks. Alles naar de Klote DJ team. Erik In 't Veld. Erik with a K —. Roos — Roos Jordens.

Erique D Erik Deelstra. Rootz Rob van de Mortel. Ernesto vs Bastian —. Error Gerwin van Engelenburg. Erwin M Erwin Magielse. Erwin S Erwin Snijder. ALX Alexander van Balen. Rouge — Robbert Quint. Ambush — Dennis Deighton. X The Disintegrator Roul and Doors —. Amir — Amir Barbel. Etienne U Etienne Minnaert. The Amplifier Marco Couwenberg. The Royal Flush Soundmachine. The Royal Plastic Entertainers. Royal Raw Marco Langeslag. Royal S Roy Stolzenbach. Royal X Peter Stevens.

Andrew M — Andree van Meurs. RPZ Execution Team —. Mad Mike Mike D. The Mad Scientist Luca Perini. The Executer Sander Dekker. Rude Rich and the High Notes. Extreme Beats Production System —. Tegenstanders van het eten van vlees vinden het vooral onaanvaardbaar dat er voor consumptie jaarlijks miljoenen dieren worden geslacht.

Voorstanders eten graag vlees vanwege de smaak en slechts een klein deel is bereid om daarvoor meer te betalen door bij de biologische slager te kopen. In de studio worden vleesvervangers en insecten uitgedeeld. Hans Sleeuwenhoek praat met mannen en vrouwen van diverse gemengde huwelijken over oa de reactie van de buurt en familie, de opvoeding van de kinderen en discriminatie. Vaak ontstaan er problemen door het verschil in taalgebruik, andere cultuur, ander geloof, de wijze waarop een vrouw door haar man behandeld wordt en de wijze waarop een scheiding geregeld wordt.

Een vertegenwoordigster van LAWINE, een organisatie die zich inzet voor vrouwen die een bi-culturele relatie hebben, vertelt over de problemen bij bi-culturele huwelijken en over kinderen uit deze huwelijken.

Ze kan haar zoon niet verstaan als hij met zijn vrienden spreekt; - Rosa Rizzo, coördinator 'Traverse' waar jongeren worden begeleid die vaak straattaal spreken; - Anjilica Playfair, personeelsadviseur; - Emanuël Carvalho, deelnemer Traverse die zijn straattaal heeft moeten afleren en zo een baan bij de Bijenkorf heeft gekregen.

Ambulancepersoneel maakt gewag van onverantwoord rijgedrag van weggebruikers die zich weinig aantrekken van sirenes en zwaailichten en zo hulpverlening vertragen of zelfs in gevaar brengen. Ambulancebroeders en brandweerlieden zijn gewend te werken onder emotionele en stressvolle omstandigheden en hebben ook begrip voor gevoelens van omstanders. Omstanders reageren door emoties en alcoholgebruik echter soms zodanig dat hulpverleners dit als bedreigend of hinderlijk ervaren en hun werk niet goed meer kunnen uitvoeren.

Tijd en ruimte om hier een oplossing voor te vinden is er echter niet als er levens gered moeten worden. Omstanders zelf zijn van mening dat zij soms weinig respectvol worden bejegend. Uitstraling en non-verbale communicatie zijn punten waar hulpverleners volgens hen alert op moeten zijn.

Stoer gedrag van mensen die hulpverleners hinderen komt echter ook voor en dat vindt iedereen onacceptabel onder alle omstandigheden. De vraag is waar deze agressie en dit gedrag vandaan komen. Hulpverleners hebben er geen begrip voor, al begrijpen zij wel de frustratie als het soms lang lijkt te duren alvorens de hulpverleners arriveren op de plaats van een ongeval. De politiek distantieert zich van het geweld.

Toch lijkt er geen verandering op te treden. Agressie is van alle tijden, maar die tegen hulpverleners lijkt voort te komen uit onmacht en frustratie. Communicatie en aandacht voor de bejegening van elkaar worden genoemd als oplossingsgerichte factoren. Het openbaar vervoer kampt ook met toenemende agressie jegens personeel. Aan de andere kant is hun uitstraling en gedrag ook niet altijd goed. Machtsmisbruik en bewust uitlokken van agressie door trampersoneel en controleurs is door oud-controleur Ed van Heijzen bijvoorbeeld vastgelegd in het boekje 'Werken met tranen in je ogen'.

Gay Parade in Amsterdam Rotterdam ; het boek 'Afri' van Jutta Chorus, over de Afrikaanderwijk in Rotterdam; het gebrek aan aandacht van de politiek voor autochtone Nederlanders in probleemwijken; de moeizame integratie van veel autochtonen; de politieke aanpak van de probleemwijken; ergernissen onder autochtone Nederlanders over allochtonen.

Daarnaast aandacht voor de resultaten van een onderzoek, uitgevoerd i. CNV Onderwijs, onder personeel in het basisonderwijs over leerlingen met een probleemlabel. Begin telt Nederland 22 publieke omroepen. Het aantal groeit want diverse groeperingen binnen de samenleving willen hun stem laten horen binnen het omroepbestel. Het democratische karakter van het bestel biedt hen een kans. Bovendien zijn veel mensen bereid geld te betalen om een nieuwe omroep in stand te houden.

Het is echter de vraag of al die nieuwe omroepen een meerwaarde voor het tv-aanbod betekenen. Daarnaast is het de vraag welke invloed de toename van het aantal omroepen heeft op de kwaliteit van het programma-aanbod en op het kijkgedrag van de tv-kijker.

De meeste mensen weten nauwelijks welke omroep welke programma's uitzendt. Ze willen gewoon geïnformeerd of vermaakt worden. Jongeren kijken overigens steeds minder tv. Ze selecteren via internet en hun mobiele telefoon delen van tv-programma's die hen interesseren.

Een discussie over doelgroepen, tv-programma's, commerciële tv, de wensen van kijkers en het unieke karakter van het Nederlandse omroepstelsel. Antilliaanse jongeren in Nederland komen vaak in het nieuws vanwege hun betrokkenheid bij schiet- en steekpartijen.

Op 3 oktober organiseerde de Antilliaanse gemeenschap een demonstratie tegen de schietpartijen met de leus: Diverse personen in het publiek lichten hun persoonlijke arbeidssituatie toe en hoe zij denken over langer doorwerken tot hun 67e of langer.

Er wordt gediscussieerd over de betaalbaarheid van de AOW met het oog op de vergrijzing en het standpunt van het Kabinet-Balkenende IV. Verder komen aan de orde: Gedwongen anti-conceptie bij falende moeders. Verstandelijk beperkte ouders dwingen tot anticonceptie. Hulde aan de gulden.

Zwaar gehandicapt, een waardig leven? Thuis gaat de oorlog door. Vreemd in eigen land. Het vertrek van Ayaan Hirsi Ali. Wat mag een mensenleven kosten?

Verdwijning van de solidariteit. De tol van Afghanistan. Eenzaam, gefrustreerd en boos in Nederland. Strijd om de kijker. Wie gaat dat betalen? De jeugd heeft de toekomst?! Haat tegen de politie. Tussen waan en werkelijkheid. Seks, porno en jongeren. Wordt het nog wat met Marokkaans Nederland? Nederland drinkt zich kapot. Wie is er verantwoordelijk voor de economische crisis? Weg met linkse hobby's? Opnieuw graaiers aan de top.

De taal van de straat. VS en de kredietcrisis. Homoseksualiteit in de publiciteit. Verhoging van de AOW-leeftijd. Trouwen met een buitenlander. Zorgen om de zorg. Mensen als Karst T. Elk kind een etiket. Laatste uitzending met Cees Grimbergen. Het verdriet van de boeren.

Bureaucratie en doorgeschoten regelgeving. Crisis op de huizenmarkt. De open zenuw van de kerk. Het Heilige Huis en het H-woord. De aarzelingen rond ontwikkelingssamenwerking.

De patiënt is koning. Vrouwen aan de top. Ik wil een kind! Ploeg, Jan Douwe van der. Burg, Wim van den. Anker, Marianne van den. Linde, Haitske van de.

Torre, Edward van der. Burg, Brigitte van der. Veld, Sophie in 't. Fentener van Vlissingen, Martje. Weijden, Maarten van der. Boulaabi, Salaheddien [ nieuwe term]. Camp, Wim van de. Veen, Fulco van der. Geer, Eric Jan van de. Meijden, Henk van der. Grimbergen, Cees presentatie; interviewer. Grimbergen, Cees interviewer; presentatie; redactie. Wekelijks praatprogramma over een onderwerp met publiek en deskundigen. Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over ouderen die op een humane wijze willen sterven maar niet vallen onder de strenge criteria voor euthanasie: Kijkers kunnen reageren via Twitter.

In deze aflevering een discussie over shariarechtspraak die de basis vormt van advisering en geschilbemiddeling in Nederland. In Engeland zijn vijf officiële islamitische arbitrage-instituten en de vraag is of Nederland die ook zou moeten krijgen. In deze aflevering staat het drank- en drugsgebruik van Nederlanders centraal. In deze aflevering staat de crisis op de huizenmarkt centraal.

In deze aflevering een discussie over straattaal en straatcultuur. Vooral in grotere steden spreken jongeren onderling hun eigen taalt, een mengelmoes van Nederlands, Engels, Surinaams, Antilliaans, Turks en Marokkaans.

Met een korte reportage waarin jongeren over en in straattaal spreken bij radiostation Radio Stanvaste in Rotterdam. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over ergernis m.

Wekelijks live praatprogramma waarin Cees Grimbergen in Felix Meritis te Amsterdam over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen. Vooral Antilliaanse jongeren zijn betrokken bij overlast en criminaliteit.

Aan de orde komen de oorzaken voor de problemen onder Antiliaanse jongeren, de achtergronden van probleemjongeren, de toekomstvooruitzichten op de Nederlandse Antillen met veel criminaliteit en een slechte economie, de hulpverlening en het jongerenwerk in Nederland, de aanpak van Antilliaanse probleemjongeren in Nederland o. In deze aflevering een discussie over de hoge prijs die Nederland betaalt voor de militaire missie in Afghanistan.

Gespreksdeelnemers zijn familie van in Afghanistan gelegerde militairen, veteranen en betrokkenen. Deze eerste uitzending over de militaire missie in Afghanistan n. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanaf een lokatie in Amsterdam-West over dierenrechten.

Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over radicale Nederlandse en Belgische moslima's met o. Wekelijks praatprogramma waarin Cees Grimbergen in Hotel Arena te Amsterdam over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen.

Deze aflevering gaat over de manier waarop men in Nederland omgaat met extreem gevaarlijke mensen zoals moordenaars of verkrachters. Centrale vraag in de discussie is of dit een aanvaardbaar risico is. Aan de orde komt daarbij oa het afschuiven van verantwoordelijkheden tussen hulpverlenende instanties, de effecten van TBS of een gevangenisstraf, in welke mate men kan zien aankomen dat een veroordeelde opnieuw een misdaad zal begaan, de zaak De V. Zwemstra, forensisch psychiater; J. Moors, rechter te Amsterdam; H.

Noltes, psycho-therapeut gesprek is voor de uitzending opgenomen in de studio en C. Deze aflevering aandacht voor de toenemende buurtterreur in Nederland, n. In deze aflevering aandacht voor overgewicht in Nederland, waar steeds meer mensen last van hebben en die zorgt voor hogere ziektekosten. Deze aflevering over investeringen in het leefbaar maken van achterstandswijken en de vraag of dit nut heeft.

Deze aflevering over het misbruik op internet pesten, bedreigingen, beledigingen. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over agressie, mishandelingen en conflicten op straat waarbij wapens in het spel zijn met enkele bekenden en ouders van slachtoffers van geweldsdelicten. In deze aflevering staat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg centraal. In deze door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering aandacht voor het gegeven dat weinig Nederlandse vrouwen er voor kiezen om voltijd te werken.

Alternatieve genezers zeiden Sylvia dat ze geen kanker had en dat ze weer beter kon worden. De inspectie heeft nu aangifte tegen deze therapeuten gedaan. Aan de orde komen het overlijden van de broer van Bart van Bohemen, de behandeling door alternatieve genezers, de keuze voor alternatieve geneeskunde en niet voor het reguliere medische traject, het rapport van de Inspectie voor de Volksgezondheid over kwakzalvende alternatieve genezers in de zaak-Millecam, de volgens Gijs de Lange misleidende diagnose van een alternatieve genezer die stelde dat Millecam geen kanker had, de schuldvraag t.

In deze aflevering aandacht voor Karst Tates, de man die op koninginnedag in Apeldoorn een mislukte aanslag op de koninklijke familie pleegde. Tates reed met zijn auto door het publiek en probeerde de bus met de koninklijke familie te rammen.

Zes omstanders kwamen om het leven, evenals Tates zelf. Centraal staat de vraag hoe een ogenschijnlijk normale man zo gewelddadig kan ontsporen. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over de verhouding tussen autochtone en allochtone Nederlanders, m. Te gast zijn gewone Nederlanders, moslims en niet-moslims uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Gouda. In deze aflevering is het thema armoede in Nederland.

In deze aflevering een discussie over problematische schulden en de verantwoordelijkheden van kredietverstrekkers, de overheid en mensen met schulden zelf. In deze aflevering aandacht voor de toename van het aantal publieke omroepen in Nederland en de wenselijkheid hiervan. Nederlanders houden elkaar de laatste weken bezig met de vraag of de mens afstamt van de apen of dat we Gods schepselen zijn. Aanleiding is een folder die deze week in het hele land bezorgd werd.

De folder moet de ontvanger overtuigen van de waarheid van de schepping. Een debat hierover met atheïsten, gelovigen en aarzelende mensen.

Deze aflevering aandacht voor de toename van het aantal schadeclaims in Nederland. Deze mensen zijn ongewild slachtoffer geworden van of betrokken geraakt bij een traumatische gebeurtenis en eisen vaak via een claim hun recht.

In bijna alle gevallen gaat het om geld. Het is de vraag hoe ver ze hierin kunnen gaan, of het ene slachtoffer meer recht heeft op een vergoeding dan het andere en wie er wettelijk aansprakelijk is.

Discussie hierover tussen diverse slachtoffers, advocaten, o. Peter Langstraat, een socioloog, een ambulancebroeder en schrijver Dirk van Weelden. ADHD, autisme en hoogbegaafheid die thuis zit omdat het hun ouders niet lukt hen op een passende school te plaatsen, o.

In deze aflevering, vanuit De Rode Hoed in Amsterdam, een discussie over het nut en de effectiviteit van westerse ontwikkelingshulp. In deze aflevering aandacht voor de feminisering van de samenleving. Vrouwen zijn steeds zichtbaarder in een aantal beroepen in de zorg, het onderwijs en de rechtspraak, en een aantal mannen heeft het gevoel dat mannelijkheid niet gewaardeerd wordt. Deze aflevering een discussie over voorlichting en nazorg m. Deze, voor het laatst door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering, een terugblik op de afgelopen 11 jaar 'Rondom tien'.

Met gasten die al eerder in het programma aan het woord kwamen. Ze vertellen wat het optreden in het programma hun zelf en de maatschappij opleverde.

De gesprekken worden afgewisseld met terugblikken op diverse uitzendingen. Aan het eind van deze aflevering neem Grimbergen afscheid van het programma. Deze aflevering gaat over de kritiek op het optreden van de brandweer bij rampen, nav het optreden van de brandweer bij de vuurwerkramp in Enschede.

Blokpoel brandweer Herculesramp , B. Ronner brandweer Amsterdam , R. Brons, commandant brandweer Den Haag, J. Gilsing brandweer Herculesramp , A. Verheul brandweer Utrecht , I. Hoogenboom brandweer Herculesramp en H. Geert Maks reactie in De Groene Amsterdammer op de felle kritiek die hij kreeg op zijn pamflet 'Gedoemd tot kwetsbaarheid'.

Maks overtuiging dat er geen sprake is van een godsdienstconflict maar van een conflict tussen platteland en stad; de vergelijking door Mak van de film 'Submission' van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali met 'Der ewige Jude' van nazi-propagandist Goebbels; boosheid bij autochtone Nederlanders over de problemen veroorzaakt door de immigratie; de overeenkomsten tussen de sfeer in de jaren '30 en nu; extreme uitspraken van VVD-politici en rechtse publicisten; gewelddadig islamitisch fundamentalisme; godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting die soms uitmonden in haatzaaien.

In deze aflevering, aan de vooravond van het WK voetbal , aandacht voor de positie van de scheidsrechter in het Nederlandse voetbal. Vooral in het amateurvoetbal heeft de scheidsrechter anno weinig gezag meer. Spelers en supporters reageren vaak agressief in woord en daad op de beslissing van een scheidsrechter.

Deze aflevering staat de angst voor terroristische aanslagen centraal, mn de vraag of Nederland ook het doelwit van terroristen kan worden nav de bommeldingen bij vier Nederlandse tunnels na de aanslagen op 11 september. Aan de orde komt oa: Kunst; Roger Vleugels, expert inlichtingendiensten.

Deze aflevering staat het lerarentekort centraal. Aan de orde komen de ontvoering en het misbruik van Wei Wei Hu door een ontsnapte tbs-patiënt, het politieke debat na het voorval, de gebrekkige opsporing van de ontsnapte tbs-er, de verontrusting onder de bevolking in Eibergen waar in de buurt een tbs-kliniek is gevestigd, de beoordeling van het risico van tbs-patiënten, het Nederlands tbs-beleid en de werkwijze van tbs-klinieken, de moord op de Amsterdams tabakshandelaar André Hartman waarvan de dader recent weer is ontsnapt uit een tbs-kliniek, de opsporing van ontsnapte tbs-patiënten, de herhaaldelijke fouten van het Ministerie van Justitie m.

In deze aflevering, vanuit De Rode Hoed in Amsterdam, aandacht voor eetstoornissen die tienduizenden voornamelijk meisjes en vrouwen in de greep houden.

In deze eerste aflevering van het seizoen: Scheldpartijen, mishandelingen en ander hinderlijk gedrag nemen de laatste tijd toe.

Naast feiten en ooggetuigenverslagen komen ook de achtergronden en oorzaken van dit 'hufterige' gedrag aan de orde. Deze aflevering aandacht voor de slechte salarissen van agenten, leraren en verpleegkundigen. In deze aflevering wordt gediscussieerd n. De PvdA-ministers stapten uit het kabinet nadat de regeringspartijen elkaar al weken in de haren vlogen over de eventuele verlenging van de Nederlandse ISAF-missie in Uruzgan.

De PvdA bleef vasthouden aan de terugtrekking van de Nederlandse troepen uit Afghanistan, terwijl het CDA wilde blijven kijken naar mogelijkheden om juist te blijven. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over het Nederlandse asielbeleid. Deze aflevering over heksenjacht op pedoseksuelen en de gevolgen hiervan n.

Deze aflevering aandacht voor de rol en betekenis van politica en islamcriticus Ayaan Hirsi Ali in het debat over de islam in Nederland, n. In deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de schijnbare rust na het uitbrengen van de film 'Fitna' waarin PVV-leider Geert Wilders de koran en de islam in verband brengt met terrorisme.

In deze aflevering staat de Nederlandse huizenmarkt en de vraag of er een crisis uitbreekt centraal. In deze aflevering staan de Verenigde Staten centraal, met als uitgangspunt de kredietcrisis en in hoeverre de VS hiervoor de veroorzaker zijn.

In deze aflevering een discussie over de voorgenomen bezuinigingen door het kabinet-Rutte op kunst en cultuursubsidies. Niet alleen voor beeldende kunstenaars, maar ook voor orkesten, podiumkunstenaars en cultuurcentra dreigt de geldstroom te verminderen of op te houden.

In deze aflevering staat de levensbeëindiging van niet-zieke ouderen die levensmoe zijn centraal. Centraal staat de vraag of de zorg er op vooruit gaat als alle medische prestaties en missers publiek worden. In deze aflevering i. In deze aflevering een discussie over de betaalbaarheid van het Nederlandse pensioenstelsel. Sommige pensioenfondsen hebben problemen met het uitbetalen van de afgesproken pensioenen vanwege geldgebrek. Deze aflevering over homoseksualiteit in de publiciteit n. In de peilingen staat de PVV virtueel op 32 zetels en zou daardoor de grootste partij van Nederland worden.

Centraal staat het geheim achter Wilders' succes, zijn mediastrategie, zijn aanhangers en de mogelijkheid dat Wilders gaat regeren. Deze aflevering aandacht voor het grote aantal Nederlandse jongeren dat voortijdig stopt met hun opleiding. Het aantal 'drop outs', jongeren die niet naar school gaan én niet werken, ligt in op ongeveer Een debat over de oorzaken van de stijging van het aantal schoolverlaters met o.

Wekelijks praatprogramma waarin Violet Falkenburg in de studio over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen. Deze aflevering, gedeeltelijk op locatie opgenomen, gaat over de ziekteverschijnselen en de gevolgen van het chronisch vermoeidheidssyndroom ME. Men heeft nog steeds geen medische oorzaak kunnen ontdekken, sommige artsen suggereren dat deze ziekte eigenlijk een psychisch probleem is.

Oa een gesprek met de schrijfster en ME patiënte Renate Dorrestein. Tevens een demonstratie van een kleurentherapietest bij Violet Falkenburg. Praatprogramma met publiek en deskundigen o. In deze aflevering praat hij met naar Nederland teruggekeerde emigranten en via de satelliet met Nederlandse emigranten in Toronto, Canada, over het starten in een ander land, heimwee, het teruggaan naar Nederland, het opnieuw beginnen in Nederland, de zaken die zij achter lieten in het emigratieland.

Emigratie van het ministerie van Sociale Zaken. Deze aflevering over de vraag of gedwongen anti-conceptie een optie zou moeten zijn bij falende moeders. In deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de groeiende eis van vergelding van nabestaanden van slachtoffers van geweld. Deze aflevering over misstanden bij sollicitaties. Gasten zijn een aantal om verschillende redenen afgewezen sollicitanten, een sollicitatietrainer van een arbeidsbureau, vertegenwoordigers van de klachtencommissie en een aantal werkgevers.

Aan de orde komen een verschillende voorbeelden van discriminatie, zoals leeftijd, ziekte in het verleden en etnische achtergrond. In deze aflevering aandacht voor de vraag of moderne ouders hun kinderen teveel als prinsen en prinsessen behandelen.

In deze aflevering aandacht voor de integratie van Marokkanen in Nederland. Ze worstelen met hun positie en voelen zich gediscrimineerd en gestigmatiseerd.

Autochtone Nederlanders klagen over overlast van Marokkanen. Centraal staat de vraag waarom het integreren van Marokkanen in de Nederlandse samenleving zo moeizaam gaat. In deze aflevering een discussie over de betrouwbaarheid van mediums, paranormale genezers en paragnosten. In deze aflevering een debat over de vraag wie er moet opdraaien voor de economische crisis.

De overheid steunt met miljarden euro's banken en pensioenfondsen. Centraal staat de vraag of iedere Nederlander naar draagkracht moet bijdragen aan de oplossing van de financiële crisis. Deze aflevering een debat met Europeanen en economen over een dreigend failliet van Europa en de euro. De roep om terugkeer van de gulden wordt steeds luider. Door de euro hebben landen die in financiële nood verkeren, zoals Griekenland, de rest van Europa in de tang. Nederland heeft 26 miljard gestopt in dit fonds dat moet voorkomen dat noodlijdende eurolanden failliet gaan en de rest van de EU en de euro met zich meeslepen.

Het is echter de vraag of de rijke EU-landen ooit nog iets terug ziet van de miljarden euro's uit het noodfonds die formeel als leningen worden verstrekt. Nederlandse banken zijn medeverantwoordelijk voor de schulden van o. Griekenland, omdat zij in het verleden veel te makkelijk leningen hebben verstrekt. Vragen die aan de orde komen zijn: De rappers Wen Regal en Excellent geven beiden een rap.

Antilliaanse jongeren over het leven op straat en hun kansen op een betere toekomst. In deze aflevering een discussie over de combinatie van werk en gezinsleven door politici. Aanleiding is het vertrek van twee kopstukken uit de politiek: Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over pokeren en belspelletjes op de commerciële tv-zenders. Deze aflevering aandacht voor de toenemende kennis die overheid en politie hebben over burgers en de vraag of privacy hiermee in het geding komt, n.

Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over hufterigheid in de maatschappij. Voorbeelden van deze televisieprogramma's zijn: Esther Ambachtsheer, deelnemer aan 'Schatjes'; François de Waal, schrijver en tv-redacteur; Jeroen Kramer, presentator tv-programma 'Bij ons thuis'; Loek Kessels, alias Mona, rubriekschrijfster in het weekblad Story; Joris van den Berg, tv-kijker; Miranda van Beusekom, tv-kijker; Carla van Weelie, presentator en eindredacteur 'Schatjes'; Frank en Marianne van den Broek, deelnemers aan 'De afvallers'.

Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over onschuldige Nederlanders die door justitie zijn vervolgd en soms voor lange tijd in de cel terechtkwamen.

Deze aflevering over de groeiende kritiek op de jeugdhulpverlening in Nederland n. In deze aflevering een discussie over de kosten van de gezondheidszorg in Nederland. De verwachting is dat ieder kabinet na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni zal moeten bezuinigen op de gezondheidszorg.

Centraal staat de vraag hoever het recht op gezondheidszorg in Nederland gaat. Deze aflevering gaat over het nut van transplantatie van stamcellen, cellen uit het bloed van de navelstreng maar ook van embryo's die vele ziekten zouden kunnen genezen. Voorts komt ter sprake: Tevens ter sprake komt de anonieme opslag van bloed op de navelstrengbloedbank in Leiden in tegenstelling tot het bewaren op naam van bloed bij Cyro Cell.

Tot slot wordt het ethische aspect van deze nieuwe praktijk besproken waarbij er vooral kritiek wordt gegeven op het feit, dat deze nieuwe behandelwijze en de merchandisering daaromheen niet rust op harde feiten maar op een hoopgevend fictief gegeven.

Eskens, vader; Jan de Hoop, ex-leukemiepatiënt; I. Waeterschoot, directeur Cyro Cell; H. Schellekens, medisch onderzoeker; J.

Deze aflevering over de verhoging van de AOW-leeftijd. In deze aflevering staan de moderne communicatiemogelijkheden centraal, waarmee iedereen altijd bereikbaar is en verslag kan doen van zijn of haar gebeurtenissen. Wanneer is er sprake van bruikbare informatieverstrekking en wanneer gaat het meer om ijdelheid of geldingsdrang? Als men maar echt wil, dan zullen geluk, liefde, geld en succes in de schoot geworpen worden.

Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen met gasten over het Sonja Bakker-dieet en de schadelijke gevolgen van vetzucht.

Negerinen tieten kik seks

  • Tranny gratis yolanthe
  • Cartoon seks club jacqueline loon op zand
  • Cartoon seks club jacqueline loon op zand
  • Vrouw neukt man met voorbinddildo kik sletjes
Geile films gratis tgirl nederland


The 90's are Back DJ Team. Eddy Eddie van der Heide. A Funky Space Reincarnation. Licious — Robby Krist. De Lievelings Dj's van je Zusje. F Arjen van den Steenhoven. Rob J Robbie 't Jong. The Abaddon Wesley ter Horst.

Liquid Sander de Vet. Liquid-E Sybe van der Geest. Robbert Z Robbert Zantingh. Little J Jelle Klein. The Element Jim Schot. Lords of the Underworld.

Loudnezz Jeroen de Voogd. Roel — Roel Diepvorst. Akira Kin Wing Lam. Endo Wesley van den Ende. The Enforcer Salvatore Panzali. Mr Lucas — Staas Lucassen. Alex B Alex Broekhuizen. Alex D Alex D. Lucky B Luuk Bosmans. Ron van den Beuken. Ron van Kroonenburg —. Luke V Luc Verhaeg. Eric Z Eric van Zutphen. Ronnie B Ronald B. Erick E Erick Eerdhuizen. All Hands On Decks. Alles naar de Klote DJ team.

Erik In 't Veld. Erik with a K —. Roos — Roos Jordens. Erique D Erik Deelstra. Rootz Rob van de Mortel. Ernesto vs Bastian —. Error Gerwin van Engelenburg. Erwin M Erwin Magielse. Erwin S Erwin Snijder. ALX Alexander van Balen. Rouge — Robbert Quint.

Ambush — Dennis Deighton. X The Disintegrator Roul and Doors —. Amir — Amir Barbel. Etienne U Etienne Minnaert. The Amplifier Marco Couwenberg. The Royal Flush Soundmachine. The Royal Plastic Entertainers. Royal Raw Marco Langeslag. Royal S Roy Stolzenbach. Royal X Peter Stevens. Andrew M — Andree van Meurs. RPZ Execution Team —. Mad Mike Mike D. The Mad Scientist Luca Perini. The Executer Sander Dekker. Rude Rich and the High Notes.

Extreme Beats Production System —. Da Magic Thijs Mensink. The Ruff Alliance —. Magic J John van der Voorn. Ruff X — siebe scheffer. The Magic Showcase —. De F van Funk. Main Mary van Nooij. The Antidote Daan Ubink. Antiqlimax vs Offbeat King. Zwaar gehandicapt, een waardig leven? Thuis gaat de oorlog door. Vreemd in eigen land. Het vertrek van Ayaan Hirsi Ali. Wat mag een mensenleven kosten? Verdwijning van de solidariteit. De tol van Afghanistan. Eenzaam, gefrustreerd en boos in Nederland.

Strijd om de kijker. Wie gaat dat betalen? De jeugd heeft de toekomst?! Haat tegen de politie. Tussen waan en werkelijkheid. Seks, porno en jongeren. Wordt het nog wat met Marokkaans Nederland? Nederland drinkt zich kapot. Wie is er verantwoordelijk voor de economische crisis? Weg met linkse hobby's? Opnieuw graaiers aan de top. De taal van de straat. VS en de kredietcrisis. Homoseksualiteit in de publiciteit.

Verhoging van de AOW-leeftijd. Trouwen met een buitenlander. Zorgen om de zorg. Mensen als Karst T. Elk kind een etiket. Laatste uitzending met Cees Grimbergen. Het verdriet van de boeren. Bureaucratie en doorgeschoten regelgeving. Crisis op de huizenmarkt. De open zenuw van de kerk. Het Heilige Huis en het H-woord. De aarzelingen rond ontwikkelingssamenwerking. De patiënt is koning. Vrouwen aan de top. Ik wil een kind! Ploeg, Jan Douwe van der. Burg, Wim van den. Anker, Marianne van den.

Linde, Haitske van de. Torre, Edward van der. Burg, Brigitte van der. Veld, Sophie in 't. Fentener van Vlissingen, Martje. Weijden, Maarten van der. Boulaabi, Salaheddien [ nieuwe term].

Camp, Wim van de. Veen, Fulco van der. Geer, Eric Jan van de. Meijden, Henk van der. Grimbergen, Cees presentatie; interviewer. Grimbergen, Cees interviewer; presentatie; redactie.

Wekelijks praatprogramma over een onderwerp met publiek en deskundigen. Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over ouderen die op een humane wijze willen sterven maar niet vallen onder de strenge criteria voor euthanasie: Kijkers kunnen reageren via Twitter.

In deze aflevering een discussie over shariarechtspraak die de basis vormt van advisering en geschilbemiddeling in Nederland. In Engeland zijn vijf officiële islamitische arbitrage-instituten en de vraag is of Nederland die ook zou moeten krijgen. In deze aflevering staat het drank- en drugsgebruik van Nederlanders centraal. In deze aflevering staat de crisis op de huizenmarkt centraal. In deze aflevering een discussie over straattaal en straatcultuur. Vooral in grotere steden spreken jongeren onderling hun eigen taalt, een mengelmoes van Nederlands, Engels, Surinaams, Antilliaans, Turks en Marokkaans.

Met een korte reportage waarin jongeren over en in straattaal spreken bij radiostation Radio Stanvaste in Rotterdam. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over ergernis m. Wekelijks live praatprogramma waarin Cees Grimbergen in Felix Meritis te Amsterdam over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen. Vooral Antilliaanse jongeren zijn betrokken bij overlast en criminaliteit.

Aan de orde komen de oorzaken voor de problemen onder Antiliaanse jongeren, de achtergronden van probleemjongeren, de toekomstvooruitzichten op de Nederlandse Antillen met veel criminaliteit en een slechte economie, de hulpverlening en het jongerenwerk in Nederland, de aanpak van Antilliaanse probleemjongeren in Nederland o. In deze aflevering een discussie over de hoge prijs die Nederland betaalt voor de militaire missie in Afghanistan.

Gespreksdeelnemers zijn familie van in Afghanistan gelegerde militairen, veteranen en betrokkenen. Deze eerste uitzending over de militaire missie in Afghanistan n. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanaf een lokatie in Amsterdam-West over dierenrechten. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over radicale Nederlandse en Belgische moslima's met o. Wekelijks praatprogramma waarin Cees Grimbergen in Hotel Arena te Amsterdam over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen.

Deze aflevering gaat over de manier waarop men in Nederland omgaat met extreem gevaarlijke mensen zoals moordenaars of verkrachters. Centrale vraag in de discussie is of dit een aanvaardbaar risico is. Aan de orde komt daarbij oa het afschuiven van verantwoordelijkheden tussen hulpverlenende instanties, de effecten van TBS of een gevangenisstraf, in welke mate men kan zien aankomen dat een veroordeelde opnieuw een misdaad zal begaan, de zaak De V.

Zwemstra, forensisch psychiater; J. Moors, rechter te Amsterdam; H. Noltes, psycho-therapeut gesprek is voor de uitzending opgenomen in de studio en C. Deze aflevering aandacht voor de toenemende buurtterreur in Nederland, n.

In deze aflevering aandacht voor overgewicht in Nederland, waar steeds meer mensen last van hebben en die zorgt voor hogere ziektekosten. Deze aflevering over investeringen in het leefbaar maken van achterstandswijken en de vraag of dit nut heeft.

Deze aflevering over het misbruik op internet pesten, bedreigingen, beledigingen. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over agressie, mishandelingen en conflicten op straat waarbij wapens in het spel zijn met enkele bekenden en ouders van slachtoffers van geweldsdelicten.

In deze aflevering staat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg centraal. In deze door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering aandacht voor het gegeven dat weinig Nederlandse vrouwen er voor kiezen om voltijd te werken.

Alternatieve genezers zeiden Sylvia dat ze geen kanker had en dat ze weer beter kon worden. De inspectie heeft nu aangifte tegen deze therapeuten gedaan.

Aan de orde komen het overlijden van de broer van Bart van Bohemen, de behandeling door alternatieve genezers, de keuze voor alternatieve geneeskunde en niet voor het reguliere medische traject, het rapport van de Inspectie voor de Volksgezondheid over kwakzalvende alternatieve genezers in de zaak-Millecam, de volgens Gijs de Lange misleidende diagnose van een alternatieve genezer die stelde dat Millecam geen kanker had, de schuldvraag t.

In deze aflevering aandacht voor Karst Tates, de man die op koninginnedag in Apeldoorn een mislukte aanslag op de koninklijke familie pleegde. Tates reed met zijn auto door het publiek en probeerde de bus met de koninklijke familie te rammen. Zes omstanders kwamen om het leven, evenals Tates zelf. Centraal staat de vraag hoe een ogenschijnlijk normale man zo gewelddadig kan ontsporen.

Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over de verhouding tussen autochtone en allochtone Nederlanders, m. Te gast zijn gewone Nederlanders, moslims en niet-moslims uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Gouda.

In deze aflevering is het thema armoede in Nederland. In deze aflevering een discussie over problematische schulden en de verantwoordelijkheden van kredietverstrekkers, de overheid en mensen met schulden zelf. In deze aflevering aandacht voor de toename van het aantal publieke omroepen in Nederland en de wenselijkheid hiervan. Nederlanders houden elkaar de laatste weken bezig met de vraag of de mens afstamt van de apen of dat we Gods schepselen zijn.

Aanleiding is een folder die deze week in het hele land bezorgd werd. De folder moet de ontvanger overtuigen van de waarheid van de schepping. Een debat hierover met atheïsten, gelovigen en aarzelende mensen. Deze aflevering aandacht voor de toename van het aantal schadeclaims in Nederland. Deze mensen zijn ongewild slachtoffer geworden van of betrokken geraakt bij een traumatische gebeurtenis en eisen vaak via een claim hun recht.

In bijna alle gevallen gaat het om geld. Het is de vraag hoe ver ze hierin kunnen gaan, of het ene slachtoffer meer recht heeft op een vergoeding dan het andere en wie er wettelijk aansprakelijk is. Discussie hierover tussen diverse slachtoffers, advocaten, o. Peter Langstraat, een socioloog, een ambulancebroeder en schrijver Dirk van Weelden. ADHD, autisme en hoogbegaafheid die thuis zit omdat het hun ouders niet lukt hen op een passende school te plaatsen, o. In deze aflevering, vanuit De Rode Hoed in Amsterdam, een discussie over het nut en de effectiviteit van westerse ontwikkelingshulp.

In deze aflevering aandacht voor de feminisering van de samenleving. Vrouwen zijn steeds zichtbaarder in een aantal beroepen in de zorg, het onderwijs en de rechtspraak, en een aantal mannen heeft het gevoel dat mannelijkheid niet gewaardeerd wordt.

Deze aflevering een discussie over voorlichting en nazorg m. Deze, voor het laatst door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering, een terugblik op de afgelopen 11 jaar 'Rondom tien'. Met gasten die al eerder in het programma aan het woord kwamen.

Ze vertellen wat het optreden in het programma hun zelf en de maatschappij opleverde. De gesprekken worden afgewisseld met terugblikken op diverse uitzendingen. Aan het eind van deze aflevering neem Grimbergen afscheid van het programma. Deze aflevering gaat over de kritiek op het optreden van de brandweer bij rampen, nav het optreden van de brandweer bij de vuurwerkramp in Enschede.

Blokpoel brandweer Herculesramp , B. Ronner brandweer Amsterdam , R. Brons, commandant brandweer Den Haag, J. Gilsing brandweer Herculesramp , A. Verheul brandweer Utrecht , I. Hoogenboom brandweer Herculesramp en H. Geert Maks reactie in De Groene Amsterdammer op de felle kritiek die hij kreeg op zijn pamflet 'Gedoemd tot kwetsbaarheid'. Maks overtuiging dat er geen sprake is van een godsdienstconflict maar van een conflict tussen platteland en stad; de vergelijking door Mak van de film 'Submission' van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali met 'Der ewige Jude' van nazi-propagandist Goebbels; boosheid bij autochtone Nederlanders over de problemen veroorzaakt door de immigratie; de overeenkomsten tussen de sfeer in de jaren '30 en nu; extreme uitspraken van VVD-politici en rechtse publicisten; gewelddadig islamitisch fundamentalisme; godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting die soms uitmonden in haatzaaien.

In deze aflevering, aan de vooravond van het WK voetbal , aandacht voor de positie van de scheidsrechter in het Nederlandse voetbal. Vooral in het amateurvoetbal heeft de scheidsrechter anno weinig gezag meer. Spelers en supporters reageren vaak agressief in woord en daad op de beslissing van een scheidsrechter. Deze aflevering staat de angst voor terroristische aanslagen centraal, mn de vraag of Nederland ook het doelwit van terroristen kan worden nav de bommeldingen bij vier Nederlandse tunnels na de aanslagen op 11 september.

Aan de orde komt oa: Kunst; Roger Vleugels, expert inlichtingendiensten. Deze aflevering staat het lerarentekort centraal. Aan de orde komen de ontvoering en het misbruik van Wei Wei Hu door een ontsnapte tbs-patiënt, het politieke debat na het voorval, de gebrekkige opsporing van de ontsnapte tbs-er, de verontrusting onder de bevolking in Eibergen waar in de buurt een tbs-kliniek is gevestigd, de beoordeling van het risico van tbs-patiënten, het Nederlands tbs-beleid en de werkwijze van tbs-klinieken, de moord op de Amsterdams tabakshandelaar André Hartman waarvan de dader recent weer is ontsnapt uit een tbs-kliniek, de opsporing van ontsnapte tbs-patiënten, de herhaaldelijke fouten van het Ministerie van Justitie m.

In deze aflevering, vanuit De Rode Hoed in Amsterdam, aandacht voor eetstoornissen die tienduizenden voornamelijk meisjes en vrouwen in de greep houden.

In deze eerste aflevering van het seizoen: Scheldpartijen, mishandelingen en ander hinderlijk gedrag nemen de laatste tijd toe. Naast feiten en ooggetuigenverslagen komen ook de achtergronden en oorzaken van dit 'hufterige' gedrag aan de orde. Deze aflevering aandacht voor de slechte salarissen van agenten, leraren en verpleegkundigen. In deze aflevering wordt gediscussieerd n. De PvdA-ministers stapten uit het kabinet nadat de regeringspartijen elkaar al weken in de haren vlogen over de eventuele verlenging van de Nederlandse ISAF-missie in Uruzgan.

De PvdA bleef vasthouden aan de terugtrekking van de Nederlandse troepen uit Afghanistan, terwijl het CDA wilde blijven kijken naar mogelijkheden om juist te blijven.

Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering vanuit Felix Meritis te Amsterdam over het Nederlandse asielbeleid. Deze aflevering over heksenjacht op pedoseksuelen en de gevolgen hiervan n. Deze aflevering aandacht voor de rol en betekenis van politica en islamcriticus Ayaan Hirsi Ali in het debat over de islam in Nederland, n.

In deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de schijnbare rust na het uitbrengen van de film 'Fitna' waarin PVV-leider Geert Wilders de koran en de islam in verband brengt met terrorisme.

In deze aflevering staat de Nederlandse huizenmarkt en de vraag of er een crisis uitbreekt centraal. In deze aflevering staan de Verenigde Staten centraal, met als uitgangspunt de kredietcrisis en in hoeverre de VS hiervoor de veroorzaker zijn. In deze aflevering een discussie over de voorgenomen bezuinigingen door het kabinet-Rutte op kunst en cultuursubsidies. Niet alleen voor beeldende kunstenaars, maar ook voor orkesten, podiumkunstenaars en cultuurcentra dreigt de geldstroom te verminderen of op te houden.

In deze aflevering staat de levensbeëindiging van niet-zieke ouderen die levensmoe zijn centraal. Centraal staat de vraag of de zorg er op vooruit gaat als alle medische prestaties en missers publiek worden. In deze aflevering i. In deze aflevering een discussie over de betaalbaarheid van het Nederlandse pensioenstelsel. Sommige pensioenfondsen hebben problemen met het uitbetalen van de afgesproken pensioenen vanwege geldgebrek. Deze aflevering over homoseksualiteit in de publiciteit n.

In de peilingen staat de PVV virtueel op 32 zetels en zou daardoor de grootste partij van Nederland worden. Centraal staat het geheim achter Wilders' succes, zijn mediastrategie, zijn aanhangers en de mogelijkheid dat Wilders gaat regeren.

Deze aflevering aandacht voor het grote aantal Nederlandse jongeren dat voortijdig stopt met hun opleiding. Het aantal 'drop outs', jongeren die niet naar school gaan én niet werken, ligt in op ongeveer Een debat over de oorzaken van de stijging van het aantal schoolverlaters met o.

Wekelijks praatprogramma waarin Violet Falkenburg in de studio over een onderwerp praat met publiek, gasten en deskundigen. Deze aflevering, gedeeltelijk op locatie opgenomen, gaat over de ziekteverschijnselen en de gevolgen van het chronisch vermoeidheidssyndroom ME. Men heeft nog steeds geen medische oorzaak kunnen ontdekken, sommige artsen suggereren dat deze ziekte eigenlijk een psychisch probleem is. Oa een gesprek met de schrijfster en ME patiënte Renate Dorrestein.

Tevens een demonstratie van een kleurentherapietest bij Violet Falkenburg. Praatprogramma met publiek en deskundigen o. In deze aflevering praat hij met naar Nederland teruggekeerde emigranten en via de satelliet met Nederlandse emigranten in Toronto, Canada, over het starten in een ander land, heimwee, het teruggaan naar Nederland, het opnieuw beginnen in Nederland, de zaken die zij achter lieten in het emigratieland.

Emigratie van het ministerie van Sociale Zaken. Deze aflevering over de vraag of gedwongen anti-conceptie een optie zou moeten zijn bij falende moeders. In deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de groeiende eis van vergelding van nabestaanden van slachtoffers van geweld. Deze aflevering over misstanden bij sollicitaties. Gasten zijn een aantal om verschillende redenen afgewezen sollicitanten, een sollicitatietrainer van een arbeidsbureau, vertegenwoordigers van de klachtencommissie en een aantal werkgevers.

Aan de orde komen een verschillende voorbeelden van discriminatie, zoals leeftijd, ziekte in het verleden en etnische achtergrond. In deze aflevering aandacht voor de vraag of moderne ouders hun kinderen teveel als prinsen en prinsessen behandelen. In deze aflevering aandacht voor de integratie van Marokkanen in Nederland. Ze worstelen met hun positie en voelen zich gediscrimineerd en gestigmatiseerd.

Autochtone Nederlanders klagen over overlast van Marokkanen. Centraal staat de vraag waarom het integreren van Marokkanen in de Nederlandse samenleving zo moeizaam gaat.

In deze aflevering een discussie over de betrouwbaarheid van mediums, paranormale genezers en paragnosten. In deze aflevering een debat over de vraag wie er moet opdraaien voor de economische crisis. De overheid steunt met miljarden euro's banken en pensioenfondsen. Centraal staat de vraag of iedere Nederlander naar draagkracht moet bijdragen aan de oplossing van de financiële crisis.

Deze aflevering een debat met Europeanen en economen over een dreigend failliet van Europa en de euro. De roep om terugkeer van de gulden wordt steeds luider. Door de euro hebben landen die in financiële nood verkeren, zoals Griekenland, de rest van Europa in de tang.

Nederland heeft 26 miljard gestopt in dit fonds dat moet voorkomen dat noodlijdende eurolanden failliet gaan en de rest van de EU en de euro met zich meeslepen. Het is echter de vraag of de rijke EU-landen ooit nog iets terug ziet van de miljarden euro's uit het noodfonds die formeel als leningen worden verstrekt. Nederlandse banken zijn medeverantwoordelijk voor de schulden van o. Griekenland, omdat zij in het verleden veel te makkelijk leningen hebben verstrekt.

Vragen die aan de orde komen zijn: De rappers Wen Regal en Excellent geven beiden een rap. Antilliaanse jongeren over het leven op straat en hun kansen op een betere toekomst. In deze aflevering een discussie over de combinatie van werk en gezinsleven door politici.

Aanleiding is het vertrek van twee kopstukken uit de politiek: Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over pokeren en belspelletjes op de commerciële tv-zenders.

Deze aflevering aandacht voor de toenemende kennis die overheid en politie hebben over burgers en de vraag of privacy hiermee in het geding komt, n. Presentator Cees Grimbergen spreekt in deze aflevering over hufterigheid in de maatschappij. Voorbeelden van deze televisieprogramma's zijn: Esther Ambachtsheer, deelnemer aan 'Schatjes'; François de Waal, schrijver en tv-redacteur; Jeroen Kramer, presentator tv-programma 'Bij ons thuis'; Loek Kessels, alias Mona, rubriekschrijfster in het weekblad Story; Joris van den Berg, tv-kijker; Miranda van Beusekom, tv-kijker; Carla van Weelie, presentator en eindredacteur 'Schatjes'; Frank en Marianne van den Broek, deelnemers aan 'De afvallers'.

Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over onschuldige Nederlanders die door justitie zijn vervolgd en soms voor lange tijd in de cel terechtkwamen. Deze aflevering over de groeiende kritiek op de jeugdhulpverlening in Nederland n. In deze aflevering een discussie over de kosten van de gezondheidszorg in Nederland.

De verwachting is dat ieder kabinet na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni zal moeten bezuinigen op de gezondheidszorg. Centraal staat de vraag hoever het recht op gezondheidszorg in Nederland gaat.

Deze aflevering gaat over het nut van transplantatie van stamcellen, cellen uit het bloed van de navelstreng maar ook van embryo's die vele ziekten zouden kunnen genezen. Voorts komt ter sprake: Tevens ter sprake komt de anonieme opslag van bloed op de navelstrengbloedbank in Leiden in tegenstelling tot het bewaren op naam van bloed bij Cyro Cell.

Tot slot wordt het ethische aspect van deze nieuwe praktijk besproken waarbij er vooral kritiek wordt gegeven op het feit, dat deze nieuwe behandelwijze en de merchandisering daaromheen niet rust op harde feiten maar op een hoopgevend fictief gegeven. Eskens, vader; Jan de Hoop, ex-leukemiepatiënt; I. Waeterschoot, directeur Cyro Cell; H.

Schellekens, medisch onderzoeker; J. Deze aflevering over de verhoging van de AOW-leeftijd. In deze aflevering staan de moderne communicatiemogelijkheden centraal, waarmee iedereen altijd bereikbaar is en verslag kan doen van zijn of haar gebeurtenissen. Wanneer is er sprake van bruikbare informatieverstrekking en wanneer gaat het meer om ijdelheid of geldingsdrang?

Als men maar echt wil, dan zullen geluk, liefde, geld en succes in de schoot geworpen worden. Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen met gasten over het Sonja Bakker-dieet en de schadelijke gevolgen van vetzucht. In deze uitzending een discussie over kritiekloos consumeren, klimaatneutrale artikelen en milieuvriendelijke bedoelingen. Deze door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering aandacht voor de vrijheid van meningsuiting in relatie tot de islam n.

Deze aflevering gaat over de opkomst van de uitbestedingsindustrie. Er wordt oa gesproken over de uitbesteding van alledaagse zaken zoals boodschappen doen, koken, strijken en administratie bijhouden vanwege tijdgebrek, het in dienst nemen van butlers, werkgevers die hun werknemers div.

Kaper butler-school , een butler-in-opleiding, M. Busser, coach bedrijfsleiders, D. In deze aflevering een debat met ontslagen werknemers, ondernemers en vertegenwoordigers van de financiële wereld over de schuldvraag: In deze eerste aflevering staat het toenemende aantal steek- en schietincidenten op school en op straat centraal. Deze aflevering een discussie over werkende armen in Nederland. Nederland telt ruim Ondanks een baan kunnen deze mensen de eindjes niet meer aan elkaar knopen.

Keerzijde aan een goed sociaal vangnet voor werkende armen en een hoger minimumloon is het verhoogde risico dat arbeid in Nederland te duur wordt met meer werkloosheid tot gevolg. Deze laatste aflevering van het seizoen gaat over gebrekkige zorg aan verstandelijk gehandicapten agv een tekort aan personeel.

Meijer, ouders van een verstandelijk gehandicapte zoon; E. Krommenhoek, verpleegkundig adviseur; P. Bottelier Vereniging Gehandicaptenzorg ; L. Schapendonk, ouders van een verstandelijk gehandicapte zoon; A. Kluckow Federatie van Ouderverenigingen ; J. Smits Tweede Kamer PvdA. Er wordt oa gesproken over specifieke klachten die ouders hebben nav de zorg voor hun gehandicapte kinderen, de incidenten zoals zelfverwonding van patiënten die geregeld plaatsvinden, gebrek aan continuïteit in de zorg van patiënten oa door gebrek aan personeel, de werkzaamheden van consulententeams, het geldgebrek voor intensieve zorg, gedragsproblemen waarmee verplegend personeel te maken heeft zoals weglopen en agressie , de hoge werkdruk onder verplegend personeel en incidenten die niet gemeld worden.

Schapendonk praat over de slechte behandeling van haar zoon Günther die agv een verkeerde inschatting van zijn zorgbehoefte oa in een isoleercel belandde en last kreeg van maagzweren. Meijer praat over haar zoon Jacob die grote behoefte heeft aan activiteiten waarin hij zijn energie kwijt kan. Zijn verzorgers in het tehuis waar hij verblijft kunnen in deze behoefte echter niet voorzien, waardoor hij agressief wordt en zichzelf verwondt.

Zij gaat eveneens in de op de relatie tussen het personeelsverloop en Jacobs verslechterde gesteldheid. Deze door Cees Grimbergen gepresenteerde aflevering aandacht voor gezonde en ongezonde levensstijlen en het politieke voornemen om een gezonde levensstijl te belonen met een lagere ziektekostenpremie.

Ria van Asselt, gezinsvoogd; Brigitte Roodveldt, advocaat van de gezinsvoogd van Savanna, meisje dat in op driejarige leeftijd omkwam a. Deze aflevering gaat over werkende vrouwen, nav het wetsvoorstel om bijstandsvrouwen te dwingen tot arbeid, en het grote aantal vrouwen in de WAO. De gasten zijn oa N. Rijkers, bijstandsmoeder met een baan; J. Nelemans Headhuntersbureau , C. Vingerling, huismoeder en haar dochter; I.

Woltring, docent Hoge School Amsterdam; J. Deze groep ondervindt, o. Deze aflevering over de liefde anno n. Leo van Loon, alleenstaande; Bep Hermarij, dirigent en bijna 45 jaar getrouwd; Sabine Stuiver, relatiebemiddelaar Just2match; Yvon Borst, relatiebemiddelaar Sneldatingevents. Een debat met betrokkenen over de voor- en nadelen van het gedoogbeleid in Nederland en een pasjessysteem dat buitenlanders moet ontmoedigen wiet in Nederland te halen. Deze aflevering over Geert Wilders PVV die de afgelopen tijd het politiek debat bepaalde met de discussie rond de dubbele nationaliteit.

Deze aflevering, vanuit de Angel Studio's in Amsterdam, over de bijdrage van Poolse arbeiders aan de Nederlandse economie en de Tweede Kamer die wil dat deze groep Polen in Nederland inburgert. Deze aflevering gaat over het gebrek aan zelfkritiek binnen de moslimgemeenschap in Nederland. Tijdens de discussie wordt diverse malen een beroep gedaan op het recht van vrije meningsuiting; verschil tussen cultuur en religie; integratie; timing van deze discussie.

Nibir, lerares islamitische basisschool; A. Deze aflevering spreekt presentator Cees Grimbergen over de toenemende weerstand tegen het tbs-systeem. Door allerlei incidenten en bijvoorbeeld de recente moord op Edith Arends in Enschede neemt de roep om meer bescherming tegen 'levensgevaarlijke mensen' toe. Deze aflevering gaat over antiamerikanisme n. Kay van de Linde, communicatie-adviseur; P. Brandon Internationale Socialisten ; B.